Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Grandi

aktív tag

Arra azért figyeljetek, hogyha két hálókártya van benne az egyik legyen letíltva.
    Tűzfal is nagyon lassíthatja, pl. Norton

Bármit csinálszhatsz a Windozerbe, azzal nem lesz gyorsabb a bootolás. Ugyanis a bootolás(mint folyamat) a háritógép bekapcsolásától az első winfos embléma megjelenésig tart. Onnantól már a vinyó veszi át a szerepet.

Bootvis azért mutatott jobb időt Nektek, mert amikor elöször elindítottátok, akkor használtátok is már gépet, így volt a cashbe dolog amit első bootvis utáni inditáskor elmentett. Viszont amikor a bootvis után felállt és optimalizálta aztán újraindították ,hogy megnézzétek mennyivel futott jobb időt, akkor csak a bootvis volt, amin dolgoztatok.

Egyféleképpen lehet a bootolási időt állítani.
    a config.syshez értessz akkor a BASEDEV, IFS, SET definiciókat, parancsokat...
    meg persze bootoláshoz szükséges fájlrendszereket/neveket abc sorrendben tárolja, így ''előre kell hozni'' :)
    Ha már belenyúlunk a gépbe, akkor érdemes basdev parancsokat/használt fájlokat a root könyvtárba másolni, tárolni. Persze nem ajánlatos belenyúlni, csak aki mocskosúl ért hozzá. :)

Mondjuk nekem inkább a leállással van gondom.
    Tudom,hogyha registryben két értéket átállítok akkor megtizedelheti a leállítást, de ezek olyan dolgok,hogy nem véletlenül vannak ezek az értékek beállítva.
    az egyik érték átállítása a mentési időt csökkenti le, a másik a programok bezárását.

Ugyanez vonatkozik bootolásra. Sajnos ha lassan csinálja, bele kell törödni.
    vagy ezeket az új Hyper-Threading is es okosságot kell kipróbálni.

• Grandi

aktív tag

válasz scapegt #28 üzenetére

Bootvist kb 3 évvel ezelött használtam
    Kár hogy Xp alatt már nem működik ill. nem lesz tőle gyorsabb :)
    De azért gratulálok Neked:)
    msconfig viszot jó megoldás, bár attól nem fog gyorsabban bootolni, nincs hozzá köze.
    registryt is jó ha kipucolod, bár attól sem fog gyorsabban bootolni, viszont msconfigos megoldás barátja :)

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák