Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Android szakmai topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A OnePlus 11 is Android 15-re váltott
- Yettel topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Predatorr
őstag
válasz Hieronymus #14 üzenetére
Akkor ki nem érti, amit olvas? Azt írtam, biológiai tény, hogy 2 fülünk van, tehát sztereóban hallunk, ami térhangzás, térérzékelés. Akárhogy manipulálod a hanganyagot, akármilyen „térebb” hangzást marketingelsz, csak így hallasz, amíg nincs több füled. Nem azt, hogy nem lehet különbség!
A hallást sokkal korábban értették már kb. az első ember érzékelre, merre repül körülötte egy légy.
Mellesleg volt DB sorrund rendelszerem már a 90-es évek első felében, de az ugye nem fülhallgató."Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
Predatorr
őstag
válasz Hieronymus #12 üzenetére
Te nem vagy kivétel, az biztos, legalábbis szövegértésből.
Pont azt írtam, hogy mi is, akiknek csak 2 fülünk van, halljuk, melyik irányból jön a hang (értsd: térhangzás), mert így alkotott meg az evolúció, ez szükséges a túléléshez. Te a látónak próbálod megmagyarázni, hogy több szín van, mint a valóságban."Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
Predatorr
őstag
válasz Hieronymus #10 üzenetére
Igen, ha úgy vették fel, ahogy élőben is úgy hallanád. (Nyilván fülesről van szó, mert már elindult a félremagyarázás hangszórókról.) Másképp rég kihaltunk volna.
Amúgy végig toltam pár FPS-t hallásra fordulásból fejlövésekkel, meg jó pár autós játékot is.
Attól, hogy forgathatod a fejed egy virtuális térben, még ugyanúgy sztereóban hallasz. Majd ha 7.2 fülem lesz, nyilatkozom arról a hangzásról, addig sajnos azt is csak sztereóban hallom.[ Szerkesztve ]
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
Predatorr
őstag
A sztereó térhangzás.
Miért akarnék a zongora felé fordulni? Teljes zenei élményt akarok, ha elforgatom a fejem, nem kapom meg. Szép, hogy be lehet magyarázni emberek tömegének, hogy ez milyen remek, zeneileg képzettként nekem nem jön be.Hieronymus: A sztereó következetesen térhangzást jelent. Abban is 360°-ban érkezik a hangzás a rögzítés 2 pontjába (hallható elmozdulással, ha egy jel mozog), ergo teljes térhangzást kapsz, mert úgy működik a fül. Sőt, még a digitálisan agyonbaszkurált multidimenziós 120.36-os hangot is a 2 füledbe kapod, sima sztereóban.
Jó minőségű felvételt sehogy nem kell manipulálni.
Próbáltam téresített hangzást többféle eszközön, beleborzongok, olyan sz.r minőségű egy tisztam kiváló minőségű sztereó után.
Fejforgatás dettó.
8D-hez nem értek, nekem már a negyedik merőleges felállítása is nehézséget okoz a háromdimenziós térre.
Persze a marketing nagy úr, jobban nyomják, mint a bioszt.AAC max. 250kb/s adatátvitel, feljavított mp3.
[ Szerkesztve ]
-
Predatorr
őstag
válasz Hieronymus #4 üzenetére
Mert, ha nem AAC-t használ, akkor mono?
Vezetékes meg azóta jó, hogy kitalálták. Nem is lehet minden hónapban eladni "hatalmas fejlesztéseket"."Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
Predatorr
őstag
De az AAC nem nagy felbontás. Telóm pl. tudja, és fülessel használja is, de LHDC nincs. LDAC van, de azt nem használja, sem „azon” az AAC-t. Fura is lenne nagy felbontáson kis felbontást használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest