Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• SLD

tag

válasz zodo #8194 üzenetére

Hmm biztos, hogy a Gnome lassítja? Nem pedig a Gnome + KDE, aztán ha pl. elindítasz gnome alatt egy kde-s appot az betölti néhány kde-s haverját és fordítva? :)

Hát ha nem tudod mi a megfelelő választás, akkor válassz ki néhány disztribúció nevet néhány ablakkezelő nevet és utána próbálgasd végig őket.
    Én még mostanáig sem használtam egy linuxot fél évnél tovább... mindig elegem lett az aktuálisból és átváltottam egy másikra :))

• SLD

tag

válasz zodo #8194 üzenetére

Azt kéne eldöntened, hogy KDE-t vagy Gnome-ot vagy kisebbeket akarsz feltelepíteni. (Utóbbiakhoz több konzol és kevesebb klikk-elés tartozik, ám hosszútávon jól megismerheted velük a rendszert)

Utána másik, hogy Ubuntu-nak megvannak az előnyei mindaddig míg az "előtelepített" verziót használod, tehát megvan a gnome meg minden alapprogram. Ha teljesen az alapoktól építkezel, akkor ott már nem másabb mint bármelyik másik disztrib. Szóval kérdés: Ubunu-nál akarsz maradni, vagy pedig Debian, Slackware, ArchLinux meg még néhány. Utóbbiak mind jobb támogatást adnak az alapoktól építkezőknek, mint az Ubuntu szerintem. Viszont több tapasztalatot, de leginkább wiki és dokumentáció olvasást igényelnek.

(#8195) Csakénvagyok

Majd jön valaki aki ért a Yahoo-s dolgokhoz, én ott leragadtam, hogy van keresője, szóval még csak hozzá sem tudok szólni a problémához. Jobb hiányában keress tovább a Google-el, biztos van még egyéb tutorial/howto a linkelten kívül.

Új hozzászólás Aktív témák