- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
veterán
-
Pikari
veterán
válasz
Mp3Pintyo #23 üzenetére
9950x procival 128 giga ram mellől simán elfut prociból is egy 50 gigás deepseek, nem muszáj az nvidia kütyüje a varázsláshoz, igaz, ehhez az kell, hogy legyen 1-2 perc türelmed arra, hogy kész legyen a válasszal. Plusz néhány hónapja már az AMD-t is támogatja az ollama, de csak az újabbakat (dx 12_1 fölöttieket), de ezt utóbbit még nem próbáltam, így nyilatkozni se tudok. Én 3950x-ről futtatom néha 128gb mellől, úgy kb fél perc után kezd el válaszolni, és pár perc alatt kész szokott lenni a válasszal, kivéve, ha kisregényt ír, úgy egy jó 10 perc kell neki.
-
Pikari
veterán
Ha ez nekem is szólt, akkor én nem fogok "ráébredni" már semmire AI terén. Pl a hónap elején megpróbáltam egy biznisz ötletbe bevonni az ai-t, de elhasalt a dolog. Sőt, volt olyan, aki meghallotta, hogy ainak is köze van hozzá, egyből menekülőre fogta. Egy hét után shift delete lett az ai résznek. Egy másik ötletemhez pedig túl nagy számítási kapacitás kéne, ezért abba bele se fogok. A hardver ára talán még a bevonzható esetleges haszonnál is többszörösen nagyobb lenne. Én nyitott elmélvel igyekszek járni a világban, de annyira azért nem nyitott, hogy kiessen a koponyámból az agyam.
-
Pikari
veterán
Demisztifikáljuk egy kicsit, hogy miről van szó.
"full-stack kódoláshoz" = magyarán: például azokat a javascript és html dizájn elemeket, egységsugarú php trükköket, amik gyakran előjönnek weboldal összeZSONGLŐRködése során (szándékosan nem fejlesztést, programozást, stb írtam), az ai összekombinálja neked valamivé, megspórolva ezzel némi googlizást és pár perc munkát.
A kevésbé hozzáértő emberek erre örömködni kezdenek, hogy az ai leváltja a programozókat.
Valójában nem a programozókat váltja le, hanem - fejlesztőkről szólván - például kevesebb html zsoké kell majd. Pl egy random kisvállalkozás weboldalát, amennyiben érdemi funkcionalitás nem kell bele egy kontakt formon kívül, az aival viszonylag egyszerűen össze lehet pattintani annak is, aki csak minimálisan ismeri a html működését.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest