Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Karel7

csendes tag

válasz Dare2Live #28 üzenetére

Kösz a linket! Bár a 610-esnek nagyon szép képe van (+ az lcd hajtogatósdi is nagy segítség), és a 6500 is baráti, de a Kodak egy két dologban mindenképpen merőnyerő. Az említett külső vaku csati (EOS-nál gyakran használtam), valamint a képstabilizátor, amit volt is alkalmam tesztelgetni, és valóban meggyőző. Ha a P880-at nézzük ugye 24mm mindent visz. De ugye ez már a 100-as kategória.

• Karel7

csendes tag

válasz Dare2Live #26 üzenetére

Több koncepció van. Az EOS mellett egy kis kompakt, de manuálisan is nyerő gép, vagy egyedüliként valami bridge ultrazoom. A kis kompaktok közül néztem Casio-t(z110, 120), HP-t (R817), Olympus-t (SP320, 350), és persze Canon-t (530, 540, 610, 620). A bridge-k közül Fuji S5600, és a Kodak P850. Az ár szolgáltatásban a HP mindent visz a mostani 40ezres árával kártyástúl. Így a Kodakok is ott vannak a szeren. Csak ugye a kompromisszumoknál ott a képek minősége, amiben a Canon igen erőteljes (ahogy az árában is).
    Most arra hajlok, hogy megelégszem egy mindig nálam lévő kompakttal, és halogatom a nagyobb beruházást.
    Nehéz...

• Karel7

csendes tag

válasz Dare2Live #24 üzenetére

Nem 300D-t, hanem az analóg verzióját használom. Úgyhogy teljesen más érzet egy digi gép. Legalább is amikkel volt alkalmam fotózni (Fuji S7000, 5600, Olympus és Canon Epson kompaktok, EOS350). De hát ugye a kompromusszum nagy úr.
    Ez a pixelhibásdi valóban gyíkgyász.

• mamuth

csendes tag

válasz Dare2Live #19 üzenetére

Nem igazán tartom sokra ezt a cikket. szerintem már akkor készen volt, mielőtt a gépet kezükbe vették volna.
    Előszöris a sorozatfelvételet lehet, hogy 2frame/sec-re adta meg a Kodak, de aki vásárolt ilyen gépet, az a használatihoz kap egy betétlapot, amiben a Kodak korrigálja a hibákat, köztük ezt is. A felbontással nem lesz gyorsabb a sorozatfelvétel mint 1,3, de ha igen akkor max 1,4. Kivétel persze a 0,8Mpixeles felbontás,a hol valóban gyorstüzelő, de azok a képek meg igazából használhatatlanok. Mindazonáltal ez a sebesség is elég valamire.
    Másodszor kétlem, hogy 25cm alatt nem lehet vele makrózni. megérintem vele a virág szirmát, és szép lesz a kép. Nálam ez nulla cm... A speckó meg 5cm-ről szól...Végülis mind1, az a lényeg hogy nem 25. Ami 25, az a Sony DSC-R1, amennyire emlékszem, és most nincs kedvem előkeresni.
    Mindig furcsa olyan ISO tesztet látni, ahol szinte normál fényben fotóznak le dolgokat magas érzékenységgel... Ehez valóban nem értek, nem is fogok. De: akkor emelem az érzékenységet, ha csökken a fényem. Menjen már be a teszt írója pl egy várba, toronyba, készítsen ott felvételeket, aztán majd akkor mondja hogy hú milyen jó ISO400on a gép. Mindemellett nekem mint tulajnak ezzel sincs bajom, csak ne nézzenek már tök hülyének.

Azt díjazom, hogy végre kimondja valaki, ennek a gépnek használhatatlan az lcd-je.Összenéztem legutóbb az A75-ösöm lcd-jével. Nem lett volna szabad...

Én az A75-ös gépemmel panoráma kép készítő buzi voltam, ha lehet így fogalmazni. És többé kevésbé azért mindig sikerültek. Ezzel a géppel még egytelen egy sem sikerül. Nem tom, vagy béna lettem közben, vagy a 24-es obi, vagy a fene tudja.

Frissítettem rajta szoftvert. Az addig csak kb 10%ban találó fúkusz már 99%ban betalál, szinte a gomb lenyomásának pillanatában. Semmi késleltetés nem érzékelhető, hálisten ezt megcsinálták. Mostmár télleg megtehető az, hogy kezedben a géped, észreveszel valamit, és hopp, lekapod. Az eredeti szoftver ezt nem tette lehetővé. Mindazonáltal olybá tűnik nekem, hogy itt is érvényesül a valamit valamiért elv: a makró módos fókusz pontatlan lett...(úgy érzem...) Azt jelzi vissza, hogy minden okés, megvan az élesség, aztán otthon jön a meglepi a gép előtt. Szóval ne egyetlen képet csináljunk ha lehet.:)

Előzőleg meséltem, hogy már nem is tudom hányszor cseréltem gépet pixelhiba miatt. Na ez az utolsó is hibás, pont mint a többi: 2pixel. Feladtam, beleuntam, nem vittem vissza. Semmi reményt nem láttam arra, hogy kaphatok egy legalább induláskor tökéletes gépet.
    Ezen legalább az érzékelő szélén vannak a hibák, és talán nem is 2, hanmem csak 1-1,5.És ennek semmi köze a bolthoz (Megapixel), mert ők gondolom cserélték volna, de ha egyszer a Kodak ilyen vackokat hoz Magyarországra... Talán érdemes ott vásárolni ahová a gépek pl Németorszégból érkeznek. Meglehet, hogy nincs mellé magyar használati, de azok legalább nem kelet-európai piacra vannak szánva. Írtam levelet a Kodaknak, persze semmi válaszra sem méltattak. Nem is vártam... :(

Ja még annyit a tesztről, hogy szvsz egyáltalán nem csúnya gép. Az EVF kereső azért ugrik ki a házból, hogy az ember orra ne bökje át az lcd-t, hozzáférjen, és talán ne koszolja össze. A gombokból valóban sok van, és hálisten a legjobb helyen. Elsőre tűnhet kuszának, de 1-2 nap és már rutinból használja az ember.

Na ez megint bő lett, és nem túl jókedvű... Azért szeretem én ezt a gépet, de utálom ha többnek látszatnak valamit mint ami, vagy kevesebbnek. Jó gép, jó áron. Van jobb és rosszabb is a piacon. Én veszek még hozzá egy Hoya polárt,meg idővel valami állványt, aztán kész. Nem hiszem, hogy megéri az 1,4x előtét obi a 30ropit, bármennyire is csábító.

[Szerkesztve]

• Retro11

senior tag

válasz Dare2Live #15 üzenetére

Dare2Live!

Én nem is irigylem a 24mm-ert :P !Na jó mégis:DDD!!!Nagyon jo kis gép ez szvsz,bár csak nagyobb zoom,képstabi és legalább Fuji S9500 szintű zajjal birna...És kész is lenne a legjobb Bridge:DDD :DDD!!!
    Viccen kívűl nagyon jo kis gép és igen irigylem a 24mm-ert igaz a 28mm se semmi,de sok téma igy sem fér bele:D!

Bocsi hogy bepofátlankodtam:DDD!!!

Üdv: Retro11 :R

• mamuth

csendes tag

válasz Dare2Live #11 üzenetére

Helló!

Na megvan a gép, és már vissza is cseréltem mert 2db halott pixele volt...Szerencsére csak kezdetbe kötözködtek az eladók, de utána korrekten kiszolgáltak és készséggel kicserélték azonnal egy újra.

Igazából túl sokat még nem tudok róla mondani. Lőttem pár képet, de nem vagyok profi. Óriási ugrás ez egy Canon A75 után...
    Az biztos, hogy a rengeteg gomb, pl ISO, vaku,fénymérés,WB, fotómód, fókusz nagyon-nagyon hasznos. Egyszerűen könnyedén lehet használni és nem kell a menün godolkodni. Ami nekem külön meglepi, hogy az exponáló gomb érintésére autómatikusan visszatér felvétel üzemmódba. Azt hiszem ezt egyik teszten sem említették, ugyanakkor volt pár márkásab gép ami elmarasztaltak ezért.
    Lassúság... Igazából nem érezni. A burst mód valóban lehetne jobb, de nem zavaró. A képeket télleg hosszú másodpercekig menti, sokszor fél percig egy-egy burst után, és a normál képmentés is legalább 4sec. De: a képek visszanézése, belenagyítása egy pillanat műve. Olvastam, hogy a versenytársak közül pár gép visszajátszási módja iszonyat lassú. Szerintem a nagy Mpixel szám miatt valahol alapvetően lassúnak kell lenni. A kodak a mentésben lassú, a többi a képnézésben. ez van...
    Ugyanakkor mikozben ment egy képet, nyugodtan lehet fotózni, alig egy sec múlva, egész addig míg a memória be nem telik. A quickview-et én kikapcsoltam, mert 5sec-re lefogta a gépet.
    A gép fogása tökéletes. Már nem akadok bele semmibe. :) A 24mm is király. Hihetetlen mi minden belefér. A fényereje tele állásban kicsit kiábrándító, f4,1. Az ISO váltás kötelező a legkisebb fényhiánynál is. Emiatt igen csalódott voltam, de aztán később PCn visszanézve a képeket, igen kevés mozdult be. Van az az örök igazság, hogy sötétben nem lehet fényképezni... Hát ez sem tud... :)
    E miatt először be akartam cseréltetni egy S9500ra, de már annyira megszerettem 3 nap alatt, hogy semmi pénzért nem adnám vissza. Teljesen idegen ezután újra kézbevenni egy
    kis kompaktot...
    A színei szépek, mondhatni tökéletesek. Olyan gyönyörű kék az ég (pont olyanmint a saját szemeimmel) minta szűrőt használtam volna...

Na ennyit egyenlőre. Majd ha lesz több tapasztalatom és merszem, felteszek pár képek akárhova. :)

• Retro11

senior tag

válasz Dare2Live #6 üzenetére

Üdv Dare2Live!

Amikor én választás előtt voltam gondolkodóba ejtett a P880 igaz Fuji lett belőle!Nekem személyszerint a zooom kevéske és kicsit kényelmetlennek tünt..
    A képeken amiket néztem Kodakhoz illő tökéletességgel adta vissza a szineket,ez nagyon jo dolog ugyanugy mint a kezdő 24mm..
    Szerintem mivel nincs stabi,nem tul nagy zoom én emiatt döntöttem a Fuji mellett!Schneider K. lencse ide Leica lencse oda a Fuji is hozza azt a szintet söt sokszor felül is mulja azokat..
    A Fuji nagyon hires makrojárol és a zajmentességről alacson ISO tartományban..A Kodak sajnos megintcsak amar zajosodik.

Ami igazán impozánsá teszi a gépet az az ára:/!Meggondolando mert jo kis árcédulája van,én a fentiek miatt döntöttem inkább a Fuji mellett amit nem bántam meg.Valszeg a Kodakban se csalodtam volna!

Sok sikert a választáshoz és várjuk majd a képeket:DDD!!!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés