- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Cathfaern #95149 üzenetére
Skerton Pro az a Plus, néha elveszek a nevekben
Ennek nincs jelölés a tetejében, de a szelepig az oké, csak három emberre. Akkor nincs más hátra, mint elosztani hárommal és megszorozni kettővel
A grammot köszi, legalább van kiindulás!"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Ludovicus
aktív tag
Gaggia Babybe akarok betekerni egy gyári termosztátot, érdemes a menetét bekenni hővezető pasztával vagy nincs jelentősége?
-
Mylord3
csendes újonc
-
verti1
tag
válasz RetepNyaraB #95152 üzenetére
Addig a pontig kell kotyesznál finomítani az őrleményt ahol pont nem túrja szét a pogit. Jellemzően elreped. Így lehet a legjobb eredményt elérni. Amikor eltörik és átszalad akkor egy kicsit durvábbra kell venni. Figyelni kell a homogén eloszlásra, tömöríteni nem szabad csak lehúzni szintbe valamivel. Ha egyenetlen akkor akkor egyből büntet.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz sz.zs. #90460 üzenetére
Elfogyott a februári buffer, a recepted alapján.
most nézegetem a linket, amelyet akkor küldtél, mint egyéb vízreceptek. Itt a pesti világkupa recept durván számolva valamivel kevesebb, mint fele annyi sót tartalmaz (ha jól számolom, ami korántsem biztos ) és eltérő mennyiségben is keverik a vízhez a szódát, meg a keserűt. Röhejesen komplikált az egész. Engem csak annyi érdekel, hogy ne legyen köves a kazán. Kizárt, hogy az ízben én ezt megérzem.
Érdemes bohóckodnom vele, vagy legyintsek rá?"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
törölt tag
válasz sz.zs. #95160 üzenetére
BH vízhez 1g kell. Ez melyik recept? Presszóra vagy filterre van hangolva?
Nekem ezek jöttek ki milligrammra 5 l desztvízhez (az aktuális BH receptekből számítva):NaHCO₃ MgSO4
melbourne 96,6 290,3
woc 336,8 627,2
sca 336,8 840,4
bh 336,8 988,6
rao 420,8 927,3
hendon 258,7 1223,8
vb 450,2 875,1
A legalsó egy spéci kávé ami valamiért igényelte a szódabikarbónát:
https://www.baristahustle.com/superlatives/march-2017-victor-barrera-tabi-from-koppi/ -
verti1
tag
válasz #85578752 #95158 üzenetére
Nem dokumentáltam, de hamar észreveszi az ember. Ha nagyon hanyag az előkészítés akkor széttúrja a víz, ha nagyon finom akkor el szokott repedni a pogi. Ha minden frankó akkor lehet látni a lefolyáson, hogy rendben van, nem üres vagy keserű a kávé. Ugyan úgy mint egy presszonál.
-
kurtuzov
senior tag
válasz sz.zs. #95162 üzenetére
Bazsee itt 5 liter desztvízhez csak 0,15g soda-t és 2g Mg-t ír.
-
-
verti1
tag
válasz Peti...(16v) #94894 üzenetére
-
horinori2
csendes újonc
Halihó! Graef cm702. 1,5 éves, 1 alátéttel kellett kezdenem és így 7-6 fokozat volt jó a nagy átlagban. Most megyek lefele és 4-5-ön jó, de inkább 4. Napi 2-3 darálás. Lehet ennyi idő alatt kopás és kell még egyet alátétezzek?
-
uffneked
aktív tag
válasz horinori2 #95173 üzenetére
Márhogy másfél év alatt 2-3 fokozattal kell finomabbra állítanod?
Vagy vettél egy batch kávét, és az elején 7-6 kellett, most meg 5-4?Utóbbi tök normális, ahogy a kávé öregszik. Előbbit technikailag majd megszakértik, de simán lehet, hogy mostanában olyan kávékat veszel, amiket finomabbra kell...
-
horinori2
csendes újonc
-
HÁZIGAZDA
válasz bbuffy #95182 üzenetére
ez a kék tökéletesen illik a konyhába, mert a lámpák is ilyen kékek, új, fullos (elvileg). azért vettem meg, mert ha már nyakig benne vagyok, legyen a legdurvább verzió, tényleg. drága, persze, drága, de ha olcsóbb mondjuk 100 euróval (a piros pont annyival volt olcsóbb), az nem akkora pénz, hogy ne dobnám rá, hogy akkor már valószerűtlenül penge legyen.
ráadásul van millió rugóm, tömítésem, megcsinálom mindkét gépet zenészre, aztán a pirosat majd jól eladom. vagy ha faterom rákattan, megmarad az is a családban.
dupla vagy semmi. meggyőződésem, hogy ez egy nagyon penge kávékat csinálni tudó gép lesz. elképesztően undorodom az ulkától egy ideje...
ha nem jön be, akkor meg sokat költöttem tanulópénzre.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
kurtuzov
senior tag
válasz sz.zs. #95168 üzenetére
Én is eddig az itt írt lusta verziód alapján Hendon alapot véve kevertem:
5 l desztvíz+ 0,26g soda és 1,22g Mg.
Mit tapasztaltál az 5 l desztvíz+ 0,3g soda és 2g Mg keveréknél a fenti régebbi recepthez képest?Parci: ha a pulton egymás mellé kerül a kettő, egy fotót megoszthatnál majd róla.
[ Szerkesztve ]
-
Peti...(16v)
tag
Először azt gondoltam, hogy fel akarod találni a melegvizet, de most már drukkolok, mert lehet hogy belenyúlsz a tutiba, és eddig rejtett képességeket sikerül kihoznod ebből az elfeledett kis gyönyörűségből (nekem nagyon bejön a formaterve).
Majd arra vigyázz, hogy vásárold fel az összes eladó példányt, mielőtt majd mindenki ilyet akar a fórumon -
HÁZIGAZDA
válasz Peti...(16v) #95189 üzenetére
egyelőre pont kétszer annyi lesz, mint kéne. és csak remélem, hogy csak kétszer annyi és nem kettővel több
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest