Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• madrac

senior tag

válasz tordaitibi #77504 üzenetére

Köszönöm szépen, majd ránézek.
    Én is úgy gondolom, hogy a különböző disztrók között sokkal nagyobb eltérések lehetnek mint azt sokan gondolnák. Ezért gondoltam én is naívan, hogy felpattintok egy másikat emellé, hátha minden gondom 1 csapásra megoldódik és csak a Manjaronak van valami nyűgje, de ez nem teljesen jött be, csak más dolgokkal szívtam.
    Illetve az a summás véleményem, hogy ennek az uefi-nek a szoftveres támogatása is nagyon gyerekcipőben jár még, pedig nem is új technológia. De majd 20 év múlva, mikor már hajam se lesz...
    Naívan azt gondoltam, hogy a Linux felzárkózott már a Windows-hoz felhasználóbarátság és stabilitás szempontjából, de még mindig szakadékot látok a kettő között. Persze sokaknak meg más a véleményére erről, nekem ez. Nincsenek egzotikus hardvereim, és azt gondolom, hogy ma már egy Linuxnak is alapból tudnia kellene azt, hogy elsőre valami nagyon alap, de mindennel kompatibilis driver-ekkel indul, főleg a kritikus komponensek tekintetében. Valahogy a linux mindig is sokkal széttagoltabb volt, és sokkal több hardver kezelési hibát tartalmaz, ami semmit nem változott érzésem szerint. Persze a reklámokban lehet villogni, hogy mekkora királyság már, hogy linux live rendszerről bebootol az ember, és minden hardvert felismer, full grafikus felbontás stb.... Ja igen, ha olyan konfiguráción futtatod amivel épp nem bugos a hardver kezelésben valami, valamilyen nagyon új bug miatt ami épp abba a legújabb verzióba került bele amivel te próbálkozol... aztán ha az embernek mondjuk nem olyan hardverei vannak a gépben mint amivel a fejlesztők dolgoznak, máris összeomlik az egész rendszer mint a kártyavár, és bújhatja az ember a netet napokig, és ha szerencséje van és nagyon kitartó, pont rátalál a jó megoldásra a sok félrevezető infó mellett.
    Lehet hogy én is túl régimódi vagyok, hogy agyrém dolognak tartom azt is, hogy mi a fenének kell alapból elrejteni rendszerindításnál a konzolt, hogy az ember ne lássa azt se, hogy mi van... Ez sok szívástól megkímélhetett volna engem is. Nem tudom miért erőltetik, hogy mindenben a Windows-ra kell hasonítani.
    Amit igazából megakartam csinálni azt megcsináltam, szóval nincs gond. Manjarot meg lehet majd leszedem, mert fölöslegesnek érzek a fő Windows 10 mellé 2 hobbi linux disztrót is, de ez ráér. Azon nem idegesítem magam, hogy a Manjaro alatt miért nem ment a Steam, mert nincs tengernyi időm. Ennek is nyilván lehet ezer oka... akár maga a Steam is.

Új hozzászólás Aktív témák