Hirdetés
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Okoscsengőt hozhat jövőre az Apple
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
€uro
őstag
válasz Lac-coo #23072 üzenetére
Nem voltam elég érthető. Pontosítom, hogy mire is gondolok.
Annak a gyakorlati része érdekel, amikor olyan boltból vásárolok, ahol csak három év (feltételezem bolti) garanciát adnak. Ilyen esetben érdekelne, hogy a gyártó bolttól függetlenül adja a 7 év garanciát mondjuk egy termékregisztráció után? Ha igen, akkor ennek a gyári garanciának az érvényesítésekor majd Németországba kell visszaküldeni a terméket vagy valamelyik Magyarországi garanciaszervizbe?Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
€uro
őstag
Az Arctic Liquid Freezer III hűtők kapcsán emlegetett 7 év garancia gyártói garanciát jelent függetlenül attól, hogy melyik cégtől vásárolok? Azért kérdezem, mert a boltok eltérő garanciaidőt adnak meg. De ha a gyártói garancia minden termékre vonatkozik, akkor teljesen mindegy, hogy hol vásárolok.
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
€uro
őstag
válasz szasanyi #23058 üzenetére
Házat nem cserélek, nagyon tetszik. Hónapokig keresgéltem, mire megfelelőt (max. 215 mm szélesség) találtam.
Nálam nagyon csendes a TH280. Pumpának semmilyen fordulatszámon nem hallom a hangját. A ventiknek jön csak meg 1000 rpm-től. De érdekesség például, hogy a processzoromnak 100%-os terhelésnél teljesen mindegy, hogy a ventilátorok 1200 vagy 1800-as fordulatszámon pörögnek-e. A CPU hőmérséklete mindkét esetben 88 fokon állapodik meg. 1200 rpm-nél meg még csak enyhén kezdi hallatni magát.
Ez utóbbi érdekesség most el is gondolkodtatott. Akkor nem is feltétlenül a hőleadó radiátor-ventilátor egység lehet a szűk keresztmetszet, hanem valóban a CPU körül kell keresnem a magas hőmérséklet okát. Hmm...
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
€uro
őstag
válasz szasanyi #23053 üzenetére
Sajnos az LF III 280-as nem fér be a házba felülre, mert az már belógna az alaplap fölé. 1-2 milliméteren múlt az is, hogy a jelenlegi Thermaltake TH280 V2-t be tudtam építeni. A kábelezésekkel kellett bűvészkedni, de sikerült. Gyönyörűen el van rejtve minden vezeték.
Meghirdetem majd akkor ezt a Thermaltake TH280 V2-t. Még nem találtam ki, mennyiért. Ha valakit érdekel, akkor jelezheti nekem. Három hónappal ezelőtt vásároltam.Helyette meg majd előlre teszek egy LF III 360-at. Az a biztos.
-
€uro
őstag
válasz szasanyi #23050 üzenetére
Köszönöm. Akkor ez majd a jövő zenéje.
Nagyon el szerettem volna kerülni, hogy előlre kelljen beépíteni a radiátort. Ebben az esetben egyébként majd 5 ventilátor legyen hegyén-hátán? Lesz így értelme a két első 200-as ventinek? Ugye, nem sok...
Mire gondolsz pontosan azzal kapcsolatban, hogy lehet, hogy a CPU hőátadó felülete nem teljesen sík? Feltételezem, hogy a CPU-nak és a pumpa hőátadó felületének is síknak kellene lennie. Illetve az apróbb egyenletlenségeket meg kitölti a paszta, nem?
Szerk:
Az utolsó kérdés kapcsán megtaláltam a választ:Contact Frame for Intel LGA1700 and LGA1851
Intel's Independent Loading Mechanism (ILM) deforms the CPU by pressing it into the socket at two points with over 40 kg. This causes pressure in the PCB, the die and the solder layer between the die and IHS (Integrated Heat Spreader). With high thermal load, this can lead to long-term problems. The mounting frame from ARCTIC does not deform the CPU, reduces the mechanical load on the CPU massively, is quick and easy to install and allows the cooler to be screwed onto the CPU's backplate. As a result, mechanical stress on the mainboard and CPU is minimised, cooling performance remains consistent and installation is quick and uncomplicated.
[ Szerkesztve ]
-
€uro
őstag
Sziasztok!
A 31 fokos alapjárati hőmérséklet 2-3 másodperc alatt 90 fokra ugrik a CPU 100%-os terhelésekor AIO hűtéssel.
Normális ez!?
Hardver / környezet:
- CPU: Intel i7-14700
- AIO: Thermaltake TH280 V2
- Ház: Lian Li LANCOOL 215
- A processzor nincs húzva, a Thermaltake-től kapott pasztát használtam.
- Szoba hőmérséklet: 26 fokAlapjárati (IDLE) értékek:
- CPU hőmérséklet: 31 fok
- Alaplapi hőmérséklet: 28 fok
- CPU fogyasztás: 11 Watt
- Pumpa sebessége: 2850 rpm
- Radiátor ventilátorok (2 db) sebessége: 550 rpm
- Ház első 200 mm-es ventilátorok (2 db) sebessége: 470 rpm
- Ház hátsó 120 mm-es ventilátor sebessége: 460 rpmTerhelt CPU melletti értékek (összes mag 100%-on):
- CPU hőmérséklet: 90 fok
- Alaplapi hőmérséklet: 28 fok
- CPU fogyasztás: 287 Watt
- Pumpa sebessége: 3214 rpm
- Radiátor ventilátorok (2 db) sebessége: 1850 rpm
- Ház első 200 mm-es ventilátorainak (2 db) sebessége: 710 rpm
- Ház hátsó 120 mm-es ventilátor sebessége: 1900 rpmSzóval, amint teljesen leterhelem a CPU-t, azonnal drasztikusan megemelkedik a hőmérséklete. Kb. 90-93 fokra ugrik egyből. Ekkor a ventilátorok felpörögnek, majd a CPU 87-88 fok körül állapodik meg.
Amikor a terhelés visszaesik a 2-4%-os IDLE szintre, a hőmérséklet is gyorsan visszaáll 31 fokra.Nem túl magas ez a 90 fok körüli érték terhelés alatt? Az AIO hűtés csak ennyire képes, jobban nem tudja visszahűteni? Nem káros ez hosszú távon a CPU-ra?
Nyilván jelentkezik a processzornál egy kb. 280 wattos többletfogyasztás, ami hőtermeléssel jár. De azért ez így nekem kicsit furcsa.
-
€uro
őstag
Arctic LF III 280 helyett alternatívaként milyen másik AIO hűtést ajánlanátok i7-14700 processzorhoz?
Elvárások:
- 280-as radiátor
- Max. 60 mm vastag radiátor
- RGB
- Halk működésNem gond, ha kicsit (max. +30e) drágább. Elsődleges szempont, hogy alapjárati CPU mellett minél halkabban üzemeljen - tudja legalább az LF III 280-as csendességét.
-
€uro
őstag
Reddit-en azt írják, hogy LANCOOL 205 MESH-be se fentre, se lentre nem szerelhető be a Freezer II 280:
"Covers CPU power connector on MB when mounted on top. When mounted in the front either the fans prevent the front cover from being put back on or fans can't be mounted to the rad due to cable management indent in case (not removeable)"
-
€uro
őstag
válasz Marci112233 #22543 üzenetére
Ennek a háznak a nagyobb testvére tetszik még, a LANCOOL 215. Annál 55 mm-t adnak meg az alaplap feletti helynek. Láttam róla ezt a videót, ahol beszereltek fentre egy Freezer II 280-at. De épphogy csak azért fért bele, mert az alaplapon nincsenek hűtőbordák a CPU felett.
Mindenesetre ezen LANCOOL 215-ös 55 mm-e után nem hinném, hogy ebbe a kisebb házban több hely lenne. De ha mégis, akkor örülni fogok és természetesen fentre fog kerülni a hűtő.
-
€uro
őstag
válasz Marci112233 #22541 üzenetére
Bárcsak igazad lenne, hogy fentre is befér! De tartok tőle, hogy bele fog lógni az alaplap hűtőbordáiba. Titkon azért reménykedem benne, mert túl sok infót nem találtam a ház méreteiről.
Annak viszont örülök, hogy fordítva is beszerelhető. Közben én is azt figyeltem a videókon, hogy a ventilátorok áthelyezhetőek a radiátor másik oldalára.
VGA nem lesz a gépben.Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
€uro
őstag
Az jutott eszembe, hogy ennél a LANCOOL 205 MESH háznál az első ventilátorokat átpakolnám fentre. Elölre pedig tenném a Freezer III 280-at úgy, hogy befelé szívjanak a ventik.
Ez így megoldható? Mármint arra gondolok, hogy minden gond nélkül fordítva is beszerelhető a radiátor a házba? Azért kérdezem, mert mindenhol azt látom, hogy kifelé fújják a levegőt - úgy szerelik be.
-
€uro
őstag
válasz BioNiCMaN #22535 üzenetére
Belső méretei jók lennének, de 15 milliméterrel szélesebb, mint amit még megengedhetek. Sajnálom, mert amúgy még jobban is tetszene, mint a 215.
Nem rossz ötlet utólag megvenni a hűtőt... Aztán, ha félremérek valamit, akkor még vissza is küldhetem a terméket. És/vagy majd akkor nézek utána másik hűtőnek.
Előlre nem szeretném rakni a radiátort. A szendvicsnek nem látom értelmét. Úgy akár még további plusz ventik kellenének felülre. A "gyári" ventiket meg nem szeretném félretenni. Ötletnek mindenesetre nem volt rossz.
-
€uro
őstag
Sziasztok!
Új számítógépet állítok össze, amibe felülre szívem szerint egy Arctic Liquid Freezer III 280-as CPU hűtést tennék. A problémám az, hogy kevés házba építhető be, mert a radiátora (ventilátorral együtt) 67.5 mm magas.
Ami biztos pont, hogy az alaplapom ASUS TUF GAMING B760M-PLUS lesz. Háznak pedig nagyon örülnék a Lian Li LANCOOL 215-nek.
A ház dokumentációja/ajánlása szerint felülre 55 mm magas radiátor kerülhet. Ennyi szabad hely van az alaplapig. Volt, aki már bele tudta tenni a hűtőt ebbe a házba. De neki egy olyan alaplapja volt, amin a CPU felett nincsenek hűtőbordák, így a ventilátorok kicsit rálóghattak a lapra - a memória foglalatokat még éppen nem érték el.
Ezzel kapcsolatban szeretném, ha segítenétek, tanácsot adnátok, hogy mit csináljak.
Talán néznem kellene egy másik házat. Ez kicsit nehéz ügy, mert max. 215 mm széles dobozok jöhetnek számításba és tetszenie is kell. Tegnap átnéztem vagy 50 házat. Néhányat feljegyeztem magamnak, amik számításba jöhetnek. Közülük ennek a LANCOOL 215-nek van a legtöbb helye felül.
Másik megoldás az, ha elengedem a hűtőt - itt jöttök képbe ti - és keresek helyette másikat. Vagy ugyanennek a típusnak a 240-es változatát választom, aminek egyébként szintén 67.5 mm magas a radiátora. Vagy egy teljesen másik AIO hűtést keresek.
Mit gondoltok erről? Ha másik hűtés, akkor melyiket ajánlanátok? 280-as radiátorosat szeretnék. És a legfontosabb szempont az, hogy IDLE állapotban minél halkabb legyen.
Egy Intel i7-14700-as CPU-t fog hűteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest