Új hozzászólás Aktív témák
-
Saua
tag
válasz
Checkmate #1340 üzenetére
A 3000 C200 -nak nincs beépített bluetooth interfésze, de ha az USB portra csatlakoztatok egy bluetooth adaptert, az XP símán felismeri, lent az óra mellett megjelenik a tipikus bluetooth ikon arra kattintva tudok csatlakozni telefonhoz, GPS-hez. Ha elegánsabb megoldást akarsz használhatod a BlueSoleil programot.
-
Saua
tag
válasz
Checkmate #1337 üzenetére
sajnos ezt találtam a témával kapcsolatban: http://www.lenovo.hu/tudas/tudas_fp.htm
"Maga az ujjlenyomat olvasó csak egy eszköz. A Lenovo biztosítja a működéséhez szükséges meghajtó programot, melyet a http://www.lenovo.com/support oldalról tölthetünk le. Természetesen ahhoz, hogy egy eszközt működtessünk, nem elég a meghajtó program, valamilyen alkalmazásra is szükségünk van, amelyik lehetővé teszi annak használatát. A Windows operációs rendszerrel szállított Lenovo notebookokon ez a program a Softex cég OmniPass nevű programja. Sajnos azok a felhasználók, akik valamilyen okból az operációs rendszer nélküli vagy a Linuxos változatú notebook mellett döntöttek, nem részesülhetnek e szoftver ingyenes használatából, nekik más megoldást kell találniuk. Természetesen megvásárolhatják a Softex cég termékét, de kereshetnek más programot is."
-
DeusHun
őstag
válasz
Checkmate #1256 üzenetére
Re!
Mondtam
Nem, nem gond, ha akármiket is felraksz a vinyóra, a rejtettről való visszaállítás legyalulja. Tök függetlenként képzeld el ezt a kettőt. Olyna, mintha állandóan lenne egy dvd-lemez a gépedben.
A többire meg olvass vissza pár oldalt, én is ilyennel küzdöttem és Shadowfax adta a tippeket és tool-okat. -
dudi
senior tag
válasz
Checkmate #1250 üzenetére
a bluetooth-hoz, ha már látják egymást, kell vmi program, amivel vezérled a telefonod. Nekem pl. motorola van, azzal megy.
A norton pedig vagy 60 vagy 90 napos próbaverzió, amit nem kell aktiválni se meg semmit, csak feltelepíted és működik. ha meg tetszik, akkor lehet menni boltba venni. -
euclio
tag
válasz
Checkmate #1229 üzenetére
A garanciakiterjesztést a gép megvásárlása után 30 napon belül lehet megvenni, később nem. És leginkább csak ott, ahol vetted. Hogy megéri-e? Ez akkor derül ki, amikor a) meghibásodik a +2 év alatt b) már eltelt a 3 év, és nem hibásodott meg.
De, ha el akarod adni 1-3 között, akkor nyilván jelent valami előnyt, hogy még van n hónap garancia. -
DeusHun
őstag
válasz
Checkmate #1217 üzenetére
van az úgy
Aksi élettartamra írták itt páran pár hsz-szel korábban, hogy a 10 hónap után elkezd halódni. A gépem még csak 2 és fél hónapos így aztán passz, nekem még nincs vele gond.
Ahogy az IBM-et (igen, jót írtam) ismerem egy aksi 20k felett van (pontosat most ne kérj, még reggel van).
Kiterjesztést adnak boltban (pl usanotebook-nál adnak +2 év helyszíni gart. [link]), de rendelheted online is: [link]
Mibe fáj? Nézd meg az usanotebook-os linket38400 Ft!
A többire nem tudok választ adni. Eddig a 2 hó alatt nem jött elő semmi baja, de lehet egy év múlva bővebbet tudok mondani. -
DeusHun
őstag
válasz
Checkmate #1213 üzenetére
Nagyjából igen. Lesz egy 30 gigás (?) rejtett partíciód amit az oprendszer nem fog látni. Erről első bekapcsoláskor települ az oprendszer ami rajta van (jelen esetben Vista). Mint egy backup, utána is ott lesz és a Rescue and Recovery programmal akármikor hozzáférhető.
Így már sztem érted minek mi a feladata (mivel telepítőlemezt egyet sem kapsz, így ott van minden amit adniuk kéne...) -
DeusHun
őstag
válasz
Checkmate #1210 üzenetére
Hmm.. nem is tudtam ezeket a frissítéseket. Majd írd az élményt és ennek függvényében lehet én is gyalulok.
Alapvetően igen, formázhatod, a helyére mehet az xp. Viszont (!!) a rejtetthez nem érdemes nyúlni (értsd: ne add hozzá a leformázott területhez, ne szedd le róla a fáljrendszert). Lesz egy 90 (?) gigás partíciód (amire a vista települ) arra mehet xp.
Boot-nál azt tudod megadni, hogy a rejtett partíciót töltse be. De az nem komplett oprendszer (bár eszközöket kezel, van graf felülete, netelni lehet alóla). A rejtettről meg a vista kompletten nem futtatható, max telepíthető.
Azt mondjuk nem tom, hogy mi van olyankor ha én ketté osztom a használható lemezt (így lesz 3 partícióm a rejtettel együtt) és az egyikre fel akarom tenni a vistát. Települne-e, vagy csak az eredeti lemezméretre lenne-e hajlandó.
[Szerkesztve] -
DeusHun
őstag
-
Shadowfax
addikt
válasz
Checkmate #1205 üzenetére
A WLAN-kártya is CRU. Itt: [link] megnézheted mi az, mi nem. Ráklikkelsz valamelyik alkatrészre, s megnézed, az utolsó oszlopban mit ír ki (CRU ID). Ha N betű van ott, akkor nem cserélheti a vevő, ha 1 vagy 2 van ott, akkor igen. (Az 1 azt jelenti, viszonylag könnyen cserélhető, különlegesebb szerszám nélkül, a 2 pedig azt, hogy nehezebb, s kell valamilyen eszköz hozzá.)
-
DeusHun
őstag
válasz
Checkmate #1205 üzenetére
Azt a fényeset tényleg fényesnek értsd. Persze borotválkozni nem tudsz benne, de pl a mögöttem ülő öcsémet (ha nem takarom ki a testemmel) akkor simán látom benne. A lámpafény annyira nem zavaró dolog (bár engem fentről egy gyengébb izzó világít meg, hátulról jön az erős fény, de azt is tisztán látni benne... :S )
-
Shadowfax
addikt
válasz
Checkmate #1203 üzenetére
A negyedik a WLAN-kártya.
Egyik a proci, másik a RAM, harmadik a vinyó cseréjét teszi lehetővé.
Nem, a proci nem CRU, azaz nem vevő által cserélhető egység. Ha cseréled, ugrik a garancia. Az a jobb felső lik azért van, hogy a ventit ki lehessen tisztítani a gép teljes szétszedése nélkül. -
DeusHun
őstag
válasz
Checkmate #1195 üzenetére
Vista élményeim: [link]
(Mea Culpa, összekevertem. A boot rövidebb ideig tartott mint a logon)
Nem, nem használtam se PS-t, se 3DSM-t, se CD-t. Most meg már hiába is tenném fel mert xp van.
Annyit még amúgy hozzáteszek, hogy a proc két magjából is 35-50% amit a vista megeszik (üresjáratban). Most az xp 1 és 6% között ugrál alapjáraton. Gondolhatod mit fog művelni rendelerés közben... -
DeusHun
őstag
válasz
Checkmate #1190 üzenetére
hi!
Jól írta Blaise fórumtárs, tényleg 1 Gb ram van a gépemben és tényleg Vistával adták.
Tapasztalat: első feladatom az volt, hogy ami nem feltétlenül szükséges azt legyaluljam (google desktop, stb). Optimalizáltam (msconfig alatt kilőttem ami nem kell). Aztán kikapcs, majd power gomb lenyom. Onnantól több, mint másfél perc kellett addig, míg be tudtam jelentkezni (mértem). Login megvolt, 1 perc 12 mp mire használni is tudtam a gépet (de akkor még javában kettegett a vinyó, csak már reagált kattintásra). Programok futtatása kicsit fura. Tekeri a vinyót (tom, superfetch. 2 hónap alatt sem tanult semmit...), majd indul a prog. Kicsit akadva. Kilépés ugyan ez. Gimp-et 3 percig töltötte...
Diablo 2-vel (annó 366 mhz-n játszottam vele 512 rammal...) játszottam kicsit. Alt-Tab-ot nyomtam véletlen és kb 2 percbe (!!) telt mire vissza tudtam kászálódni a játékra. Márhogy addigra lépett ki, utána tudtam shift-alt-tab-olni. XP alatt ez most 5 mp.
Én most várom a SP1-et, hátha javítanak ezen és optimalizálják.
Jelenleg XP fut rajta. Nem bírtam elviselni, hogy itt egy izom gép és b@$zakodjak a lassú rendszeren.
UI: most olvastam a privátot. A konfig ugyan az mint a tied. 1.86 Ghz proc, giga ram (667 mhz-s, hyundai (vagy hogy írják)), integrált vidkártya, dvd-író, R&R rejtett partícióval.
[Szerkesztve] -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konteó topic
- Linux kezdőknek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- AliExpress tapasztalatok
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Házimozi haladó szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ZBook Studio 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A2000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 7440 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Thinkpad X13 Gen2i 13.3" FHD+ IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe gar
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- 27% Számlával! HP EliteBook 845 G8! Ryzen 5 PRO 5650U, 16GB RAM, 256GB SSD
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged