- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #4352 üzenetére
Gondolom Kde-s témákra gondolsz, ahova letöltötted a fájlt ott lesz.
pl néha napján egy kis játékra adtam a fejem ahoz nem ártott a hardveres gyorsítás.Egyáltalán nem kell félni, nyugodtan rakhatod a meglévő rendszered mellé nem okoz benne gondot.
.run igen futtatható de csak akkor ha van futtatási joga az adott felhasználónak rá.mod: Annyit még elfelejtettem ,hogy ha ubuntu-t raksz fel, ahoz szerintem több segítséget fogsz itt kapni , mivel úgy vettem észre az a topic sokkal aktívabb és van pár igazán szekértő kolléga.
-
Batman
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #4340 üzenetére
Hello Alvin!
No akkor én is válaszolnék pár kérdésere:
1; Természetesen van OpenOffice-nak hívják.
2; Igen öbb lehetőséges i van attol függ Gnome, vagy Kde ablakkezelőt fogsz használni, Kopete és pidgin , és még számos alternatíva van , elvetemebbeknek karakteres msn-amit ahsználtam éln személy szerint si
3; Tapasztalati válasz a kérdéedre, aminek szerintem örülni fogsz. [link]
4; Igen van. K3b
5; Hát ilyet még nem igazán találtam, de nincs is nagyon szükség rá, mivel bármit amit esetleg mountoltal eddig Windows alatt azt lehet most nem fogod, pl dvd filmeket mplayer iso-bol viszi nem kell felmountolni. Ha mégis szükség lenne valamire konsolon keresztül a mount parancsal menni fog. Na egy kis google segített, meg nem használtam de ha kell ki lehet próbálni. [link]
6; Én is leggyakrabban MC-t használok, de vannak más alternatívák pédául krusader, szinte teljes mértékben olyan mint a TC.
7; Hát az ismerősöd akkor személj szerint még nem használt ati kártyát linux alatt (Nvidia ezen a téren nagyon alazza az Ati-t ), évek óta szívok vele és kezdetekben nem volt egyszerü feladat 3D-s gyorsítást előbányászni, de hogy jót is mondjak az Ati bele húzott és nagy mértékben fejlesztette a drivereti az újak pár bug-tól leszámítva egész jók és egyszerűen Ati honlapjarol letölthetők és leírás alapján telepíthetők. [link]
8; Személy szerint az rtorrent klienst használom webes interfaccel ( kivancsi vagyok megismered e ki fejleszti ezt a felületet ) így távoról is mindig tudom irányítania gépem, és hihetetlen minimal az erőforrás igénye míg pl azureus azért szeret memoriat enni.
9; mplayer elméletileg alapból lejátsza az említett fájlokat.
10; Gondolom zene lejátszóra gondolsz, én az amarok-ot ajállanám. Kis izelítő miközben játsza a zenét wiki oldalról automatikusan letölti az előadó önéletrajzát és a játszott szám szövegét, és még rengeteg plugin van hozzá.
11; Ez Kde ablakkezelő.Valószínüleg alapból így indul, de nagyon változatos és sok féle kinézetre lehet szabni, az én asztalomról is egy avatatlan nem igazan ismerné fel milyen ablakkazalőt használok. Itt sok midnent találhatsz ,hogy is lehet csinosítgatni.
12; Na hogy suse alap telepítése olvassa, szerintem igen de ez nem 100%. Az viszont igen ,hogy nem cska olvashatók már hanem írhatók is az ntfs particiók.Remélem azért tudtam valamennyit segíteni.
üdv -
Alex91
félisten
válasz
1. Van Openoffice
2. Van ilyen is. Van MSN is, bar VideoChat lehet, hogy korulmenyes lesz...
4. K3B vagy minek hivjak, de Neronak is van tan Linux-os verzioja...
8. Gondolom ez is talalhato hozza a neten...
12. Firefox van rajta. De tehetsz ra mast is...
13. Ez KDE. -
róland
veterán
válasz
Válasz pár kérdésedre:
1.) Ha jól tudom van adisztribúcióban OpenOffice.org. De ha mégsem lenne, akkor a hu.openoffice.org oldalról tudsz letölteni linuxos verziót.
7.) ATi driver oldala: [link].
8.) Azureus, ktorrent
9.) MPlayer s még néhány lejtászó simán kezeli linux alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged