Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Realme 16 Pro széria
- Samsung Trifold, Pebble, Bosch, AI, AI, meg AI - CES 0. nap
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
scooby0213
újonc
válasz
scooby0213
üzenetére
Azt elfelejtettem mondani, hogy a digitális kialakításának köszönhetően a csőtermosztát fűtési hőmérsékletét is majd weben keresztül, digitálisan 0.1°C-ként lehet majd beállítani.
Illetve lesznek egyéb funkciók. Például a konvektor "fűtőterének" a hőmérsékletének a monitorozásának. Iletve lesz lehetőség külső ventillátort is vezérelni vele, ami adott esetben pl. egy FÉG konvektornál lehetőséget ad arra, hogy a konvektor belsejéből elkzedje kifújatni a hőt. Elképzelésem az, hogy talán ezzekkel a kiegészítésekkel is lehet majd spórolni, és javítani a fűtés hatásfokát.
Ezen felül lesz benne akksi, ezt láttam, hogy sokan hiányolták a KonvekPro-ból, hogy ha elmegy az áram, akkor a konvektor fűt mint a bolond. Ezt is szeretném kiküszöbölni. benne.
Mindenképpen arra szeretném kiélezni, hogy minél többet spóroljon, de a legjobb komfortérzetet adja vissza. A villany jelenleg még annyira nem drága és ha el is eszik 5-10W-ot a villanyból (ezt sem folyamatosan, csak amikor fűt), akkor már szerintem nyert az ügy. -
scooby0213
újonc
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Szia!
Köszi. Igazából a panel másik oldalára lettem volna kiváncsi. De idő közben elkészült a saját eszközöm is, és elég jókat tapasztalok az a helyzet.
Tapasztalatok: 40m3 gáz spórolás a hónapban. Mindig kellemes 24 fok meleg a lakásban. Elkészült az 1.0 verzió, ez már ventilátoros. Gyorsabban kapcsol be tőle a konvektor. És gyorsabban kapcsol ki, mert a fűtőteljesítményét megnöveltem kicsit, 10W körül. Elég jól tartja a hőjét egyébként, viszonylag ritkán fűt rá a csőtermosztátra. [link]
A 2.0 verzió már teljesen digitális lesz, ez még teljesen analóg.
Wifin keresztül tud majd csatlakozni az otthoni hálózathoz (ez már készen van), és HomeAssistant-on keresztül képes majd vezérelni a konvektort. A HomeAssistant-nak van saját szoftweres termosztátja, csak egy integrálható hőmérő kell mellé és kész is. (gyakorlatilag nálam most ez is így működik).
A szoftwer úgy van megírva, hogy a HomeAssistantban ne kelljen külön konfigurációkat írkálni, a HomeAssistant csatlakozás után már fel is ismeri majd.
Azt nem értem, ezek hogyan tudnak tönkre menni? Annyira faék egyszerűségű eszköz, ebbe is bele tervezték a tervezett elavulást?
-
scooby0213
újonc
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Szia!
Saját magam gyártottam hasonló eszközt, illetve jelenleg is folyik fejlesztés ezügyben. Elektronika kész, meghallgatva a többség kívánalmait: Akkumulátor, gyorsabb reakció idő, stb, tesztelés folyik.
Nálam egy ESP-re íródott egy szoftwer, ami MQTT-n kapcsolódik a HomeAssistant-hoz. Gyakorlatilag a HomeAssistant beépített szoftweres termosztátját használom jelenleg, és a szobában lévő ZigBee-s hőmérőm a "hőérzékelője".
A jelenlegi fejlesztés gyakorlatilag hasonló elektronika lehet, mint ez, csak az enyémbe kerül egy kis méretű ventillátor, így nem 5-6 perc lesz a konvektor bekapcsolási ideje. Illetve kisebb értékű ellenállás kerül bele ami fűti a csövet, így remélhetőleg gyorsabban is fog kikapcsolni. Később teszek fel képeket. Most csak a dobozról:
Esetleg lennél olyan kedves, és tennél fel egyszer egy képet a készülék aljáról is?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- weiss: Autó költségek
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Milyen egeret válasszak?
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Pánik a memóriapiacon
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Temu
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Eladó Apple iPhone 15 Pro Max 256GB / Akku 90% / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460 i7 10700 32GB DDR4 512GB SSD ASUS TUF RTX 3070TI 8GB Lian Li LANCOOL 207 750W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest