- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lathronos
őstag
válasz
llaszlo #41255 üzenetére
A baj csak az, hogy legalább 4 GB RAM ajánlott a MEGA-hoz, mert először a RAM-ba írja amit letöltesz, csak utána a lemezre. Ha nem létfontosságú az 50 GB ingyen tárhely, inkább a MediaFire-t(12 GB) javaslom vagy a Google Drive-ot(15 GB). Ezekre is méretkorlátozás nélkül lehet fájlokat feltölteni. Vagy van még a SurDoc(100 GB), de az nálam nem működik valamiért.
-
Lathronos
őstag
válasz
IstvánLászló #41239 üzenetére
Szia IstvánLászló!
Én is szoktam este 22:00 után olyan mondatokat kreálni félálomban, amit nem lehet első olvasásra értelmezni.
-
Lathronos
őstag
válasz
#38464487 #41231 üzenetére
Photoshop, MS Office működik Linuxon WINE-nal(a winbind telepítése szükséges az MS Office-hoz)
NERO, Alchohol 120%, IMGBurn(bár attól függ mi célra kell) = K3B
Media Player Classic = VLC vagy SMPlayer
A linux grafikus környezetét pedig a hardver komponensek függvényében ajánlott megválasztani. Kezdésnek ahogy itt mindenki, a Mint-et ajánlom, vagy a Voyager-t.
-
Lathronos
őstag
válasz
IstvánLászló #41210 üzenetére
"Remélem jó amit írtam és érthetö? igaz igyekezzem tömöríteni ahogyan lehetséges egyáltalán de talán siketült?"
Ezt jól elmagyaráztad, harmadszorra sikerült megértenem miről van szó.
Ha a telepítő összeomlik, sajnos nem tudsz csinálni semmit, nem fog megjavulni. Viszont van egy 32 bites Voyager nevű XFCE remasterem, ha gondolod tehetsz azzal is egy próbát, ugyanazt tartalmazza, azaz nem egészen, mivel kiegészítettem pár hasznos aprósággel. Itt találod, ha érdekel.
-
Lathronos
őstag
válasz
beloadjoker #41121 üzenetére
-
Lathronos
őstag
-
Lathronos
őstag
válasz
Sub-ZeRo #41065 üzenetére
Nálam nem, simán belép a jelszó mentése után(Ubuntun). Az olykor-olykor bekövetkező összeomlás betudható annak, hogy még nem 100%-os kész böngészőről beszélünk.
(#41066) Tim82
Azért annyira nem rossz, mint a januári verzió, azt túlzás lenne állítani, hogy egy használhatatlan bug gyüjtemény.
-
Lathronos
őstag
válasz
CPT.Pirk #41056 üzenetére
Vannak akik nem vigyáznak ennyire a laptopjukra.
(#41053) ubyegon2 OSX-en virtualboxban Ubuntu ThinkPad-en(OSX-et nem is lehet telepíteni rá, még hackintosh-t sem). Valakinek nagyon elgurult a gyógyszere
-
-
Lathronos
őstag
HDD-ről törölt adatokat visszanyerni, amiről ráadásul a partíció is törölve lett? Csináljunk aranyat műanyagból kategória. Amúgy azt sem értem, minek van felcsatolva a külső HDD, ha épp nincs rá szükség?
Azt meg végképp, hogy lehet összekeverni az SD kártyát egy HDD-vel, ha a méretét is látjuk? Nem kötekedni akarok, csak számomra furcsa.
-
-
Lathronos
őstag
válasz
Lathronos #40932 üzenetére
Itt az xml a RadioTrayhez. Ezt bemásolod a home mappád .local/share/radiotray mappádba, felülírva az ott lévőt.
-
Lathronos
őstag
válasz
ubyegon2 #40836 üzenetére
És ha felveszed ezt a PPA-t? Csak tipp.
-
Lathronos
őstag
válasz
Sub-ZeRo #40828 üzenetére
(#40822) ubyegon2
Soronként másoltad a terminálba vagy egybe? Mert soronként kell(és persze minden sor után ENTER):
1. wget \
2. kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v4.1.10-unstable/linux-headers-4.1.10-040110_4.1.10-040110.201510030837_all.deb \
3. kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v4.1.10-unstable/linux-headers-4.1.10-040110-generic_4.1.10-040110.201510030837_amd64.deb \
4. kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v4.1.10-unstable/linux-image-4.1.10-040110-generic_4.1.10-040110.201510030837_amd64.deb
És végül: sudo dpkg -i linux-headers-4.1*.deb linux-image-4.1*.deb
-
Lathronos
őstag
válasz
mAtThEw0319 #40817 üzenetére
Ha van kedved kísérletezni, felrakhatod a legújabb 4.1.10-es kernelt, nálam az van, semmi gond nincs vele. Itt a leírás ha érdekel a dolog. Ugyan a wi-fi nálam minősíthetetlen, de egy T-Home-os Cisco EPC3925-től ne várjunk csodát.
-
Lathronos
őstag
válasz
beloadjoker #40804 üzenetére
Na én is megyek aludni, 7:00-kor kelhetek, aztán 8:00-tól este 20:00-ig dolgozhatok. Hurrá.
Persze ha van időm, napközben benézek.
-
Lathronos
őstag
válasz
beloadjoker #40800 üzenetére
Az SSD hőmérsékletet simán bele lehet szerkeszteni a conky-ba, aztán hddtemp-pel kiírtatni. Ha belinkeled a conky-dat megcsinálom. Milyen SSD-ről van szó?
-
Lathronos
őstag
-
Lathronos
őstag
válasz
herdsman12 #40648 üzenetére
KDE, Trinity, LXDE, LXQt az qt.
Gnome, Cinnamon, XFCE, E19, MATE pedig GTK.
-
Lathronos
őstag
válasz
szimi57 #40643 üzenetére
Hát akkor szoftverközpontól telepíted a synaptic nevű csomagkezelőt, majd elindítod. Ott pedig beírod a keresőbe, hogy doublecmd-gtk. Kijelölöd, jobb egérgombbal kattintasz rajta, majd kijelölés telepítésre. Ezután pedig az Alkalmaz gombra kattintasz.
Vagy pedig terminálba beírod: sudo apt-get install doublecmd-gtk és a többit saját maga végrehajtja.
-
Lathronos
őstag
válasz
szimi57 #40640 üzenetére
Nos a Unity még nekem is átláthatatlan, pedig immár 7 éve használok linuxot, így láttam egy s mást. Viszont szerencsédre készítettem egy Windows stílusú, átlátható, előre beállított Ubuntu 14.04-et, ami mindent tartalmaz amire csak szükég lehet. Itt találod, ebbe a Double Commander is telepítve van, több hasznos szoftverrel egyetemben. Feltelepítés után nincs más dolgod mint frissíteni. Ha van hozzá kedved, LIVE-ként próbáld ki.
Én is ezt használom. Telepítéshez pedig ott a szoftverközpont. Az alsó dokkon jobbról balra a második ikon.
-
Lathronos
őstag
válasz
szimi57 #40638 üzenetére
Double Commander ugyanazt tudja, és a szofverközpontból telepíthető is.
-
Lathronos
őstag
válasz
ubyegon2 #40605 üzenetére
Őszintén kívánom, hogy neked legyen igazad. Bár ez az ámokfutás amit manapság a szoftver-fejlesztők művelnek az operációs rendszerekkel, elég sötét jövőképet fest elénk. Abból indulok ki, hogy 2008-ban még 512 MB mindenre elég volt egy átlag felhasználó számára(linuxon), most pedig 4 GB-nál járunk.
-
Lathronos
őstag
válasz
ubyegon2 #40603 üzenetére
"Mindenképp írd meg majd, ha 32 GB memória mellett tapasztalsz olyant, hogy betelne a fizikai ram és használni fogja a rendszer a swap-ot!"
Hát arra még kb. 5-6 évet várnod kell, mire az ajánlott RAM méret linux esetében is ennyi lesz. Akkor már simán fel lehet tölteni azt a 32 GB-ot. 10 év múlva pedig már lazán 64 GB-nál fog járni ez az érték, és még egy mai csúcskategóriás i7-en LXDE-vel sem fog futni semmi.
-
Lathronos
őstag
válasz
beloadjoker #40525 üzenetére
pm-ben küldtem a legújabb verzió linkjét, a korábbiak nem biztos, hogy jól írják az ISO-t. Ha ezután sem jó, ellenörizd az ISO-t. MD5: 52d2c26dc4865ae5fdd40daa50232331
-
Lathronos
őstag
válasz
beloadjoker #40523 üzenetére
Nem tudsz szerezni egy pendrive-ot és unetbootin-nel kiírni? Úgy tuti elindul.
-
Lathronos
őstag
válasz
beloadjoker #40508 üzenetére
Mivel a használati időt sok minden befolyásolja, így változó mikor meddig bírja az akkumulátor. Ami az időmérőt illeti, én sem tudok ilyen szoftverről. Persze ha van Windows-on ilyen, akkor talán WINE-nal fel tudod pakolni.
-
Lathronos
őstag
válasz
F.B.I. #40465 üzenetére
Ha így csináltad, akkor működnie kéne.
-
Lathronos
őstag
válasz
beloadjoker #40417 üzenetére
Én ezt használom, van magyar nyelv is hozzá, és grafikus felületű meg rengeteg opció, pl. ütemezés.
-
Lathronos
őstag
válasz
beloadjoker #40373 üzenetére
Nem a program hibája, volt, hanem mikor a remastert csináltam, nálam a home külön partíción volt, nálad meg nem, mivel automata telepítést választottál. Nem gondoltam, hogy ez gondot okozhat.
-
Lathronos
őstag
válasz
beloadjoker #40360 üzenetére
Vagy írj rá Kendekre, és megmondja, hisz ő írta a systemback-et. Nála jobban senki sem tudja, mi lehet a gond.
(#40362) growler
Mindketten ugyanazt a verziót használjuk, úgyhogy nem hiszem, hogy ez lenne a gond.
-
Lathronos
őstag
válasz
beloadjoker #40360 üzenetére
Hát, hogy hogyan, azt nem tudom, majd jön ubyegon2 és mond valami okosat. Ha meg nem, írj rá.
-
Lathronos
őstag
válasz
beloadjoker #40357 üzenetére
-
Lathronos
őstag
válasz
F.B.I. #40266 üzenetére
Már megint az a fránya D-SUB. Én a helyedben vennék egy ilyet és akkor nem kell szerkesztgetni. Bár ahogy olvasom a kábel önmagában nem elég. De talán telefonon rákérdezhetsz, biztos kell e az adapter konverter box.
-
Lathronos
őstag
-
Lathronos
őstag
válasz
beloadjoker #40042 üzenetére
Jól látom, hogy telefonra vagy táblagépre raktál linuxot? Ja, One Plus, most olvasom.
Nem semmi.
-
Lathronos
őstag
válasz
lolka1980 #40030 üzenetére
Szia!
Telepítsd a qshutdown nevű csomagot synapticból vagy szoftver központból. Grafikus felületű, van visszaszámlálás, időpontra beállítható kikapcsolás/hibernálás. Én csak ezt használom évek óta. Ha a bezárás (X) gombra kattintasz sem lép ki, hanem a tálcára dokkolva tovább fut.
Ha pedig meggondolod magad, csak rákattintasz a jobb egérgombbal a tálcán lévő ikonjára(napszemüveges smiley), a quit-re kattintasz és kilép. ha pedig időzíteni akarod napi/heti rendszerességgel vagy csak bizonyos napokon, az is beállítható.
-
Lathronos
őstag
válasz
CPT.Pirk #39972 üzenetére
Windows-hoz mindig is hülye voltam, biztos be lehet lőni valami konfig fájllal, de majd meglátom mit csinál vele a Winoptimizer 11. Állítólag csodákra képes. Na meg cserélem a RAM-okat 2 db 2 GB-osra, kap egy SSD-t, azt részemről ennyi. Hátha javul kicsit a helyzet.
-
Lathronos
őstag
válasz
spammer #39970 üzenetére
Olykor érzem, hogy már elszállt felette az idő. Ubuntu-n és linux minten még nem is annyira érződik(inkább csak a RAM kevés), de Windows alatt csiga lassú. A RAM-ból is felzabál olykor 1,5 GB-ot, a CPU meg 30%-on megy.
Igaz, windows az csak a flipper játékaim miatt kell, viszont érdekes módon a Future Pinball nem nagyon akad játék közben(minimum grafika).
A fene se érti.
-
Lathronos
őstag
válasz
Sonic* #39962 üzenetére
5 éve én is vettem akkor középkategóriás laptopot, de rá kellett hamar jönnöm, hogy nagyon gyorsan elavulnak.
Nagyon rossz az ár/érték arányuk. Talán még az olcsóbb chromebookokon netezni lehet erős megszorításokkal(online video YouTube szintjén is felejtős) egy lubuntu-val(már ha elfér 16 GB-on), a középkategória meg már egy átlag laptop árával egyezik meg. Mi ebben az olcsó?
-
-
Lathronos
őstag
válasz
inf3rno #39918 üzenetére
A Gentoo és Arch olyan mint egy gyermek. Folyamatos törödést és rengeteg türelmet igényel(ami nekem nincs) mire felnő és olyan desktop OS-sé válik amilyet te szeretnél. Egyetlen rossz frissítés vagy konfigurációs fájl módosítás és hetek, hónapok munkája veszhet kárba egyetlen pillanat alatt, mert kinyiffan mint a tamagotchi. Aztán az egészet kezdheted az elejétől. Vagy a kész rendszeredről készítesz egy Backup ISO-t és akkor ilyesmi miatt nem kell aggódnod.
-
Lathronos
őstag
válasz
beloadjoker #39908 üzenetére
Jól írod, majdnem mindenkinek....
Én inkább használok postagalambot mint androidos telefont.
(#39909) CPT.Pirk "android root nélkül az olyan mint a házibuli nők nélkül."
És épp olyan biztonságos is.
-
Lathronos
őstag
válasz
solaris7 #39904 üzenetére
A Lili egy rakás.... Én még sosem készítettem vele működő telepítőt. A Rufus és Win32 Disk Imager viszont tökéletes végeredményt garantál.
-
Lathronos
őstag
válasz
F.B.I. #39886 üzenetére
Jó, hogy említetted a RAM-ot. Az optimális működéshez azért 3 GB ajánlott, a 2 GB még épp hogy elég, de akkor már a SWAP-ból is zabál(már ha van, ha nincs, akkor nemes egyszerűséggel lefagy miután felemészti a 2 GB-ot).
(#39887) beloadjoker
(#39888) cs_dy Csak azért nem szólok hozzá a témához, mert UEFI-re még nem telepítettem linuxot, így azt sem tudom, hogyan kell.
De ha UEFI van, hogy-hogy nem GPT a Windows boot partíció? És ha jól gondolom a linuxot is GPT-re kéne telepíteni, bár ez csak tipp.
-
Lathronos
őstag
válasz
F.B.I. #39884 üzenetére
Időközben kiderült, hogy 2 hiba van az ISO-ban. Ha telefont csatlakoztatsz vagy lemezt helyezel be, nem a Nemo fájlkezelővel nyitja meg, hanem a lemezhasználat elemzővel, valamint kifelejtettem a JAVA-t. Ez akkor fontos például, ha egy weboldalon megakarsz nézni egy video-t, ahol a videoplayer-t java-ban írták. Ekkor ha nincs telepítve a JAVA, csak fekete téglalapot látsz a video helyén. Az ISO javítva lett, most töltöm fel. Holnap reggeltől lesz elérhető, mert 64 KB/s-sel megy.
A mobilnetem elég lassú sajnos, de majd előfizetek egy gyorsabbra. Ráadásul a Pendrive-om is elszállt, remélem nem felejtek el venni egyet hétvégéig. A memóriám hagy némi kívánnivalót.
-
Lathronos
őstag
válasz
F.B.I. #39877 üzenetére
Hát arra gond nélkül fel kéne mennie az Ubuntunak is. Nekem nem sokkal erősebb konfigom van, egy E8400-as CPU és 3 GB DDR800 RAM és azt használom. Most várnék egy kicsit a gyengébb konfigokra való ubuntu remaster elkészítésével, mert 13-án jön ki a friss Voyager X2-es, és abból csinálnék egy 32 és 64 bites változatot(maximum 1 nap mire elkészülnek). Ha tudsz várni addig, egy naprakész friss rendszered lesz.
(#39878) CPT.Pirk
"Tök hasonló Optiplex 380-ra raktam Debiant Lxde-vel"
Hát azért a két konfig között van nem kevés teljesítménybeli különbség, úgyhogy a házon és az alaplapon kívül sok hasonlóság nincs köztük. A 380-as megeszi reggelire a 330-ast.
-
Lathronos
őstag
válasz
F.B.I. #39847 üzenetére
Egy kérdés: erre a konfigra kéne linux? Csak mert ezen gond nélkül fut az Ubuntu is. Bár ettől függetlenül készítek kevés erőforrással rendelkező pc-kre egy Antix és Linux Mint 17.2 LXDE változatot. Persze ha erre kell, akkor arra inkább majd a Linux Mint.
-
Lathronos
őstag
válasz
beloadjoker #39836 üzenetére
Ment a válasz a Chrome és telefon problémára.
-
Lathronos
őstag
A későbbiekben ez jól jöhet: Debian Sources List Generator
-
Lathronos
őstag
A tárolóban benne kell lennie(non free és security fel van véve?), de ha nem, itt van a 32 és 64 bites deb csomag(debian 8 Jessie). Az oldal legalján találod őket. Amúgy vannak non-free debianok is mindenféle grafikus környezettel.
-
Lathronos
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Okos Otthon / Smart Home
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen videókártyát?
- Asztrofotózás
- EAFC 25
- PlayStation 5
- Bitcoin topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged