- Magisk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szalma
őstag
(Amikor az Audio Note 3 évente gondosdan avultatja az erősítőit, akkor nincs túl sok idő az együttélésre. Mondjuk a lemezjátszóit nem cserélgeti ilyen gyorsan, az igaz, de (mint már kiderült számodra) nem vagyok egy fekete lemez gyűjtő/rajongó. Az túl macerás nekem. Ott az élvezet 90%-ban szertartás. Ez egy HDCD/DVDA/SACD-nél csak 50%; igaz, nem is olyan élvezetes, de az igényeimet kielégíti. Nem szeretem az ilyen szertartásokat.
Egyébként hallgattam 2 Ongakut 1 évig (költözés miatt ''vigyáztam'' rájuk), nem volt rossz, de ott is jöttek azok a fránya szertartások... És eléggé problémásak voltak. (Egy apró zöttyenő miatti szervízlátogatás Németo.-ba kicsit megrázott...))
Szeretettel:
Szalma
ui.: A Hi-Fi ''milyensége/mélysége'' a befogadó embertől függ, a HE-nél viszont nincs ember a láncban... Csak pénz. AN lehet, hogy rossz példa volt, de az utóbbi időben nagyon elszálltak az áraik, konstrukcióban meg 0 újítás. -
Szalma
őstag
(No, még egy topik a múltból, ami hasonló dolgokat feszeget Bővebben: link. )
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
(Mert nem jobb egy jó Hi-Fi-nél, viszont legalább 10x drágább. Azért egy ajándék Audio Note (Bővebben: link) terméket nem dobnék ki, de ~100e€-ót önszántamból soha sem fizetnék érte... (Ár/érték aránytalanság!!!))
Szeretettel:
Szalma
ui.: A tömör rézkábel a legolcsóbb Hi-Fi cucc: fali ''villanyvezeték''... Valahol polemizáltunk emvy-vel a témáról 1-2 éve, de az istennek sem találom a topicot... -
Szalma
őstag
(No, itt vannak nyomok (Bővebben: link), most nincs türelmem újrázni. Szóval a Genius5.1-es topicban (Bővebben: link) van szerintem a lényeg. Mintha valami cat5 is felmerült volna... Át kell nézni a hozzászólásaim környékét, mert maga a topik elég nagy.)
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
(A mélység teljesen relatív. Egy kompakt házimozinál a 17cm átmérőjű hangszóró az már valószínüleg mélynyomónak számít.
Az a könyvespolc méret, amihez nem kell TV-nyi hely és ipari salgó-polc. Ami már 80-90cm magas vagy 20kg, az már földön állva is jól szól.
Viszont szerintem a hozzászólásokból már nagyjából kiszűrted, hogy mid lesz. Megosztod velünk is, hogy az utókor is okosodjon?)
Szeretettel:
Szalma
ui.: Szrintem 2-3 év múlva ismét fogsz költeni ilyesmire. Milyen öreg a ''minihifi''-d? -
Szalma
őstag
(100eFt alatt normális DVD lejátszót sem kapni, nemhogy komplett 5.1-es rendszert...
De félre a tréfával: ha számít a hangzás, akkor ''minihifi'', ha kellenek a film effektek, akkor házimozi. A legbutább 5.1 is sokat tud dobni egy filmélményen, ha egyébként nem túl jó a sztereó hangvisszaadó rendszer. A szekrény teteje az egyik leggyengébb hangszóróhely. Bármilyen más megoldás sokkal jobb! Esetleg ''ülőfejmagasságban'' bármilyen polc? Még ha a földre rakod akkor is jobb... A sub-ot ne rakd be egy másik dobozba, nagyon szarul fog szólni (értsd: akkor már ne is vegyél sub-ot). Inkább a dohányzó asztal alá, a szoba közepére: hidd el, meghálálja.
Már egy pár helyen leírtam a véleményem az árban középkategóriás (-nak gondolt) házimozi ''rendszerekről'', de itt is megismétlem. Bármilyen kis/nagy helységről legyen szó, 70-80eFt-ot kiadni egy komplett rendszerre butaság, mert:
-nem cserélhető, vagy nehezen a leggyengébb elem (nem időtálló, másra sohasem lesz jó, stb.),
-nem bővíthető, csak kidobható (nem időtálló, környezetszennyező, stb.
-stb.
Ezt pedig a 20eFt-os holmik is tudják, semmivel nem rosszabban. Kompakt rendszerben 300-400eFt körül kezdődnek a hangzásvilágban újat mutató, már elviselhető holmik. Javasonlám inkább, ha nincs 500eFt a zsebedben, hogy csinálj egy roadmap-et 1-2 évre, hogy mikor mit veszel meg. Javaslatom: most 80eFt-ért a legjobb lejátszót (lehetőleg SACD támogatásút, a DiVX-et felejtsd el, csak szívni fogsz vele) szerezd be és a jelenlegi ''HiFi''-del kösd össze. Aztán egy dekóderes erősítő (~150eFt, 7.1, stb.), átmenetileg az eddigi HiFi hangfalaira kötve, majd 4 normális hangfal (2+2, nem kell egyszerre megvenni, mert a HiFi hangfalai ideiglenesen jók lesznek surroundnak, sub és közép megúszható, ha jók a frontok!!!) és kábelezés a fennmaradó összegből.
Szerintem.)
Szeretettel:
Szalma
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- BestBuy topik
- Milyen TV-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Opel topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Magisk
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest