- Google Pixel topik
- iOS alkalmazások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
Topikgazda
válasz
jooker82 #4427 üzenetére
4 ev a minimum, es igazoltan lakascelra kell kolteni. Ha van (lesz) lakascelod, ennel jobb befektetest nem talalsz (feltetelek tartasa mellett persze, tehat nem likvid, es csak termekcsoport egy reszen belul rugalmas).
+1. ha majd 2 ev mulva is jonnel ezzel a kerdessel, akkor ha most nyitsz egy minimalisat, es a nyitasit meg az elso havi megtakaritast befizeted, akkor 2 ev mulva mar csak 2 evre kell elkotelezned magad
[raadasul arra a ket evre a mostani bukast beleszamolva is jobb kihozatallal, de meg mindig csak lakascelra].
-
Vesztor87
senior tag
-
axioma
Topikgazda
válasz
jooker82 #4424 üzenetére
A lakastakarekpenztari torveny alapjan a 4 ev a feltetele az alltam kifizetesenek (az sem kivetel, ha athidaloval felveszed). Tehat ha kell az alltam, akkor 4 evet minimum ugyfelnek kell lenned.
Azt jo tudni azonban, hogy amig nincs semmifele hitelhez kotve, addig a betetbefizetes bar ajanlott, de nem kotelezo. Az egyetlen fontos, hogy a nyitasin felul az elso havi vallalt betet beerjen, mert ha nem, akkor az addigi penzeket benyelve - jogszeruen! - megszuntetik.
Azert vicces vagy, a 4 eves NETTO (nem csak kamatado nincs, hanem a koltsegeket levonva) 13% eves hozam mellett nyafogsz, hogy vannak dijak... mit gondolsz, a ket szep szemedert fogjak neked mindezt adminisztralni, szamlavezetni stb.?
Termeszetesen vannak huseg nelkuli, sot szabadon felhasznalhato osszegu megtakaritasok, csak akkor ugye nem fogsz nyafogni, hogy a 30% alltamot se kapod meg. [Bocs, mindig felhaborodok, hogy egyeseknek milyen igenyei vannak, mindenbol az elony, semmi kotelesseg, ne kelljen lakascelt se igazolni vagy majd csalva az ertekbecslessel, de nekik az jar, hogy a mi adonkbol ot meg tamogassak is. ] -
lajafix
addikt
válasz
jooker82 #4086 üzenetére
6 millió az unicreditnél 10 évre 72ezer /hó, 25 évre is 46ezer/hó...
nem értem, hogy ha a munkahelyedben nem bízol, akkor miért kötnéd magad miskolchoz 15-20 évre?
ha fiatal vagy és jól keresel, akkor miért nem gyűjtesz még 1-2 évig? 8 millióért mit lehet kapni miskolcon?
(#4085) axioma: hidd el, tudok jelenértéket számolni és a céges projektjeimben megtettem vagy kb 300x az elmúlt évtizedben.
-
axioma
Topikgazda
válasz
jooker82 #4076 üzenetére
Szerintem a szocpolos lakasokra lehet(ett) igaz a sztori, hogy nem is adhatod ki, hiszen arra kaptad a tamogatast, hogy a gyerekeknek fedel legyen a feje felett, nem pedig arra, hogy nyereszkedj. Persze ez is csak akkor derul ki, ha ingatlan-nyilvantartasilag se laktok benne (az majdnem mind1, hogy mas meg igen vagy sem).
Ettol persze meg lehet, hogy pl. az uj tam.hitelnel is van ilyen, de nem tudok en rola (de ez semmit nem jelent, mert nem a hitelezesben dolgozom). -
lajafix
addikt
válasz
jooker82 #4071 üzenetére
Mert te is a 'mindánronsajátingatlantakarok' című magyar operát adod elő. Aminek hangszerelése a minimális önrész maximális futamidő című rituális gazdasági öngyilok.
(nem hiszem, hogy akkora lenne a jövedelmed, hogy 5-10 éves futamidőben gondolkodhatnál, ha igen akkor a fenti nem rád vonatkozik)
-
válasz
jooker82 #4060 üzenetére
Egy példa az ismerősi körből:
Pest környéki agglomerációs településen felújítandó családi ház kb. 15millió
Önrész: kb. 6millió, igényelt hitel kb 9 millió, kereset kb 180 nettó
Otp - nem nyújt hitelt a fenti feltételek mellett
végül Erste ingatlan hitel lett belőle 25évMiskolc az ingatlanpiac bermuda háromszöge
(lásd otp és az avas lakótelep története), arra számíthatsz, hogy ott jóval magasabb önrészt fognak elvárni mint egy bp.-i ingatlannál. Szerintem az otp nem nagyon fog ott hitelezni.
-
Vesztor87
senior tag
válasz
jooker82 #4062 üzenetére
Helyileg hol vennéd? Vidéken akár 50% önerőt is kérhetnek, vagy egyátalán nem is adnak hitelt:S
Munkáltatói kell, a többi fent van a bank honlapján. El kell menni több bankba, ajánlatot kell kérni, és majd látod Neked mi a legjobb. Én első körben szerintem az OTP-hez megyek meg az Uncicredithez. -
Vesztor87
senior tag
-
axioma
Topikgazda
válasz
jooker82 #4053 üzenetére
Bocs, ha komolyan vetted, en csak arra akartam utalni, hogy egyetlen adatbol biztosan nem lehet szamot mondani. Peldaul ha van elegendoen nagy kieg. fedezet, akkor akar nulla onero is eleg, de fugghet ezer mas dologtol is.
Egyebkent igen, szuloi haz lehet kieg. fedezet, es nem, nem csak 20M-s lehet az, de ezt azert tartogasd a B tervnek (szulok beleegyeznek-e, tesonak ha van nincs-e hasonlo celja, mikor tudnad kivenni alola a masodik fedezetet stb.). Persze ha egyik se gond, akkor ez segithet a biralatban.
Mas kerdes, hogy azt viszont te magad gondold jol meg, hogy magad szerint realisan milyen lenne most egy 0 oneros lakasvasarlas a hitellel. Evtizedekre a fizud adott resze megy a hitelbe, es lehetnek kesobbi egyeb terveid is. Persze, jelenleg racionalis dontes a nyomott aru ingatlant megvenni a takarekoskodas helyett, de csak akkor tedd, ha tudod hogy nem lesz gond fizetni (mert pl. eddig is megtakaritottal, csak az valami masba ment).
Azert ha az ember onerovel vag bele, akkor az mar a pszichologiajat tekintve is mas. Persze nagyon szituaciotol fugg, ugyhogy nehogy sertesnek vedd a fenti soraimat... a nulla oneros vasarlas az tenyleg csak esettol fuggoen javasolt vagy sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Hegesztés topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Google Pixel topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Sérült! Corsair Icue 5000X Fehér Számítógépház! Olvasd a hirdetést!
- L13 Yoga Gen4 13.3" FHD+ IPS érintő Ryzen 7 PRO 7730U 16GB 256GB NVMe IR kam aktív toll gar
- Samsung Galaxy S22 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Elite x2 1012 G2 Touch 2-in-1 LTE/4G Win10 Tablet billentyűzettel/Notebook, üzletből, garanciával
- Nitro AN515-57 15.6" QHD IPS i7-11800H RTX 3070 16GB 500GB NVMe gar
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest