Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BB9000

senior tag

válasz dundani #967 üzenetére

Az előre a semmiért kártyával kifizetett pénzt tegnap végre nekem is visszakönyvelte az OTP. A postai levél -amiben tájékoztatnak- még nem érkezett meg. Talán jövő héten . . .
    Működik a chargeback! :) :) :)

• BB9000

senior tag

válasz dundani #268 üzenetére

Az OTP-be nem kell feltétlenül bemenni! Tehetsz panaszt otthonról is.
    Ellátogatsz az OTP panaszkezelési oldalára és kiválasztod, hogy melyik felület a jó neked. Pont ugyanolyan módon kezelik a panaszodat, ha interneten, vagy telefonon jelented be, mintha bemész és ott reklamálsz.
    A bankkártyás fizetés nem azonos az utalással, többen is keveritek a kettőt. A kártyás fizetés esetén nagyon bízom benne, hogy tényleg mindenki vissza fogja kapni a pénzét, aki megreklamálja. Erre azért látok igen nagy esélyt, mivel a Malév csődjénél konkrétan tudom, hogy a kártyások visszakapták, akik utaltak, azok sajnos nem. Ott is az állam volt az első a követelők között. Ez -ha tényleg NAV-os bukta történt a Kazy-val- nagyon hasonló helyzet, bár nem teljesen ugyanaz.

Egy másik tanulságos eset, ami szerencsére nem velem történt meg: Utazási iroda csődje. A károsultak friss házasok voltak, nászútra fizettek be egy távoli, egzotikus helyre. Az út teljes árának a 40%-a volt az első részlet. Már az is közelítette a millió forintot. A további összeg befizetése jóval később lett volna esedékes, de a csőd előtti napokban a "kedves" ügyintéző felhívta a párt, hogy még aznap, vagy legkésőbb másnap fáradjanak be az irodába és fizessék be a fennmaradó 60%-ot, cserébe jelentős kedvezményt kapnak. /Plusz szolgáltatásokat ígért nekik./ Befizették. Vesztükre. Másnap csődöt jelentett az iroda. A teljes befizetett összeget bukták. 2 misi ment a "levesbe" Ők ott hibáztak, hogy nem nézték meg az utazási iroda milyen cég. Ha magyarországi cég lett volna, akkor kártalanította volna őket az az alap, amibe minden magyarországi utazási irodának kötelező benne lennie. Ez az iroda sajnos ciprusi alapítású cég tulajdonában volt, amire nem vonatkozik ez a szabály. Mehettek volna perre, de az ügyvédjük nem látott esélyt arra, hogy valaha ebből pénzhez jussanak, így elengedték.

• AK47M4R

újonc

válasz dundani #268 üzenetére

Kb ez a folyamata igen és elmondtam mindent nekik de nem volt semmi kizáró tényező. Chargeback eljárást mondtam azt így annyira nem ismerte föl a hölgy :DD de utánna már tudta miről beszélek. Vakon nem reménykedek a pénzemben de nekem ez a navos sztori is olyan hogy valaki felhívott valakit és amiatt ne is reménykedjek... Inkább megpróbálom

Új hozzászólás Aktív témák