- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic V2 - origami
Új hozzászólás Aktív témák
-
zhit86
csendes tag
Nem vagyok túl nagy szakértője a témának, de én kb. úgy számolom, hogy most egy mai ilyen 86*8-as rendszer kb. azt tudja, mint a 2011-2012 körül a pécsi egyetemen vett szuperszámítógép. Abban 192 darab 6 magos Nehalem Xeon volt/van.
Méretben, fogyasztásban nyilván drasztikus a különbség.
Árban is, de azért ott nem annyi, mint amit várnék 10+ évtől... anno pár száz millió volt a pécsi szuperszámítógép, százba meg fáj egy ilyen 8 utas rendszer most (több TB memóriával stb., hogy a szuperszámítógéppel ebben is kb. egyező legyen).
Nehéz persze összevetni egy 8 CPU-s rendszert egy 192 CPU-sal.
Megjegyzem persze a GPU-k még "nevetségesebben" erősek manapság. Már ha olyan a probléma, hogy arra meg lehet írni. Nyers half/single precision TFLOP számokban elvben már kb. egy Geforce 3060 is tudja ugyanezt.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Lefelé bővült a Granite Rapids kódnevű platform, és számos modell közül lehet választani.
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Formula-1
- Renault, Dacia topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Logitech Harmony - én irányítok mindent!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Gaming notebook topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest