Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kergeboci

aktív tag

Nos, Hail Mary végére értem én is (muszáj volt, már játsszák a mozik).

Azt be kell vallanom, hogy az itt (és máshol) kapott hype nálam egy kicsit a könyv ellen dolgozott, de a hype-al általában mindig ide lyukadok ki.

A könyv, a rettentően sok matematikai, fizikai és kémiai probléma, és azon probléma megoldását körbejáró "szárazabb" leírások ellenére is rendkívül könnyen olvasható, szórakoztató iromány (nem egy Seveneves féle "tudományos értekezett", vagy egy Hyperion féle már-már komoly irodalom), de ez nem azt jelenti, hogy ezek nélkül élvezhetőbb lenne. Sőt! Igazából pont ez az állandó probléma keresés és megoldás adja a könyv és a történet velejét, teszi kifejezetten izgalmassá és érdekessé a történetet.

Nekem kicsit túlságosan is könnyed, túlságosan is "túlromantizálva" történik minden, és bár számomra itt-ott felidézte A Háromtest-problémát, annál azért jóval kevésbé "kiábrándult" és társadalmi, szociális szinten, jóval kevésbé bontogatott téma (nem is volt célja). Van egyfajta könnyedsége ahhoz képest, hogy milyen magasak a tétek.

Ez nem probléma, csak nálam más volt éppen az olvasói igény/kedv. Egy élvezetes, jó könyvélmény volt így is.

A filmet várom, bár sok elvárásom nincs, A Marsi-ból kiindulva, a probléma megoldást lehet izgalmasan tálalni nagyvásznon is, de az negyed annyira sem fog ott úgy működni, lesz olyan részletes és átható, mint a könyv lapjaiban. Egy jó kaland-scifi-re degredálva, lehet ez még kellemes moziélmény is, ma este kiderül.

Új hozzászólás Aktív témák