Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy76
addikt
No, snow groomer kész. Nem rossz készlet, de semmi extra, laza 2,5 óra építés, fél szemmel a tévét nézve. Viszont jól néz ki, hasonlít az igazira. Aki síel, annak talán kedvesebb.
-
Brumi
senior tag
válasz
Napfénysüti #7497 üzenetére
Első infók alapján a Porsche 250 font lesz. Én néztem a videót, de nem láttam RC vevőt rajta, pedig ha ennyibe kerül, akkor valóban elvárható lenne...
Nekem is kedvenc autóm, és amíg 1:1 méretűt nem veszek, addig ez is megtenné -
Napfénysüti
nagyúr
A nagy ásógépre előzetesen 300 eurós árat írnak. Ami itthon 100k körül lesz.
A Porsche baromira kellene mert kedvenc sportautóm és nagyon tetszik de úgy néz ki full RC lesz és el se merem képzelni mennyit kérnek érte. Saccra minimum 70k itthon. Ha ezt páromnak bemondom szerintem elzavar a lakásból.
-
LÁZ
Topikgazda
1-2 érdekesebb creator készlet
-
Pötyi
őstag
Venni vehetsz hivatalosan a Lego webshopjában is, a pick-a-brick felületen, bár annak van valami érték, vagy mennyiség határa, azt hiszem ezzel azt akarják elkerülni, hogy valaki túl sokat felhalmozzon és viszonteladjon. Ezt a határt kétszáz kocekával meg sem közelíted.
(A hivatalos kiállítói klubok évente egyszer rendelhetnek a LUGBULK keretén belül számolatlanul, akár több ezer kocekát is, bár egy ilyen rendelésnek számos előfeltétele van. Regisztrált Lego-klubnak kell lenned, legalább egy éve működnöd, évente fel kell mutatnod a Lego cégnek kettő-négy kiállítást (fotodokumentálva!), egy kiállítás nem fogadhat x mennyiségnél kevesebb és y mennyiségnél több embert, a kiállítói tér nem lehet kisebb, mint z négyzetméter, stb. A rendelési érték plafonja létszámfüggő, például egy húszfős klub esetében kábé másfél milla értékben van a maximum. Ez mellesleg pont most fut, a leadási határidő minden évben február 01.)
Amúgy a "Lego-master builder kerestetik" hír két napja bejárta a sajtót, de nem kell tőle ennyire hasraesned, ugyanis ezek az építők nem kútfőből építenek, hanem mindegyik előtt ott a laptop és tervrajz alapján
rakjákragasztják össze a szobrokat, amiket valaki más tervezett meg. Hogy egy hasonlatot mondjak, egy házat a kőműves épít fel - de nem ő tervezte, nem az ő szellemi terméke. -
Novics
senior tag
Húgom linkelte nekem, de hát... bakker, amilyen mockupok vannak, beszarás! Szóval messze vagyok én ettől a szinttől, mint Makó Jeruzsálemtől.
the dream job for the kid in all of usMég mindig kérdés, hogy ha mondjuk sima, szürke 2x1-es kockából szeretnék venni 200 db-ot, meg még egy halom másik fajtát, akkor is Bricklink, vagy ilyennel lehet a LEGO-hoz fordulni? Nyilván nem a Krak des Chevaliers-vel kezdenék, de eljöhet.
-
Brumi
senior tag
válasz
R3ĐßuŁŁ #7485 üzenetére
Szerintem az elmúlt években nagyon rámentek az AFOL-okra. Rengeteg nagy készlet, horror árral. Technic esetében nagyon sokáig a 40-50k volt a felső limit, most pedig a traktor is drágább lesz annál, a bányagép és a Porsche meg sokkal több. De a GB HQ sem éppen olcsó darab, és majd gondolom megint lesz valami vidámparkos cucc szintén 40-60k tartományban. Most már erősen szelektálnom kell, különben mehetek az adósok börtönébe a végén...
A repteres limitált széria is kérdéses, már tavaly is csak a mélytengeri sorozatot vettem meg, az űrhajós nagyon béna volt. -
Brumi
senior tag
Hát érdekes ez a felhozatal... mivel Porsche-imádó vagyok, az természetes, hogy kell, még akkor is ha 100k lesz (márpedig annyi lesz). Ez ha jól tudom még nem végleges, azért van ez a matrica rajta.
A traktor és a bányagép nem érdekel, a Vulkán-kutatók pedig úgy tűnik az Arctic-széria átszínezése. Egyelőre mákom van, mert csak a Brick Bank és a GB HQ érdekel, meg a Porsche
-
Freddy76
addikt
Hűha, az a traktor nagyon kemény. A Porsche matricázása érdekes, a tesztautókon szokott ilyen matrica lenni, hogy a fényképeken ne legyen kivehető a forma.
A bányagép eszméletlen.
A most kapható kínálatból nekem ez a helikopter tetszik nagyon, ezt szerintem beszerzem hamarosan.
Amúgy Technic-vonalon hogy megy ez? Minden évben van egy flagship, ezt már levettem (nagy daru, Volvo munkagép, Mercedes Arocs, idén a bányagép). Emellett minden évben van 1-2 egy léptékkel kisebb, motoros cucc (mint pl. az előbbi helikopter, a kék daru, vagy a traktor)? Vagy ebben így nincs rendszer?
-
LÁZ
Topikgazda
-
Pötyi
őstag
Hehh, nekem is megkérdezte kapcsolatunk bimbózó hajnalán a volt menyasszonyom, hogy milyen hóbortra herdálom el a fizetésem? Ital? Nem. Cigi? Nem. Kábítószer? Nem. Szerencsejáték, lóverseny, kártya? Nem. Nagyértékű műszaki cikkek, kocsi? Nem. Hát akkor? Megmutattam neki a vitrinem. Nézte, nézte, sóhajtott egy nagyot, gondolom elkönyvelt infantilisnek, de aztán azt mondta, hogy végül is jobb, mintha elinnám, ez a hobbi legalább nem károsítja a májat...
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
Szerettétek az Adventurers témát anno?
-
LÁZ
Topikgazda
-
Djuree
félisten
válasz
KaiotEch #7438 üzenetére
hát ha vmi kell akkor kell, nincs mese. én is szoktam csak 1-1db-okat rendelni, megkérdezi az eladó biztos csak ennyi, mert nem éri meg a posta miatt. 500ft az alkatrész mondjuk, 1000 a posta, meg 1000 az egyéb költség. de ha nem tudom helyettesíteni akkor muszáj...
amúgy hollandból a legolcsóbb, 400 ft a posta egy kis levélnek, ennél a belföldi drágább...
sokszor jön onnan boríték, már gyanús vagyok hogy nem-e valami port rendelek mindig. -
Pötyi
őstag
Szűrhetsz az eladóknál kifejezetten hazai boltokra. Aztán próbálkozz a személyes átvétellel, hátha közel van hozzád.
Külföldi boltoknál a postaköltségen úgy is lehet spórolni, hogy ha közös rendelést hírdetsz az adott boltból. Akkor annyifelé oszlik a postaköltség, ahányan beszálltak.
-
Throme
veterán
válasz
R3ĐßuŁŁ #7443 üzenetére
Istenem ez megvan valahol elcsomagolva a "majd ha lesz gyerkőc előszedjük" időkre elspájzolva. Lassan elő is lehet venni. Kellemes nosztalga tört rám. Hasonlóan a múltkori buszmegálló kapcsán is, amit valaki képelt itt. Anno elég nehéz volt ilyen szetteket beszerezni... persze most se léhet könnyű, csak az okok változtak.
-
Novics
senior tag
válasz
R3ĐßuŁŁ #7443 üzenetére
Szép, szép, de miért nincsen összerakva?
Ma elmerültem egy kicsit a bricklink rejtelmeiben, és egy csomó kis vackot berendeltem. Iszonyat mennyiségű elem van, nem is találtam meg mindent még. Meg sok elemből csak egy-egy darab van az eladóknál, rendelhetném őket külön horribilis postaköltséggel.
Ha sima 3x1-as kis boltíves, meg 2x1-es, 3x1-es, 4x1-es elemek kellenek, akkor azt honnét a legegyszerűbb, legolcsóbb beszerezni? Meg úgy általában a nem téma specifikus elemeket. -
R3ĐßuŁŁ
őstag
Folytassuk.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
KaiotEch #7438 üzenetére
Boltonként változik, van ahol van minimum rendelési érték (jellemzően a bolt által használt pénznemben határozzák meg), de érdemes írni az eladónak is, általában gyorsan reagálnak a feltett kérdésekre.
Itthon a legtöbben csak simán a postával küldik, de van olyan bolt is, aki futárszolgálaton keresztül juttatja el hozzád, de a legtöbb boltnál a "Splash" vagy "Store Terms" részekben szétnézve leszokták írni a szállítási lehetőségeket. -
Sziasztok! Bricklink-ről vásárolt már valaki kisebb darabokat? Vennék pár kiegészítőt, az ár megvan, de mennyi a postaköltség?
Meg is lett közben, túl drága. A fentebb linkelt eladók közül nincs valaki itt jelen, akkor így olcsóbban megvehetném
-
bobafett
tag
válasz
R3ĐßuŁŁ #7432 üzenetére
A polc egy teljesen egyszerű Ikeás Billy polc, a hozzá tartozó üvegajtókkal. A polcok belső felületét bevontam sárga öntapadós tapátával. Erre minden polcon vágtam és ragasztottam egy világos naracs tapétát a távolabbi hegyeknek és egy sötétebb narancs karton csíkot a közelebbieknek. A polcok aljára pedig barna kartont raktam. A világítás is Ikeás, 2-2 led [Dioder] fénycső.
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
válasz
bobafett #7413 üzenetére
Aztamindenit, de gyönyörű!
Látjátok csak beindítottunk valamit?
Szabad tudni, hogy a vitrint hol vásároltad vagy hogy csináltattad? Én is szívesen beraknám az összes castle és pirates készletemet egy ilyenbe.
A vitrinről tudsz képet lőni?
A sárga háttér külön parádé!
Gyönyörű! 6086 dobozosan van meg?
Jégkokó: Nagyon szépek ezek is!
-
bobafett
tag
válasz
Mahrenburg #7429 üzenetére
-
Jégkokó
veterán
Az utóbbi pár év lego gyűjteményem
-
Novics
senior tag
válasz
bobafett #7413 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólókhoz: azt a qrva!
Majd otthon a nagy monitoron is meglesem a részleteket. Ezek mind gyári modellek, ugye? Amúgy ez a korai éra is bejön, ezek még olyan... mesések. 3 black falkon figuram nekem is van, de én most majd a wolfpack figurákra hajtok, azoknak építek majd valami sziklás erődöt. Én már régen sem bírtam megállni, hogy ne a saját fejem után építsek. -
Brumi
senior tag
-
bobafett
tag
Köszönöm a dicsérő szavakat, jól esik!
Hamarosan elkészülök egy másik általam kedvelt téma vitrinével, majd arról is teszek fel képeket. -
Brumi
senior tag
válasz
bobafett #7413 üzenetére
Ez nagyon szép, én is ilyen jellegű hátteret tervezek majd a készleteimnek!
A háttér nagyon emlékeztet a 80-as években a katalógus képeire, egyszerű, nem akar realisztikus lenni, tökéletesen illik egy játékhoz!
Én olyasmin agyalok, hogy a hátteret különböző színű lapokból raknám össze (pl a leghátsó kék, az lenne az ég, előtte sárgás, zöldes lapok domborzat-formára vágva, 3D-s módszerrel kiemelve). Alaplapnak meg lehet venni vasútmodell boltban mindenféle fűszőnyeget vagy egyebet. -
Pötyi
őstag
Ezt nézd végig, egy magyar srác csinálta:
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
Jöjjön egy régi akkor.
-
LÁZ
Topikgazda
-
Novics
senior tag
válasz
R3ĐßuŁŁ #7408 üzenetére
A Castle gyűjteményről jöhetnek a képek.
Ilyen kis boltíves elemekből kell vennem vagy egy tucatot, mert egyszerűen nem találom őket. De a 6048 Majisto's Magical Workshop egyik ablaktáblája sincs meg, csakúgy, mint a 6076 Dark Dragon's Den fél ajtaja. Vagy valahol van még egy doboz. Az a gond, hogy anyuéknál is volt egy készlet, meg apuéknál, amit ráadásuk az öcsém megörökölt tőlem, rengeteg lehetőség arra, hogy elkeveredjenek az egyes darabok.Grillo Nincsen sajnos, csak a Bricklinken találtam, de nagyon bejönnek.
Itt az építőanyagot is megkapjuk gondolom, nem csak a terveket, mert akkor elég húzós lenne a közel 12 ezer a 3 tankért. Mondjuk így sem olcsó. Szerintem kép alapján próbálom majd kirakni. -
Novics
senior tag
válasz
R3ĐßuŁŁ #7403 üzenetére
Tegnap összeraktam a 6887 Allied Avengert, de már ennél is trükköznöm kellett, mert több elem is hiányzik hozzá. Ma a 6078 Forestmen's River Fortresst próbáltam, de már az elején feladtam, mert nincsenek meg az elemek hozzá. Össze kell néznem, hogy mikre van szükségem, és berendelem azokat. Most találtam ezt - ha már mutogatni kell
-, nagyon bejön. Szerintem összerakom. Majd.
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
Postolgassunk már pár képet ritka, saját vagy nem saját készletekről, hátha felpörög kicsit a topic. Kezdem.
-
Jégkokó
veterán
Tegnap jött a levél a legótól, hogy feladták a két rugót és 2 hét múlva megérkezik.Nem is számítottam erre, hiszen nem hiányzó elem volt , mégis jófejek voltak velem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest