- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
farkas-j
őstag
válasz
Tutu7030 #56076 üzenetére
Csak halkan megjegyzem, hogy az LA sorozat kiírja magától csatornaváltáskor a csatorna nevét, sorszámát, az éppen futó műsort és a műsor idejét. Az LB széria ebben visszalépett sajnos
Ezt nem neked címzem, általánosságban írom. Engem is untat itt a képminőség vita. Egyet tudomásul kell venni, és ezzel kapcsolatban kár is vitatkozni! Az IPS panelnak pl. a VA-hoz képest jóval kisebb a kontraszt átfogása, gyengébb a feketéje. Ez egyszerű fizika, a működéi elvéből következik. Cserébe jobb a színminősége és sokkal jobb a betekintési szöge. Itt egy régi cikk, de nagy vonalakban még megállja a helyét. Itt meg egy angol nyelvű összefoglaló. Mindenki kedvére kimazsolázhatja a különböző panelek tulajdonságait.
Mindenkinek el kell dönteni, milyen tulajdonságok a legfontosabbak neki. Aki nem igazán tud kompromisszumot kötni, annak igen jó alternatíva az OLED-es kijelző. Az igaz, hogy mélyen a zsebbe kell nyúlnia érte.
Mielőtt bárki megkiabálna IPS-sel kapcsolatban, a családban 4db IPS paneles LG LA sorozatú TV van (ebből 2 van nekem). Kimondottan IPS-t akartunk az ismert hátrányával együtt. És azért lett mind a 4 LA, mert amikor már az LA és az LB is a piacon volt, a utolsó két TV vásárlásakor volt lehetőség összehasonlítani a két technikát. Mindent összevetve számunkra toronymagasan az LA jött ki jobbnak, így ilyeneket vettünk. Egyetlen dologban maradt nagyon alul, az a HDD kezelés, mivel teljesen kisajátítja magának a HDD-t. -
farkas-j
őstag
válasz
#52931072 #55494 üzenetére
Én azt írtam, hogy a Sony-hoz nem kell feltétlenül másik DLNA szerver program. Erre írtam egy példát, hogy a Serviio program is működik több márkával, és szerintem az összes DLNA kompatibilis eszközzel. Mivel az Lg Smart Share szoftver is elvileg egy szabványos DLNA szerver program, ezért elvileg bármilyen DLNA kompatibilis eszközzel működnie kell.
A hangsáv váltás az LG LA és LB sorozatánál nem működik DLNA-n, mert a készülékek nem támogatják. A fórumozók szerint a régebbi típusok közül több is támogatta a hangsáv váltást. Ezt sajnos én nem tudom ellenőrizni, mert LA-s TV-m van, és ez sajnos nem támogatja. -
farkas-j
őstag
válasz
Stevenstyle #55477 üzenetére
Nagyrészt egyetértek veled! Ami viszont számomra érthetetlen, hogy miért kell egy hardvert a kívánt erőforrás határára, vagy inkább alá méretezni?!
Nekem van egy több mint 1 éves "filléres" Android stickem (A9-es, 4 mag, 1,6GHz, 2GB RAM) ami finoman szólva is nem csúcskategória, mégis messze jobb hardveres paraméterekkel rendelkezik mint az több-százezer Ft-os TV-k. Az én készülékem LA sorozatú, amin elvileg egy jól optimalizált Linux szoftver fut (NetCast). A rajta futó alkalmazások sebessége még ezen is messze elmarad a "gagyi" stick-től! Mindegy hogy az HBO GO-ról vagy éppen a böngészésről beszélünk. Ez a sebesség a "kísérleti" WebOS-nél még rosszabb, az említett okok miatt. Azért az LG-nek nem kellett volna a hardveren készülékenként 5-6 $-t megspórolnia (még a 2013-as modelleknél sem)! Az meg kimondottan vérlázító, amikor a kísérletezéseket velünk felhasználókkal végeztetik el, és a költségeit is velünk fizettetik meg. Mégsem 5-10000 Ft-os készülékeket dobtak piacra amit az ember egy év után szívfájdalommal de esetleg kidob. Az a szomorú, hogy ma már a legtöbb gyártóra jellemző ez a mentalitás (tisztelet a kivételnek)!
-
farkas-j
őstag
válasz
cidalain #55335 üzenetére
Még egyszer leírom. A foltosodásnak semmi köze a kijelző típusához, mindegy, hogy VA vagy IPS paneles a készülék. A foltosodást a diffúzor, a háttérvilágítás, az összeszerelési technológia és a precizitás együttes tényezői határozzák meg. Korábban már írtam erről, ha érdekel olvass vissza.
-
farkas-j
őstag
válasz
#94529552 #55320 üzenetére
Én egy OLED-es LG-t NetCast-tal, a magam részéről már közel tökéletesnek tartanék
A WebOS szerintem is egy kicsit félrecsúszott kísérlet volt az LG részéről. A NetCast-tot sokkal jobbnak tartom (kivétel a HDD kezelést). Kellett volna még a WebOS-sel foglalkozni, hogy rendesen optimalizálják, de gyorsan piacra kellett dobni, hogy minél előbb kaszáljanak. A hardveren sem szabadott volna ennyire spórolni (ez igaz az LA-ra is, bár az jobban eldöcög mint az LB széria). De ez csak az én szubjektív véleményem. Már jó ideje az a tendencia szinte minden gyártónál, hogy minél előbb piacra kell dobni az új fejlesztésű termékeket, aztán majd menet közben foltozgatnak rajta ha lehet. (Az egyik leggyalázatosabb ilyen példa a Nokia volt a 4-5 évvel ezelőtti telefonjaival. Iszonyú sokat szívtunk velük a cégnél, mert több száz darab volt belőlük.) -
farkas-j
őstag
válasz
Stevenstyle #55290 üzenetére
Köszönöm a kiegészítést!
Tiszta sor amit írtál. A WiDi megy is, mivel mindkét eszköz (laptop és TV) megfelel a szabványnak. A Miracast eszközökkel viszont nem kompatibilis valamilyen okból.
Amikor tanácsot adtam azért írtam bele a Miracast-ot, mert helyreigazítottak amiért kihagytam. Már olvastam én is egy fórumban, hogy állítólag van akinek Win 8-cal és mezei Miracast/DLNA stick-kel is működik, bár én még ilyet saját szememmel nem láttam. Javasolni meg olyat szoktam csak, ami nagy valószínűséggel működik. Ezért is írtam "halványan" és kétkedve.
Ami viszont tuti, az az EZCast stick. (Nekem speciel ilyen van.) Ezzel eddig minden eszközömmel működött, Windows XP-től az Androidig. A saját eszközszoftvere biztosítja a kompatibilitást. -
farkas-j
őstag
válasz
Stevenstyle #55282 üzenetére
A WiDi-vel nincs gond. Miracast-tal nem lehet csatlakozni a Miracast adapterekhez. Legalábbis ahhoz a háromhoz, amivel próbáltam.
-
farkas-j
őstag
válasz
ilyenezalaci #55278 üzenetére
A Dell Inspiron 17 egy negyedik generációs i7-es. (Ilyen) Ez nem lehetne akadály. Valami más bibi van.
-
farkas-j
őstag
válasz
Knighter85 #55276 üzenetére
Kicsit vissza kellett volna olvasnod!
1. Ha PC-dben van WiFi, és a géped teljesíti az Intel WiDi követelményeit, akkor a képernyőmegosztás mehet WiDi-n.
2. Ha a géped nem tudja a WiDi-t, akkor egy EZCast adapterre lesz szükséged. Ez egy külön megvásárolható univerzális kis stick a TV-hez, ami sokoldalúan használható. Pl. DLNA-ra, képernyő tükrözésre, kiterjesztett asztal kezelésre stb. Szinte bármilyen számítógépre és Androidos telefonra telepíthető a kezelő szoftvere. További előnye, hogy ha a stick a helyi hálózatba be van léptetve, bármelyik LAN-os vagy WiFi-s számítógép elérheti.
3. Miracast: Állítólag Win 8-al működik (csak), de amíg ezt nem látom a saját szememmel, addig számomra csak urban legenda, ezért csak említés címen hozom fel. Nálunk a családban 3db különböző gyártmányú Miracast/DLNA stick van, de a Win 8.1-es Dell Inspiron 17-es laptop egyikhez sem tudott még Miracast-tal kapcsolódni. (Nem lehetetlen, hogy csak egyedi probléma!) -
farkas-j
őstag
válasz
gyurasz #55242 üzenetére
Ami filmeket eddig néztem DLNA-n, azokba mindegyikbe belelehetett tekerni az infrán lévő navigációs nyilakkal. A külső SRT feliratokat is megjeleníti DLNA-n. Mást (pl. SUB-ot) még nem próbáltam, mert minden filmemhez amelyik feliratos SRT van. Konvergálgatni meg nincs kedvem a SubtitleWorkshoppal.
Én speciel az infrát jobban szeretem, mert mindent gyorsabban elérek vele a dedikált gombokkal mint a MR-rel. Egyedül talán az HBO GO a kivétel, mert ott gyorsabban lehet navigálni az MR-rel, viszont a kicsi menü miatt könnyű mellékattintani. Netezésre nem használom a TV-t csak megjelenítésre, arra ott az Android box. -
farkas-j
őstag
válasz
Henker2 #55202 üzenetére
Erre nincs egyértelmű válasz. Ez leginkább praktikum, kényelem, esztétika stb. kérdés, bár a kiterjesztett asztal szerintem a számítógéptől magasabb erőforrást igényel, mivel két asztal grafikáját kell kezelnie. Én egy előadásnál egyértelműen a kiterjesztett asztalt preferálom, mert a másodképernyőre csak azokat az információkat teszem ki, amik a közönségnek szólnak. Nem tartozik rájuk pl. a fájlkezelő és egyéb technikai dolgok. Én a Power Pointnál is az előadói nézetet használom, mert rendkívül praktikus. Ezt kimondottan a kiterjesztett asztalhoz csinálta a MS. Amíg nem volt médialejátszóm, addig itthon a videót is a másodképernyőre (TV-re) raktam ki a családnak, mert addig én a PC monitorján tudtam dolgozni. Játékkal kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, mert nem játszok..
-
farkas-j
őstag
válasz
Henker2 #55177 üzenetére
1. Legegyszerűbb a HDMI. Ma már a legtöbb PC-n van HDMI kimenet, ezekkel gond nélkül át lehet vinni a képtartalmat a TV-re. Két üzemmód lehetséges, a klónozás és a kiterjesztett asztal.
2. DLNA: Az ehhez szükséges szoftver szinte minden PC-re telepíthető. Működik LAN-on és WiFi-n keresztül is. Full HD-hoz azért nagyon jó WiFi kapcsolat szükséges, nem árt az 5GHz tartományt használni amennyiben az eszközök ttudják ezt a sávot.
3. WiDi: Ez az Intel vezeték nélküli szabványa. A számítógép képének vezeték nélküli tükrözését teszi lehetővé. A követelmények itt olvashatók. Sajnos kevés számítógép felel meg a követelményeknekA lányom rendszeresen és gond nélkül használja filmezésre a Lenovo Y510P-s laptopjával.
4. EZCast Ez egy külön megvásárolható univerzális kis stick a TV-hez, ami sokoldalúan használható. Pl. DLNA-ra, képernyő tükrözésre, kiterjesztett asztal kezelésre stb. Szinte bármilyen számítógépre és Androidos telefonra telepíthető a kezelő szoftvere. További előnye, hogy ha a stick a helyi hálózatba be van léptetve, bármelyik LAN-os vagy WiFi-s számítógép elérheti.
5. Egy jó Androidos TV stick vagy box. Ezekkel a harmatgyenge smart rész is kiváltható a TV-n.
6. Miracast: Állítólag Win 8-al működik (csak), de amíg ezt nem látom a saját szememmel, addig számomra csak urban legenda, ezért csak említés címen hozom fel. Nálunk a családban 3db különböző gyártmányú Miracast/DLNA stick van, de a Win 8.1-es Dell Inspiron 17-es laptop egyikhez sem tudott még Miracast-tal kapcsolódni. (Nem lehetetlen, hogy csak egyedi probléma!) -
farkas-j
őstag
válasz
direwolf #55104 üzenetére
A Miracast-ot azért nem írtam, mert állítólag csak Win 8-al működik, de amíg ezt nem látom a saját szememmel működni, addig számomra csak urban legenda, így nem ajánlom senkinek.
Nálunk a családban 3db különböző gyártmányú Miracast/DLNA stick van, de a Win 8.1-es Dell Inspiron 17 egyikhez sem tudott még Miracast-tal kapcsolódni. (Nem lehetetlen, hogy csak egyedi probléma!) Ezért sem írtam a felsorolásba
Egyedül az EZCast adapterrel jött össze a képtükrözés, amihez természetesen a laptopra egy EZCast szoftvert kellett telepíteni.
-
farkas-j
őstag
válasz
kuruc01 #55072 üzenetére
Kompatibilitás alatt mit értesz? A TV és a laptop között 3 módon jöhet létre kapcsolat.
1. DLNA Az ehhez szükséges szoftver szinte minden laptopra telepíthető.
2. WiDi Ez az Intel vezeték nélküli szabványa. A laptop képének vezeték nélküli tükrözését teszi lehetővé. A követelmények itt olvashatók. Sajnos valóban kevés laptop felel meg a követelményeknekA lányom rendszeresen és gond nélkül használja filmezésre a Lenovo Y510P-s laptopjával.
3. HDMI Ma már a legtöbb laptopon van HDMI kimenet, ezekkel gond nélkül át lehet vinni a képtartalmat a TV-re. Két üzemmód lehetséges, a klónozás és a kiterjesztett asztal.
4. EZCast Ez egy külön megvásárolható univerzális kis stick, ami sokoldalúan használható DLNA-ra, képernyő tükrözésre, kiterjesztett asztal kezelés stb. Szinte bármilyen laptopra és Androidos telefonra telepíthető a kezelő szoftvere. Nekem ilyen van és bevált. -
farkas-j
őstag
válasz
luckyman #54940 üzenetére
"Ha valaki nem 1.5 méterre ül a tévétől, ( azért mert valaki ezt kitalálta, táblázatba szedte az illető meg elhitte, hogy onnan kell néznie ) hanem normális/átlagos/általános/stb távolságból nézi, annak tök mindegy, hogy sbs vagy ou, hd vagy fhd vagy akármi."
Én nem vitatkozni akarok, csak a javasolt nézési távolsággal kapcsolatban lenne megjegyzésem. A képátlóhoz és a felbontáshoz tartozó javasolt nézési távolságot a látás fiziológiai tulajdonságai alapján határozták meg, nem hasraütésre!Ilyen pl a szem felbontóképessége, látószöge stb. Itt egy kis alapszintű olvasmány.
-
farkas-j
őstag
válasz
Midway #54795 üzenetére
Én használok, ill. használtam 5 méteres HDMI-t. Erről tértem át az EZcast-ra, mert utáltam, hogy a provizórikus kábelben botladoztam. Egyébként ezt vettem korábban. Egy hibája van, hogy kissé merev a kábel. Semmivel sem rosszabb, mint a sógor 4800Ft-os, kétszer vastagabb rugalmatlan kábele.
-
farkas-j
őstag
válasz
Elemerke23 #54748 üzenetére
Veszélyes dolgot kérdeztél!
Aki WEBOS TV-t vett, az vélhetően már nem tudta kipróbálni a NETCAST-ot mert kikoptak mert bejöttek az újak. Így ők kevesebben vannak akik ki tudták próbálni mindkettőt. Én NETCAST-ost vettem elsőre, még nem is volt WEBOS. Amikor kellett egy másik készülék is a nagycsaládnak, akkor már csak elvétve volt ilyen, mert már a WEBOS-es TV-k voltak forgalomba. Kipróbáltunk többet is, de számunkra (és ez erősen szubjektív) nagyon nem jött be az új OS! Lassú, kevésbé logikus felépítésű mint a másik, csúnyább, többet kitakar a menü a képből stb. Kénytelenek voltunk a neten elfekvő NETCAST-os TV-t vadászni. Szerencsére sikerült! Még egyszer leírom, ez teljesen szubjektív vélemény, én a NETCAST-ra szavazok! (Csak az a fránya HDD kezelés, abban bizony jobb a WEBOS!)
-
farkas-j
őstag
válasz
Midway #54737 üzenetére
Ha egy EZcast adapter van bedugva a TV-dbe, akkor azon keresztül igen, működni fog. Mindegy, hogy a küldő eszközön WiFi vagy LAN van, csak legyenek egy hálózatba az eszközök. Ha a PC-den van WiFi ahogy írtad, akkor direktben is tud csatlakozni az EZcast WiFi-jéhez, de az EZcast szoftverre mindegyik esetben szükség van a PC-n.
Ha a TV-dhez nincs EZcast adapter és a TV-be beépített WiFi adapterén keresztül szeretnéd küldeni a PC-dről Miracast-tal a képet és hangot, akkor ez csak Windows 8-cal fog működni, mert állítólag a Win 8 már tud Miracast-ot. Ezt megerősíteni nem tudom, mert Windows XP-t és Windows 7-et használok.
Ami még szóba jöhet, az a WiDi, ha a számítógéped megfelel az Intel által támasztott feltételeknek. -
farkas-j
őstag
válasz
Midway #54673 üzenetére
Az EZcast-hoz kell szoftver, innen letölthető. Nálam minden gépen tökéletesen működik. Ha az EZcast eszköz be van léptetve a hálózatba, akkor bármilyen hálózatos gépről (WiFi-ről vagy LAN-ról) elérhető. Persze lehet hozzá WiFi-n direktben is csatlakozni. Itt van egy bemutató, de ez még a régebbi firmware és szoftver.
-
farkas-j
őstag
válasz
Midway #54636 üzenetére
Elvileg elég, ha valós az eszköznél a Windows támogatás. Ha belépteted a saját hálózatodba (csatlakoztatod a routered WiFi-jéhez) akkor LAN-on keresztül is elérheted a sticket.
Két dologra felhívom a figyelmedet, (bár ezt a konkrét típust nem ismerem). Képernyő tükrözés esetén általában 60Hz-es képfrekvenciát használnak ezek az eszközök. A kadencia helyes lejátszás emiatt nem fog működni. Van akit zavar, van aki ezt észre sem veszi. Itt egy kis ismertető a technikai háttérről.
Mivel WiFi-n megy az átvitel, full HD adásoknál döcöghet a lejátszás, különösen akkor, ha telített a WiFi sáv.
Egyébként ezek nagyon jó kis eszközök, csak tudni kell előre a határait. Én pl. ilyet használok előadásokhoz, és néha online műsorokhoz a TV-n, mert nem találtam még olyan appot az Androidos eszközeimhez, amikkel QuickTime stream-et le tudnék játszani. Így marad a PC-s megoldás az EZcast stickkel. -
farkas-j
őstag
válasz
Stevenstyle #54478 üzenetére
1. Az említett cikket nem hülye gyerekek vagy fórumozók dobták össze egy MM áruház elárusító pultja előtt, hanem a témával foglalkozó szakemberek, akik valós teszteket csináltak végig, és mindezt korrekt körülmények között, etalonnak számító teszt műsorforrással. A magyar vonatkozású cikk itt olvasható.
2. A látás az egyik legvitatottabb érzékünk, melyet rendkívül könnyű becsapni, kontra olyan látványt is létrehoz az agyban, amit valójában mint fizikai "valós látvány" nem, vagy másképpen létezik. (Millió példa felhozható erre, de láss példát pl. itt.) Gyakorlatilag pont ezek miatt nem lehet minden látással kapcsolatos dolgot számokkal definiálni és műszerrel mérni, mert ott van még az agy mint a szemek által létrehozott képek "látványt létrehozó eszköze". Sok dolgot csak szubjektív megítéléssel lehet értékelni.
Egy kicsit sántít a példa, de tegyél egy egyszerű kísérletet a látásoddal. Fogj egy újságot, résnyire nyisd ki, hogy az orrod beférjen, és függőlegesen tedd a két szemed közé. Felváltva csukd be a szemed, majd mindkettőt nyisd ki. Összeáll a teljes tér kép, holott mindegyik szemeddel, csak a tér bizonyos részét látod. Persze vannak kivételek, ahol a szemekkel, vagy az agyi leképzéssel problémák vannak, de ez már ugyanolyan élettani probléma mint pl. a színtévesztés.
Nem kívánok senkit sem győzködni a vizsgálatot végző DisplayMate igazáról, mert mindenki azt hisz, vél vagy tud amit akar (köztük én is), csak leírtam az álláspontomat és egy szakembercsoport álláspontját. A továbbiakban nem is kívánok ezzel foglalkozni!
Számomra egyébként teljesen mindegy, hogy az FPR felezi e a felbontást vagy sem, mert nálam az aktív 3D eleve kizáró tényező volt a TV választásnál. Ami viszont többek között fontos szempont volt az FPR mellett, az az IPS kijelző, amiben nem sok versenyző indult. Az LG és néhány Sony (LG panellel szerelve). Idén már valószínűleg a Sony lenne nálam a befutó az Android oprendszer miatt, bár összetehetem a két kezem, hogy anno még NetCast-os TV-t vettem és nem WEBOS-t. Ez utóbbiból egyedül a HDD kezelést irigylem, mert nem kell a teljes HDD-t feláldozni a rögzítés miatt. -
farkas-j
őstag
válasz
dominating #54347 üzenetére
Az LA660 a Lenovo Y510-es laptoppal simán működik WIDI-vel. A FullHD filmek sem okoznak gondot. A távolság kb 4-5m rálátással. Az LA sorozatnál arra érdemes figyelni, hogy egy szoftver bug miatt érdemes kikapcsolni a HBB-TV opciót. Akkor egyből csatlakozik a laptop a TV-hez. Ezt Miracast használata esetében is érdemes kikapcsolni, mert így nem fordul elő csatlakozási probléma. .
-
farkas-j
őstag
-
farkas-j
őstag
válasz
direwolf #54245 üzenetére
Ez erősen OFF lesz, elnézést érte!
Gabaly-nak is:
Vannak akiket pl. az Avatara film nem érintett meg, csak gyenge lövöldözős sci-fi akciófilmet láttak benne.
Igaz én 50 éves vagyok, de az Avatar engem (is) megfogott. Nem csak a 3D látvány (BD50), hanem a történet maga. Egy tükörképet mutatott arra, hogy taposnak el mindent és mindenkit a multik, mit csinálunk mi emberek a pénz, a haszon és a profit érdekében. Gyakorlatilag egyesek képesek mindenen és mindenkin átgázolni a haszonért. Példát mutatott arra, hogy hogyan tud egy ember "megvilágosodni" ha látja az élet emberibb oldalát is, ahol nem az erőszak, a pénz, és a haszon dominál. Én így látom, de ez erősen szubjektív! (Ja és digitális adást nézek, és amit csak lehet HD-ben)
-
farkas-j
őstag
válasz
Henker2 #54187 üzenetére
A vezeték nélküli képernyőtükrözésre gondoltál? (Lejátszol a PC-n egy filmet és ugyan ezt akarod látni a TV-n?) Ha a PC támogatja az Intel WiDi-t, akkor igen.
Ha DLNA-ra gondolsz, akkor az is működni fog WiFi-n keresztül, amennyiben egy hálózatban lévő PC-n fut egy DLNA szerver. -
farkas-j
őstag
válasz
huncutka1029 #54180 üzenetére
Csak ezek sajnos vélhetően WEBOS2-vel jönnek már.
(Legalább NetCast-osak lennének!)
Én egyébként egy OLED-es, Android oprendszres, min. 4 magos procival szerelt (lehetőleg Qualcomm Snapdragon-nal), min. 2GB RAM-os, passzív 3D TV-vel már igazán jól ellennék -
farkas-j
őstag
válasz
kivlov #54164 üzenetére
Abban igazad van, hogy nem az IPS-s panellel van a gond, ha a foltosodásra gondoltál. Még csak nem is az IPS panelt vezérlő áramkörrel van a gond. Ezeket a hibákat okozhatja a:
- Nem megfelelő diffúzor. A jó és egyenletes homogenitást biztosító diffúzornak kisebb a fényáteresztő képessége. Emiatt több és nagyobb fényerejű LED-eket kellene alkalmazni. Ez megdrágítaná a gyártást.
- Nem kellő számban alkalmazott háttérvilágítást biztosító LED. A sűrűbben elhelyezett LED-ek drágítják a gyártást, és problematikusabb a LED-ek által termelt hő elvezetése.
- Nem korrekt összeszerelés. Hátsó megvilágításúaknál ha helyenként a LED-ek közelebb kerülnek a diffúzorhoz mint a többi helyen, ott nem tud úgy szétterülni a fény ahogy kellene, ráadásul "kisebb felületet" világít be. Ha távolabbra sikeredik, akkor meg sötétebbnek fog tűnni azon az adott helyen a háttérvilágítás.
Mint korábban írtam, ha "jobb" homogenitást biztosító diffúzort alkalmaznának, valamint drasztikusan megnövelnék a háttérvilágítást biztosító LED-ek számát, akkor már ugrásszerűen javulhatna a kép homogenitása. Ekkor már csak az összeszerelésre kellene nagyon odafigyelni. Nem egyszerű a képernyő három rétegét (LCD, diffúzor, világítás) úgy összeszerelni, hogy az a teljes felületen mindenhol tökéletesen egyenletes távolságban legyenek egymástól.
És amiért ezt sokan az IPS hibájának róják fel, ennek az lehet az oka, hogy az IPS panelnek nincs igazi feketéje a többi panelhez képest. Fekete kép esetén is sötétszürke a kép, azaz jobban átszűrődik rajta a háttérvilágítás. Emiatt jobban láthatók a tökéletlen hátsó megvilágítási hibák. -
farkas-j
őstag
válasz
Dave567 #54147 üzenetére
A konkrét válaszomat már a korábbi hozzászólásomban leírtam. De igazad van, nem volt teljesen pontos. Most újra leírom: A "felhősödésnek" és a "koszosodásnak" semmi köze nincs a panel típusához, így az IPS panelhez sem! Ez egyértelműen az alkalmazott diffúzor és/vagy a megvilágítás hibája! Mivel Te értesz hozzá, így biztosan nem kell elmagyarázni, hogy ez miért van. A korábbi hozzászólásaimban egyébként már írtam erről itt és itt.
A cikket meg nem én írtam, csak azért idéztem ezt be, mert ez az egyik legjobb közérthető magyar nyelvű összefoglaló a témában.
-
farkas-j
őstag
válasz
Dave567 #54119 üzenetére
Látom Te (is) szakmabéli vagy: "És mi van a többi márkával ami szintén IPS-t használ, de látszik rajta a felhősödés? PL Sony."
Neked ezt kár elmagyaráznom mert látom sokkal jobban értesz hozzá"A barátodat már megkértem, hagyja ezt a cikket, mert már elavult, azóta más a vélemény, és nem csak én, hanem a többi ember is ezt állítja, aki foglalkozik is a tévékkel."
Erre meg inkább nem is írok választ -
farkas-j
őstag
válasz
direwolf #54027 üzenetére
Írtad: "Én figyelmes vagyok, de legyél Te is! Arra akartam felhívni a figyelmet, hogy bár valóban a technológia tudja, de a beszerezhető 3D tartalomnak csak kis százaléka lesz valóban fullHD egy aktív shutteres tv-n. És persze az is igaz, hogy a passzív 3D-n meg soha (fullHD panelek esetén) "
Nem akarok felesleges vitát generálni, mert ez már régen lerágott csont! -
farkas-j
őstag
válasz
Dave567 #54024 üzenetére
Írtad: "Az IPS-t talán ahogy Direwolf is írta, talán jó lesz az 1.5 millás tévékben, addig felhős meg koszos lesz." Egy kis helyreigazítást kell tennem. A "felhősödésnek" és a "koszosodásnak" semmi köze nincs a panel típusához, így az IPS panelhez sem! Ez egyértelműen az alkalmazott diffúzor és a megvilágítás hibája!
-
farkas-j
őstag
Az analóg adások gyenge minőségének okairól írnék pár sort.
Az analóg PAL rendszerű sugárzásnál (nálunk ez lett a szabvány a SECAM után) az elméleti felbontás 625 x 833. Ebből valójában csak 576 x 768 képpontot lehetne használni a képtartalom továbbítására. Hangsúlyozni kell, hogy ez is igen csak elméleti érték. A Világosságjel és a színjel egy ugyanazon spektrumban van továbbítva analóg módon. A színsegédvivő a világosságjel spektrumába van beszőve 4,43MHz-en kvadratúramodulációval. Ez mindjárt egy komoly problémát vet fel vevőoldalon. Nagyon komoly és bonyolult fésűszűrővel lehet csak viszonylag korrektül kiszedni a színinformációt a világosságjeléből úgy, hogy a világosságjel lehetőleg ne sokat sérüljön. A világosságjel valós sávszélessége határozza meg a tényleges felbontást. Mivel 100%-os megoldás nincs, így eleve romlik a felbontás.
A másik ok az adóoldalon keresendők. A PAL szabványnak megfelelő műsort lejátszó eszközök sávszélessége így a felbontása is erősen limitált. Az anno használt pl. professzionális Betacam SP rendszer is elméletileg 340 soros felbontásra volt csak képes. A VHS kb. max. 240 soros. Nagyot javult a rendszer, amikor digitális jelforrást kezdtek alkalmazni, de így sem tudták igazából a 400 soros felbontású sugárzást meghaladni. Ehhez járul a vevőoldali kommersz veszteséges visszaalakítás.
Belátható, hogy egy átlagos 300-340 soros felbontású kép egy 1920 soros felbontású kijelzőn sosem fogy jól mutatni, főleg úgy, hogy analóg jel (és feldolgozás) mellett a zaj teljes kiszűrése szinte lehetetlen, vagy erősen a felbontás rovására megy. Akit a dolog részletesebben érdekel, az pl. ezt olvassa el. -
farkas-j
őstag
válasz
csalafinta65 #53868 üzenetére
"Tetszenek" az ilyen a hirdetések. Kiírják a normális árát, aztán föléje írnak egy durván magasabb árat áthúzva, mellette a "szuperakció" , "best buy", "kihagyhatatlan ajánlat" stb szöveget, hátha valaki ráharap.
-
farkas-j
őstag
-
farkas-j
őstag
válasz
cidalain #53166 üzenetére
Azt figyelembe kell venni, hogy milyen távszabályzót használsz. Egy mezei infrába én is elemet használok, méghozzá nagy belső ellenállásút. A háttér-világításosokba viszont akkukat, mert azok sokkal jobban eszik az elemet. Nagyon nem mindegy, hogy milyen akkut használunk! A mezei NiMh nem alkalmasak erre a célra, mert magas az önkisülésük. Vannak ma már olyan típusok, amelyeknek igen alacsony az önkisülése. Ezek közül is a Sanyo Eneloop aksik az egyik legjobbak (és csak megjegyzem, a Sanyo gyártott ilyet először). Én a fehér szériát használom egy profi töltővel.
-
farkas-j
őstag
válasz
Watt25 #53143 üzenetére
Azért vigyázz, mert nem mindegy milyen LG infra távszabályzót veszel! Van olyan, ami látszólag jó, de mégsem visz minden funkciót. (Saját tapasztalat!) Az LG márkaszervizekben állítólag elfogadható áron lehet pontosan hozzávaló távot venni. Esetleg itt is tájékozódhatsz, de elszaladtak az áraik.
-
farkas-j
őstag
válasz
huncutka1029 #53091 üzenetére
Akkor a TARR szolgáltatóm a tiedhez képest gáláns és gyors volt!
-
farkas-j
őstag
-
farkas-j
őstag
A kérdésed ez volt: "Melyik az a legegyszerűbb progi, amivel a PC-ről a tv-re tudok egy filmet wifin átküldeni?"
Erre a jó válaszok:
1. WiDi Ezzel a monitor képtartalmát küldöd át, ami akár film is lehet.
2. Egy a PC-re telepített DLNA szoftver, melyről pl. a Kinsky programmal lehet átküldeni a filmet a TV-re.
3. Egy EZcast stick. Ez egy nagyon sokoldalú eszköz. Többek közt képtartalom is átküldhető a TV-re, de streamelni is lehet a TV-re.Amit kérdezned kellett volna (mert a többi hozzászólásodból kiderült, hogy ezt szeretnéd): Mi kell ahhoz, hogy a PC-n lévő filmeket elérjem, ás le tudjam játszani a TV-n? Erre a jó válasz: egy tetszőleges DLNA szoftver telepítése a PC-re. Javallott a Seviio 1.4.1.2
Bocs, de ezt nem hagyhattam ki -
farkas-j
őstag
Megoldódott a hbbTV (Mediaklikk) probléma (TARR rendszer). Felhívtak a műszakiak, és jelezték, hogy megoldották a problémát. Kérték, hogy teszteljem le. És tényleg működik az összes HD és SD közszolgálati csatornán! (M3 kivételével, de ott sosem ment.)
-
farkas-j
őstag
Fejlemény a hbbTV (Mediaklikk) ügyben. Felhívtak a szolgáltatómtól (TARR) és elismerték a hibát. Felvették a hibabejelentést, bár közölték, hogy nem kötelesek ezt a kiegészítő szolgáltatást nyújtani, de utána néznek és igyekeznek megoldani a problémát. (Úgy legyen!) Ígéretük szerint fognak még keresni.
-
farkas-j
őstag
válasz
Watt25 #52642 üzenetére
Érdekes amit írtál, mert lehet, hogy így lenne logikus. Én azonban írtam érdeklődő levelet mindenhova. (kozonsegszolgalat@mtva.hu; mediaklikk@mtva.hu; info@mindigtv.hu) Az MTVA válasza elég meglepő a Te észrevételed és a logika szerint
Válasz az MTVA-tól:
Tegnap:
Közönségszolgálat <kozonsegszolgalat@mtva.hu>
"Tisztelt Uram!
Levelét továbbítottuk a az Új média szerkesztőségére.
Üdvözlettel. KözönségszolgálatMa:
Közönségszolgálat <kozonsegszolgalat@mtva.hu>
"Tisztelt Uram!
Az Új Média tájékoztatása szerint nekünk nincs ilyen szolgáltatásunk.
Üdvözlettel: Közönségszolgálat"És a MindigTV-től is kaptam választ tegnap:
info_mindigtv <info@mindigtv.hu>
"Tisztelt Uram!
A mai napon az Ügyfélszolgálaton letesztelve működött a közszolgálati csatornákon a Médiaklikk szolgáltatás.
Üdvözlettel: MinDig TV Információs Központ"A szolgáltatómtól (TARR) még nem érkezett válasz.
Viszont részben megoldódott a MediaKlikk kérdése. Nálam a TV programok úgy vannak beállítva (már a kezdetek óta), hogy azokat az SD adásokat átugorja, amelyeknek van HD változata is. A közszolgálatiaknak pl. mindnek van HD verziója, így mindig a HD adásokra lép csatornaváltáskor. Most próbaképpen végignéztem őket SD-ben. Láss csodát, a Duna és a Duna World SD adásain működik kifogástalanul a Mediaklikk (hbbTV)!A többin nem.
Várom mit válaszol majd a szolgáltatóm.
-
farkas-j
őstag
A Médiaklikkel nem jutottam sokkal előrébb. Továbbra sem működik.
A MindigTV-sek ezt írták az érdeklődésemre:
"Tisztelt Uram! A mai napon az Ügyfélszolgálaton letesztelve működött a közszolgálati csatornákon a Médiaklikk szolgáltatás. Üdvözlettel: MinDig TV Információs Központ"
Annyit kiderítettem, hogy a lányomnál sem működik a 32LA660-asán. Írtam a szolgáltatómnak, várom a válaszukat. Azon töprengek, hogy esetleg nem e változtattak valamit a MindigTV-sek a digitális adásban, amit az LA esetleg nem tud lekezelni. (Úgy mint pl. ahogy majd a Youtube fog tavasszal.) Gyanítom, hogy nem a szolgáltatóm a ludas, hiszen Huncutkának sem működik, Ő viszont nem TARR-os. Annyit még elkövettem, hogy csináltam egy alkalmazástár újrainicializálást, de miután nem segített, következett egy gyári visszaállítás is. (De jó ilyenkor az USB mentés/visszaállítás!) Ez sem oldotta meg a problémát. Nekem még a Mediaklikk kijelzése sem jött meg mint Huncutkának.
Esetleg tesztelnétek (legfőképpen az aki TARR-os szolgáltatónál van) LA és LB-s TV-ken? Kiszűrném, hogy az LB-sek tudják, a régiek meg esetleg már nem. Előre is köszönöm! -
farkas-j
őstag
válasz
huncutka1029 #52548 üzenetére
Félő... Benne van a pakliban
-
farkas-j
őstag
válasz
huncutka1029 #52546 üzenetére
Köszönöm szépen, "megnyugodtam", hogy nem nálam van a gond. Vajon akkor kinél pattog most a labda???
-
farkas-j
őstag
Megnézné valaki, hogy működik e a TV-jén a Klikk TV? Ez az MTV1, MTV2, DUNA, és DUNA WORLD digitális csatornáin kellene működjön Internet kapcsolattal. Kb. 2-3 hete még jó volt, most a párom visszanézne valamit, de nem működik. (LA tulajoknál Beállítások -> Opciok -> HbbTV -> be. Piros gomb megnyomásával jönne be.) Szeretném kiszűrni, hogy ez egyedi probléma vagy változtattak valamit, és az LG már nem kezeli. Előre is köszönöm!
FIGYELMEZTETÉS: Ha ez be van kapcsolva, akkor bizonytalanná válhat a Miracast és ViDi kapcsolódás! -
farkas-j
őstag
válasz
vigyori78 #52505 üzenetére
Nekem tetszik az a MITV2. Jól csinálják a Kínaiak. Minek kitalálni újat, ha van egy bevált, gyors, széles támogatottságú oprendszer. (A Linux kernelek úgy tűnik nem rosszak
) Ha ezzel bejönnek Európába, a TV gyártók felköthetik a gatyájukat (vagy magukat). Hiába na, nem csak bóvlit tudnak gyártani a nagy fal tövében. Van nekik űrrakétájuk is. Csak hazai példaként, a Telenor a teljes mobiltelefon-rendszerét lecserélte Kínai ZTE-re. Működik, jó és sokkal olcsóbb a konkurenciánál. A Koreai gyártók már drasztikusan megérezték a Kínai technikát a mobil piacon. Egyre nő a kínai mobiltelefonok részesedése a piacon. A számítástechnikában a Lenovo pl. szinte lenyomott mindenkit. Úgy látom ez lesz a TV technikában is. És be kell látni meg is érdemli mindkét fél! Talán most a Sony ébredt időben (ideje volt), az LG meg a Samsung viszont jól elvan a babérjain a maga saját oprendszereivel. Ahogy direwolf írta, minket használnak a gyártók bétateszternek, ráadásul ezt velünk is fizettetik meg. Bosszankodhatunk a saját költségünkön.
(Egyébként a Microsoft is kapcsolni látszik Android ügyben.)
-
farkas-j
őstag
válasz
Stevenstyle #52489 üzenetére
"Olcsó androidos média sticket meg inkább hagyjuk. Sokmindenre jók azok... virág alátétnek, papír nehezéknek jobbára."
Gondolom akkor neked nincs ilyen Android sticked azért van ilyen markáns véleményed!Nekem kb 1 éve van (+ egy box) és nagyságrendekkel jobban teljesítenek és sokkal sokoldalúbbak mint a TV-m smart része! Csak óvatosan az ilyen magabiztos kijelentésekkel!
-
farkas-j
őstag
válasz
laccczka #52484 üzenetére
Keress egy jóképű "buta" TV-t, és vegyél hozzá Androidos boxot vagy médiaboxot. Olcsóbban és jobban jársz. Ez tudom nehéz ügy, de a TV-k Smart része nem éri meg a felárat. (Ez nem csak az LG-kre vonatkozik!!!) Ha 3D kell, akkor viszont már nem sok választásod van, mert azok már szinte kivétel nélkül Smart készülékek, amit jól meg is fizettetnek. Nálam anno csak az LG rúgott labdába, mert nekik volt IPS paneljük passzív 3D-vel és tűrhető Smart résszel. Igaz akkor még (szerencsére) a NetCast-ot használták.
Esetleg várj egy kicsit, és járj utána az új Androidos Sony-nak. Na most kikapok itt az LG fórumon -
farkas-j
őstag
Én a TV sebességére való panaszt nem nevezném hisztinek! A 2013-as LA sorozat sem egy táltos, de az LB széria a Web OS-sel szerintem is bosszantóan lassú! Az ember azt várná, hogy egy újabb széria jobb, okosabb és gyorsabb lesz. Hát sajnos nem így lett.
Most biztosan sokan megköveznek (mert nem próbálták még ki az LA szériát), hogy ilyen csúnyákat írok.
De az igazság az akkor is igazság. Talán majd a Web OS2 eléri vagy meghaladja majd a NetCast sebességét, és talán végre combosabb processzorral is szerelik majd az új TV-ket. Ez az egyik vesszőparipám mert dühítő, hogy ilyen gyenge hardverrel adták ki a Smart TV-ket, még a prémium kategóriában is! A legócskább 4 magos Android TV stick is lazán kenterbe veri netezésben, filmlejátszásban vagy bármi másban a Smart TV-ket! Csak példaként, nálam az HBO GO harmad idő alatt elindul a stick-emen mint a TV-n. Az "akadozó" navigálásról meg ne is beszéljünk! Korábban már kibosszankodtam magam ezen a témán. A felhasználók pl. nyűglődnek a DLNA hangsáv választásának hiányával, holott ez a fejlesztőknek csak egy programozási nüansz lenne, sőt a régebbi típusokban ez állítólag működött. Megint visszalépés történt! De kezelhetné DLNA nélkül simán a könyvtármegosztásokat is mint az Android stick, de sajna a tervezők nem így gondolták. A gyártó szempontjából a lényeg, hogy jó ez így is, mivel el lehetett adni a TV-ket ilyen hiányosságokkal is. Tulajdonképpen igazuk van hiszen megvettük a TV-iket
Engem speciel nem boldogít, az sem hogy más gyártóké esetleg még gyengébb.
Részemről is a téma lezárva, csak kiadtam magamból a bosszúságot! -
farkas-j
őstag
Ahogy darál0w is leírta, tudsz felvenni a TV-vel, de csak és kizárólag az a TV tudja lejátszani a felvett anyagot, amelyikkel felvetted a műsort. Szerintem ez archiválásra alkalmatlan, mert más készülékkel visszanézhetetlen. Ez vonatkozik a PC-re is! Se szerkeszteni se megnézni nem tudod számítógépen. Az "archiválás" addig tart, amíg a TV-d működik.
-
farkas-j
őstag
válasz
Shingen #52349 üzenetére
Van 2TB-os 2,5"-os külső HDD is
, pl. ez és ez. Ezeket dobta elsőre a Google, de nagyon sokféle létezik. Sőt olvastam, hogy az egyik gyártó extra keskeny 8TB-os verziót is piacra dob. (Bocs, de nem emlékszem melyik, csak a cikk tartalma maradt meg bennem.)
Még egyszer. Az áramfelvétel a motortól, az elektronikától és a tányérok számától függ. Ez utóbbi (a tányérok száma) az indítási áramot befolyásolja leginkább. Több tányér esetén nagyobb a lendtömege, így nagyobb energiába kerül indításkor a megmozdítása, felpörgetése. A mai modern 2,5-ös HDD-k áramfelvétele 500mA környékén (ill. alatta) van. Ha az USB port ekkora áramot nem tud stabilan szolgáltatni, akkor még mindig lehet Y kábelt alkalmazni. -
farkas-j
őstag
válasz
Shingen #52343 üzenetére
Szerintem egy kicsit sántít a leírásod, mert nem a tárhely méretétől függ a HDD áramfelvétele. Két azonos kapacitású HDD között, még azonos gyártó de más széria között is mértünk 160mA áramfelvétel különbséget! A mostani 1TB Hitachi HDD-mnek kisebb az áramfelvétele mint az 500MB-os Toshibámnak. Az áramfelvétel a motortól, az elektronikától és a tányérok számától függ.
-
farkas-j
őstag
válasz
hadogabi1 #52320 üzenetére
Hidd el, a többség nem irigységből beszéli le a fórumtársakat az UHD-ről! Az okok:
1. A kisebbik probléma: jelenleg alig érhető el forrásanyag. Még a FullHD is most kezd csak igazán felpörögni.
2. A nagyobbik probléma már a látás fizikai jellemzőiben keresendő. Most inkább csak idézgetek a Google találataiból:
hwsw:
Ahhoz, hogy az UHD felbontás valódi előnyei kijöjjenek, érzékelhetővé váljon a felbontáskülönbség, három méteres távolságból kellene nézni egy 85 hüvelykes kijelzőt, de ahhoz, hogy egyáltalán észrevegyen az emberi szem bármilyen különbséget, ugyanekkora távolságból nézve legalább 50 hüvelykes kijelző kell - derül ki Carlton Bale házimozi-szakértő írásából. A most sztenderdnek számító 42 hüvelykes képátló esetében a 4K kiélvezéséhez 60 centire kellene megközelíteni a kijelzőt, ami teljesen életszerűtlen. A Carlton Bale által rajzolt ábrán jól látható, hogy 6 méter távolságból teljesen mindegy, hogy 4K vagy 480p-s képet nézünk egy 60 hüvelykes képátlójú kijelzőn is. Ezekből a fizikai, illetve biológiai törvényszerűségekből kiindulva szomorú tény a geekek számára, hogy az 1080p, vagy akár az annál kisebb felbontások is teljesen elegendőek a legtöbb szoba- és képernyőméret kombinációjában.birdie.hu:
...egy 55″-os Full HD tévé ideális nézési távolsága a saját gyakorlati tapasztalatokon nyugvó tesztem szerint 55/42×2, azaz 2,6 méter, innen láthatóak majd jól a részletek, vagyis ha ennél távolabb ülünk, akkor a Full HD adta részletesség egy részét észre sem vesszük. Ultra HD-nél e távolság felét kell vennünk, azaz egy 55″ felbontású Ultra HD tévétől nekem személy szerint 1,3 méterre kellene ülnöm, hogy a részleteket el tudjam különíteni, azaz kihasználjam a panel felbontását. Ilyen közelről egyébként már 50 foknál nagyobb látószögről beszélhetünk, ami a THX ajánlását jóval felülmúlja, vagyis túl közelről nézzük a képet....
...a THX szerint 30 fokos látószögnél tovább növelve a képméretet nem pozitív, hanem negatív változás lép fel a nézői élményben...Geeks.hu: Milyen messziről nézzünk TV-t
Linkelhetném még tovább de nem teszem. Egy mai háztartásban általában 32" - 60" közötti TV-k vannak (itt már erősen jóhiszemű vagyok, mert a 42" - 47" a legelterjedtebb), és a lakások zömében nem 1-1,5m-ről néznek TV-t. Aki monitornak (is) használja annak esetleg van értelme az UHD-nak, bár én személy szerint nem szívesen ülnék egy 60"-os monitor elé, mert elfáradna a nyakam
A jelenlegi 27"-os monitorom bőven kielégít.
A lényeg, hogy érdemes átgondolni, hogy megéri e beruházni UHD-be! -
farkas-j
őstag
válasz
picstike #52304 üzenetére
1. Ha vezeték nélküli képtükrözésre gondolsz, akkor a VIDI jöhet szóba, amennyiben teljesíti a laptopod az Intel követelményeit.
2. DLNA kapcsolat, amikor is hálózaton elérheti a TV-d a laptopon megosztott médiatartalmakat. Ehhez szükséges egy DLNA szoftvert telepíteni (Win 7-től már az MS MediaPlayer támogatja). Nekem ehhez a Serviio program vált be.
3. Amennyiben ragaszkodsz a képernyőtükrözéshez, akkor vagy HDMI kábelt használsz, vagy veszel egy EZcast adaptert a TV-dhez (pl ilyesmit), telepíted hozzá a szoftvert és működik. -
-
farkas-j
őstag
válasz
Morris #52154 üzenetére
1. A több LED nagyobb költség, nagyobb hőképződés, magasabb fogyasztás. A több LED nagyobb áramfelvétel nagyobb teljesítményű tápegység -> nagyobb gyártási költség. Minek ha így is el lehet adni, és döngethetik a mellüket az alacsony fogyasztással? (Green technology)
2. A homogénebb diffuzornak rosszabb a fényáteresztő képessége, emiatt több (vagy nagyobb teljesítményű) LED-eket kellene alkalmazni a megvilágításhoz. Innentől lásd az 1. pontot.
Többek között nálam ez is szempont volt anno a készülékválasztásnál: direkt - edge. Az edge mellett döntöttem. -
farkas-j
őstag
válasz
rongylab #50983 üzenetére
-Most lehet, hogy meglepődsz, de egyik sem hajlamos a fagyásra. Talán kétszer-háromszor akadtak ki, de ezt a szintet már az LG-m is teljesítette sajnos. Hétvégén egyébként szinte ki sincsenek kapcsolva, és működnek gond nélkül.
A 4 magos 1,6GHz-es proci és a 2GB RAM lazán megbirkózik a feladatokkal.
-Nem is kell hogy az oprendszer a Sony vagy bármelyik gyártó tulajdona legyen, elég ha egy jól működő készüléket kiad vele. Egyik TV gyártót sem kötelezett senki arra, hogy saját szoftvert fejlesszen a készülékeire. Egyébként az LG sem maga fejlesztette egyik szoftverének a rendszermagját sem (NetCast, WebOs).
-Engem egyébként leginkább nem is a szoftver bosszant, hanem a nagyon karcsú hardver! -
farkas-j
őstag
válasz
huncutka1029 #50969 üzenetére
Az az igazság, hogy engem személy szerint bosszant a TV gyártók hozzáállása!
Még a több-százezres TV-ket is hulla gyenge hardverrel szállítják. Egyszerűen röhej, hogy egy 10eFt-os kiskerárú Kínai "gagyi" Android stick is lazán kenterbe veri bármelyik okosTV-t hardveresen és szoftveresen is. Ezt saját tapasztalatból mondom, mert kettő Androidos eszközöm is van. 1. 2. (Az árban már a jutalékok, posta, tápegység, kábelek, doboz, csomagolás is benne van). A TV gyártóknak nagy tételben nem kerülne pluszként többe 2eFt-nál a megerősített hardver. Ha a Sony ezt a kis lépést megteszi, övéké lesz a leghasználhatóbb Smart TV a piacon, (amiben egyébként egy minőségi LG kijelző csücsül), és szinte korlátlan szoftverválasztékot is élvezhet
És náluk pl. az ISO fájlok lejátszásával sem lesz gond!
(Az én Androidos cuccaim lazán viszik őket (bár a stick a nagyméretűeknél a WiFi miatt beszaggat). Lehet, hogy elkapkodtam a TV vásárlást?
-
farkas-j
őstag
válasz
tvtárs #50376 üzenetére
Én a választást a TP-Link családból javaslom, mert megbízhatóak, viszonylag jól és egyszerűen konfigurálhatóak és relatíve olcsók. Miden verziót megtalálsz köztük. A pénztárcádnak megfelelőt válaszd. Szerintem minimum 300Mbit-es WiFi-set vegyél, mert a feltüntetett elméleti értékeknél jóval alacsonyabbak a valós WiFi sebességek! (Félre ne értsd, ez minden típusnál így van!) Ha megteheted, válassz gigabites LAN-ost és 2 sávos WiFi-st, ami már az 5GHz-es sávban is működik. Ha lehet olyat, ami nem szimultán, hanem egyszerre is képes a két sávon működni. Ez utóbbiak ára sajnos már közelít a 20eFt-hoz. Az 5GHz-en több csatorna van, kisebb a zsúfoltság, kisebb a zavar, gördülékenyebb az árvitel (bár kisebb a hatótávolság). Javasolt az üzembe helyezéskor ellenőrizni a csatornafoglaltságokat a router és a "vételi" helyen is. Erről itt írtam bővebben.
-
farkas-j
őstag
válasz
hosszum #50403 üzenetére
Mielőbb javíttasd meg, mert így még relatíve olcsón megúszod! Ahogy cicur99 írta valószínűleg kiszáradtak a tápegység kondenzátorok. Sajnos nem mindig látszik ilyen látványosan a hiba mint az általa linkelt képen, de egy jó műszerész egy ESR mérővel pillanatok alatt megtalálja a hibás elkókat. (Ma már szerintem a műszerészeknél alapkövetelmény az ESR mérő, mert nagyon megkönnyíti a hibakeresést, a vizsgálathoz ki sem kell forrasztani az elkókat.) Nálam a régi monitorom hasonló hibajelenséget mutatott. A monitor szétszedése tovább tartott mint maga a hibakeresés.
A javítással meg azért kellene igyekezned, mert ha nagyon tönkremennek a kondik, akkor akár akár nagyobb meghibásodást is okozhatnak, aminek már húzós lehet az ára. -
farkas-j
őstag
Aki sztereó HiFi-re szeretné kötni a TV-jét, azoknak itt van egy "jóárasított"
digitális/analóg átalakító. A weboldal megbízható, garancia van a szállításra. Én már több tucat vásárláson túl vagyok.
-
farkas-j
őstag
válasz
érdeklÖDÖN #49838 üzenetére
Egyébként most jutott eszembe, hogy volt olyan 3,5-ös jack kábelem, amit nem lehetett tövig bedugni. Most meg is kerestem, és most sem megy be teljesen.
Valószínűleg enyhén mérethibás. A meglévő másik 4 kábelem viszont bemegy, bár kissé erőszakosan kell dugni
-
farkas-j
őstag
válasz
érdeklÖDÖN #49838 üzenetére
Hasonló gond nálam is volt. Nézd meg, hogy tövig be van e nyomva a jack dugó a TV-be. Az enyémbe elég erősen kell bedugni. Elsőre úgy tűnik, hogy be van rendesen dugva, mégsem megy be ütközésig, ezért csak határozottan!
-
farkas-j
őstag
válasz
darál0w #49222 üzenetére
Tudom, hogy külső WiFi stick-re gondoltál, de nem tudom van e olyan ami képes lenne ViDi-re, én még nem találtam. Egy beépített megfelelő kártya viszont tutira alkalmas rá. Ha a laptopban nincs BIOS szinten korlátozva a WiFi kártya típusa, akkor annak a cseréje a legolcsóbb. Én 2000Ft-ért vettem ViDi kompatibilist, csak sajna a cserénél kiderült, hogy a Lenovo-nál BIOS-ban korlátozva van a hardvertámogatás. Már bootolásnál kiírta, hogy illegális hardver
A Miracast nem tudom Windows alatt mennyire támogatott, de én Win 7-hez nem találtam hozzá megoldást.
A másik tippem ami tutira működik, az a TV-be való EZcast stick, amiről írtam. Ez utóbbival nincs a laptora speciális hardver igény. -
farkas-j
őstag
válasz
Melack #49204 üzenetére
Bármilyen HDMI bemenetes TV-t lehet "okosítani" Androidos stick-kel
ha valami jófélét választasz, akkor még okosabb és gyorsabb is lesz mint a Smart TV-k! Nem találtam olyan szolgáltatást a Smart TV-men, amit ne tudtam volna Androidos stick segítségével kiváltani. Ezt saját tapasztalatból mondom. Sőt, Android esetén még válogatni is lehet az alkalmazások között, és sokkal jobb appok vannak mint a Smart TV-re telepítettek. Én speciel a hálószoba TV-mhez (LG 23MA73D) ( ilyen stick-ket vettem. Ez az RK3188 már elég gyors proci (4 mag 1,6GHz) a 2GB RAM meg mindenre elég. Így már lett WiFi-m is. Filmnézéshez nem is a DLNA-t használom (egyébként tudja), hanem a fájlkezelővel már a normál könyvtármegosztásokat is látom vele. Filmlejátszáshoz a BSplayert vagy az MXplayert használom, de ez már egyéni ízlés kérdése, mert százával vannak a Marketben médialejátszók. Az HBO-Go is sokkal gyorsabb rajta mint a TV-n. A böngészés is már élvezetes, nem úgy mint a Smart TV-nél ami szerintem inkább csak kínlódás. És még egy fontos előnye a stick-nek az LB-s LG-kkel szemben, hogy stick-kel böngészéskor van flash támogatás!
Ha egy kicsit drágább verziót választasz amiben kamera és mikrofon is van, akkor egy LG eredeti kamera árából egy komplett "smart egységet" megvehetsz, ami ráadásul mobilizálható is. Gyakorlatilag lesz egy mindentudó méretes tableted -
farkas-j
őstag
válasz
darál0w #49198 üzenetére
Ha a képernyőmegosztáson a ViDi-t érted, akkor két lehetőséged van.
1. Ha a processzorod és a videokártyád megfelel a specifikációnak, akkor kicseréled a WiFi kártyát olyanra ami már támogatja a ViDi-t is. Én ezt akartam tenni a Lenovo G510-emmel. Megrendeltem hozzá ezt a WiFi kártyát, csak nem számoltam a Lenovo hülyeségével, hogy nem hajlandó kezelni semmilyen másik WiFi modult, csak a gyárit. Hardveresen korlátozva van. Ezért nekem maradt a második verzió.
2. Veszel egy EZcast adaptert, feltelepíted a laptopodra a szoftverét, használos és örülsz. Nekem speciel ez a típus van, és nagyon bevált. -
farkas-j
őstag
válasz
HwAdokVeszek #49112 üzenetére
Az Intel ViDi támogatásnak nem csak a processzor az alapkövetelménye, hanem a megfelelő WiFi kártya és a megfelelő Intel grafikuskártya is. Itt vannak a követelmények.
Pl ez az EZcast eszköz nem hardverspecifikus. Bedugod a TV HDMI portjába, a forrásra (pl laptopra, PC-re, tabletre stb) feltelepíted a kezelőszoftvert, és már megy is a képernyőmegosztás. Plusz előny, hogyha az EZcast eszköz be van léptetve a helyi hálózatba (WiFi-n kapcsolódik a routerhez), akkor LAN-on keresztül is küldhető rá műsor, ill így nagyobb a hatótávolsága. -
farkas-j
őstag
Tudom, nem ebbe a topikba kellene írnom, de hátha tud valaki segíteni. 15-16" körüli LCD TV-t keresek 16:9-es képaránnyal, ami veszi a digitális adásokat is, és amiben kártyafoglalat is van. 28cm magas helyre kell beférnie talppal együtt. Néztem 19"-okat, de azok már túl magasak. Ma néztem a Pécsi "nem hülye" árudában egy 16"-os Oriont, de utolsó darab volt némileg összekarcolva, mégsem engedtek a majdnem 30eFt-os árából. Így nem vettem meg. Szóval ha a netten valaki belebotlik egy elfogadható darabba, kérem küldje el a linkjét! Köszönöm!
-
farkas-j
őstag
válasz
Hűtőmágnes #47906 üzenetére
Most biztos sokan lehurrognak, de nekem inkább az LA sorozat a befutó. Nekem nem jött be az LB széria WebOS oprendszere. Azon kívül NEKEM csúnyább, és szerintem lassabb is. Az LA menüszerkezete és a direktben elérhető opciók is nekem jobban kézre állnak. Mondom, ez az én szubjektív véleményem! (Két hete kellett még a családba egy készülék, és a Digitalkónál sikerült megvenni az utolsó 55LA660-at.)
Egyébként ez ízlés dolga. Nekem pl. kínszenvedés volt az Iphon 5S a Samsung S4 után, de a cégnél az volt a "bónusz feladat", hogy teszteljük az akkor újonnan megjelent Iphon-t. Alig vártam, hogy visszatehessem a kártyámat a Samuba. De mondom, ez egyedi ízlés dolga. Ja, és az LG becsületére legyen szólva, nem felejtette el a régebbi LA sorozatot, mert kb. 2 hete adtak ki hozzá frissítést. -
farkas-j
őstag
válasz
csaba975 #47897 üzenetére
A Netgear-t nem ismerem. Ez az EZcast stick viszont nekem bevált. Ez már 2GB memóriával készült, és magyar nyelvet is tud. A helyi hálózatra beléptetve növelhető a hatótávolsága és egyszerűen hozzáférhet bármelyik eszköz a hálózaton. Az asztali PC-m pl. vezetékesen fér hozzá (nincs benne WiFi) a routeren keresztül.
Amiért nem 100%-ban váltja ki a ViDi-t, annak az az oka, hogy amint a szoftver a PC-n érzékeli, hogy böngészőt indítottam, azonnal letiltja a képtartalmat. Szerintem ennek az a programozói (szerintem hülye) logika lehet az oka, hogy stick rendelkezik saját böngésző felülettel, és valószínűleg ezt akarják használtatni a felhasználókkal. Itt egy kép a PC-s felületről. Ezen látszik a jobb felső sarokban, hogy routeren keresztül kapcsolódik a PC a stick-hez. -
farkas-j
őstag
válasz
kander74 #47746 üzenetére
Biztosan nem kevered össze a DVI-t a VGA-val? Én még nem láttam olyan alaplapot, amin csak DVI kimenet lenne. Ha mégis, akkor szoktak adni hozzá DVI-VGA átalakítót is, hogy az "analóg" monitorokat is lehessen csatlakoztatni.
Ha valóban DVI-s a kimenet, akkor azon biztos van digitális kimenet is, mert különben VGA-val szerelték volna. Ezt vagy egy DVI-HDMI kábellel, vagy egy HDMI-HDMI kábellel és egy DVI-VGA átalakító közbeiktatásával próbálnám először összekötni a TV-vel. -
farkas-j
őstag
válasz
farkas-j #47688 üzenetére
Itt van a WiFi telepítési, és beállítási segédlet. A korábbi link már nem működik. Elnézést kérek a hibáért!
-
farkas-j
őstag
válasz
farkas-j #47689 üzenetére
Ez az EZcast eszköz, ami kifogástalanul működik nálam, és majdnem korlátozás nélkül tükrözhető a laptop és PC képe. Most úgy látom rendesen felverték az árát, mert én még 17$-ért vettem
-
farkas-j
őstag
válasz
josi9682 #47679 üzenetére
Sajnos ezt megítélni a leírás alapján nagyon nehéz, mert az eladók is keverik sokszor a szezont a fazonnal. Sok Miracast/DLNA stick megfordult a kezeim közt. Ezek abban alapvetően megegyeztek, hogy az Android megfelelő verziójától (szinte) tökéletesen működtek okos telefonokkal, tabletekkel. Ment a DLNA-s filmlejátszás és a képernyőtükrözés is. A zöménél a helyi hálózatba való beléptetéssel sem volt gond. (Ilyenkor nem kell direktben a stick-hez kapcsolódni, hanem a hálózaton belül minden kompatibilis eszközt elér ill. minden kompatibilis eszköz eléri.) A gond a PC és laptop képernyőtükrözéssel szokott lenni. Na az a zöménél nem működik. Amikhez eddig szerencsém volt, azok közül egyedül az EZcast nevezetű eszköz tudta ezt, ha a PC-re, laptora a megfelelő kliensprogram fel lett telepítve. Még így sem 100%-ban egyenértékű az Intel ViDi szolgáltatásával. Ezzel viszont nem kell speciális TV és laptop. Az LG smart TV-k hiába tudják a ViDi-t, ha a PC-k és laptopok túlnyomó többsége nem! Pont most szívok a Lenovo G510-es laptopommal, mert szeretném használni a ViDi szolgáltatást vele. Minden eleme megfelel, kivéve a WiFi kártyája. Azt lecseréltem már két különböző ViDi kompatibilis WiFi kártyára is, de azokat meg nem fogadja el a laptop. Illegális hardvernek nyilvánítja őket.
Itt van a ViDi-hez szükséges kompatibilitási lista. A lányom Lenovo Y510P-s laptopja viszont tökéletesen működik a TV-jével ViDi-n.
Az a biztos, ha rákérdezel az eladónál. Esetleg ha mégsem megy, 14 napon belül indoklás nélkül visszaküldheted. -
farkas-j
őstag
válasz
gatos50 #47662 üzenetére
Ezt látatlanban próba nélkül nehéz megjósolni. Amit vettem Android stick-et annak nagyon jó a WiFi-je. Amit a kollégám vett (máshonnan) annak viszont gyenge, pedig külsőre és típusszámra azonosak. Ráadásul a kezelőfelületük sem teljesen egyforma. Az eladó gondolom mindig az aktuális legolcsóbb dzsunkáról szerzi be a termékét, ebből fakad a differencia. Az biztos, hogy egy normális gyártású külső antennás eszköz azonos körülmények között jobb kapcsolatot kell tudjon biztosítani, mint a normális gyártású integrált antennás. Nekem itthon a hálószobába tökéletes az integrált antennás stick.
A jelszint és a csatornatelítettség felmérését érdemes elvégezni mindenkinek a WiFi eszközök beüzemelése előtt. Ehhez korábban írtam már egy alap tájékoztatót. Aki nem jártas ebben, annak remélem nyújt egy kis segítséget. -
farkas-j
őstag
válasz
gatos50 #47660 üzenetére
Az Amlogic AML s812 procit nem ismerem, nincs vele tapasztalatom. Az van a leírásban, hogy támogatja a 4k-s videolejátszást, tehát biztos nem gyenge. A 25Mbit-es WiFi elvileg elég a filmezéshez, hacsak nem extrém nagy méretű ill. bitrátájú a film. Ha jó a WiFi térerő, akkor nem gond a belső antenna. Ha kicsi a jelszint, akkor viszont lassulni fog a WiFi sebesség. Arra még számíts, hogy a 24Hz-es lejátszást valószínűleg nem támogatják ezek a boxok sem, ezért érzékelhető lesz a pulldown effektus a 24Hz-es filmeknél. Van aki ezt észre sem veszi, van akit viszont ez nagyon zavar.
-
farkas-j
őstag
válasz
Shingen #47639 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy abszolút nem éri meg az árát! Én az aliexpress-ről rendeltem 5m-es kábelt 4,5$-ért (~1000Ft volt), és kifogástalanul működik, pedig volt strapálva rendesen! Sokáig ezt használtam az előadásokon, amíg át nem álltam vezeték nélküli technikára. Nem is értem minek kellene egy kábelre egy kisebb vagyont elkölteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest