- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
l1k3_1t
tag
Van nekem US Sprint függő iphone 4s aminek a kapacitív érintője használhatattlan és elvileg nem szabad gyári beállítást csinálni mert már nem lehet beaktíválni az egész iphone-t, ergo egy újabb fiókon tárolt e hulladék van kéznél többszörösen és nem csak az online szolgáltatás kizárásról lehetne beszélni.
-
hapakj
őstag
BTW, ha már visszatértél, akkor megjegyezném, hogy ez sem igaz
A 20 éves Core2Duo-n is működik a "zinternet".
A Core 2 Duo-k 2006-ban jelentek meg, tehát 18 éve. 2004-ben ha jól emlékszem a P4 éra vége lehetett, s még a 64 bites rendszerek is csak szálingóztak. Szóval szerintem leginkább még a 32 bites 1 magos rendszerek lehettek elterjedtek. Azokon manapság egy modern operációs rendszer sem fut kimagasló teljesítménnyel, ha egyáltalán elindul és modern weboldalak betöltése is kétséges a korlátozott memória miatt.
BTW, egyébként annak ellenére, hogy pl Win 10 elég sok mindenen megy, érdemes megnézni a hivatalos rendszerkövetelményeit. Az jóval szigorúbb s elvben nem is adnak támogatást azokra a hw-ekre.
Androiddal kapcsolatban egyébként ezt találtam: [link] Szóval lényegében a Google Android 6 óta (2015) oldotta meg, hogy a Play Services önállóan frissíteni tudja, s biztosítani a szolgáltatásokat, anélkül, hogy a gyártói firmware update-re támaszkodna. Kiváncsi vagyok hány 10 év körüli eszköz van, ami android 4.x, 5.x-en rakadt és már nem tud csatlakozni
-
hapakj
őstag
Ne kíváncsiskodj, hamar megöregszel. Nem releváns a témában, és nem offolom mással a topicot.
- bla bla bla... Ez egy nem tudok válaszolni reakció volt.Hogyne lenne releváns? te hoztad föl, hogy a 15 éves cuccodon még mindig működik a levelezés, ami erősen kétséges, mert a kategória teremtő iPad is csak 14 éves.
2014-es eszköz már le van sajnálva. - nem tudom honnan szeded, hogy bárki lesajálna egy 2014-es eszközt. Szomorú vagy sem az ipar és a technológia halad, s ma már korlátozottan használhatóak.
-
hapakj
őstag
Az online szolgáltatás működése nem igazán kéne ,hogy függjön a készülék időtartamától...
- hát már hogyne függne?A eszköz szoftverét rendbe kell tartani, frissíteni újabb biztonsági megoldásokkal, protokollokkal. Az újabb kliensek és eszközök védelme miatt, nyilván a servert is folyamatosan javítják és régebbi kliensek kiszolgálása mindig biztonság kockázat.
nem internetről és nem levelezésről volt szó, hanem biztonsági mentésről.
Miért természetes az számodra, hogy ha valami 10 éves , akkor már nem kell működni?
- ilyet nem állítottam, s a cikk sem állítja, hogy működésképtelenné válna.Tehát ha még az eszköz jó és működik, akkor már dobjuk el? Fura egy elképzelés.
- nincs ilyen elképzelésem, nem is állítottam. Ne vádolj olyannal amiről fogalmad sincs.De inkább az a gáz szerintem, hogy ezt így el akarod bagatellizálni... Szerintem meg az online szolgáltatásoknak működőképesnek kéne maradniuk... Ez pedig a gyártón ( szoftveres oldalról) múlna.
- nem bagatelizálok semmit, s arról a gyártóról beszélünk, amelyik mindig is a legjobb szoftveres hátteret rakta az eszközei mögé.Mellesleg igen, úgy gondolom, hogy 10 év egy reális időtartam a terméktámogatás elhagyásában. Addigra nagyon sok készülék tönkremegy, lecserélődik. Itt már nem tartom kötelesnek a gyártót a megmaradt néhány eszköz támogatására, s vállalni az ebből felmerülő biztonsági kockázatokat. Számtalan más gyártó van, ami pár éves, bőven használható eszközeit hanyagolja el biztonsági javítások szempontjából.
Kiváncsiságból, milyen 15 éves tabletről van szó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Autós topik
- Micro Four Thirds
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe magyar vbill gar
- L14 Gen1 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 4500U 16GB 256GB NVMe ujjolv új akku gar
- Thinkpad T14s Gen3 14" FHD+ IPS i5-1245U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- X1 Carbon 12th 14" FHD+ IPS Ultra 7 155U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest