- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- VoLTE/VoWiFi
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
no, akkor eggyel visszább lépek...
a bluetooth-tal küzdök, egy wm6-os pda-t akarok összekötni egy eeepc-vel (amin az eredeti xandros van, egyelőre nem is akarom lecserélni, mert elég jól működik).van egy usb-s bt dongle, amit ha bedugok, egyből megtalálja a rendszer, egyből up a hci0, scan-nel meg is találja a másik notit, meg a pda-t. de mikor meg akarom nézni, hogy milyen szolgáltatások futnak, akkor a pda-ról semmit nem mond. a notiról mond... de az most érdektelen, a lényeg, hogy működik.
a másik oldalról is próbáltam, a pda-val kerestem bt eszközöket, de az az eee-t nem találta meg, csak a notit. van itt ez a leírás... ez se megy úgy, ahogy le van írva, pl. sdptool search -bdaddr <address> nem tetszik neki (természetesen a megfelelő, a telefonos addresst beírva), kellene neki a service is, amiről fogalmam nincs. a telefonon be van kapcsolva a netmegosztás, de nem igazán hatja meg a rendszert. még töröm a fejem, de sok okosság nem jut eszembe.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
BigBadPlaYeR #4726 üzenetére
az ubuntu kicsit megkavarja a dolgokat... alapból sdx-nem nevezi el a vinyókat, függetlenül attól, hogy sata, vagy pata. ezt a GAG nevezetű csodát nem ismerem.
a hd0 a grub számára valóban az első vinyó mbr-je, legelőször azt fogja a vinyók közül megnézni (általában), és onnan szeretne betöltődni a rendszer. hogy honnan szedi be a kernelt, meg utána a /-t, az már más kérdés. ha a hd0-t nem szereted, akkor hd1, hd2-vel próbálkozz.sőt, ha nem a vinyó mbr-jébe akarod tenni, akkor hd0,0 is játszik, illetve ennek analógjára más vinyó más partíciójának boot szektora.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Neil Watts #4722 üzenetére
asszem maradok a txt-s változatnál, mert sikerült a soros porti cuccust elfüstölnöm
vagy 230ft értékű tranzisztor ment tönkre, a többi nem igazán tudott... remélem.
-
ngabor2
nagyúr
soros terminál... nem ugrik be a neve. segítsetek 1 névvel.
(fonera hack-hez kell. kábel kész, csak minden leírás wines... linux alatt is van, 100%, és azt is tudom, hogy az egyiknek a vége tty
de az eleje nem jut eszembe.)
-
ngabor2
nagyúr
sőt,
dpkg -l csomagnévrészlet
csak azokat írja ki, aminek a nevében szerepel a részlet.
dpkg --get-selections
pedig csak a csomagneveket (meg hogy install/deinstall/hold) írja ki.
ezek nem az ördög bűnös eszközei.
de bizony azok, ezért kell a gép oldalára fokhagymafüzért tenni, meg szenteltvizet tölteni a vízhűtésbe... -
ngabor2
nagyúr
válasz
Imperator999 #4642 üzenetére
egyelőre csak a huawei e220 cuccos támogatott liux alatt. a pendrive-szerű dolog nem. milyen típusú a "modem"?
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Neil Watts #4647 üzenetére
épp tegnap futottam bele egy ugyan ilyen problémába... a 7.10 "felismeri", hogy milyen kártya van a gépben, és csak ahoz telepít drivert. csakhogy pl. atira van az fglrx, meg az ati. alapból csak az fglrx-et teszi fel, ami néha nem megy.
nem követem az ati/amd cuccait, de kiadta linux alá is a catalystot? van belőle ubuntu alá telepíthető verzió (deb)? ha van, akkor azzal is lehet próbálkozni. ha nincs, akkor ajánlatos egyelőre kerülni, nehezebb leszedni/frissíteni, ha kell.
első körben próbálj graf felület nélkül belépni, a grubban a "normál" indítás mellett felkínálja ezt is. legalább parancssorod lesz. ott feltenni az ati drivert (mert valszeg az fglrx van fenn):
sudo apt-get install xorg-driver-video-ati
majd
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
. válaszd ki az ati drivert. ekkor még nem lesz 3d, de legalább lesz x. ha ez megvan, akkor egy fokkal egyszerűbb elkezdeni a hiba valódi keresését.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Neil Watts #4618 üzenetére
hogy értve se kép, se semmi? promptot kapsz? mert ha igen, akkor sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg, és ott kiválasztod vagy ismét az ati drivert, vagy ha fenn van az fglrx-et.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
NovaBlue #4545 üzenetére
igen egyszerűen felszeszed a 2 rendszert, utána a /boot/grub/menu.lst file-t kell szerkeszteni.
háttérképként futó top... ezt most passzolom.
rendszerfigyelő: a superkaramba biztos, hogy megvan ubu alá is. bár én személy szerint a gkrellm-et használom. feltenni se bonyolult, engedélyezni kell az universe multiverse tárolókat az /etc/apt/sources.list-ben (részletek szintén az ubu topikban), majd apt-get, vagy synaptic.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
NovaBlue #4534 üzenetére
2a: ubuntu esetén: nézd megaz ubuntu topik 1. hsz-át, benne van a megoldás. a graf chip az graf chip, akár aszrtali, akár mobil. ha ati, akkor fglrx modul kell neki.
2b: sk98lin modul
2c: ezt ajánlatos ndiswrapperrel belőni, mert a broadcom szexuál kiadni normális drivert hozzá -
ngabor2
nagyúr
válasz
Csokimester #4533 üzenetére
tehát a c-t le akarod gyalulni.
20gb. én úgy osztanám fel, hogy 512M swap-nek, sose árt, a többi egybe (első körben) ext3-mal. ez emgbirkózik a 4GB-nál nagyobb file-okkal.
ha ubit telepítessz, akkor ajánlom az ubuntu topik 1. hsz-át, oda megpróbáltam/megpróbálom a leggyakoribb kérdéseket é válaszokat összeszedni. -
ngabor2
nagyúr
válasz
Atti1112 #4539 üzenetére
tudod milyen nehéz win alá a kde-t felrakni? vagy a gnome-ot? esetleg próbáltál már win alatt k3b-vel dvd-t írni? vagy tvtime-mal tévét nézni, vagy AleVT-vel a teletextet böngészni? a midnight commander se hajlandó futni, a konquerorról nem is beszélve. ejj, de szar rendszer a win, linux alatt ezek pillanatok alatt mennek, nagyrészük rendszertelepítés után
remélem eljut hozzád ezen hsz-om értelme.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Csokimester #4529 üzenetére
bocs, valahogy ki kellett deríteni, hogyí milyen szinten állsz linuxilag
tehát: nyitsz egy terminált (menüben valahol megtalálod), beírod: lsmod
ha van net, akkor egyből be is tudod ide szúrni: kijelölöd az eredményt, majd ide egy szerkesztőablakba egy középső klikkel (2 gomb esetén a 2 gomb egyszerre lenyomásával) beilleszted. nem kell ctrl-c ctrl-v, ilyen egyszerű.
ha nincs net, akkor bedugsz egy pendrive-ot, amit automatikusan mountol a /media/usbdisk alá (a vége lehet, hogy más, különösen, ha van neve a pd-nak). belépsz abba a kt-ba (terminálon, a könyvtárváltás parancsa cd, a listázásé ls, de érdemesebb ls -l-et mondani neki, akkor részletesebb), és azt mondod.
lspci > lspci.txt
majd win alól ezt az lspci.txt-t szúrod ide be.ha továbbra is túl sok mindent veszek általad ismertnek, szólj, és kifejtem.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Csokimester #4527 üzenetére
bootolj be az ubuntu live cd-ről, és nézd meg, hogy mi megy alapból. aztán egy lsmod kimenetet beszúrsz, meglátjuk, hogy mit tudunk kezdeni a többivel.
-
-
ngabor2
nagyúr
válasz
t_ferenc #4499 üzenetére
ez az oldal lesz a te barátod. olvasgass rajta egy kicsit. ott a driver, azt kell lefordítani. majd mondom, hogy milyen csomagok kellenek hozzá.
mod: nem mondom meg, mert minden le van oda írva
debianra van írva, de az ubu még elég közel áll a debhez. és ha minden igaz, nem is igazán akar eltérni tőle. ennek speciel örülök.
-
ngabor2
nagyúr
akkor először (defrag után) valami erre készült progival válassz le helyet a c-ről (partition magic?), hogy tudd hova telepíteni. ha ezek után működőképes a win, a linux nem fogja elrontani. mennyi mem van a gépben? ha 1G, vagy kevesebb, akkor csinálj swap partíciót is, 0.5-1GB-osat. ezt is válaszd le külön.
suse-ban nem tudok segíteni, az ubuntut ismerem.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
NovaBlue #4495 üzenetére
a lanhoz próbáld meg az sk98lin nevezetű modult betölteni, elvileg az való hozzá. biztos, hogy pci-e, és nem pci? lspci mit mond?
amúgy teljes lelki nyugalommal lehetne pcie is, ha a chipset támogatja.
elvileg a broadcom wlanhoz is van valamiféle driver a kernelhez, de ahány oldalt eddig megnéztem, mind úgy kezdte, hogy tegyük feketelistára és ndiswrapper. sajnos lusta voltam, és egy ilyen bcm-es kártya helyett vettem egy ateros chippel felszereltet.
-
ngabor2
nagyúr
sudo apt-get install libx11-dev xserver-xorg-dev
valamelyik csak jó lesz
bár valóban természetfelettiek a képességeim, még én se vagyok perfekt gondolatolvasásban. milyen progit szeretnél felvarázsolni, milyen disztribre? (ha ubuntura, akkormégiscsak tudhatok valamit
)
Vladi: 16-án majd adok
-
ngabor2
nagyúr
válasz
qwertly #4447 üzenetére
win alá azért kell ghost, mert ott az elején számít, hogy melyik file hol van fizikailag. linux alatt ez nincs, tehát egy cp -ax teljesen jó rendszermentésre.
wlanra: először nézzük, hogy megy-e a wlan-kártya, és látja-e a routert. jó eséllyel ugyan azok a parancsok, mint ubu alatt (és továbbra se tudom, hogy van-e már rá frontend, megszállott parancssoros vagyok
)
lspci
milyen hálókártyát ismer fel?
iwconfig
lát wlanra alkalmas eszközt a gépben?
iwlist <eszköz> scan
lát-e wlan-hálót?
pc esetén 1 vinyón max 4 elsődleges, vagy kiterjesztett partíció lehet, egy kiterjesztetten belül is asszem 4 logikai. tehát ha az egyik elsődlegesből kiterjesztettet csinálsz, abba logikait, akkor oda is mehet a linux.
cat /proc/partitions
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #4434 üzenetére
melyik autostart szkriptbe? rendszer szinten? mert akkor (ubuntu alatt) a /etc/init.d/bootmisc.sh
ha az x indítószkriptjébe, akkor asszem /etc/X11/xinit/xinitrc
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #4432 üzenetére
ez csak az egyik fele. utána még meg kell mondani, hogy az egyes gombok mit csináljanak. ott lesz az is valahol. arra emlékszem, hogy 2 helyre kell írni, de hogy hova és mit, azt már nem tudom.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #4430 üzenetére
pedig gondolom azok lennének a fontosabbak.
egérnél eddig miket próbáltál? (a mandriva topikot nem olvasom, írd be ide, ez mégiscsak látogatottabb topik.)
-
-
ngabor2
nagyúr
melyik partíción van? tehát hanyadik vinyó hanyadik partícióján?
oké, a partíciót ltom. ez a hd2,0 zavar engem, mert az a3. vinyó 1. partícióját jelenti.
a másik vinyóról valami indó?
cat /proc/partitions ebből lehet látni, hogy milyen partíciókat lát.
mount ez elmondja, hogy mik vannak mountolvaelőfordulhat, hogy itt is ugyan az a probléma, mint nemrég, hogy valamit nem tudott rendesen mountolni.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
30z.Samu #4365 üzenetére
általános szabály: amíg van jó, működő csomag az adott feladatra, addig külső forrásból való telepítés hanyagolandó, különösen az elején. első körben ne az nv-s .run-t akard feltenni, hanem a disztróban levő csomagot, amiben jó eséllyel ugyan az van (vagy egy kicsivel korábbi verzió).
apt-cache search nvidia
ebból kis logikával rá fogsz jönni, mik kellenek (asszem restricted-modules, meg az xorg-driver-nvidia), majd jöhet az x beállítása:
dpkg-reconfigure xserver-xorg
igen, ez 3 parancssor. igen, meg lehet csinálni kattingatva is. igen, ilyen maradi vagyok, hogy én a parancssort jobban szeretem, könnyebb elmagyarázni, mint a "kattints a második fül 3. ikonjára, és a bal oldali csúszkát told 75%-ra" típusú dolgokat. és igen, valóban jó lenne végre erőt venni magamon, hogy ezt is beírjam az ubuntu topik 1. hsz-ába, aztán legközelebb csak linket adjak
-
ngabor2
nagyúr
mikor áll fel a rendszer, a grubnál van pár másodperc, hogy kiválaszd, mit akarsz indítani. nyomj az elsőre egy e betűt, majd a kernel kezdetű sorra rámenve megint egy e, és a sor végére írd be, hogy acpi=off noacpi
ezután enter, és b. így feláll rendesen a rendszer az eddigiek alapján. hogy ez meg is maradjon, a /boor/grub/menu.lst file-t kell szerkeszteni: nyiss egy terminált, és írd be: sudo gedit /boot/grub/menu.lst
majd keresd meg azokat a sorokat (a végén), ami előtt nincs #, itt is a kernel kezdetű sorokat, és biztos, ami biztos, mindegyik végére írd be a acpi=off noacpi részeket. mentsd el, legközelebb már ezzel fog bebootolni. -
ngabor2
nagyúr
no ez az, hogy tapasztalat hiányában nem tudom, hogy a raid0 mikortól látszik. ha driver kell neki, akkor soft raid, az macerásabb. ha a raid0-ra van téve a win, akkor - ilyet is ritkán mondok - inkább ne rakj rá linuxot, hacsak nem tudsz előtte a raid-en kívül elkülöníteni egy partíciót, ahonnan fel tud állni a rendszer.
ha a raid-re van téve a win, az fizikailag azt jelenti, hogy egyik vinyón sincs, hanem a 2 vinyón egyszerre. ha az egyiket megzavarják, akkor borul az egész. a bootmanagernek kell egy fix pont, ahonnan fel tudja húzni a rendszert. 512 byte-ba nem fér be a raid driver. a win máshogy oldja meg, ott nem akkora probléma (ott máshol van a korlátozás, az nem ide tartozik). jól gondold meg, hogy a telepítésbe belevágysz-e, de előtte minden fontos cuccodat mentsd le.
-
ngabor2
nagyúr
ha boot után alapból 1 db ~600G-os lemez látszik (és nem 2 db 320-as), akkor egyszerű a helyzet:
- letöltessz egy 64-bites ubu 7.10-et
- bebútosz, majd install
- kézi partícionálás
- telepítési part. kiválaszt
- telepít.ha az alaplap kezeli a raid0-t, akkor abba az oprendszer nem fog beleszólni. ha softraid, akkor cifrább a helyzet.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
derossi #4296 üzenetére
a jelszó: synaptics feltéve, ha az egérpad touchpad akar lenni.
kuka: ha gnome alatt vagy (alapértelmezett) akkor:
aboutrash ezt beírod az alapértelmezett böngészőbe (eléggé be vagyok lassulva, hog a neve ne jusson eszembe...), és bejön. erről a linkről csinálsz egy parancsikont az asztalra... és meg is van.
megj.: azért nem tudom megnézni, mert kde-m van. kettővel ezelőtti ubuntuban. majd áprilisban váltok.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
derossi #4257 üzenetére
suse-val kapcsolatban sajna nem tudok sokkal többet segíteni. talán tényleg a kedit lesz a barátod, amennyiban graf felület is adott. bár suse-éknál abban se vagyok biztos, hogy ezt a file-t figyelembe veszi, egy darab ideje nem foglalkoztam vele.
Lacafi: partícionálásnál, ha nem akarsz véletlen adatvesztést, akkor a kézi partícionálást válaszd. a 20 gb-os szabad, partícionálatlan területet oszd ketté. legyen egy kisebb (pl. 512MB-os) partíció, aminek a típusa swap, a többi meg ext3, és a csatolási pontja a / legyen. ezt a 7.10-nél is csak 2 lépésben tudod megtenni, számomra érthetetlen okból. ha ez emgvan, akkor mehet a telepítés.
-
ngabor2
nagyúr
elméleti szinten megvalósítható, hogy wines partíción belül egy image-file-t használjon root könyvtárnak, csak ahoz a telepítőt teljesen át kellene buherálni. most hirtelen én se tudnám 1 nap gúglizással se működőképesre összehozni, nem igazán kezdőknek való. de talán mintha lenne egy hasonlóan működő ubuntu alapú linux-disztró. hogy melyik, azt nem tudom.
-
ngabor2
nagyúr
így jó eséllyel sehogy... csinálj neki külön partíciót. vagy ha tényleg csak ismerkedés a cél, komolyabb használat nélkül, akkor használd live módban. ha a vista elmegy a gépen, akkor a live ubuntu se fog órákig bootolni, és a memóriában is megfér. ha meg belerázódtál nagyjából, akkor mehet a telepítés külön partícióra.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
qwertly #4142 üzenetére
nem igazán értem a rendszert, hogy mi a túrónak pakolja fel az avahit, én is azzal szoktam indítani, hogy lelövöm. utána networking restart, akkor már csak eth0-nak szabad lenni, és úgy mehet a pppoeconf.
az /etc/defaults/avahi-daemon file-ban az 1-est javítsd 0-ra, akkor nem fog indulni. aztán
sudo /etc/init.d/avahi-daemon stop
sudo /etc/init.d/networking stop
sudo /etc/init.d/networking start
sudo pppoeconfmég mielőtt valaki belekötne, hogy a networking stop és start összevonható restartba... tudom, de nem mindig adja azt az eredményt, amit szeretnék, jobb szeretem így külön.
-
ngabor2
nagyúr
először egy, nem a témához kapcsolódó kérdés: az xp teljesen ki tudja használni a 2gb-os swap partíciót? nem akar mindenáron pár megát szabadon tartani az adott partíción? ha ki tudja hassználni, az a jobbik eset, ha nem, akkor érdemesebb az xp rendszerpartíciójához csapni azt a területet is.
w98 esetén volt arra lehetőség, hogy egy közös swap legyen, egyszerre úgyis csak egy oprendszer fut, a másiknak ekkor nincs szüksége arra a helyre.
a másik: miért pont suse-t telepítessz? azt ismered, vagy az van kéznél, nem lebeszélni akarlak róla, csak az utóbbi időben elég sok suse-s kérdésbe botlok, amik más, népszerűbb disztók esetén nem merül fel.
1gb ram mellett, ha nem hc grafikával, videoszerkesztéssel, meg egyéb memzabáló cuccokkal foglalkozol, a swap valóban felesleges. tehát én egyszerűsíteném a felállást:
20gb win
20gb linux
és kész. ha majd belejösz, akkor esetleg lehet finomkodni, hogy a /home-ot, meg a /usr-t, esetleg a /root, /boot külön partíción legyen, de otthoni rendszernél nem számít annyira.az ntfs-írásról van a logouton egy jó cikk Sianis tollából, érdemes elolvasni (ntfs-3g).
ha csak 2 partíció van, lehet mindkettő primary.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
qwertly #3880 üzenetére
első körben az avahi-t lelőném, semmi hasznát nem láttam, csak bekavar
/etc/defaults/avahi-daemon-ban az 1-et javítsd 0-ra, akkor a köv. induláskor nem indul. asszem elég sokminden dependel rá, tehát nem egyszerű leszedni.a jelenleg futó kinyírása: /etc/init.d/avahu-daemon stop
aztán
/etc/init.d/networking stop
/etc/init.d/networking start
ifconfig-gal ellenőrizheted, hogy fut-e még az avahi, jó eséllyel már nem fog. ha mégis, akkor előbb leállítod a hálót, kilövöd az avahi-daemont, majd utána újra elindítod a hálót.
és most próbáld a pppoeconf-ot.doc: már nem kell szólni
-
ngabor2
nagyúr
válasz
operator10 #3626 üzenetére
persze, van benne sensors rész. a csel, hogy a beállításoknál nem a nevére, hanem az előtte levő nyílra kell kattintani, akkor nyílik le a lista, ahol lehet válogatni.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
operator10 #3621 üzenetére
jobb klikk a gkrellm tetején, configuration, és ott lehet valahol a wm-dekort eltüntetni.
terminálból próbálgasd, hogy gnome-c<tab><tab>-ra mit mond. ha semmi használhatót, akkor
apt-cache search gnoe | grep control
-
ngabor2
nagyúr
válasz
operator10 #3618 üzenetére
gkrellm: én alt-f2-vel szoktam indítani, az a futtatás. utána az asztalon marad. ha azt szeretnéd, hogy automatikusan induljon, akkor az ablakkezelő beállításainál kell matatni, kde esetén kcontrol, gnome esetén gnome-control-center.
-
-
-
ngabor2
nagyúr
csak én vagyok olyan noob h grafikus felületén kívül nem láttam még linuxot?
nem, csak te az egyszerűbb, de kevésbé messze vivő utat választottad. aki belemegy a parancssorba, annak lényegesen nagyobb átlátóképességet kell fejleszteni, hogy megértse a dolgokat. aki csak kattingatni akar, előbb-utóbb az is eléri a célját, ha talál hozzá megfelelő frontendet.
-
ngabor2
nagyúr
mindkét módszerhez feltétel, hogy hozzáférj fizikailag a géphez. márpedig ha hozzáférsz, akkor jó eséllyel vagy sajátod, vagy van hozzá közöd. ha elfelejtett root jelszóval állunk szemben, bizony fel kell törni. nem értem, hogy ilyen esetben (és csak ilyen esetben!) miért kell irtózni a ''feltöréstől''. hidd el nekem, ha a rendszer összehozói azt akarták volna, hogy ne lehessen boot során megkerülni a root jelszót, akkor megcsinálták volna.
-
ngabor2
nagyúr
igen, a 2 változat között ennyi a különbség.
ha van net, akkor talán a wlan-karit is egyszerűbb életre kelteni, vagy legalábbis kisebb a ''probléma'', ha nem jön össze.
Vladi: feltörni egy gépet nem csak azért lehet, hogy kárt okozzunk. lehet, hogy csak el lett felejtve a root jelszó, mert régóta jól ment a gép.
amúgy az egyik megoldás, hogy egy live cd-ről bebootolsz, akkor root konzolt kapsz (vagy abba tudsz menni), felmountolod a linuxos /-t valahova, chroot-olsz rá, majd passwd, és kész. ha jól emlékszem, ekkor nem kéri a régi jelszót.
másik, kissé fapadosabb módszer az init /bin/bash beszúrása a boot sorba, ekkor az init dolgok helyett a kernel felállása után egyből egy bash parancssort kapsz, és itt is el tudod érni a passwd-t.
a /etc/passwd-be valahogy be lehet állítani, hogy egy adott usernek nincs jelszava, vagy hogy a belépéséhez nincs szükség jelszóra (? ebben nem vagyok biztos, erről csak olvastam). hogy pontosan milyen karakter és hova kell, annak pillanatnyilag ne mtudok utánanézni, talán majd holnap, hacsak más nem vágja fejből. -
ngabor2
nagyúr
válasz
vancha2 #3409 üzenetére
a legfrissebb uhu is már elavult, úgyhog igen könnyen belefuthatsz olyan hibába, hogy nincs fenn olyan verziójú lib, amilyen kell a progiknak. ha van rá lehetőséged, akkor inkább tegyél fel egy újabb verziót, pl. egy friss ubuntut.
de hogy a kérdésre is válaszoljak: első körben elég, ha elindul, mivel a helyi konfig file-okat a saját kt-dba teszi, és az alapján fog működni. ha fel akarod telepíteni, akkor a rendszerhez való csomagot kell keresni. ami az első pont miatt nem biztos, hogy egyszerű. -
ngabor2
nagyúr
válasz
lordjancso #3406 üzenetére
az ilyen kérdést miért nem a cél-oprendszer topikjában kérdezed? ez nem a linux-eltávolítás absz kezdőknek topik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Nyaralás előtti hardverszemle
- iPhone topik
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Netfone
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Gyermek PC játékok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest