- Samsung Galaxy A52 - royal cuvée
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Szárba szökken a Galaxy Buds 3 Pro
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
-
Read Only Memories: Neurodiver teszt
gp A 2064 folytatása négy teljes évet csúszott a legelső tervekhez képest – a jövő transzhumanista világa még mindig roppant érdekes, a történet azonban már nem robotok, hanem agybúvárok körül forog.
-
Szárba szökken a Galaxy Buds 3 Pro
ma A TWS füles képmozaikot, a Watch FE ártippet kapott.
-
Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
home.barista
kezdő
Én is régebben voltam fent (bár inkább csendesebb tagként). Volt kezdő koromban GC tuning, Flair Classic, majd most egy DC Studio. Mindegyik eszközzel készült finom kávé, de eleve folyamatosan tanultam. A GC volt az első, mára tapasztaltabb lettem, jobb őrlő lett, stb. A GC-nél az alu engem zavart. Flair Classic nekem így DC után már nem lenne jó világos pörkölésű presszókhoz. A DC rettentően kezesbárány, és ha vendégek jönnek, mondjuk 10-en, legtöbben tejeskávét kérnek, pillanatok alatt elkészül az ital. Gyakorlatilag egyszerű latte artot tudok önteni, annyira selymes a habja, pedig nem nagyon foglalkoztam ezzel sosem. És a tejhabnál semmi trükk vagy nagy odafigyelés nincsen. Csak egyszerűen jól csinálja. Valahogy így írnám le a DC-t a korábbi tapasztalataimhoz. Azért kíváncsi lennék egy tuning GC-vel összekóstolni pár kávét.
-
Jhonny06
veterán
CM 702-vel van valami tipp arra, hogy hogy lehet komolyabb ütögetés nélkül kiszedni a benne maradt kávét? Minden használat után nem ütném 10 másodpercig, napi szinten gondolom nem tenne túl jót neki. Máshogy viszont nem igazán jön ki és minden darálás után benne marad 2 kiló kávé.
-
KMT
addikt
Sziasztok!
Úgy látom, már vérciki , de én még gaggia-zom. Viszont az alábbi tünetet adja. Ez mi lehet, döglődő szivattyú?
[link] -
sutszi
veterán
válasz Jhonny06 #123305 üzenetére
Én kicsit megdöntöm előre és kap 2 laza paskolást...
#123300iatti: Ja, értem. Azt hittem menet közben jött valami új csillag ami 100x jobbat főz fele olyan áron.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
hoffman_
nagyúr
-
RetepNyaraB
veterán
válasz DG790401 #123303 üzenetére
Nincs lehetőség flow control beépítésre. Így félkarú óriás, rengeteg pénzért. Nekem.
Sokat töprengtem a napokban felvetődött géppark kérdésen és sok megoldás jött a fejemben, majd vetettem el sorra. Dobjam a gandzsát és vegyek robot, de akkor már a Mazzer is off a maga rengeteg fine-t termelő késével és mi legyen helyette, ami nem egy autó ára. Az E61-ről is kiderült, hogy valójában zsákutca, nameg a roto sem az igazi bizony.
Aztán ma reggel bebaszott a felismerés, hogy ha nem vagyok itthon, az asszony már a GC-vel sem főz inkább semmit, mert látja mennyit szarakodom minden lövéssel (ami nem teljesen igaz, ha geek szempontból nézzük, de hát tagadhatatlanul nem egy kapszula, vagy automata szintje) és teljesen elgyávult érzelmileg. Namost akkor eresszek rá szegényre egy szopáshalom (workflow hegyek, erről nem vitázom senkivel) dugattyúsat, ráadásul akkor még nem beszéltünk a teljesen megoldatlan tejesital kérdésről, miközben ő és az esetleges vendégek 90%-a kizárólag azt kér?
Nem. Marad a mezítlábas, elavult olasz paraszt és ha nyerek a lottón, akkor jön egy fullos E61 rotó, amivel bárki kényelmesen tud tejet gőzölni, ha pedig megnyomod a gombját, vudu és döglött macska lóbálás nélkül ad egy jó kis kávét, akár tízszer egymás után. És lehet vele baszódni is, ha szeretnék, de nem muszáj. Uff.[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
icm
tag
válasz RetepNyaraB #123309 üzenetére
Szólottál?
Egyébként ha asszonyka inna egy kávét vegyél egy alap nespressot és kész a stressz letudva. Te kávé táncot jársz ha akarsz. Mindenki boldog nem keffentesz el egy autó árát olyan gépre amit évente kétszer használna…"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
RetepNyaraB
veterán
Egy autó árát biztos nem, abból inkább hifit vennék
Sztem ő boldogan főzne kv-t stresszmentesen és azt mindig elismeri, hogy jó a cucc, meg azt is, mikor nem annyira jó. Tehát ő is rájött a third wave ízére. A nagy lányom, aki abszolút lefossa a kávézást, alapból azt mondja, hogy érdekes kávékat csinálok és kizárólag minden nélkül kéri, az íze miatt. Tehát az egérízű nespresso tuti nem játszik. Előre megyünk, nem hátra."I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
HÁZIGAZDA
válasz RetepNyaraB #123309 üzenetére
az a "rengeteg fine-t termelő késes" mazzer természetesen szintén remek kávékhoz tud segíteni, szóval ez a nagy agyalás még mindig "túlolvasás/túlfórumozás" tüneteit mutatja, ha engem kérdezel.
ha a kávé jó és friss, akkor egy mazzer-gaggia párossal már bárkinek jó kávét kell tudnia csinálni. ha nem tud, nem a szerszámokat kell cserélgetni (illetve lehet, csak nem érdemes), hanem addig gyakorolni, amíg nem sikerül.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
vendingo
veterán
Ami többször feltűnt a topicban, mint gőz melletti érv: Rengetegszer olvasom, hogy sokan azzal indokolják, hogy nekik szükség van gőzre, mert gyakran jön 1-5-10 fő vendég, akik többnyire cappuccinot, vagy egyéb tejes dolgot isznak. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem egy ismerősöm sincs, aki otthon magának gőzölné a tejet, illetve olyan ismerősöm sincs, ahová ha elmegyek tudok cappuccinot kérni. :)
Az esetek 99%-ban kapok egy szarvasi, kotyogós, kapszulás kávét, ami mellé odacsapnak egy literes hideg tejet, vagy kávétejszint.
Lehet csak én mozgok rossz körökben, de nálam még soha nem kért senki capput, illetve én se tudnék senkinél azt inni, pláne nem olyat, amit a vendéglátó gőzöl. Max nyomnak rá tejszínhabot.
Én 1-3 főre mikrózott tejből klszítek propelleres kézi habosítóval.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
RetepNyaraB
veterán
válasz vendingo #123314 üzenetére
"Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk bizonyos szint alá."
Esterházy Péter
S ez abszolút nem sznobiznus, hanem evolúció.
Kávés folyománya, hogy én már inkább nem iszom random étteremben, sem random ismerősnél kv-t, mert élvezeti cikk, mint a neve mutatja.
Nem adok a vendégeimnek pattintós tejszínt és mikrózott löttyintőset sem. Ha nem tudják értékelni, akkor sem. My bad 🤷"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
ribarszki
őstag
válasz RetepNyaraB #123315 üzenetére
Ízlések és.. én minden itthon készített eszpresszóba tolok egy pattintós tejszínt, mert így szeretem.
Legyen az CM, Impresso, saját pöri, Biancán, vagy Flairen főzve.
Csináltam szüleimnek nagyon finom kolumbiait. Azt mondták érdekes.. (értsd: sz.r) de inkább többet nem kérnek, s isszák az automata Lidl szemes kávét.
Ki mit szeret..
(Ettől függetlenül én sem igazán iszom random helyeken kávét, de a saját ízlésemet nem igazítom elvárt mércékhez.) -
HÁZIGAZDA
válasz ribarszki #123316 üzenetére
nem is az a jellemző, hogy aki a tipikus honi kávén szocializálódott, az első specialty kortya után megtér örökre. sokkoló először, hogy savak vannak egy kávéban, jellemzően azt mondják, hogy hű, ez savanyú, brrr. olyan ismerősöm viszont egy sincs, aki rendszeresen kapja a jó kávét, majd azt mondja, hogy inkább kéri vissza a rosszat.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
RetepNyaraB
veterán
válasz ribarszki #123316 üzenetére
Ja persze, nem akartam lenéző lenni. Én szimplán utálom a pattintós izét, már 20 évesen is otthagytam. Ezen túl, ha már utálom és van is lehetőségem tejkrémre, akkor azt választom
A közízlés emelése azonban közügy ☝️
Zárt rendszer entrópiája növekszik. Energiát kell beletolni. Mondjuk a volt apósomnak én se vettem több menő vörösbort, miután rajtakaptam a konyhában, hogy kockacukrot tesz bele"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
vendingo
veterán
válasz ribarszki #123316 üzenetére
Ha brikkázok, abba mindig teszek kávétejszínt, anélkül meg se bírom inni. 9b-be semmit nem teszek, mert csak ront az élvezeti értékén. Ha vendégem van és kér kávét, mindig megkérdezem, hogy hogyan issza. Mindenki csak tej/cukor választ ad. Normális tejes italra nem érkezett még soha igény, pedig eltudnám készíteni. Vendégségbe eszembe se jut tejes italt kérni, úgy se tudnának kiszolgálni, így mindig kérek cukrot és tejet hozzá, de többnyire inkább nem kávézok.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Tomace91
senior tag
Sziasztok,
Lehet hülye kérdés, de inkább felteszem. Kevertem be egy adag (5 liter) Hendon vizet tesztelés gyanánt 2022.12.20-án, de nem használtam belőle eddig semmit mert sajnos úgy alakultak a dolgok.
Ezek az itthon kevert vizek meg tudnak romlani? Nem hűtőben tároltam eddig, viszont naptól és közvetlen fénytől védve volt. -
norkov84
tag
For the record: az elmúlt hetekben 2-3 alkalommal hullott le őrlés közben a Kinu Simplicity gyűjtőtartálya, nyilván mikor már majdnem a teljes mennyiséget leőröltem. Azt hittem 2.5 év után elfáradt a szilikon O-gyűrű, de csak el kellett mosni a gyűrűt mosószeres vízzel. Pedig pár naponta áttöröltem nedves szivaccsal, de az úgy látszik nem volt elég, összegyűlt rajta a kávés zsír /szmötyi
Ha valaki hasonló cipőben járna, próbáljon rá erre a megoldásra, mielőtt rátesz egy másik O-gyűrűt.
Amúgy még az első garnitúra van rajta, mind a 2, gyárilag adott pótalkatrész érintetlen. Tök tartós, olyan ~50kg kávén lehetek túl vele. -
krisztianAMG
senior tag
9B tulajok:
Ti knock-boxot hasznaltok, vagy eloszor ki szoktatok venni a kosarat a portafilterbol es abbol utitek ki a hasznalt kavet? -
Tomace91
senior tag
Sziasztok,
200-300k körül ti milyen őrlöt ajánlotok?
Csak mert annyi féle van és az internet csodája, hogy mindenről találni jót, rosszat és a 2 keverékét is. Többet is nézegetek, de csak érdeklődés szintjén eddig. Niche Zero, Eureka Mignon Stark/Single dose, Mahlkönig X54, Fiorenzato Allground. Ezekből sem tudnék egyelőre dönteni és biztos van még rengeteg amiről nem is hallottam itthon.
Könnyű dial in, takarítás, karbantartás és kevés pangó a fő szempont. Ezek alapján eddig a Niche Zero, de erről is megoszlanak a vélemények.Köszönöm!
-
Csápájev
őstag
Én is Gaggiazom még ,ami miatt szeretnék elnézést kérni!
Boldog Új Évet Kívánok!
(de csak a Gaggiásoknak! )
Itthonról kavegourmeten kívül melyik webshopból lehet friss, klasszik pöriket rendelni? -
vendingo
veterán
válasz krisztianAMG #123323 üzenetére
Nem veszem ki a kosarat, csak simán belerázom a csapba, majd onnan kivéve megy a szemetesbe/komposztba.
Csápejv: impresso, kalmár.
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
bbuffy
senior tag
Mekkora ribik vagytok hogy kiforgattátok a gc dolgot. Bezzeg mikor anno a Rocketet ki lettek kiáltva krómvödröknek, akkor nem volt ilyen macáskodás Én még emlékszem a névadóra is:)
Sok volt a nasi és magas a vércukorszint látszik[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
RetepNyaraB
veterán
-
hoffman_
nagyúr
válasz Parci #123317 üzenetére
mennyire érdekes, nekem ezzel minden tapasztalatom szembe megy.
szerk.: na elolvastam még egyszer, sry, úgyhogy az első mondatom csere és korrigálok: szinte az összes barátom vagy csodálva vagy röhögve nézi mit vuduzok nekik ha kávét kérnek, de aztán fanyalog a legtöbb. viszont nálam a rutinosak már mondják, hogy nem kérnek ha savanyú, a legelső, amit jóízűen megisznak, az paljoc getupja.asszonykám szép lassan rászoktattam egy alap GC folyamatra, neki van itthon mindig fél kiló alzakoffi, naponta darálom neki, de most jutok el oda, hogy francba a kávés polcommal, meg a rengeteg energiával, ezzel egyszerűen csak magamnak okozok örömet. ami nem gáz. csak három éve eladtam a(z amúgy szerintem gyönyörű) alap Krups nespresso-t, hát most megveszem újra. pattint bele egy Roma-t és a vendégsereg is boldogabb lesz, marad nekem a szpesölti örök gyakorlása.
#123315, RetepNyaraB
James Hoffmannak volt pár éve erről egy gondolata, miszerint is ő rendre rápróbál valami vacakra, így folyamatosan kontextust kap az igazán jó. nekem is ez jön be, én pont hogy ezért iszom a mosgatólé automatát a cégnél, ami tényleg rossz, meg az éttermit is, ha úgy van. minden reggeli kávém öröm ezek után, még a rosszabb húzások is.#123314, vendingo
Én 1-3 főre mikrózott tejből klszítek propelleres kézi habosítóval.
ugyanez nálam is, valami növényi tej, ami épp itthon van, kis ikeás 250ft-os habosító és mindenki boldog. ennek örömére pont holnap veszek át egy új v1 Nanofoamert, ha nem jön be, akkor szabad préda lesz[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
iatti
aktív tag
bujék mindenkinek! most értem haza a kutya sétáltatásból. jól felpörgött ez az év eleje.
-
iatti
aktív tag
válasz Csápájev #123327 üzenetére
néztem én is, de nem találtam olyat, ami jelöli a dátumot. azt viszont itt is észrevettem, hogy pár ricnivel finomabbra kell tekerni, mint egy hazai kispörkölőnél. szerintem a pörkölés ideje,meg a csomagolási dátum picit elcsuszott de még így is elmegy. .s.guisto dolce bar-t próbáltad? szerintem veri a goriziani goldot, a grand cru meg nálam kiesik, nincs benne robi.
-
Paulie86
tag
válasz Tomace91 #123326 üzenetére
Nekem eléggé megtetszett ez a legutóbbi kínai koppintása a Lagom Option-O 64-esének :
[link]Az európai piacon viszont szerintem még nem sűrűn található meg. A DF 64 típus is nagyon népszerű lett a usereknél, szóval szerintem ez se lehet rossz mint utána következő modell.
Az otthoni gép témához :
Szerintem a sok konfliktust az szülheti, hogy egyszerűen a home usereknek nincs kompromisszummentes gép elérhető áron, valakinél valami "feature" biztos nem tetszik, vagy nem elég ami van. Otthonra az E61 pl. a most trendi energiafelhasználás terén is pazarló szerintem, és sok vizet is elhasznál. A manuál készítéssel meg úgy gondolom hosszú távon én nem barátkoznék meg.
Én a Silviával randizok már szerintem 5. éve. Elvagyok vele, annyi, hogy a PID-el mért értékkel kell matekozni, ez szerintem nem annyira nagy probléma. Az eltolt fej miatt nem tudom shot közben mennyire marad stabil a hőmérséklet, de 30 percnyit mindig adtam neki bemelegedni. Nyílván ez is zabál akkor sok áramot előtte, de ez sajnos vele jár. -
norkov84
tag
válasz RetepNyaraB #123336 üzenetére
Vettem v2-t, akksisat. Tök jó, még E61 DB-hez viszonyítva is jó habot lehet vele készíteni. Csak annyi a macera, hogy külön kell a tejet megmelegíteni, meg picit több a nettó habosítási idő.
-
bbuffy
senior tag
-
hogyaza
csendes tag
Nem tudok süllyesztett fejű verzióról, [ez] került bele.Ha az eredeti Marzocconak jó,szerintem a gaggiába is jó kell legyen.Csak azért csináltam meg,mert adta magát a lehetőség.A maradék rúdanyagomból beáldoztam ezt a 2 centit.Meg az esztergályos haverom már nyaggatott egy ideje,hogy menjek mar dumálni egy kicsit.Így az eszmefuttatás közben a műhelyben közben megcsináltam nála.Legalább tanulok/gyakorlok közben.De több darab nem lesz.
Van ötletem kazán rezesítésre is egyébként.Le lehetne önteni aluból,amiben 54mm-es réz hüvely lenne.Aluval nem érintkezne a víz.
Egy [ilyen] zarókupakot meg egy [ilyen] karmantyút kell beönteni,amiket awi-val,vagy Rolottal le kell zárni.
Alut nem nagy dolog önteni.
Fragola ötlete alapján fűtőpatront a palástba,és kész.Alupara pipa.
Bár engem már nem érint a Gaggiázás.[ Szerkesztve ]
-
icm
tag
válasz hogyaza #123345 üzenetére
Ha már rézbojler: egy ideje gondolkodtam, van-e lehetőség valami záró-/fejlemez hegesztésre vörösrézhez. Mert adná magát, hogy csődarab, karima, fejlemez… a fűtőszáll meg lehetne pl víztérben - bár ilyennel nincs tapasztalatom miért jó / nem jó. És nyilván a szonda is ott kapna helyet. Hegesztve ha a nagy gépek bojlere elbírja itt is elbírja.
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
hogyaza
csendes tag
A fejlemezhez elég lenne,de a karimának vastagabb anyag kellene.Hegesztést meg lehetne oldani,de nekem ez nagyon kókánynak tűnik.Meg a lemezes megoldásnál nincs tömeg.Ez fontos,kell a puffer.A víz erre rosszabb megoldás.
Ezèrt (is) kellene köré önteni aluból vagy másfél centi falvastagságot.
Nem lenne bonyolult megcsinálni.Még egy öntőformám is van hozzá valahol,mert pár éve vörösrézből próbáltunk önteni,de az kudarc lett. -
Mano66
senior tag
válasz Tomace91 #123326 üzenetére
Ha új akkor NZ. Volt új nekem is. Szép és nagyon jó. Semmi mokolás. Semmi wooduu.
De én inkább "sz.zs" Mazzer Major Electronic-ját venném. A 151C késsel jobb ízek jönnek elő mint az NZ-vel. Igaz csak világos pöriknél. Olaszos vonalon nem éreztem nagy különbséget.Rancilio Silvia, Mazzer Major (151C kés),Xiaomi Mi 10T 5G 6/128 , Synology DS218+,.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Politika
- Toyota topik
- LEGO kompatibilis és alternatív építőkészletek
- Konteó topic
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- XGS24 - Befutott a METAL GEAR SOLID Δ: SNAKE EATER legújabb előzetese
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Elektromos cigaretta 🔞
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- ÚJ brutális elektromos roller BOYUEDA S3-11 - 5600 watt, számla
- Vadonatúj Quickwheel MAX Urban elektromos roller, 500 watt, 30 km/h, 45km,15Ah akku, számla
- Remek áron vadonatúj brutális elektromos roller Quickwheel EXPLORER - 5600 watt, számla
- Moonswatch Mission on Earth óra
- Hasbro Marvel Animated Series Venom bontatlan díszdobozos
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen