Hirdetés
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szinyák
őstag
Értem , köszönöm a választ nekem a pumpa a lényeg , hogy csendben legyen ventiket ugy is külön lehet kötni és szabályozni... Szerintem kiprolok egy 360 lf3 .t lehet nem sokat fog dobni a konyhára , mert jelenleg egy ek 360 aio basic van fent kb 2 éve használom csendben teszi a dolgát.
Szinyák
-
Szinyák
őstag
Sziasztok vizesek
arctic liquid freezer ii 360 argb nél megoldható , hogy a pumpa es a ventik külön vezérelhetőek legyenek kl ? Utálom mikor a pumpát nem lehet dc re tenni stb.. mist is ugy van megoldva 4 pin a pumpának aio head re dugva .
A 3 akasa venti meg egy elosztoval a cpu fan ra .Illetve melyik a legújabb rev ebből ? Es egyáltalán megérné e cserélni a jelenlegi ek 360 aio.t
Thx
Szinyák
-
Szinyák
őstag
válasz 85Slaci265DC #18931 üzenetére
Ejj de jo kis Phoenix. Gs vagy a sima ?
Nekem is volt ano csak 1070 imádtam. Hangja zero es kurva jo hőfokon ...[ Szerkesztve ]
Szinyák
-
Szinyák
őstag
Sziasztok.
személyes tapasztalat / véleményt kérnék aki használ ilyen hűtőt .
AC LF 2 -360 Aio.-nál van lehetőség külön bekötni és vezérelni a pumpát és a ventiket ?
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
Szinyák
-
Szinyák
őstag
válasz ScomComputer #18341 üzenetére
Most irtam azonnal a topikba neked rakjad össze teszteljed hwinfo ki ne maradjon
[ Szerkesztve ]
Szinyák
-
Szinyák
őstag
-
Szinyák
őstag
-
Szinyák
őstag
Megérkezett nekem is a EK 360 basic AIO . Végeredmény letisztult nagyon semmi fölösleges csicsa . Egyszerű pumpa es ventik külön vezérelhető es monitorozható . Nagyon csendes pumpának zero hangja.. teljesítmény is s jo , mondjuk az előző arcti lf 240 első szériás hoz kepest pár fokot hozott . 5600x 4800ghz pbo 150mhz bf5 alatt 66-69 fok max szerintem eleg jo ..
Szinyák
-
Szinyák
őstag
válasz kismedve1982 #14820 üzenetére
Jaja szimpatikusabb nekem is mint az enermax semmi csillám poni ... 5 ev gari szerintem en berendelem rossz nem lehet....
Szinyák
-
Szinyák
őstag
-
Szinyák
őstag
Sziasztok.
Most rendeltem be egy ARCTIC Liquid Freezer II 360 .-at 5600x-et hűtene . Kérdésem mennyire elégedett itt a topic.-ba akinek van, remélem elég lesz hozzá. Szerelésnél érdemesebb a ventiket külön fan head.-re kötni , a pumpa+ vrm venti meg menne egy másikra ? vagy hagyjam alapon . Remélem rev 3.0 lesz amit kapok ....
Szinyák
-
Szinyák
őstag
Sziasztok,
Igaz nem teljesen ide való topik téma , kellene nekem 2 db 14.-es házhűtő venit ami nagyon halk a leghalkabb széria érdekelne gy is le lenni limitálva 5 v.-ra és jó légmozgást is csinál. Ár nem számít ha tényleg jó ...
Szinyák
-
Szinyák
őstag
szerintem elég komoly , van benne kraft rendesen
Szinyák
-
Szinyák
őstag
jaja , én is ezeket használom 2db apache van a radin, és teljesen elégedett vagy le vannak 900-100 rmp.-re limitálva , de úgy keresztül fúja a radit hogy öröm nézni ..
Igaz nem olcsó, de nekem nagyon megérte eddig ez a legjobb venti rajta , és itt is kipróbáltam sokat már .
Volt rajta viper is , de az meg hangos , azonos fordulaton pedig ugyan az a kettő ...Szinyák
-
Szinyák
őstag
Szia, konfig hasonló, adatlapon meg tudod nézni ,
Én is 6700k hajtok, 4,4ghz,-en 1.232-1.245v al , csak a nagy tesóval az Artic 240.-el IBT 15 kör 75-79fok.
Én próbáltam már jó pár hűtővel kísérletezem vele a pénztárcámra fölöslegesen eddig ez a legjobb kompakt mondjuk , Volt rajta 3fajta víz már 2 fajta lég is , De nem éri meg cserélni mondjuk a mostani hozott rajta 6-7 fokot ... pedig minőségi cuccok voltak/vannak a gépembe ( Raijntek Triton 240, Enermax liqmax 2 , Noctua lég stb....
IHS alatti paszta a szar , rakhatok alá akármilyen játékvizet komoly vizet ami több 100 forint akkor se lesz sokkal jobb . A skapl segít egyedül ezen , de azt én nem váltam be jó ez így tökéltessen nekem .
Úgy sem IBT .-vel szórakozom/játszok . Játékok alatt 8h BF1 után a max tempem : 68-70 fok .
AVG temp meg röhej : 55-57 fok átlagban az egész rendszer multis játékok alatt a többi játék még ennyire se terheli .Szerintem nyugodtan hagyhatod benne a kis tesót mert nagyon jók 1-2fok ért fölösleges költened a pénzt / szerelés / időt stb ...
[ Szerkesztve ]
Szinyák
-
Szinyák
őstag
válasz Találtgyerek #5951 üzenetére
60fok---->70 %
75fok---->80%100 nem kell , szerintem fölösleges nem hozz teljesítményben semmit , csak hangos..
Boldog Karácsonyt mindenkinek !
Szinyák
-
Szinyák
őstag
Megjött nekem is az új játék víz . arctic liquid freezer 240.
Eddig nagyon bejött , amiket itt fórumon irtatok róla az alapján választottam , de megérte ...
Egyszerű szerelni, minőségi minden darabja , egyedül a hátlapi felfogatóra kell vigyázni , mert csak műanyag érzéssel kell lehúzni csavar két újjal és az érzik ha elfogy a ment ott már nem kell tovább erőltetni .Teljesítményre se lehet panasz, mert azonos órajelen 6700k 4,4ghz / fesz és körülmények között -5,6 fokot hozott a Enermax liqmax 2 240.-re !! Így IBT 73-74 fokon megáll.
Pumpát biosba leszabályoztam 80%.-ra . 2 Akasa apache van fent az is le van szabályozva 900rpm.-re
Ja és néma csendben tesz a dolgát , hogy le van szabályozva ...[ Szerkesztve ]
Szinyák
-
Szinyák
őstag
válasz fogtunder #5831 üzenetére
Igen , de most már úgy látom mindenhol 1 év garit adnak az enermax.-ra .
A héten kipróbálok egy arctic 240.-et is majd látom..Egy kérdésem lenne még mind a ketőnek 3tűs csatija van a pumpának. A mostanit szépen tudom vezérelni , a lapomon van dedikált water pump header . így most állandóan 80% megy a pumpa DC módban.
Akkor az Arctic pumpáját is tudom lejjebb venni ? hogy ne menjen maxon , nem kell hozzá molex- veti csati
remélem .Szinyák
-
Szinyák
őstag
Sziasztok,
Mi a tapasztalatok a arctic liquid freezer 240 .-el .
Pumpa , teljesítmény, hang minden jöhet.. Mennyivel lenne jobb egy Enermax liqmax 240.-nél ? a vastag radi miatt.
Szinyák
-
Szinyák
őstag
jaja , bezony ez így van . Az EK az egyetlen minőségi bővíthető megoldás , de méreg drága akkor inkább már tényleg egyedi legyen és az klasszisokkal jobb/többet tud mint az EK
Triton bohóckodni , úsztatni a gépet jó .
Lehet jól néz ki ,+hatékonynak is mondható ,de minden ok nélkül egyik napról a másikra kevesebb volt a tartályba párolgott a rendszer utólag észre vettem mikor szétszedtem az alján volt egy hajszál repedés, még jó , hogy nem állt a víz a gépbe mire haza értem , láttam itt a topikba akinek szó szerint úszott a gép .. Nah nee ..
Le is cseréltem azonnal .Szinyák
-
Szinyák
őstag
Sziasztok vizesek egy olyan kérdésem lenne követem a topikot és olvasom, hogy a Arctic Liquid Freezer 240 .-et sokan dicsérik és ajánljátok . A jelenlegi enermaxot cserélném,
Nagyobb radi push-pull miatt. Kapna 4db jóféle akasa apache ventiket . Fractal R4 házba menne előre , mert ott fér el kényelmesen felül nem fér push-pull.-ba a tápcsatlakozók és a vrm borda miatt.
A kérdésem az lenne , hogy elér kényelmesen a cső a foglalatig és ,hogy a 4 RAM modult nem bántja el lehet vezetni felette vagy oldalt ?Most fent van az enermax de rá jöttem ha nagy melegbe 28-29 fokos szobába ha játszok akkor a vga .-ról a meleg levegőt fúja a radira , nem vészes de érzem kézzel hogy a benti forró levegőt nyomja rá .
Ezért menne előre .. érdekes, hogy ha maga a procit terhelem akkor meg hideg/vagy langyos levegőt nyomja ..Jóféle az arctic felfogatása / pumpa hangja minősége érdekelne ... Szerelésnél mire kell vigyázni ?
Válaszokat előre is köszönöm,
Szinyák
Szinyák
-
Szinyák
őstag
Sziasztok,
Az adatlapomon lévő konfiggal ilyen melegekben 25-28 fok szobába 1-2h tolok bf4-t
AVG proci temp : 55-64 fok max : 72-76 de egy pillanatra felugrik mikor kilépek a menübe .
Ez elmegy a liqmax 2 240.-el vagy sok ???
Szinyák
-
Szinyák
őstag
válasz adolfka00 #4494 üzenetére
Nekem a nagy tesója van a 240.-es hangja nuku.. És fórumokon is nagyon jókat írtak róla egyáltalán ez nem fog ereszteni zárt rendszer .. A Triton.-t le váltottam erre mert az tényleg szivárgott ...
Csak a gyári ventiket érdemes lecserélni, de ha leszabályzod mert a gyárikon van 3 állású kapcsoló akkor hangja nuku. Fent persze ordít ...[ Szerkesztve ]
Szinyák
-
Szinyák
őstag
válasz Kean_Sorbo #4488 üzenetére
tegnap kiszedtem az alsó ventit max temp : 65-68 fok avg 52-55 3h star wars mellett nah ez már tetszik .
Szinyák
-
Szinyák
őstag
válasz Kean_Sorbo #4486 üzenetére
Köszi , akkor ezek 26 fokos szobába teljesen elfogadhatóak, ne aggódjam túl a dolgot...
Szinyák
-
Szinyák
őstag
válasz Kean_Sorbo #4483 üzenetére
thx akkor azt mondod ne szedjem ki , mert semmit nem jelentene ?
Szinyák
-
Szinyák
őstag
-
Szinyák
őstag
Sziasztok,
Tudom a hozzászólás nem teljesen ebbe a topikba tartozik, Van egy Fractal r4 ház elől 2db 14 venti , hátul : 1db 14.-es felül van a radi 2db 12.-es Akasa ventivel. És alul van még egy 14.-es venti .
Kérdésem az lenne , most hogy kicsit melegebb idők vannak , játszom és játékok alatt egyre melegebb a proci is. Benchek alatt ami jobban terheli jóval ott pedig nem vészes
Lehet , ha játszom a vga .-ról a meleget a venti felnyomja a cpu radira, mert jó kéz meleg levegőt okádja ki a ház tetején . Ha alul a ventit ki iktatom akkor jobb lenne a helyzet ?? mert elől a 2db 14 es csinálja a húzatott , ez meg pont elenne dolgozna ?? Vagy semmi köze nincs hozzá ?
Köszi előre is.
Szinyák
-
Szinyák
őstag
válasz ScomComputer #4455 üzenetére
Szia .
Sry (#4453) demmer123 kollégának
Én Triton.-ról váltottam mert hajszál repedés lett a tartályon , párolgott napról-napra kevesebb folyadék lett benne
Helyet lett pont amit nézel liqmax 2 240 nagyon meg vagyok elégedve ugyan azt hozza telj mint a triton ..
Hang nuku. és még jól is néz ki . 6700k is 4,4 szépen hűti . játékok alatt 54-60 fok max.IBT stressz teszt pedig max 74 fok .
Lehet a triton max ~1-2 fokkal hűvösebb lenne ...
[ Szerkesztve ]
Szinyák
-
Szinyák
őstag
válasz Rottweiler89 #4129 üzenetére
thx, neked hogy alakul a egyébként a hőfok linx alatt ?
megtartom pár fok -/+ ért nem kínlódok /nem költök másikra . kinézetre / teljesítménye is jó . Szépen elférek a hazba is stb..Szinyák
-
Szinyák
őstag
válasz Rottweiler89 #4126 üzenetére
jó , meg minden , csak egy kicsit gyengének találom a telj.. 6700k.-val meg gyűlik a baja , jó nem annyira vészes a probléma LINX 0.6.5 max memória és problem size.-al eléri a 82-84 fokot ..
Vagy annyira nem vészes ,mert ez AVX 2.0 használ és való életben soha nem kapna ekkora terhelést ..De lehet ha vennék egy 280 radis példányt se lenne sokkal jobba a helyzet , ha IHS alatt a paszta gyenge ...
Szinyák
-
Szinyák
őstag
válasz ScomComputer #4124 üzenetére
még sok is , akkor mellőzöm .. van v.mi jó fajta 280.-as alternatíva ? aminek nagyon jó a teljesítménye
Szinyák
-
Szinyák
őstag
Sziasztok,
Gondolkozom újra egy raijintek triton.-on csak most a 280.-on .
Előtte volt egy 240.-es aminek idővel volt egy hajszál repedés az acrill tartályon, úgy hogy ment vissza gariba helyette van most jelenleg egy Liqmaax 2 240.-en.Kérdésem mennyire megbízhatóak most már felfogatás téren , tartály stb miden érdekel a javított rev2.0 verzión ?? úgy látom most már kapott a tartály szintjelzőt is ? miben változtattak rajta még ?
Nem akarok még egyszer ugyan abba hibába esni ..
Teljesítményben gondolom jobb lenne mint a 240.-es radi stb.. vagy nem lenne előre lépésVálaszokat előre is köszönöm,
Üdv
Szinyák
-
Szinyák
őstag
válasz Rottweiler89 #2471 üzenetére
biztos, hogy jobb lesz . én nagyon meg vagyok elégedve tényleg, még a tritonhoz képest is könnyebb volt szerelni, jó minőségűek a lefogató csavarok, keret is nagyon jó, még azut mondom a gyári ventik is elmennek, a tritonon azt hittem a gyári ventikkel felszáll a gép .. . ezen lehet 3 állásban szabályozni ...
pumpa része is jó egy minimális alap morgása van , de én full fordulaton használom a pumpáját 2580 rmpSzinyák
-
Szinyák
őstag
válasz Rottweiler89 #2469 üzenetére
simán előtte az volt nekem is 4,5.-en simán 70 fok alatt volt IBT.-vel is...
Szinyák
-
Szinyák
őstag
válasz Rottweiler89 #2466 üzenetére
Szia.
Én is az utóbbira +1 nekem ez van nagyon elégeted vagyok vele, egy Triton.-t váltott és + csalódás volt azt hittem, hogy nem fogja a triton szintjét közelbe se megütni, de tévedtem simán hozza, és nem ereszti a vizet cserébe simán hűti a i 6700k..-t is pedig elég forró fejű ...
[ Szerkesztve ]
Szinyák
-
Szinyák
őstag
az Enermax liwmax2 .-nek milyenek a pumpái (Asetek) ? Ezek megbízhatóak sokáig bírják a gyűrődést ?
mert én nem szabályozom le maxon járatom .Szinyák
-
Szinyák
őstag
válasz bombibmw #2377 üzenetére
köszi . jaja mert a biosban vagyok halványabb egy picit a logo . Biosbol kilépve fullon megy a pumpa, mert a logó is jóval erősebb .. Lap biosaban most ,hogy fel raktam a legfrissebb biost is, van most már benne opció , hogy a water pump headert.- lehet szépen szabályozni vele (monitorozza is ) PWM,DC mod is van ...
Érdemes akkor leszabályozni egy kicsit , hogy ne menjen fullon , mennyit romlana a hatásfoka lehet semmit.. majd kipróbálom ...(#2378) Grózi bezony , tényleg jó kis ventik szeretem 1300 szinte nagyon jó a hangja is..
és itt is rendeteget szállít , szerintem többet mint más vetik 1500-1800 rmp.-en..
Triton.-os is ez volt... Inkább nem raktam fel a gyári Enermax ventiket szerintem jobb ez hiába nincs rajta gumi tömítés..[ Szerkesztve ]
Szinyák
-
Szinyák
őstag
Nah.. Meg gyüt a új játék víz a Triton helyére, mert volt egy hajszál repedés a tartály alján.. Nem kísérletezek vele még időbe lecseréltem míg nem lesz nagyobb baj.
Féltem tőle, hogy nem hozza a Triton szintjét.. De nagyon meglepődtem + simán hozza amit a triton tudod.. , aki ilyen hűtőt tervez venni nyugodtan tegyen meg nem csalódik benne..
A gyáti ventiket azt nem használom helyette 2 Akasa Viper nyomja a dolgot..
Kinézete is nagyon bejön pont elég a fehér világítás ..
Egyedül a pumpának van egy jellegzetes morgó hangja , de egyáltalán nem vészes.Másnak is ilyen aki ilyet használ ???
IBT very high beállítások mellet max 77 fok volt i7 6700k @4,5ghz
Szinyák
-
Szinyák
őstag
válasz jim bcs #2336 üzenetére
jaja, ezt én se értem .. pedig nagyon jó lenne , hatásfoka simán vetekszik a 40-50 pízes Corsair vagy NZXT vel.. És még jobban is néz ki , jah meg nincs szoftveres bug (Corsair Link) Meg egy ekkora kiegyenlítő tartályos megoldásra , mért csak 2 pontos rögzítést raknak, pedig van rajta súly rendesen illetve ha tényleg túlságosan meg van húzva akkor reped stb... Az enermax már 4 pontos...
Szinyák
-
Szinyák
őstag
válasz jim bcs #2334 üzenetére
én most rendeltem be egy enermax liqmax 2 240.-et , A triton megy vissza gariba repedés miatt, még nem ereszt nincs gond, de megelőzöm, a bajt míg lehet.
Remélem jó választás lesz , hozza majd ezt a szintet . Lehet be rakom előre majd a házba mert van helye a fractal r4.-be. Eddig fent volt lehet hogy jobb lenne elől a hatásfoka ? Push-Pull.- ba ha lehet..[ Szerkesztve ]
Szinyák
-
Szinyák
őstag
sziasztok,
Az Enermax Liqmax 2 240 .-en lévő ventik mennyire jók (hatásfok,hang) ?
Mert van 2 Akasa Viper 12.-es ezeket érdemesebb felrakni rá vagy maradhat a gyári ,mert nem sok különbség lenne .Üdv,
SzinyákSzinyák
-
-
Szinyák
őstag
lepa aquachanger 240 vs Enermax Liqmax II 240 ezek küzül melyiket érdemesebb nem sok különbséget látok.. Pumpájuk ezeknek mennyire megbízható halk stb ?
Szinyák
-
Szinyák
őstag
Triton helyet mit ajánlatok , ami hatásfokban legalább olyan jó mint a triton ? Mert megy vissza nekem is gariba mielőtt még baj lenne ... Max 40 amit rá szánok ...
Köszi a helpet ..
Szinyák
-
Szinyák
őstag
csak megerősíteni tudom én is , jó a hatásfoka ahhoz képest hogy kicsi a radi, de egy nagy előnye van de az nagyon, hogy kompakt bontható és bővíthető .... a pumpa része nagyon jó eddig nuku hang ... szállít is rendesen..
Én is most akarok berendelni egy sima core.-t mert nekem is fölösleges a gyári veti , mert itt van a 2 jó viper...
azért mert már fent említettem nekem sajnos belül látszik egy hajszál repedés... eddig nem ereszti , de meg akarom előzni a bajt ez megy vissza gariba.Figyi már Blu , akkor amit írtál érdemesebb 2év garis venni (egyértelmű) most nézegetem , hogy van 1 év garis is.
Honnan érdemes megvenni tudsz egy jó webshop.-ot ahol rugalmas a gariztatás is ha baj van ?
Amúgy ezeket a modern procikat milyen időközönként érdemes újra pasztázni ?[ Szerkesztve ]
Szinyák
-
Szinyák
őstag
válasz Old FatBoy #2200 üzenetére
hmmm lehet mert össze vissza mozgattam, nézegettem . majd kiderül .. Az a lényeg ,hogy ne ússzon a gép mire haza megyek egyszer a melóból mert akkor agyvérzést kapok , ezért így is úgy is megy vissza gariba , mert elég sokba van most már a gépem ..
[ Szerkesztve ]
Szinyák
-
Szinyák
őstag
válasz Old FatBoy #2198 üzenetére
bejelöltem alkoholos filc.-el a tartályon nyugalmi állapotba ,hogy meddig van , meg látom szemre is
de még azért van benne jócskán[ Szerkesztve ]
Szinyák
-
Szinyák
őstag
jaja , de alapból volt benne egy zárvány de az nem is idegesített mert nem olyan helyen volt , hogy zavarjon ..
De ze már igen, hogy fogy belőle a nafta + ha el úszik a gép akkor meg
úgy hogy még garis megy vissza , nem tudom mit fog reagálni rá az Ipon..
De addig is szerintem egy sima Triton Core .-t be rendelek valahonnan vagy egy Nepton 240 nem tudom még .. Ha megy gariba akkor meg visszakérem a lóvét..
Mert fent elég necces a helyem a Fractal R4.-be az alaplapi táp kábelt gyürkésznem kellet hogy elférjen a ventiktől ... De ha már szét lesz majd szedve akkor be rakom előre szerintem mert van hely 280 radinak is ...Szinyák
-
Szinyák
őstag
Cooler Master Nepton 240M mennyire ajánlott széria?
Hang, hatásfok stb minden érdekel ..Akinek ilyen van várom a véleményeket.
Thx.
Szinyák
-
-
Szinyák
őstag
Sziaztok,
RAIJINTEK TRITON .- bol azt hiszem , itt olvastam, hogy van javított verziós is (rev2) vagy mi.
erősített tartály, hosszabb kábel stb. ezek már nem szivárognak illetve ha meg vannak húzva akkor nem reped szét stb.V.ki rendelt már ilyet ? Ha igen akkor hol érdemes rendelni ,hogy tuti ez a verzió jöjjön..
Fontos lenne ,hogy csak a javított verziós érdekel...Válaszokat , segítséget előre is köszi...
Szinyák
-
Szinyák
őstag
válasz R3plica70 #2177 üzenetére
itt vagyok
nekem így alakultak a dolgok... Triton captain + 2vipera 1100 rmp .-re letekerve ...
vcore is nem 1.2 hanem 1.296- max 1.312skylane pedig elég forrófejű + bekéri a feszt ha hajtani akarod..
hétvégén ha lesz időm meg próbálom mi lehet a vége egy 4,9 nek örülnék .5 ghz meg maga lenne az önfeledt mámor persze nem 24/7.-re . szerintem ez az opció marad hétköznapi használtra doszt elég mindenre nekem
[ Szerkesztve ]
Szinyák
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest