- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zozo66
újonc
válasz
GoodSpeed #15 üzenetére
Szia GoodSpeed!
Látom itt is jelen vagy. Szeretném kérdezni, hogy az a két konvekpro hogyan, milyen hibával romlott el. Én jelenleg négyből a másodikkal kínlódok, két év használat után mindkettőnél az jött elő,hogy nem melegítette a csőtermosztátot, fűtött a konvektor mint a bolond. Ha vannak praktikáid, szívesen venném.
Honnan szerezted be - tudom a google a barátunk - de engem egy megbízható,gyors és olcsó beszerzési hely igen érdekelne. Megtisztelnél,ha megosztanád velem.
Köszönöm szépen előre is. -
scooby0213
újonc
válasz
GoodSpeed #15 üzenetére
Szia!
Köszi. Igazából a panel másik oldalára lettem volna kiváncsi. De idő közben elkészült a saját eszközöm is, és elég jókat tapasztalok az a helyzet.
Tapasztalatok: 40m3 gáz spórolás a hónapban. Mindig kellemes 24 fok meleg a lakásban. Elkészült az 1.0 verzió, ez már ventilátoros. Gyorsabban kapcsol be tőle a konvektor. És gyorsabban kapcsol ki, mert a fűtőteljesítményét megnöveltem kicsit, 10W körül. Elég jól tartja a hőjét egyébként, viszonylag ritkán fűt rá a csőtermosztátra. [link]
A 2.0 verzió már teljesen digitális lesz, ez még teljesen analóg.
Wifin keresztül tud majd csatlakozni az otthoni hálózathoz (ez már készen van), és HomeAssistant-on keresztül képes majd vezérelni a konvektort. A HomeAssistant-nak van saját szoftweres termosztátja, csak egy integrálható hőmérő kell mellé és kész is. (gyakorlatilag nálam most ez is így működik).
A szoftwer úgy van megírva, hogy a HomeAssistantban ne kelljen külön konfigurációkat írkálni, a HomeAssistant csatlakozás után már fel is ismeri majd.
Azt nem értem, ezek hogyan tudnak tönkre menni? Annyira faék egyszerűségű eszköz, ebbe is bele tervezték a tervezett elavulást? -
kokopo
aktív tag
válasz
GoodSpeed #22 üzenetére
Jo, most ebben az esetben tudni hogy konvektor, tehat nem egy modern futesi eszkoz, ezert gyanitom hogy nem tudja gyorsan es hatekonyan felmelegiteni a szobat.
A lakas, az egy 80 valahanyban epul 7 szemelyes tarsashaz, semmi extra szigetelessel, szoval azt sem lehet modern hoszigetelesnek nevezni.
Azt ertem, hogy ejszakara vagy amig nincs otthon senki, engedni lehulni 18-20 °C-ra. Az a nem vilagos nekem, hogy nem-e tobb penz napi szinten ujramelegiteni a szobakat, mint hogy folyamatosan 23°C kornyeken tartatni. -
kokopo
aktív tag
válasz
GoodSpeed #20 üzenetére
Mar csak 1 kerdes, ami reszemrol nem vilagos még
Hatekonyabb-e/olcsobb-e, ha hadjuk a lakast/szobakat lehulni 2-3-4 °C-al a megszokotnal (22-23-24 °C) , 8-9-10 órara, es utanna ujra felfuteni a megszokott homersekletre, ezt kb minden nap?
Remelem ertheto a kerdes. A lenyeg a folyamatos felfutes, tenyleg jobban megeri anyagilag? -
scooby0213
újonc
válasz
GoodSpeed #10 üzenetére
Szia!
Saját magam gyártottam hasonló eszközt, illetve jelenleg is folyik fejlesztés ezügyben. Elektronika kész, meghallgatva a többség kívánalmait: Akkumulátor, gyorsabb reakció idő, stb, tesztelés folyik.
Nálam egy ESP-re íródott egy szoftwer, ami MQTT-n kapcsolódik a HomeAssistant-hoz. Gyakorlatilag a HomeAssistant beépített szoftweres termosztátját használom jelenleg, és a szobában lévő ZigBee-s hőmérőm a "hőérzékelője".
A jelenlegi fejlesztés gyakorlatilag hasonló elektronika lehet, mint ez, csak az enyémbe kerül egy kis méretű ventillátor, így nem 5-6 perc lesz a konvektor bekapcsolási ideje. Illetve kisebb értékű ellenállás kerül bele ami fűti a csövet, így remélhetőleg gyorsabban is fog kikapcsolni. Később teszek fel képeket. Most csak a dobozról:Esetleg lennél olyan kedves, és tennél fel egyszer egy képet a készülék aljáról is?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Mini-ITX
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest