- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
shev7
veterán
a feliratos reszhez nem tudok hozzaszolni, de a youtube oldalan levo html5 playernek is van javascript interface-e, azon keresztul lehet tekergetni benne, szoval nem lehetetlen megoldani.
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
Sk8erPeter
nagyúr
Mondjuk akkor már a PHP-résznél nem ártana ellenőrizni, hogy létezik-e egyáltalán a változó... ez így elég csúnya megoldás.
Lehet így is:
$vezeteknev = '';
if(isset($_POST['vezeteknev'])){
$vezeteknev = $_POST['vezeteknev'];
}
// ....vagy pedig rövidebben:
$vezeteknev = (isset($_POST['vezeteknev']))? $_POST['vezeteknev'] : '';Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
jQuery-t érdemes letölteni mindenképp, egyszerűbbé teszi az életed, ha honlapot szerkesztesz.
Nagyon kényelmes, könnyen kezelhető az AJAX-os API-ja is.Az egyes elemek gombbal történő megjelenítésére-eltüntetésére pedig jQuery segítségével a következő lehetőség áll rendelkezésedre:
<p>
<button id="test_button" type="button">Kattints ide a textarea megjelenítéséhez!</button>
</p>
<div id="test_div" style="display: none;">
<textarea rows="2" cols="20">
blablabla...
</textarea>
</div>
<script type="text/javascript">
<!--
$("#test_button").click(function () {
$("#test_div").slideToggle("slow");
});
// -->
</script>Az oldal újratöltése nélküli szerkesztéséhez pedig in-place editorokat használj, ilyen pl. a Jeditable (én ezt használom egy oldalon, eddig elégedett vagyok vele, jól testreszabható).
Persze ennek testreszabásához nem árt, ha már belefolytál kissé a jQuery rejtelmeibe, meg rendesen áttanulmányoztad az oldalt.
De egyébként nem nehéz kezelni, sőt.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hát igazándiból ajánlott olvasmány a saját honlapja, mert nagyon jól van dokumentálva, lásd pl. slideToggle függvény doksiját, van egyből demó is hozzá, ha lejjebb görgetsz: slideToggle()
Ezenkívül ami nekem sokat segített az elején, az egy egyoldalas áttekintő puska a jQuery-ről: [link]. Meg vannak még hozzá különböző összefoglaló cikkek, pl.: [link], de neten bárhol körülnézhetsz, magyar oldalakra rákeresve, biztos, hogy számtalan leírást fogsz találni.
Én legfőképpen a puska alapján történő próbálgatással meg hivatalos honlap böngészgetésével tanultam a legtöbbet, és persze mindenhol keresgélve megoldások után jQuery-vel kapcsolatosan. Persze ez egy JavaScript könyvtár, JS-nek egy kiegészítése, így a JavaScript alapjaival sem árt tisztában lenni, de persze ez szerintem attól függetlenül, vagy épp azzal együtt is tanulható. Legfeljebb a JavaScript magját adó szintaktikával nem leszel tisztában, de mivel a jQuery nagyon egyszerű, olyasmi, mint egy könnyített JavaScript, így nem is feltétlenül szükséges hozzá (nem véletlenül az a szlogenje, hogy "write less, do more", ami szerintem helytálló).Sk8erPeter
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- EA Sports WRC '23
- Amazon Kindle
- Kés topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest