Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz tothjozsi96 #6167 üzenetére

Szemantikailag helyesebb a kód úgy, ha kifejezi a tartalmat. Ezekben is segítenek a HTML5-tagek. A kérdésed kb. olyan, mintha egy XML-ben nem értenéd, mire jó, hogy van egy <product> tag, ahelyett, hogy mondjuk <tokmindegy name="product"> lenne... :) Remélem, elég szemléletes a kép. Rövidebb, kifejezőbb, olvashatóbb az előbbi megoldás. Természetesen nem csak az a lényeg, hogy a fejlesztő számára olvashatóbb legyen, hanem keresőmotorok és egyéb automatizált eszközök számára is.

"Gondolom cserébe a régi böngészőkön nem lesz jó"
    Pontosan erről volt szó itt, hogy van fallback régi böngészőkre is egy script formájában...

"Kíváncsiságból megnéztem egy Firefox 3.6-os verzióval, a menüm össze hullott, hát lehet maradok a <div>-nél inkább."
    Ki használ FF 3.6-ot? Egyébként mindegy is, az előző mondatom erre is válasz.
    "Kár hogy a régi dolgokra ez nem elérhető." - és erre is... :U Mintha nem előtted beszéltük volna meg az egészet. :DDD

"Próbáltam megnézni Lumia 520-al is de nem engedte valamiért, lehet a WAMP miatt, nem megy ki a port, vagy nem tudom."
    Ennek nincs sok értelme, hogy "nem megy ki a port". Tűzfal blokkolhatja az adott (itt: 80-as, HTTP-) portra érkező kéréseket (HTTPS esetén alapértelmezetten 443-as port). Akár a saját gépeden, akár a routeren. A tűzfalat konfigurálhatod úgy, hogy az adott port nyitva legyen. Port forwardingnak hívják azt a módszert, amikor a külső hálózatról az adott portra érkező kéréseket pl. a routereden átirányítod a belső hálózat egyik gépének adott portjára. Itt, meg itt írtam erről valakinek nemrég.
    Egyébként belső hálózaton nincs szükség erre, csak ha külső hálózatból is el akarod érni az adott szolgáltatást az adott porton.

• Zedz

addikt

válasz tothjozsi96 #6167 üzenetére

Olvashatóbb kód, keresőmotorok tudni fogják, hogy az ott egy menü, illetve a listás megoldásnál használt CSS egy része már nem kell ahhoz, hogy valahogy ki is nézzen a menü.

Új hozzászólás Aktív témák