- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- MIUI / HyperOS topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X6 Pro - ötös alá
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
Aktív témák
-
janati
őstag
válasz
J.J. András #117 üzenetére
Most a P4 1,8 alapfeszen (1,525V) megy 2,4-en. A ramoknak soha életemben nem adtam még feszt. S a 333-asnak, se most a 400-asnak.
A Cerka nekem szintén alapfeszen (1,525V) vitte a 2,8-at. 3Ghz-en 5% fesz.emeléssel már lefutott a 3dmark is, de a Prime95 kifagyott.
A NW prociknak (P4,Cerka) 1,65 V-nál többet ne nagyon adj. Ha nem megy egy beállítás 1,65-ön, többel sem fog, viszont megsül a kicsike... -
J.J. András
őstag
jah, áruld már el, mennyi kakaót adsz a CPUnak, meg a RAMoknak ???
régen 0,1 Voltot mindig bátran rádobtam a Cerkákra...(a 800-as Celeronra 0,15-öt, és ment mint atom....133 Mhz-en)
na, és a RAmokra ? 2,5-2,9 állíthatom,d e azért már az 2,8-2,9-et sokallom.....
P4 Celeronra mennyi a max Vcore ? -
Mag
senior tag
janati....hihetetlen a radon 8500LE-s vid kártyával (alapon) ugyan olyan eredményeket értél el mint én !!!
Nekem a proci AthlonXP1900+ (nincs huzva)
3DMark2001Se ben enyém is 7600-7700 körül telljesit.Sőt a csucs az egészben az hogy nekem is kevesebb pontot ér el ha az uj Catalyst drivereket felteszem...hogy miért,örök rejtély marad. (eredeti 2,4 es driverrel megy most)
Vga-n a motor-és memoria orajel most 250/230 -ez a gyári alap.Probáltam huzni,de lehet tul sokra állitottam és kakukk, nem ment le a teszt,ugyhogy most minden alapon van. -
Drizzt
nagyúr
-
UHHH
őstag
Skacok, most teszteltem egy P4 2.66Ghz-t i865-os lappal, hat, nagyon gyenge volt az AMD Barton2500+ es Abit NF7-hez kepest, s az ara meg a tobbszorose...
Erezhetoen lassabb, de pl Aquamarkban is valami 6xxx-et kapott a P4, holott egy AMD1700+@2400+ is kb annyit kapott, ha jol emlekszem...
Bar az 1700-asat lenyomja, mert 512 kb cache az nagyon kell mostansag! ;] -
iko
tag
nekem cerka 2.0 van és hogyan huztad meg ennyire? :F
-
janati
őstag
válasz
#95456768 #104 üzenetére
Szvsz vegyél egy 1.8-as NW P4 (mint én), 2,4-en megy mindegyik. A maradék pénzből pedig egy Radeon8500LE vagy egy használt Ti4200. Így jársz a legjobban. Olvasd el a hozzászólásaimat, és meglátod mit tudnak ezek így együtt. Marha jó, én már csak vidkarit cserélek kb. fél év múlva.
-
törölt tag
akkor most mégis a procival járnék a legjobban?
-
törölt tag
csakhogy 1.6-at már nem nagyon tudnék venni meg inkább boltból venném a cuccokat!
azt nem tudnátok megmondani hogy a p4 -es procival mit tudnék elérni mert azért nem mindegy hogy 1700mhz 128k vagy 2400 mhz 512k nem? -
Diolen Mobi
csendes tag
Vagy egy használt ti4200 és még egy jobb proci is beleférhet (esetleg egy 1,6-os northwood)
-
törölt tag
és melyik videókártya lenne a legjobb 50 körül?
-
törölt tag
hello
érdeklődni szeretnék hogy szerintetek mivel járnék a legjobban?
a gépemben van most egy celeron 1,7 ghz -es proci és egy geforce 2 mx400 64mb videókártya, úgy adódott a helyzet hogy van 50.000 ft-om és fejlesztgetni szeretném a gépem kérdés hogy mivel járnék jobban egy intel pentium p4 2.4 512k 533mhz -es proci vagy mondjuk egy videókártya 50.000 körüli összegért?
szerintetek???
a játékokhoz mivel járnék jobban, melyikkel lennének gyorsabbak? -
kurczi
csendes tag
Gyári hűtő van hozzá és eddig jó. Azt szeretném kérdzni ezeknek lehet BIOS-ból vagy bárhonnan szabályozni a fordulatszámát vagy ha érzi, hogy melegszik akkor magátol rákapcsol?
-
kurczi
csendes tag
Utolsó eredmények: CPU:7229
MEM:6174
HDD:1224(PCMARK2002) -
kurczi
csendes tag
Meghúztam egy kicsit a CPU-t fokozatosan és stabilan megy. Egy kis teszt: (PCMARK2002) CPU:6998
MEM:6061
HDD:1240 -
kurczi
csendes tag
Megvan a drága!!! P4 2.66 (533) 512kb !!!
-
gerlaip
addikt
Nekem ilyen van, Samsung 333-as rammal, és kb 2,66-2,7-ig lehet a procit húzni. Nyilván a ram miatt, de lehet ezer más oka is. Majd ráérek vele foglalkozni, ha majd nem lesz elég a P4 2,4. Az még nyilván arrébb van... Azért vettem ezt a Soltek alaplapot, mert olcsóbb volt tavasszal, mint az Asus P4S8X, és mint kiderült jobb is talán.
-
kurczi
csendes tag
válasz
J.J. András #82 üzenetére
Ha elolvastad volna figyelmesen a hozzászólásomat láttad volna, hogy olyanról beszélünk ami 533/400-as FSB-t tud és amellett támogatja a DDR400-at, ilyen nincs!!! Nem vagyok dilemmába, mert egyátalán nem áll szándékomban lecserélni a megbízható, jól bevált lapomat, épp, hogy most rendeltem egy 2.66 (533) CPU-t!
-
Tomazzo
tag
Hello Janati! Örülök, hogy végre sikerült váltanod Cerkáról Pentiumra. Ahogy olvastam a topikot, elég meggyőzőek az adatok, amelyeket a tesztelésekkel kaptál, és ez elgondolkodtató lehet mindenki számára.
Szvsz. én még várok a cserével, mert talán néhány hónap múlva én is azt mondhatom, hogy ''Lecseréltem a cerkát p4-re...'' -
J.J. András
őstag
ilyen alaplapok az összes i865PE és i875-ös (Springdale és Canterwood) chipsettes lapok amiket én ismerek,de ha utána nézel NETen, biztos találsz mást is.....
gondolom az a dillemád, hogy van egy 400Mhz-es QBS-es Celeronod, és most szeretnél talán befektetni egy jobb alaplapba, amibe még mindig a régi Cerka futna, de idővel vennél egy P4-est mondjuk.....
akkor : ABIT IC7 vagy ASUS P4P800 vagy MSI 865PE Neo2-FIS2R vagy Albatron PX865PE Pro II vagy Chaintech 9PJL Apogee ....stb -
kurczi
csendes tag
Mondj egy olyan lapot amibe az 533 és 400-as FSB-s proci megy bele max. és emelett DDR400-at támogat, mert, hogy ilyen szerintem nincs, ha támogatja akkor valszeg 800-as FSB-t is, akkor meg olyan CPU kell. Egyébként meg sztem az 533 mellé DDR-ek közül a 333-as (PC2700) a legjobb. Lehet ezt szépen húzni-nyúzni.
-
zx12
csendes tag
Tudom hogy rossz vagyok, de muszaly :-)
processor : 0
vendor_id : AuthenticAMD
cpu family : 6
model : 8
model name : AMD Athlon(tm) XP
stepping : 1
cpu MHz : 2329.267
cache size : 256 KB
fdiv_bug : no
hlt_bug : no
f00f_bug : no
coma_bug : no
fpu : yes
fpu_exception : yes
cpuid level : 1
wp : yes
flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 mmx fxsr sse syscall mmxext 3dnowext 3dnow
bogomips : 4639.94
lm90-i2c-0-4c
Adapter: SMBus Via Pro adapter at 5000
Algorithm: Non-I2C SMBus adapter
temp1: +34°C (low = +5°C, high = +70°C)
temp2: +39.6°C (low = +5.0°C, high = +70.0°C)
Ez egy 1700+xp ami jelenleg 11200 ft, ezert kapsz egy 1.7-es cerkat, akkor meg mirol beszelunk ? :-)))) -
adalbert1
veterán
Nos én is ezen gondolkozom,amúgy a 2.6-os cerkával 3dmark2001 alatt Gf4Ti4200-vel olyan 8-9000 körül ment általában.
janati: szerintem inkább 2.4-es lesz sulinetes projectben,mivel így gyakorlatilag ingyen van.
Hogyha húzni akarom majd az 533-as fsbs P4-et,akkor kell-e 400-as ram,vagy megfelelnek a 333-asok is?
Milyen hütőt érdemes rá venni? -
kvazar
tag
celeron/p4 közt azért van némi ár különbség is...megéri így ráfizetéssel kiszálni egy cerkából?
-
kurczi
csendes tag
Én csak annyit szólnék hozzá, hogy most jelenleg egy WILLAMETH 1.7-es cerkám van, de már leadtam a rendelést egy 2.66 (533) 512kb NORTHWOOD P4-re. A hozzászólásokat végignézve valszeg érezni fogom a különbséget. Remélem!
-
PeliScan
addikt
Khmm, arra utaltam, kedves tomcs (:D) h Windóz alatt nem számít olyan sokat, de más oprendszerek alatt, például DOS vagy Linux alatt igen.
(bár én személyesen Linux alatt nem próbáltam, csak DOS alatt, ezért is ezt írtam, mivel csak ez alatt próbáltam, de biztos meg Linux alatt, de mivel DOS alatt próbáltam, ezt írtam, de írhattam volna Linuxot is, ha próbáltam volt, de én csak DOS alatt próbáltam, és le is írtam, ahogy leírtam volna a Linuxosat is, ha kipróbáltam volna, de nem, mert csak DOS alatt próbáltam.)
Komprende? :P -
BauRulz!
csendes tag
Grat Janati, már majdnem elérted azt az eredményt mint amit az én konfigom hoz egy Radeon9500 -el :) nekem most 9300 3dmark2k1 -ben egy 2,7 -re húzott cerkával.
-
lakosk
tag
Az elején azt mondtad,hogy a Redeon a szűk keresztmetszet! Nálam Ati Redeon 8500LE 64MB (@300/275) 11623 pontot nyomott. Igaz egy kicsit erősebb konfiggal, de 2500Mhz környékén véleményem szerint az már nem számottevő
-
Vaze
őstag
nekem egy Explorer+1 msn messenger fut a gepen jelenleg es 120mb-ramot eszik ez jo vagy rosz :F
-
joysefke
veterán
teljesen normális, és igy jól is van, az erőforrások azért vannak, hogy használva legyenek...
Hidd el nem véletlenszámokkal tölti fel a win a lefoglalt memót, és ráül, hogy márpedig ő azt nem engedi, hanem értelmesen felhasználja.
Pl.: Nagyon hasznos ha gyorsítótárként használja a memóriát, benne lehet tartani a fájlrendszer egy darabját. A megnyitott fájlok egy része is bemásolódhat a memóriába, így kevesebb lemezművelet szükséges. A nemrég használlt progik dll- jei is egy darabig bennt maradnak, a memóriában...
Ha pedig nagyon sok memóriára van szüksége valaminek, akkor a win felszabadítja az általa lefoglalt memória egy részét. Pl 128MB-s rendszer esetén kb 30MB szabad, de ezt fel lehet tornászni 90 re (más kérdés hogy nincs benne sok köszönet) -
hungeek
senior tag
úgy hogy most megy a winamp, flashfxp, wincmd, explorer, flashget, icq, nameg a win :)
150mb-t foglalt a memóból....... sztem ezt kevesebből is össze lehetne hozni :) -
janati
őstag
UP
-
janati
őstag
Egy érdekesség:
Szerintetek az normális, hogyaz Aida szerint a memória kihasználtság 71%-os???
71mb szabad a fizikai 256-ból.
Csak a winxp fut, meg az explorer... -
janati
őstag
Hali kollegák!
Ma kicseréltem a noname 333-as ramomat egy db 256/400-as Infenion modulra.
Ez a ram most 360mhz-en megy. Hogyan lehetne 400-on hajtani, hogy az fsb-t ne növeljem? Meg lehet ezt csinálni Abit BE7-en? (Most fsb= 540mhz) -
janati
őstag
Kódoltam egy filmet is azóta.
A Kör volt. AC3-as dvdrip avi volt a forrás.
A Tmpegenc 1 órát másfél óra alatt tett át high quality beállítás mellett svcd-be. A Cerka 2.8-on tudta ugyanezt megcsinálni.
Szóval kódoláskor nem annyira fontos a cache mint játékokban. Itt már 400Mhz plusszal beérte a Cerka a P4-et. Punktum. -
Fr4G
aktív tag
''természetesen intel meg nvidia kell'' :))) Ez nagyon tetszik, kár, hogy tényleg ez az általános...
-
kamikaze boci
őstag
Van ennek egy árnyoldala is. Tegyük fel, kérnek tőled árajánlatot -természetesen intel meg nvidia kell, az utóbbiról talán még le is lehet beszélni a vevőt. Azt mondod, beraksz egy full 1.8-ast 35-ért a másik ismerős viszont 2,6-os cerkát ígér 25-ért. Nem te leszel a befutó:)
-
wipes
senior tag
Tényleg nem sokat számít pl a 3dmark eredmény:
1,7 willamette (nem celeront) cseréltem most 1,6 os northwood p4-re.
Ez 3dmarkban + 200 pontot jelent, a játékok viszont érezhetően gyorsultak. (
pl. a Gta3 sem szaggat már max felbontáson a 2.-3. szigeten) -
udvari
tag
Hi !
1.No akkor próbáljál meg játszani a cerkával meg a p4-el mondjuk Halot !
ama szintetikus tesztek az órajel teljesítményt mérik.
2. futasd le a specviewperf 7-et és légyszi írd mán ide a két erdeményt !
meg hát igazából 2,4 P4 -et kelett volna venni azt mehúzni 3,x-re :)
Szóval kipróbálod ????
ui:amúgy én csak ! Barton 2,5@3,2 -vel nyomon ami so-so csak 2,2 Ghz azt ugyi csak a mt 2,8-3,2 P4 nyom többet ! -
biker
nagyúr
hmmm-hmmm
mostanság raktam össze 2 gépet embereknek
ami közös volt, ABIT BH7-E + 2.4 cerka, 2.7-2.8-on léghűtő.
512DDR
én gépem összehasonlító alanyként: 1.6northwood alapon, no tunning, 512DDR, DE via csipszet (hogy miért, az hosszú :) )
R9100 64mb kártya
nos, szintetikus tesztekben messze felé tornyosultak a gépemnek.
mind ramsebességben, mind prociban.
aztán 3dmark 2k1:
én gépem: 6500-7000pont, milyen kedve van épp :)
tesztgép 1, FX5200 128mb, 64bit 4700-5100pont :) -
hobizoli
nagyúr
Tudod az ilyen szintetikus tesztek paciprotty-t sem ernek...pl vedd a masik ilyen prg-t, ''a'' Sandra-t.
Ez prg szerint egy-egy Athlon (Classic) 600, Duron 600, Celeron2 600, Pentium 3 600/600B (Katmai), Pentium 3 600/600E/600B/600EB (Coppermine), szinte pontra azonos eredmenyt produkal, es a valosagban megis a legcsirabb: a Celeron...
:C
hobizoli -
PeliScan
addikt
-
HiperG
addikt
Én annyit fűznék hozzá hogy 11,5x166on 8800 3dmark pontot kapok :t
-
Sidaries
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #11 üzenetére
Igen. A cache az, ami nagyon meglátszik. Nekem is ez volt e legfeltönőbb a Duronról Xp-re váltásomban.
-
fügike
senior tag
Azt nem írtad, hoyg milyen Radeonod van. 9000Pro?
-
janati
őstag
Azóta +1 tapasztalat:
Az egész rendszer érezhetően gyorsabb lett. A WinXP fele annyi idő alatt töltődik be, a játékok is gyorsabban lépnek ki-be.
Szerintem legközelebb veszek még 256Mb RAM-ot. Na akkor tuti lesz. -
fügike
senior tag
Tényleg bocsi, nem szokásom flame-elni! De még egyszer nem pirulok el!:)
-
fügike
senior tag
Bocs!:) Végül is, ha annyira lehet húzni, szinte jobban megéri, mint a P4. Főleg hogy sokkal olcsóbb! (Nekem sose volt, szóval érdemben nem tok hozzászólni, de a fentiek láttán ez jut eszembe.)
Bocs az offért!:B -
Sidaries
őstag
Ne csináljatok flamet! :(((
-
janati
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #2 üzenetére
Nincs is ezzel semmi gond. A Cerka is jobb, meg a P4 is...:DD
-
janati
őstag
Hátha szolgál némi tanulsággal...
JÖJJÖN HÁT AZ IGAZSÁG PILLANATA!!!!
A mai napon lecseréltem a 2@2.8 Cerkát egy 1.8@2.4 NW P4-re!!!!
Mostanra lőttem be procit, alapfeszen megy 2430Mhz-en...Elég jó egy 1,8-astól.
1 órát futott hibamentesen a Prime95. Teljes terhelésnél 52fok, alapon 42. Jól dolgozik a Coolink T1B.
Az eddigi tesztek alapján, kijelenthetem, hogy nem olyan rossz a NW Cerka...Persze jobb a P4...
3DMark2001SE Default
Cerka 2.8 (Catalyst 3.8): 7664
P4 1.8 (Catalyst 3.8): 7666
Tehát kis cache méret 1Ghz ráadással kompenzálható. Durva...
P4 2.43 (Catalyst 3.8): 8668
Itt már a Radeon a szűk keresztmetszet...
Jöjjenek az egyéb tesztek: (2,43Ghz-en a proci. 541 FSB. 169/338 RAM.)
Aida MEM read: 2521
Aida MEM write: 762
PCMark CPU: 5979
MEM: 5688
HDD: 805 (Ez miért ilyen kevés?)
AquaMark3 Meas.1. : 15.725, GFX: 1806, CPU: 6080
A Cerka 2.8-on PCMark még1x:
CPU: 6415
MEM: 5191
HDD: 676
(Amint látjátok, 2.8-on jobb a Cerka CPU eredménye, mint a P4-nek 2.4-en.)
Videókódolásról is beszámolok nemsokára. Én is marha kiváncsi vagyok rá...
Aktív témák
Hirdetés
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Monitor hiba topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- SSD kibeszélő
- Shakes&Fidget Online Szerepjáték
- Asztalos klub
- alza vélemények - tapasztalatok
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest