- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Netfone
- iPhone topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Apollyon #52055 üzenetére
Nálam nagymamám gépén linux van (kubuntu, unokatestvérem kezeli). De kicsit azt látom, hogy a linuxot olyanok használják, akik akarják látni, hogy mit csinálnak valójában egy gépen (pl parancssorban telepítgetnek). A másik a driverekkel való szívás (nagymamám gépéhez egy 100éves hp nyomtató van kötve, és elég hektikus, hogy mikor látja a gép)
Egyébként a Micro$oft-ot utálom, mint aljas multit. -
ArthurShelby
addikt
Érdekes problémám van. A laptop befagy néha akksiról. De ha kikapcsolom (hosszan kikapcs gomb) és utána újra be, megy megint minden jól (akksiról). Nem tudom mi miatt lehet (persze az akku nem mai, de ilyet windowson nem csinált).
Másik. Nincs hibernálási lehetőségem. Nekem anno windwos-on akkor volt ilyen, mikor nem volt fenn a vga driver. De akkor felfüggesztés a memóriába sem volt (most meg van). Szóval mi lehet a hiba? Mi a linuxnál (ubuntu) az eszközkezelő? -
ArthurShelby
addikt
Hogy kell telepíteni a .deb fájlt?
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Frawly #51869 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a hosszú, és tartalmas írást!!!! Sok dologban tisztábban látok, bár van pár, aminek ülepedni kell/aludnom kell rá egyet/még párszor körül kell járnom.
Sajnos nálam már a wifi driver gondok előjöttek az elején (broadcom wifi).
Mit jelent az, hogy függőség? Jogosultságot?
A windowsnál anno partíciók voltak: C, D, E...itt meg mount-olni kell mindent?
Hallottam már olyan ubuntus gépről, amit nem lehetett updatelni, mert valamelyik mappája/partíciója betelt. Szóval a csomagkezelő mindig kihozta az újabb frissítésesek, de nem lehetett telepíteni, mert egy adott mappában nem volt elég hely. Ezt mi okozza? -
ArthurShelby
addikt
válasz
ubyegon2 #51849 üzenetére
Bocsi a késői válaszért, most volt időm ezzel foglalkozni.
Először is köszönöm a válaszokat!!!!"A synaptic-ban is megnézheted egyébként"
Hibát ír ki: A(z) linux headers-4.4.0-57 csomagot újra kell telepíteni, de nem található hozzá archívum.
Belső hiba a gyorsítótár megnyitása közben (1). Kérem jelentse."Ellenőrizned kéne a Lemezek (disks) alkalmazással a meghajtót"
A lemez jó, küszöbérték nincs túllépve (rövid és általános önteszt eredménye)A synaptic-ot elindítottam parancssorból sudo-val:
sudo synaptic
[sudo] ubuntu jelszava:
Traceback (most recent call last):
File "/usr/sbin/update-apt-xapian-index", line 109, in <module>
indexer.incrementalUpdate()
File "/usr/lib/python3/dist-packages/axi/indexer.py", line 706, in incrementalUpdate
self.updateIndex(dbpath)
File "/usr/lib/python3/dist-packages/axi/indexer.py", line 666, in updateIndex
cache = self.aptcache()
File "/usr/lib/python3/dist-packages/axi/indexer.py", line 426, in aptcache
self.apt_cache = apt.Cache(memonly=True, progress=aptprogress)
File "/usr/lib/python3/dist-packages/apt/cache.py", line 113, in __init__
self.open(progress)
File "/usr/lib/python3/dist-packages/apt/cache.py", line 165, in open
self._depcache = apt_pkg.DepCache(self._cache)
SystemError: E:The package linux-headers-4.4.0-57 needs to be reinstalled, but I can't find an archive for it.
Itt mi lehet a hiba?Illetve hogy tudok a terminálban gombbal görgetni (a nyilak nem működnek, és egy tetemes szövegnél, mint pl a telepített csomagok kilistázásánál elég kényelmetlen)? Csak a csúszkát tudom használni
-
ArthurShelby
addikt
Sziasztok!
Ubuntum van egy hpnc6400-n. A problémám, hogy nem tudom hogy kell megnézni a telepített programok listáját. Illetve nem tudom hol vannak a programok fájljai.
Illetve van fönt a képernyő tetején egy system monitor alkalmazás, ahol az egyik helyen (lehet a lemez-nél) behajtani tilos (hiba) táblát mutat. Lehet a HDD-vel baj van?Nem tudom megnyitni az ubuntu szoftverközpontot (elkezd megnyílni (néha még az ablak is látszik egy rövid ideig), aztán bezárja magát).
Már azt fontolgatom, hogy újrateszem az ubuntut. Csak olyan nehéz volt a wifi drivert föltenni (már utána sem tudtam, hogy végül melyik megoldás működött végül).
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- Utolsó darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest