- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fényképek a Honor Magic V5-ről
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hát igazándiból ajánlott olvasmány a saját honlapja, mert nagyon jól van dokumentálva, lásd pl. slideToggle függvény doksiját, van egyből demó is hozzá, ha lejjebb görgetsz: slideToggle()
Ezenkívül ami nekem sokat segített az elején, az egy egyoldalas áttekintő puska a jQuery-ről: [link]. Meg vannak még hozzá különböző összefoglaló cikkek, pl.: [link], de neten bárhol körülnézhetsz, magyar oldalakra rákeresve, biztos, hogy számtalan leírást fogsz találni.
Én legfőképpen a puska alapján történő próbálgatással meg hivatalos honlap böngészgetésével tanultam a legtöbbet, és persze mindenhol keresgélve megoldások után jQuery-vel kapcsolatosan. Persze ez egy JavaScript könyvtár, JS-nek egy kiegészítése, így a JavaScript alapjaival sem árt tisztában lenni, de persze ez szerintem attól függetlenül, vagy épp azzal együtt is tanulható. Legfeljebb a JavaScript magját adó szintaktikával nem leszel tisztában, de mivel a jQuery nagyon egyszerű, olyasmi, mint egy könnyített JavaScript, így nem is feltétlenül szükséges hozzá (nem véletlenül az a szlogenje, hogy "write less, do more", ami szerintem helytálló). -
Sk8erPeter
nagyúr
jQuery-t érdemes letölteni mindenképp, egyszerűbbé teszi az életed, ha honlapot szerkesztesz.
Nagyon kényelmes, könnyen kezelhető az AJAX-os API-ja is.Az egyes elemek gombbal történő megjelenítésére-eltüntetésére pedig jQuery segítségével a következő lehetőség áll rendelkezésedre:
<p>
<button id="test_button" type="button">Kattints ide a textarea megjelenítéséhez!</button>
</p>
<div id="test_div" style="display: none;">
<textarea rows="2" cols="20">
blablabla...
</textarea>
</div>
<script type="text/javascript">
<!--
$("#test_button").click(function () {
$("#test_div").slideToggle("slow");
});
// -->
</script>Az oldal újratöltése nélküli szerkesztéséhez pedig in-place editorokat használj, ilyen pl. a Jeditable (én ezt használom egy oldalon, eddig elégedett vagyok vele, jól testreszabható).
Persze ennek testreszabásához nem árt, ha már belefolytál kissé a jQuery rejtelmeibe, meg rendesen áttanulmányoztad az oldalt.
De egyébként nem nehéz kezelni, sőt. -
Sk8erPeter
nagyúr
Mondjuk akkor már a PHP-résznél nem ártana ellenőrizni, hogy létezik-e egyáltalán a változó... ez így elég csúnya megoldás.
Lehet így is:
$vezeteknev = '';
if(isset($_POST['vezeteknev'])){
$vezeteknev = $_POST['vezeteknev'];
}
// ....vagy pedig rövidebben:
$vezeteknev = (isset($_POST['vezeteknev']))? $_POST['vezeteknev'] : '';
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged