- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- iPhone topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Netflix LG appnál van valahogy lehetőség arra,hogy ne 5.1-ben akarjon mindent elindítani?A soundbar-omon a dialógusok sokkal halkabbak,így minden filmnél/sorozatrésznél kézzel át kell állítanom 2.0-ra.
Ez főleg sorozatoknál zavaró a rövidebb részek miatt. -
-
-
válasz
Rigormortiis #98690 üzenetére
Szerencsés tulaja voltam egy HK Enchant 1300-nak egy fél évig.
Na az a soundbar...
Még mély nélkül is amit szólt...
Igaz az árát is megkérték.
A mai napig visszasírom,sajnos el kellett adnom.
Most egy Yamaha YAS-207 van,ez se szól rosszul és az ára se elszállt. -
-
-
válasz
Vicarious1 #98581 üzenetére
Mire akarod használni?
Hangot kiküldeni hdmi-n és a tv távval szabályozni a hangot?
Nálam érthetetlen módon a HK erősítőmnél nem működött, akárhogyan állítgattam sehogy se küldte ki a hangot,de az eddig próbált 3 különböző kategóriájú és márkájú soundbarnál meg tökéletes (LG,HK,Yamaha). -
válasz
Valkűr #98353 üzenetére
Nekem a kijelzőcserénél olyan süketelést elengedett a szerelő...
Ez ilyen,tudni kell mennyi az ára,ha jobb kell akkor ahhoz jobban zsebbe kell nyúlni blablabla.
De amin lehidaltam:
Ez nem monitor,ezen nem statikus képet néz az ember,szóval azért nem hiba a bevilágítás és a felhősödés,mert film közben nem a kijelző minőségét látod és figyeled,hanem a filmben történő dolgokat.
Azt hittem rosszul hallom.
Ha egy akciódús látvànyos mondjuk Michael Bay filmet nézek,akkor a durván zebracsíkos (vertical banding) kijelzőt nem is lenne szabad észrevennem.
Akkor biztos bennem van a hiba,hogy a jelenet nem vonta el a jelenségről a figyelmem... -
válasz
Trolee #98300 üzenetére
Microsoft All in One-om van.
Én nem feltétlenül ajánlom.Ölben 2-3m-ről már vannak gondok,a combom már blokkolja a jelet,sokszor nem reagál.
Ha megemelem 1 centi már jó.
Asztalon/dohányzó asztalon és ágyon használva nincs gond.
Egy Rapoo K2800-at használok nagyritkán,azzal ilyen gond nincs. -
válasz
attiati #98293 üzenetére
FHD esetén csak egy-egy filmnél fordult elő,de csak nagyon ritka esetben és az adott film alatt is 1x-1x pufferelt,99%-ban hibátlanul vitte.
Wifin nem értem miért nem tudja a 4K-t hibátlanul.
A router szó szerint pár centire TV mögött van,így a távolság vagy egy fal nem lehet hibaforrás.
Valszeg ennyire gyengusz a wifi chipje a TV-ben.
Filmezéshez én inkább kábelezek,azon keresztül tutira nincs gond. -
válasz
attiati #98278 üzenetére
Elméletileg igen,5GHz-es wifit tud,de nekem pufferelgetett wifin,legalábbis a Plex és a gyári lejátszó igen.
Kábellel megszűnt a gond,pedig a lan csatija elvileg csak 10/100,tehát lassabb mint amit 5GHz-es wifin tudna.
Pedig elég jó routerem van és a pc is tudja a sebességet.
Legalábbis nálam nem volt jó wifin. -
válasz
csodavas #98265 üzenetére
Világosabb csík?
Ha igen,akkor ez vertical banding jelenség.
Csak fekete kèpnél látszik,vagy sötétebb jelenetnél is?
Az enyémen 10centi széles csíkok voltak 10 centis közökkel.
Nekem cserélték a kijelzőt.
Mondjuk a mértékétől függ,hogy mit mond majd az LG.
Lefotózni nem tudod? -
válasz
sanyek2 #98196 üzenetére
Ha csak a reklámmentességet nézzük,akkor valóban nevezhető túlárazottnak,de ha kihasználod a Youtube Music adta lehetőségeket is (offline zenehallgatás,reklámmentesen),akkor már nem is olyan drága mondjuk egy Spotify-jal szemben.
Nekem már a reklámmentesség (minden platformon) is megéri az előfizetést. -
Kicserélték a kijelzőmet végre!
A vertical banding mostmár alig észrevehető,filmezés közben nem is látható már.
De amit a szerelő mondott a panaszomra...
“Ez ilyen,ennyibe kerül a tv,nem kell többet várni ezen az áron,ha jobbat akar az ember,akkor vannak drágább modellek...”
Tudom,hogy egy olcsó kategória ez a tv,legalábbis ekkora méretben,nem is vártam,hogy felsőkategóriás képe legyen.De azért az élvezhetőség határát meg kéne hogy ugorja.
Nem hiszem el,hogy ezért az árért ilyen mértékű sávos háttér világítást el kéne fogadnia bárkinek is.
Röhej az LG minőségbiztosítása!Így kiengedni a gyárból... -
Hát igen,topikot tévesztettél a Samsunggal.
Van a közeledben másik Samsung táv?
Akár régebbi is?
Esetleg kölcsönbe ismerőstől?
Vagy infrás mobil amit távként tudnál használni?
Másik modellé is jó,akár régebbié is,alap funkciókat ugyanúgy vezérel az összes.
Nem biztos,hogy a tv-nek van gondja. -
Na jövőhét elején remélhetőleg megoldódik a vertical banding gondom a 60UK6200-zal
Új kijelzőt kapok a tv-be,hívtak a szervízből,hogy megjött és jövőhéten kicserélik.
Imádkozom,hogy az jó legyen,nem örülnék,ha még egy kört kéne ezzel futni.
Jó lenne végre az Xbox-szal normálisan játszani. -
Na tele lett a hócipőm a vertical bandinges LG-mmel,az alap képminőségével se vagyok valami elégedett,megjavíttatom és megy a háztól.
Helyette egy 55SM8500PLA-val szemezgetek.
Van valakinek vele tapasztalata?
Most az Euronicsban 230k,olcsóbb mint bárhol máshol. -
válasz
djsixty #97829 üzenetére
Nálam is ezt csinálja egy másik típusú LG tv-n.
Számomra nem ez a bosszantó,hanem hogy rendszeresen ellenőrzi a médiakártyát menet közben is.Random csinálja,van hogy már 20 perc után,de van hogy csak 80perc után.
Ilyet tapasztalt már más is UPC-nél?
A kártya közvetlen a tv-be va dugva,nem médiaboxba.
Ennyire ingadozna a jel? -
válasz
makoss #97686 üzenetére
Az erősítő beállításait nézted?Csak mert az ARC nem feltétlenül alapértelmezett beállítás,hiába tudja az erősítő.
De ha nem találod,akkor kösd rá a tv-t optikai kábellel az erősítőre,úgy tuti lesz hangod,csak akkor a korábbi képen az optikait kell beállítani,de persze ehhez is hozzá kell állítani az erősítőt (nagy eséllyel). -
válasz
nagylaci6417 #97675 üzenetére
Egyértelműen sokkal jobb képet kapnál egy Oled tv-vel.
Hogy ez neked megéri e a plusz felárat,azt csak Te tudhatod,Te pénzed,Te gazdálkodsz vele.
Technológia oldalról viszont egyértelműen előrelépés lenne,sokkal jobb képpel.
Szívem szerint én is beruháznék egy ilyen tv-re,de mocsok drága,egy TV-ért ennyit nem adok. -
válasz
Heroes fan #97597 üzenetére
Mármint?
Játékra gondolsz? -
válasz
#52931072 #97542 üzenetére
A UPC Connectbox szivat engem.
Valamiért a tv időnként eldobálja a wifit,újra kéri a jelszót.
Azt hittem egy ideig,hogy az Emby szivat (nem sikerül a szerverre kapcsolódni),de rájöttem,hogy egyszerűen eldobta a hálózatot.
Nem hinném hogy a tv-vel van gond,mert a korábbi 2 routeremmel sose csinált ilyet.
Valami megoldást keresek,mert az Emby amúgy marha jó cucc. -
válasz
kisselandras #97513 üzenetére
-
válasz
CartmanLand0 #97466 üzenetére
Persze.
Az ntfs-t már a 9 éves buta samsungom is kezeli.
Feltételezem ilyen tv-d van,így a legegyszerűbb ha leteszteled. -
-
válasz
gago1975 #97376 üzenetére
Nálam olyat csinál a tv,hogy ha a pc-n "pausálom" a filmet és úgy marad egy pár percig,akkor megjelenik a nincs jel felirat a tv-n.
Pc megy,nincs beállítva kikapcsolási idő se a gépnek,se a monitornak.
1 héttel ezelőttig tökéletesen ment.
Se egérre,se gombra nem jön vissza a kép.
Vagy tv ki és be,vagy hdmi ki és be,vagy gép restart és akkor visszajön a kép.
Hdmi kábel 1,5m,ráadásul nem is gagyi fajta.
Fél évig semmi baja nem volt,1 hete kezdte.
Se win frissítés,se driver frissítés nem volt,se új videólejátszó telepítés,se a gépen se a tv-n nem lett állítva semmi.
Bosszantó. -
válasz
ph2012 #96906 üzenetére
Sandisk Ultra még ennél is kisebb,ugye annak nincs ilyen hátrahajtható füle és megette a tv.
Én a kipiszkálás szenvedése miatt egy usb hosszabbítóval használtam miután megszenvedtem a kiszedéssel párszor.
Sima fekete Hama usb hosszabító,gyönyörűen megy vele minden pendrive és külső hdd. -
válasz
solties #96871 üzenetére
Csak a szervíz tapasztalatok miatt kérdeztem.
Az enyém csúnyán bandinges,csak még nem hívtam szervízt,aztán kíváncsi lettem volna,hogy másnál csináltak e valamit.
Euronicsban mutattam róla fényképet az üzletvezetőnek,azt mondta,hogy egy ismerősének kijelzőt cseréltek emiatt,de közben azt olvasom,hogy a gyártó/szervíz sokszor letudja annyival,hogy ez technológiai sajátosság. -
válasz
forras2 #96866 üzenetére
Lehet elsiklottam felette és írtad,de a gép kábellel van a routerre rálőve?
Nálam akkor szűnt meg teljesen minden,amikor kábeles összeköttetés lett mindenhol.
Serviioval se megy a kábelezés után a 4K?
Milyen routert használsz?Valami minőségibb darab (25-30k+),vagy inkább olcsóbb (10-15k),esetleg szolgáltatói router/modem?
Nálam az alábbi felállás van:
LG 60UK6200PLA+Gigabyte Brix (Intel J4105,8GB ddr4,4TB+120GB)+Asus RT-AC85P+Cat.6-os kábelek mindenhol.
A legdurvább 4K filmek is szépen mennek. -
válasz
headhunter86 #96863 üzenetére
Ha Kodit akarsz használni,akkor ahhoz inkább egy droidos tvbox kell.Amit eddig láttam,hogy a kodi csak mókolással fut a tv-n és csak pendriveról.Az ilyen félmegoldások meg sose fognak stabilan működni,valami nyűgje mindig lesz.
-
válasz
headhunter86 #96741 üzenetére
Nekem csak a korábbi LG soundbarnál kapcsolta be és csatlakozott rá automatikusan.
Minden másnál a hangfal bekapcsolásánál rákérdez,hogy váltok e a bt-re,de pl a h/k soundbaromat nem kapcsolja be.Hogyan és milyen hangkeltőt használsz,hogy a Bt-t preferálod mondjuk egy optikai csatival,vagy hdmi arc-cal szemben?
Nem soundbar,hanem valami hordozható cucc? -
válasz
Sgt. Chris #96739 üzenetére
Lehet én voltam a béna eddig,de nem találtam melyik opcióval lehet áramtalanítani az usb-t kikapcsolásnál,így a led akkor is világított amikor kikapcsoltam a tv-t.
Ezért van nálam kapcsolható usb hubon. -
válasz
Sgt. Chris #96737 üzenetére
Nekem volt már többféle.
Itthon elég borosan mérik az RGB-s verziókat,de lehet kapni szettben.
Pl Mediamarktban van Phenom márkájú távos szett.
Bár nekem nem jött be,sok gomb infra hullámhossza ugyanaz mint a tv táv gombjáé.
Hangerő le,kikapcsolt a led,hangerő fel,bekapcsolt a led,számok váltottak a színek és a villágításmódok közt stb.
Nekem perpill egy sima zöld van a hátulján egy kapcsolható usb hubbal.
Kínából “gombokért” lehet jókat venni.Én banggood-on szoktam ilyeneket vásárolni.
Komplett tvre való szettek is vannak sima egyszínűben és távos rgb-s verzióban is. -
válasz
Sanyabá #96733 üzenetére
Egy TV-nél látni kell a képét.
A specifikációk csak betűk és számok.
De ezt a GRX-et nem erőltetném.
Ok,hogy elvileg csak csomagolássérült,de csak bolti gari jár hozzá,az ilyeneket meg kerülném,főleg egy ilyen értékű terméknél.
Elhiszem,hogy csábító az ár,de van benne rizikó bőven.
Ha bontott/újracsomagolt terméket veszek (ami ritka),akkor csak olyan helyről akik amúgy bontatlan cuccokat forgalmaznak rendes garival.
Pl emag.
Pár cucc jött már onnan amit újracsomagoltként vettem,mindegyik gyári garis volt.
Igaz nem is voltak annyival olcsóbbak mint mondjuk a GRX-nél. -
válasz
blakey #96728 üzenetére
Azt bírom,hogy egy 60k-s LG soundbarra is ráakasztják hangzatos logokat (DTS Virtual X,Hi-Res,stb),de kb semmit se érnek.
Az H/K Enchant 1300 soundbaromon ilyenek nincsenek feltüntetve,nem is említik sehol,de körberöhögi az összes ilyen soundbart.
Jó,tudom,hogy nem is olcsó,nem fer az összehasonlítás,csak arra céloztam ezzel,hogy a feliratok önmagukban semmit se jelentenek amikor már az alsókategóriában is tele van a csomagolás ezekkel.
Igazi normális térhangzáshoz HM kell (na meg hozzá olyan szoba is).
-
válasz
Gamer21 #96724 üzenetére
Bármelyik amelyik tudja az atmost,nem gyártófüggő.
Viszont az atmos támogatást 2 részre kell bontani.
Az első,hogy a soundbarra rá van írva hogy Atmos támogatás,de az nem azt jelenti hogy úgy fog szólni mint egy dedikált atmos rendszer,csak tudja értelmezni a jelet és azt keveri le neked sztereóra.
A második,amikor maga a soundbar atmos rendszerű,akkor kitudja rendesen használni az atmost.
Az már máskérdés,hogy ezek a plafonra sugárzós rendszerek 10-ből 9x kb semmit se érnek,ahhoz a szoba akusztikájának is olyannak kell lennie,ami legtöbb esetben nincs meg.
Ja és egy “rendes” atmosos soundbar nagyon nem olcsó.
Ne tévesszen meg az,hogy az 70-100-150e ft-osra is rávan írva.
Egy igazi atmos soundbar többszázezer.
Ha igazán kiakarod élvezni a dolby atmost,akkor ahhoz atmos hm kell megfelelő mennyiségű dedikált hangfallal,az meg még belépőszinten is zsebbenyúlós. -
-
válasz
Sanyabá #96710 üzenetére
Vészmegoldásnak jó a net része ha hirtelen meg kell nézni valamit,de mindennapi használatra még mindig nem érnek semmit sem.
Gigabyte Brix van rákötve nálam,filmezés+net megoldva.
Amúgy a Wifin filmezés nálam felemást mutat,4K filmeknél és magasabb bitrátájú 1080p-nél hajlamos meg-megakadni és pufferelni.Az ilyen 12-16GB körüli FHD-kel nincs gond,az megy szépen,de egy nagy BD verziók képesek megakadni.
Kábelen nincs ilyen gond,olyankor a legnagyobb 4K-s filmek is gond nélkül mennek.
Ja hozzáteszem,a routerem nem egy filléres darab és kb 2m-re van a tv-től 5GHz-en. -
válasz
power750z #96663 üzenetére
Csak az LCD tud felhősödni,abban van külön háttérvilágítás.
Amik meg elpusztultak körülöttem,mind LCD-k voltak.(IPS).A boltban meg azt nem részletezte az eladó,hogy melyikekre volt több panasz.Az enyém ilyen.Nem ennyire durva minden helyzetben,csak itt látszott a legjobban.
Még nem értem rá megjavíttatni. -
válasz
grabber #96661 üzenetére
Sajnos sok esetben nem tartósak,bár a fogyasztói társadalomban mi az...
A közvetlen környezetemben 3 LG is elhullott az utóbbi fél évben,egyik se volt még 3 éves.
Pont ezért vettem hozzá euronicsban +3 év kiterjesztett garit.
Az én LG-m cirka 2 hónap után függőleges sávokban “felhős” lett több helyen...
Az eladó szerint nagyon sok LG tv-re van náluk panasz. -
válasz
st3v3np3t3r #95907 üzenetére
Ha jól tudom ez 2018as tv,tehát MR18BA,de a tv kezelési könyvében benne vam melyik jó hozzá.
A táv típusában benne van melyik évi szériához jó.
Nekem legalábbis azt mondták,hogy a 2018as tvkhez a 2019es magic remote-ja nem jó.
Aztán ha tévedek valaki majd megcáfol,de ahogy írtam is,a könyvében benne van. -
válasz
janisjoplin1 #95885 üzenetére
A távirányítós gázos lehet.
Próbáltam 3 félét is és ugyanazokon a hullámhosszon működőtt a távjuk,mint a tv-é.
Tv-t kapcsolgatva a ledsor is reagált a különböző gombokra.
Hangerő le->ledsor ki
Hangerő fel->Ledsor be.
Számgombokra szín-,vagy funkcióváltás meg ilyenek.
Eleinte poén,de aztán inkább bosszantó.
De csak LG tv-nél,Samsungnál és Sonynál nem volt ilyen.
Van olyan,amin csak egy gombos szín/mód választó kapcsoló van,az jó lehet,bár akkor a tv mögött kell matatni ha változtatni akarsz valamit. -
válasz
__Zs__ #95877 üzenetére
Eddig az összes távomat takarítottam időnként,de egy idő után sajnos cserélni kell ezeket.
Akármennyire óvatosan szedi szét az ember,azok a műanyag fülek idővel elfáradnak és letörnek.
Átlag 5-6 szétszedést bírnak tapasztalataim szerint,ami max 5-6évet jelent jobb esetben.Attól függ mennyit volt használva a táv,mennyit volt markolászva,meg mennyire zsírosodik az ember keze,esetleg mennyire használ a tulaj kézkrémet.Ha sokat van kézben,akkor 10-12 havonta szét kellett kapnom a távokat,mert nem akartak rendesen reagálni. -
A navi gombokkal a kurzort felviszed és ráböksz a címsávra,majd az alulról felugró billenytűzeten a navi gombokkal mászkálva kiválasztod a betűket egyesével.
Megsúgom,hogy nem egy leányálom.
Ha annyira a tv böngészőjét akarod használni,kell a magic remote,vagy valami egyszerűbb touchpados vezetéknélküli bill.
Rapoo-t kapsz már 10e alatt.
De okostelóról is megy az "egér",rakd fel az lg tv plus appot és touchpad (is) lesz a telódból. -
Másnál is bohóckodik a legfrissebb (1.0.64) Youtube?
Random kilép,valamikor 2. indításra indul el, meg ilyenek... -
Szerintetek 80ezret megér ez a TV?
lg 32lk6100plb
Elsősorban vendégszobás felhasználásra lenne,túl sokat nem menne egy évben,de azért vérgagyit nem akarok.
Vagy ebben a 70-90ezres ársávban tudtok ajánlani valami 80centiset aminek a legjobb a képe?FHD a lényeg,a smart funkciók másodlagosak/lényegtelenek. -
válasz
norbertoth #95693 üzenetére
Pedig a listában pont az van,hogy HLG és HDR10 igen,Dolby Vision nem.
-
válasz
SkyLine3000 #95651 üzenetére
43as LG-t vettem nagymamámnak.
Csak azért lett okos,mert akciósan 95ért megtudtam venni,amúgy 120e (pontos típust most meg nem mondom)
A nem okos 43asokból (LG,Samsung) alig van kínálat és azok se olcsóbbak,plusz képre se voltak szebbek.
Nem dumáltam hülyeségeket be a mamának,tudtam mire kell neki,azt se mondtam neki,hogy ez okostv,meg se értené mi is az.
Az LG meg csak azért LG,mert az előző tv-je is az volt,hozzászokott a távhoz,80évesen meg szegény nagyon nehezen tanul meg akár apró újdonságokat is. -
válasz
castiels #95648 üzenetére
Az ilyen appokhoz droidnál és ios-nél kell ugye kábeles/műholdas előfizetés,másként nem tudod nézni.
Na mármost ha van kábeles/műholdas előfizetés,akkor nagy eséllyel bele is van dugva a tv-be,így teljesen felesleges lenne a szolgáltatóknak egy tv nézős appot csinálni a tvre,amikor már úgyis van TV szolgáltatás,ezért szerintem nem is fognak ilyen appokat csinálni.
Az hogy 1-1 csatorna csinál önálló appot az teljesen más. -
válasz
SkyLine3000 #95645 üzenetére
Azért tegyük hozzá,hogy nem is kapni ma már mást,csak okostvt.
80 éves nagymamámnak is az van,de csak tvzik rajta. -
válasz
Benoe77 #95622 üzenetére
Ez tiszta sor,de mint írtam is,irreálisan nagy a hangerő különbség (szerintem).
Perpill egy sztereó szett+láda+avr a hangkeltő (center+ 2 hátsó már úton van),a filmeket meg xboxról játszom le és nincs akkora eltérés hangerőben mint a tv-n.
Persze itt is van valamennyi,ez persze a filmek hangjának keverése miatt ilyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Formula-1
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kikristályosodik a Razr 60
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest