- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
válasz
Major Major #7569 üzenetére
mint Linux vagy mint server oprendszer?
-
doc
nagyúr
válasz
leviske #7564 üzenetére
az nem feltetlenul baj, ha tobb project is van aminek nagyon hasonlo a celja. ha valamelyik lenyegesen gyengebb mint a masik, az jo esellyel elhal elobb-utobb, es a fejlesztok vagy a masik projectet vagy valami teljesen mast erosithetnek, es a kozben szerzett tapasztalatok/otletek nem vesznek el
ha meg kb. egyforman hasznalhato mindket megoldas, akkor vagy mindegyik torekszik "legyozni" a masikat, igy egeszeges versenyt alakitva ki (pl. KDE <-> Gnome), vagy idovel osszeolvadnak, mindketto elonyeit/eroforrasait felhasznalva (pl. Compiz + Beryl = Compiz Fusion)
figyelembe veve, hogy minden bizonnyal ingyenes, szabadidoben feljesztett cuccrol van szo, nincs ezzel semmi baj, en is irok magamnak meg a vilagnak programokat olyan celra, amire mar van letezo alternativa, egyreszt mert ez jobban passzol az en igenyeimhez, masreszt meg tanulasi/gyakorlasi cellal
ja meg persze az enyem lesz a legeslegeslegjobbna jo, nem
-
doc
nagyúr
válasz
Csakénvagyok #7516 üzenetére
akkor mondjuk gparted?
feature-lista: [link] -
doc
nagyúr
válasz
Csakénvagyok #7514 üzenetére
a legegyszerubb megoldas ha nem piszkalod a particiokat, hanem az egyiket kinevezed mondjuk /home-nak (/usr-nek, stb), es oda mountolod
-
doc
nagyúr
-
doc
nagyúr
válasz
prolika #4139 üzenetére
ezt te sem gondoltad komolyan
mikor bármilyen feladatról is van szó, mindig patakokban folyik a vér hogy melyik programmal lehet legjobban elvégezni
nézz körül a disztródban ami fel van rakva hogy milyen programok vannak alapból
én pl. filekezelésre a Midnight Commandert (mc) használom, cd/dvd-írásra meg a K3B-t -
doc
nagyúr
válasz
qwertly #4136 üzenetére
mandrivat nem ismerem, de ha a /etc/X11/xorg.conf file-ban megkeresed a horiz. és vert. frissítési értékeket, és beállítod a te monitorodra érvényes értékeket (ha beírod a monitor típusát a gugliba, meg mellé a szóban forgó kulcsszavakat elsőnek kidobja), elvileg jó lesz
esetleg lejjebb a felbontásoknál érdemes lehet beállítani ami neked kell, ha nem ismerte volna fel jól
de mindenképp csinálj mentést a file-ról mielőtt beleturkálsz, hogy ha gáz van vissza tudd tenni a régit -
doc
nagyúr
válasz
prolika #4133 üzenetére
a terminálos jelszóbekérésnél nem is fogsz látni semmit, de ne foglalkozz vele, írd csak be a jelszót aztán enter
ami az nvidia drivert illeti:indítsd el a csomagkezelőt (Ubuntu esetében pl. Synaptic) és ott a szoftverforrásoknál pipáld ki azokat amik nincsenek alapból engedélyezve, nyomj egy frissítést, aztán mehetsz vissza a zárt meghajtók kezeléséhez -
doc
nagyúr
válasz
Narancs #3960 üzenetére
ubuntunak azért kell gép (tapasztalat)
geexbox-ot mindenképp próbáld ki, nagyon jó kis cucc bár ha vmi nem megy, akkor beleturkálni macerás
vagy tegyél fel egy slackware-t pl., akár valami régebbi változatot
esetleg vector linux (szintén slacki alapú, de régebbi gépekre optimalizálva)
vector -
doc
nagyúr
válasz
zoltanz #3922 üzenetére
a Linux már nagyon régóta támogatja a többcpu-s vasakat
hogy konkrétan tömörítésnél ez mennyire látszik, nem tudom, gondolom függ a tömörítőproggitól is
MOD: na ez kell neked: parallel bzip2 -
doc
nagyúr
válasz
zoltanz #3910 üzenetére
az a telepítő meg az fdisk két külön dolog
amúgy még mindig áll a kérdésem, hogy milyen filerendszert szeretnél létrehozni amit nem tud...
meg ha már a telepítőbe integrált partícionálóról van szó, az xp vagy pláne vista telepítő partícionálója hányféle filerendszert tud? az xp-é kettőt, ntfs és fat32, a vista meg gondolom csak egyet... (bár nem próbáltam)
cfdisk dokumentáció: man cfdisk
indítsd el, nem kell ahhoz más... -
-
doc
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #3879 üzenetére
mondjuk elindítod?
esetleg előtte ki kell csomagolni
milyen formátumban van? -
doc
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #3853 üzenetére
van egy OpenOffice-os totyik, kérdezd meg ott, hátha valaki csinált már ilyet
-
doc
nagyúr
az Octane-t majd meglátjuk
sokat nem tudok írni róla, vmi OS-nyűg miatt nem bootol be, újra fel kéne rá húzni az IRIX-ot, mivel az orvoslásához én kevés vagyok
amúgy gyönyörű masina
mondjuk emelgetni nem egészséges, van vagy 25kgMOD:
qwertly:
érdekes, nameserver elvileg van, de mégis úgy néz ki mintha nem lenne...
próbáld ip-cím alapján pingelni: ping 217.20.131.2
vagy a /etc/resolv.conf végére beírni nameservernek mondjuk a 213.163.34.66-ot -
doc
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #3758 üzenetére
nem ut2004, hanem Unreal
sok játék is szépen megy wine-nal, sőt, egyre több
azért azt ne várja senki hogy amint kijön a Crysis, wine-nal fogja játszani
minél régebbi a játék, annál több az esély hogy menni fog -
doc
nagyúr
válasz
qwertly #3748 üzenetére
ha te magad nem tudod, hogy milyen neted van akkor a Linux honnan találja ki?
nem hiszem el hogy nem tudod hogy milyen az internetkapcsolatod... adsl, kábel, stb?
hova van kötve a modem, hálókártyára vagy usb-re?a vindózos játékot meg vindóz alatt kell játszani. meg lehet próbálni Linux alatt is, van rá esély hogy menni fog (keress rá a játék neve + wine + appdb szavakra a gugliban) de ne vedd biztosra
én pl. Unreal-el, Deus Ex-el, Imperium Galactica 2-vel és Tie Fighter Collector's CD-vel játszom mostanában, mind vindózos játék és mennek wine-nal
de pl. a Longest Journey nem megy szépen - ez van...
ha konkrét játék érdekel, nézz körül a neten, hátha valakinek már sikerült beindítani Linux alattazért sem sírsz, hogy miért nem lehet felrakni a biciklikereket az autóra - windowsos játékot sem feltétlenül lehet beleerőszakolni a Linuxba
arról nem beszélve, hogy még mindig soksok nagyságrenddel több windowsos játék fut Linuxon mint fordítva
-
doc
nagyúr
válasz
bigyobogyo #3743 üzenetére
szerintem Solarisról nem a "Linux - abszolút kezdőknek" topicban kéne érdeklődni...
próbáld meg a hup.hu-n, ott biztos jópár Solarisos van -
doc
nagyúr
válasz
operator10 #3710 üzenetére
összeilleszteni?
mármint kicsomagolni? unrar x -v -y akarmi.rar
ha tényleg összeilleszteni akarod, akkor cat * >akarmi
vagy egy mc-ben egy file-ba masolod, appenddel -
doc
nagyúr
"szemétgyűjtés" Linuxon nem kell, ez nem vindóz hogy belassul pár hónap alatt
töredezettségmentesítés meg megintcsak nem kell, mert intelligens módon pakolgatja a cuccokat a vinyón, így elvileg nem fragmentálódik (feltéve, hogy nincs nagyon tele a vinyó, olyankor nyilván nincs más megoldás) -
-
doc
nagyúr
válasz
qwertly #3677 üzenetére
"beton biztos"
az
de a betont is fel lehet szedni egy jó légkalapáccsal vagy egyéb célszerszámmal, nyilván a Linuxot is el lehet configolni
olyan viszont nincs, hogy ne lehetne helyrehozni, hacsak le nem töröltél fontos dolgokat (amiket csak rootként lehet megcsinálni, sima felhasználónak nem megy!)
mielőtt valamit átállítasz, érdemes körülnézni, ELOLVASNI amit kiír, a régi beállításokat elmenteni vhova, stb
az meg hogy "nem indul el" nem túl konkért megfogalmazása a hibának, esetleg ha pontosítanál...
meg mielőtt szétvered a rendszert, próbáld megismerni, ha valami nem megy, kérdezz
sokkal egyszerűbb egy friss rendszert normálisan beállítani, mint egy össze-vissza szétb@rmoltat talpra állítani -
doc
nagyúr
ha máshogy nem megy, max. beírod kézzel a /etc/X11/xorg.conf-ba a megfelelő felbontásokat (hát átfutod a file-t, rá fogsz jönni hogy hova kell)
lehet, hogy a monitort nem ismeri fel rendesen, ehhez vannak a HorizSync és VertRefresh sorok, ha rákeresel a monitorod típusára + ezekre a kulcsszavakra, biztos kidobja a gugli a megoldást
de amúgy ki is számolhatod őket: a vertrefresh értelemszerűen a függőleges képfrissítés Mhz-ben, a horizsync meg ha jól tudom, a "pixelfrekvencia" (nem tudom hogy mondják hivatalosul)
-
doc
nagyúr
válasz
Babetta-X #3628 üzenetére
előtte azért ellenőrizd a checksumot, lényegesen egyszerűbb és olcsóbb
vindóz alá is lehet letölteni md5sum-ot, keress rá
ha fent van, kiadsz egy md5sum fileneve.iso parancsot, és a kapott ellenőrző összeget összehasonlítod azzal, ami pl. ,a letöltési oldalon fent van
ha a kettő különböző, akkor rossz a letöltés -
doc
nagyúr
válasz
kicsitomi88 #3602 üzenetére
a /etc/X11/xorg.conf-ban át tudod írni a monitor vízsz. és függ. frekijeit, ha más nem, ez tutira segít
ha a monitor hátulján vagy a kézikönyvében nincs benne a pontos érték, neten rákeresve a monitor típusa + horizsync + vertrefresh szavakra meglesz -
doc
nagyúr
válasz
operator10 #3581 üzenetére
memtestet próbáltad pár órán keresztül futtatni?
valami komolyabb stress-test, pl. superpi, sys_bench?
esetleg más Linux disztrót is ki lehet próbálni (az egyszerűség kedvéért 32 bitest!) hátha valami olyan cucc van benne ami bugot hoz elő az Ubuntuból -
doc
nagyúr
válasz
operator10 #3569 üzenetére
az xp kevésbé érzékeny a memóriahibákra (főleg ha sok ramod van), mivel a linux sokkal jobban kihasználja (pl. cachelés, stb)
-
doc
nagyúr
válasz
Siriusb #3562 üzenetére
igen, ez a két variáció van
vagy bebootolsz egy xp telepítőről és kiadod a fixmbr parancsot, majd süsü telepítés, vagy feltolod a süsüt, majd telepítés után (az előzőleg elmentett!! menu.lst file alapján kiegészíted a süsü grub konfigját)ha nem szeretsz config file-okban turkálni, vagy nem vagy biztos magadban, az első változat egyszerűbb, bár sokkal csúnyább is
-
doc
nagyúr
válasz
operator10 #3560 üzenetére
próbáld ki hogy beírod a parancsvégrehajtáshoz (alt-f2 talán) hogy beryl --replace
vagy compiz --replace
esetleg: emerald -
doc
nagyúr
válasz
operator10 #3557 üzenetére
egy hét múlva kint a Gutsy, szerintem már nyugodtan frissíthetsz rá
a folyamatos frissítésekkel úgyis helyrerakják ha valami hibádzik -
doc
nagyúr
válasz
Siriusb #3540 üzenetére
a helyzet az hogy nem ismerem igazán az evo-t, egyszer-kétszer próbáltam de nem győzött meg. több funkciója van alapban (pl. naptár, ilyesmik) bár a tb-t is lehet pluginekkel okosítani
szerintem próbáld ki mindkettőt egy-két napra, aztán majd kiderül melyik áll jobban kézre
én pl. a kmail-el kezdtem anno, de nem igazán jött be -
doc
nagyúr
válasz
Babetta-X #3531 üzenetére
ha nem kell róla semmi, akkor nem gond persze
lesz egy olyan rész a telepítésnél, mikor a partíciókat kell kiválasztani, ott simán letörlöd ami nem kell, majd a helyén létrehozol 2 másikatarról meg szerintem szokjál le hogy vindózos proggikat használsz Linuxon
szinte mindendre van - legalább olyan jó minőségű! - program mint winenközben látom már ajánlottak lejátszókat, érdemes körülnézegetni, a csomagkezelőben keress rá pl. a "player" vagy "audio player" kulcsszavakra, két klikk és fent is van ami kell
én netes rádiókat pl. a realplayer-rel szoktam hallgatni, jó a favourites-kezelése, pici, elfér a (1600x1200-as
) képernyőn
-
doc
nagyúr
válasz
Babetta-X #3523 üzenetére
a partíció kettéosztásra léteznek célprogramok, de előtte mindenképpen mentsd le az adataidat! bármikor félresikerülhet valami, akár egy áramszünet is bejöhet, oszt' annyi...
DC-zni tudsz Linux alól is, van dc-s kliens (pl. valknut), bár erősen szokni kell
de ahogy mondod, emulátorral használható a vindózos dc is
mp3 meg video menni fog alapból (max. engedélyt kér hogy letöltse a szükséges codecet), ha esetleg valami mégsem, rakd fel a vlc és/vagy mplayer csomagokat (ja, csomagkezelőre tessék rászokni!)
net meg megint nem nagy cucc, ha dhcp-d van akkor egyből menni fog, a legmacerásabb a vezetékes netek közül az adsl, ehhez egy "sudo pppoe-setup" parancs kell, bár ha jól tudom a 7.10-es Ubuntuban már van szép grafikus beállítófelület is hozzábirno: a /var/log könyvtárban nézz körül!
-
doc
nagyúr
válasz
Babetta-X #3521 üzenetére
olvasni nem árt
amúgy amit írtál, azzal nincs semmi gond, de ne a 6.06-ot szedd le, az már egy éves, hanem a 7.10-et, elvileg 8 nap múlva jelenik meg a végleges változat belőle, de most is nyugodtan felrakhatod, a frissítéseket szépen letölti menet közben
azon meg ne aggódj hogy meddig van frissítés, ez nem vindóz
ha egyszer felraktál egy Linuxot, utána többet nem kell telepítgetni, folyamatos frissítésekkel (és az új kiadás megjelenésekor egy szövegfile-ban pár keres/cserél múvelettel) mindig a legújabb, aktuális kiadásod lesz -
doc
nagyúr
vizsgakérdések? ;)
fejből megy, tehát nem biztos hogy jó...1. kijelölöd a szövegrészt, aztán: :s/@/at/g
2. begépeled (vakon): 20000 <felfele nyíl>
3. Shift+V 10000 <lefele nyíl> d
4. gg /oracle.com n n n n n <bekezdéstörlést nem tudom fejből>
5. i <felhasználónév és dátum beír
>
6. :w
-
doc
nagyúr
nekem is ilyen otthoni hálóm van (az én linuxos gépemen vannak samba-val megosztott könyvtárak, ezeket tudom használni a párom w98-as gépéről és a notebookon xp/linux alól)
simán be kell lőni a fix ip-címeket, megosztani a könyvtárakat samban (süsüben biztos van vmi egyszerű kattintgatós felület hozzá), oszt' jóvan -
doc
nagyúr
tény, hogy nincs "legjobb disztró"
jelen pillanatban szerintem az abszolút nyerő - sokféle értelemben - az Ubuntu, szeretem és használtom is, de nekem akkor is a Slackware a kedvenc
Az Ubuntu mellett szól még, hogy Debian alapú, így ha a mutatós grafikus felület mellett/alatt megtanulod kezelni konzolból, hardcore Debian alatt sem lesz gondod
amúgy olyan sok különbség nincs az egyes disztribúciók között, a lényeg mindben ugyanaz. mondjuk a Süsü kicsit önfejű ,meg tényleg nagyon click-clik-orientált, ahhoz képest egy Debian pont az ellenkező véglet -
doc
nagyúr
válasz
Siriusb #3473 üzenetére
nem tudom, de a betűjelezés, ami amúgy ritka barom egy ötlet, sosem ment a vindóznak
nálunk a cégnél pl. a H: az egyik osztott hálózati meghajtó. a notebookon, mikor még vindóz volt rajta, a következő meghajtók voltak:
C: (vinyó)
G:
H:
K:
stb., hálózati meghajtókna ha ezek után bedugtam egy pendrive-ot, ráerőszakolta a H:-t, de persze mivel már volt ilyen meghajtó, nem tudtam ránézni a pendrive-ra.
de hogy miért nem adja neki a D,E,F,I,J valamelyikét, sosem sikerült rájönni
ez ilyen szar és kész -
doc
nagyúr
pl: [link]
a megadott driverek közül valamelyiket letöltöd, a readme-jében biztos ott van a telepítés mikéntje, egyébként meg nem bonyolult
utána csak azt kell elintézni hogy a modul betöltődjön mindig
nekem életem első webcamerájának beizzítása a nulláról, guglival kb. 10 perc volt, szóval nem olyan ördőngősség az...
használni meg van egy csomó program, pl. Camorama, de akár egy sima xawtv is megteszi ha csak nézni akarod -
doc
nagyúr
distrowar azért ne legyen
már csak azért is hülyeségnek tartom a disztribúciók közötti flame-et, mert mindenkinek megvan a maga stílusa, ahogy minden disztrónak is. én imádom a slackware-emet, épp' azt tervezem hogy rendelek is egy csomagot a Slackware Store-ból, pusztán támogatás jelleggel. a céges tűzfalra is Slackware-t raktam, mégis, a munkahelyi gépen Ubuntut használok, anyámnak Xubuntut raktam fel, az IBM (vagy Dell? tudja fene...) disztrószavazásán is az Ubuntut választottam. ingyenesen másolom bárkinek az UHU-t (meg mondjuk bármilyen más disztrót is, ha kéri)
mindenkinek mások az igényei, egy kezdő Linuxosnak biztos nem mondanám hogy Slackinek ugorjon neki (bár az tény, hogy ha akar, rengeteget tud belőle tanulni nagyon rövid idő alatt)
a másik véglet a ''felhasználóbarát'' Linux, mostanában (majdnem) minden disztró errefelé megy, ami egyáltalán nem baj. ilyen az Ubuntu, az UHU, a Suse de akár a Fedora is (bár ez utóbbit személyesen nem ismerem, csak ''elméletben'')
-
doc
nagyúr
pedig anno ajánlottam többeknek az UHU-t, elvileg a mai napig fent vagyok a cd-másolós oldalon, volt aki így talált meg
mostanában az Ubuntut ajánlgatom, eddig szép sikerrel
a mögötte levő közösség meg támogatás nagyon erős, ha ki kéne választani hogy perpillanat melyik a ''legnyerőbb disztró'' akkor az Ubira szavaznék
bár a Slackware akkor is jobb -
doc
nagyúr
én UHU-val kezdtem, nagyon szerettem, a listákra a mai napig fel vagyok iratkozva (bár mostanában már csak nagyon ritkán olvasom a leveleket)
elég sokban hasonlít az Ubuntuhoz, mármint a kitűzött célok (felhasználóbarát, tudjon magyarul, debian alapú csomagkezelés)
aztán váltottam Slackware-re, azóta megrögzött Slacki-hívő vagyok
gondom egyébként nem sok volt az UHUval, bár így Egmont kiválása után fene tudja, mi lesz szegény bagollyal... -
doc
nagyúr
az első cd-image (PC x86) jó lesz, ha 32 bites rendszered van. ha 64 bites, akkor az annak megfelelőt szedd le
ha xp-t is akarsz mellette használni, nem gond, de hogy ne nehezítsd meg nagyon a saját dolgodat, először az xp-t tedd fel, ha még nem lenne, utána a linuxot
partícionálásnál érdemes figyelni, tehát az xp kapjon egy teljesen saját partíciót, egy másikat a linux, meg legyen külön egy swap partíció (memóriától függően érdemes méretet választani, nekem pl. 1GB, az biztos elég lesz)
felteszed az xp-t, utána az Ubuntut, az észre is fogja venni hogy van már egy vindózod és bekapcsoláskor menüben tudsz választani közülük -
doc
nagyúr
én az Ubuntut ajánlom. nagyon pörgősen fejlesztett, népszerű, könnyen használható disztró. ráadásul Debian alapú, szóval....
mondjuk nekem valahogy nem áll kézre, maradok a Slackinél, de első Linuxnak szerintem tökéletes, aztán ha megszokod, más meg nem fog kelleni
anyámnak is most készülök feltenni egy Xubuntut -
doc
nagyúr
ok, rosszul fogalmaztam
de mivel a dpkg (és minden .deb-et kezelni képes program) simán kezeli .deb-ként, szerintem egyértelmű, hogy .deb csomagról van szó. ha valami más, saját formátum lenne, nyilván nem enné meg a dpkg
de igazából tök mindegy, a lényeg hogy a csomagkezelő része nagyon jó az UHU-nak -
doc
nagyúr
nem mondtam hogy Debian alapú
az viszont tuti, hogy (legalábbis az Uhu 1.0) dpkg-t és apt-get-et használt (első Linux disztór volt a gépemen!)
az uhu csomag pedig sima átnevezett .deb
(mondom, UHU 1-nél így volt, bár nem hiszem hogy mostanra átírták volna)
MOD: Prego, amugy nem rossz az ismerteto, nyugodtan irj meg ilyeneket!
lehet esetleg a rendszer hasznalatarol, mindennapi feladatok elvegzesenek mikentjerol, stb
[Szerkesztve] -
doc
nagyúr
na végigértem. szóval az előbb jelzett problémák:
do apt-get update (ezután be kell írni az általunk választott root jelszó
az Ubuntuban NINCS root jelszó, lehet ugyan megadni, de felesleges
a fenti parancsnál nem a root jelszót, hanem a felhasználó saját jelszavát kéri, aki ezzel bizonyítja hogy valóban ő ül a gép előtt és akar rendszergazdai jellegű feladatokat végezni (jelen esetben a csomaglistát frissíteni)
A KDE meglepetést szerzett, mivel a megnyitás/futtatás nem két, hanem egy kattintással érhető el. Ez igényel némi megszokást, a miértjét abban látom, hogy a Microsoft már levédte a duplakattintást.
ez pusztán beállítás kérdése, nem hiszem hogy bármi köze lenne a szabadalmakhoz
Az UHU látványosan az Ubuntura épül
ez látványosan nem igazaz UHU jóval öregebb az Ubuntunál, gyak. az egyetlen közös pontjuk az alkalmazott csomagkezelés (amit mindketten a Debianból vettek)
-
doc
nagyúr
ajjaj, hát ebben elég durva ferdítések vannak...
pl: sudo apt-get update (ezután be kell írni az általunk választott root jelszó
mindjárt átolvasom az egészet és jövök vissza
MOD: A KDE meglepetést szerzett, mivel a megnyitás/futtatás nem két, hanem egy kattintással érhető el. Ez igényel némi megszokást, a miértjét abban látom, hogy a Microsoft már levédte a duplakattintást.
MOD2: z UHU látványosan az Ubuntura épül
[Szerkesztve] -
-
doc
nagyúr
válasz
yakuza.tora #3041 üzenetére
gyere csak, azért van a totyik
-
doc
nagyúr
válasz
yakuza.tora #3038 üzenetére
MSN-re: GAIM (illetve most már más a neve, de meg nem mondom mi
)
Skype-ra: Skype
Photoshop-ra: GIMP (kezeli a psd-ket) -
doc
nagyúr
válasz
yakuza.tora #3036 üzenetére
mostanában nagyon sztárolják az Ubuntut-nem ok nélkül.
szerintem próbáld ki, a bootképernyőn már átállíthatod magyarra, onnantól csak figyelmesen el kell olvasni amit kiír, és nem lesz gondod
ha nem vagy biztos magadban, még a telepítés előtt csinálj neki egy üres partíciót (pontosabban kettőt, egyet a rendszernek, 4-5 GB elég, meg egyet swap-nek, mondjuk 512MB már bőven jó)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- SSD kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- LEGO klub
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged