- Google Pixel topik
- Honor Magic V2 fél év után
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Elérhetők az alkatrészek és szerszámok az iPhone 16 otthoni javításához
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
p.lac
tag
válasz hoffman_ #123121 üzenetére
Robotos puck screenhez tudok hozzászólni, remélem hamarosan ez nálad is aktuális lesz: jó és kell, hiszen ez robotnál gyakorlatilag a felsőszűrő.
Érdemes a vízforralón előmelegíteni és robotnál ellátni a szilikon pöcökkel, mert e nélkül én pl. nem tudtam konzisztensen, szépen a pogácsa tetejére helyezni, ami miatt néha csatornásodott (ejtettem, az egyik oldalt sajnos néha felsértette).
-
senior tag
Vajon 45 mm-es Pontevecchio kosárhoz lehet valahol puck screent kapni? Jól jönne a Caravelhez…
avx.-nél 49,5 mm a legkisebb .
Vagy mivel lehetne egy nagybból vágatni?![ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
rastacsz
tag
válasz zolnagy #123158 üzenetére
Pl itt is van, de tippre, a gyári vízterítőből.
Flair 58 tulajokhoz kérdés:
Ti szoktátok szétszedni a hengert, dugattyút takarítani? Nálatok mi a helyzet?
Ezek a képek a fb flair csoportban voltak, de a hozzászólások között volt, aki jelezte, hogy nála is ilyen a 2 hónapos gép
[kép 1]
[kép 2]There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
#64905664
törölt tag
válasz rastacsz #123161 üzenetére
Az enyém még csak 6 hetes, most kiváncsiságból vettem ki harmadszor. Egyelőre nem látszik a 2 felületen semmi különös persze ez még fiatal. Kétszer azért vettem ki, hogy lássam hogy néz ki kell-e vele foglalkoznom. A yutubén a teszterek szerint nem. És tiszta is akárhányszor megnézhetném, persze ehhez állandóan használtam és fogom is a puck screent.
Egy kis saját meglátás (géplakatos és mezőgazdasági gépszerelő voltam, sok dolgom volt ilyesmivel): amikor a felhajtható kart a helyére pattintjuk húzás előtt én egyik yutubostól sem láttam, hogy a helyére tette volna azt kicsike kilincset, vagy záró pöcköt vagy akárhogy nevezzük ami megakadályozza toláskor a kar sétálását (elég pár tized, már félre nyomhatja a dugattyút!). Mivel láttam, kb 3-5-ször én sem akartam vele foglalkozni de nem jött be ezért mindíg vissza akasztom lövés előtt. Ugyanis azt vettem észre, hogy lezáratlanul kissé félre tudja nyomni a dugattyút a kar. És ez szerintem probléma, úgy vagyok vele, hogy azért van hozzá, hogy használjam.Ezenkívül semmi értelmét nem látom a minden lövés, vagy minden nap után kiszedni a dugattyút és szárazra dörgölni mivel most ahogy az előbb kiszedtem egy egészséges nedvesség volt a 2 felületen, gumigyűrűn és szerintem nem tesz jót ennek az állandó szárazra dörgölés.
Olvasom Ribarszkitól a kenést ezt én is jó ötletnek tartom lehet, hogy kéne nekem is szerezni amivel kell de még nem ismerem, de azért azt mondom ha nedves a 2 felület nem törpénhet baj.
-
tag
-
RetepNyaraB
veterán
válasz #98690560 #122788 üzenetére
Bekevertem, ugyanazzal a setuppal (Bagira Honduras Douglas Urquia). Eddig a 0.3szóda\0.7só volt a recept. Nagyon testes és sós irányba ment el a cucc, az érdekes savakból nem maradt semmi. Legközelebb megpróbálom gyorsabb lefolyással, hátha az helyre billenti. Így elsőre nekem ez egy klasszikus presszó blendhez ÉS gyors lefolyáshoz oké, világos pörköt, pláne hosszabb shotot nem eresztenék rá. Valahogy lenyomom ezt az 5 liter vizet.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
RetepNyaraB
veterán
Ma hozta ki egy bengáli kinézetű és kiejtésű srác. Annyira nem magyar cég, hogy a telefonos diszpécser is english only. Kicsit feltámadt bennem a Mihazánk mozgalom szele, de végül is majd a bab eldönti mennyit ér.
Láthatóan sok pénzt nyomnak a marketing részbe (menő és 250g-os csomagolás, külön drága papírra nyomott kis ismertető, az ingyen fuvar, minimum rendelés nélkül); ez ilyen árak mellett nem tartható, ha hasznot is akarnak a terméken."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Csápájev
őstag
Törlölheto sorry
[ Szerkesztve ]
-
icm
tag
válasz RetepNyaraB #123175 üzenetére
Ma pattintottam reggel az enyém. Egy huzaton vagyok túl. Még gondolkodom, hogy ha semmi extra nem lesz benne, de egy jó kávé akkor 31.-ig berántsak-e amolyan általános kávénak egy kilát még. Bár még van hondurasi tesztpörim, január közepi pörkölésre kértem impresso classicot, van két specialty kávé csomagom is még majdnem bontatlanul… szóval kávém az van.
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
iatti
aktív tag
válasz RetepNyaraB #123175 üzenetére
lehet hogy egy blekrok biznisz? pénz nem számít, folyik a beetetés mhm meg nem szalonképes itt.
-
#98690560
törölt tag
válasz RetepNyaraB #123173 üzenetére
Hú, baromi nehéz ízlésen alapuló témát vesézni, az a baj. Nekem elsőként az a véleményem, hogy az Impresso-s srácok tuti nem bemondás vagy hasra ütés alapján adják a víz recepteket, hanem van mögötte tudomány, tesztelés, ellenben (és itt nem szeretnék senkit megbántani vagy a hozzáértését megkérdőjelezni) itt leginkább "most épp ez a menő arány" alapon megy a keverék ajánlása. Szóval nekem az itteni 0.3/0.7 aránnyal lapos, üres, semmilyen italok jöttek, a 0.3/1.4 hozott eredményt, de ezek 90 százalékban cm tesztek voltak, az impresso víz recept a srácok saját kávéival ment és szuperek voltak. Azóta ment még egy utolsó cm teszt, ahol viszont jött egy sósabb vonal, pont amit te is írsz. De az az utóbbi cucc viszont mindenkinek ízlett itthon, a só ellenére. Most én is várom hogy elfogyjon a maradék 3 liter. Utána nem tudom, hogy merre tovább víz témaban, de azon kívül a cm kávékat is tervezem jövőre mellőzni. Sajnálom, hogy ennyire nem jött be neked, úgy tűnik hogy valóban nem ez lesz a tuti.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz #98690560 #123181 üzenetére
Toltam egy 24s lövést 16,5\37g arányban, 6 barról ejtve, olyan 20g tájtól folyamatosan 3 barig. Ennek igen savhangsúlyosnak kellene lennie az említett babbal. Mérséklődött a túlhúzott íz, de nem tűnt el. S ebben zéró volt az előáztatás. Nem tudom ők mivel tolják, de nekem otthonra nem jön be. A 0.3\0.7 az presszóra már kicst túlzás, az is igaz, de ha sikerül belőni, akkor nekem inkább kicsit legyen savasabb, mint optimális, cserébe benne van a vibe.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
p.lac
tag
válasz zolnagy #123174 üzenetére
Használd egészséggel. (Én kisebb lyukat fúrtam és a pöcök alját levágtam, így a screen alja gyakorlatilag sík. Valószínűleg ez érdemben nem sokat számít, a gyári screen alján is épp ekkora a dudor.)
Ha már tippek: dugattyú előmelegítéshez mikrózható [thermo pohár]
-
weinmaker
őstag
Ha valaki ésszerű árért eladna egy rézbojleres tuning classicot az írjon privátban légyszi.
Más: rendeltem egy kávé oszlatót, vagy nevezzük aminek szeretnétek kínából, és a gyerekeimtől is kaptam egyet karira. Amit kaptam az sokkal minőségibb kinézetű, meg minden, de a "gagyi" kínai meg sokkal jobb. Csak ajánlani tudom. Ami érdekes, hogy mindkettő 8 tűs, és mégis érezhető nagy különbség, amit sosem gondoltam volna. Majd befotózom, ha érdekel valakit.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
Serpenthelm
csendes tag
Ha már előkerült a Robot és nemrég a 9barista:
Szerintetek, ha a kettő közül szeretném az egyiket, melyiket javasoljátok? (A 9barista rendeléssel kapcsolatos nehézségeket csak akkor vegyük figyelembe, ha tényleg túlzottan bonyolult)
Szempontok nem igazán vannak, egy "nem-űrGaggia" mellé szeretném, a világos kávékhoz használnám szívesen, de az esetleges hordozhatóság sem mellékes (mint ahogy a 9barista mérnöki-művészete is tetszik). -
p.lac
tag
Felhasználói igény függő szerintem.
A 9b egy szép és innovatív termék, ami készít neked egy finom kávét, azonban az elkészítés mikéntjébe alig van beleszólásod.
A robot készíthet neked egy kiváló kávét, de persze vacakot is, ez rajtad áll. Melós (is lehet), de ha élvezed a kávékészítést, akkor nagyon sok lehetőséget ad (előáztatás (még ezt is profilozhatod, hogy mennyire legyen agresszív, meddig tartson), majd a nyomásemelés gradiense a kezedben van, ahogy a csúcsnyomás, a flow rate és a nyomásesés stb stb. Érzed a kávét már az előáztatásnál, hogy pl. ezt túl durvára őrölted, és részben korrigálhatsz, csinálhatsz belőle pl. egy turbo shotot; olyan vizet használsz, amilyet akarsz; az előmelegítéssel a hőmérséklet profilra is van ráhatásod). A robot melós tud lenni, bár sokan "egyszerűen" használják, megelégedéssel.
-
#98690560
törölt tag
válasz RetepNyaraB #123182 üzenetére
Bogarászva a neten, szembejött egy Lance Hedrick ajánlás ami light roast és espresso témában van próbálva gyümölcsösség és savasság a cél, ez:
20GH és 45KH, ami 0,378 szóda és 0,245 keseűsó, 5 liter vizbe. Legközelebb ezt nézem meg. -
LazacX
tag
válasz Serpenthelm #123188 üzenetére
A kettő között vacillálok én is. Jól rémlik, hogy a Robotnak nagyobb mennyiségű az outputja? Az 58mm-es?
-
p.lac
tag
válasz #98690560 #123190 üzenetére
Keserűsó (magnézium-szulfát, MgSO4) helyett/mellett érdemes kipróbálni a magnézium-kloridot, én [itt] vettem.
Nem kazános gép esetén a GH felépíthető kalcium-kloridból is (nálam most fele-fele arányban van a Mg és a Ca, 8-8 ppm; kalcium-klorid is kapható a fent linkelt webáruházban).
-
vendingo
veterán
válasz Serpenthelm #123188 üzenetére
Sokan írják, hogy 9B-vel nincs sok játszási lehetőség, pedig van. Eltérő vízmennyisségek alsó felső részben, őrleménnyel való játszadozások, de tény, hogy robottal sokkal több lehetőség van ilyen szempontból.
Akarsz bíbelődni, játszadozni a kávéval? Ha igen, akkor robot.
Ha csak gyorsan és könnyen, vacakolás nélkül szeretnél egy frankót inni, akkor 9B. Nekem kb 6-7 perc csinálni vele egy kávét.
A dilemma nálam is megvolt, de egy percig se bánom a döntésem. Egy flair-t majd vadászok használtan, hogy kipróbáljam, de a 9b engem lenyűgözött, pedig volt már mindenféle gépem.
Egyik eszközzel se nyúlsz mellé, de 9b bolondbiztos.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Serpenthelm
csendes tag
Nem tudok kivenni egy hsz-t, ezért nem válaszolok:
Köszönöm!
Azért vagyok itt is, mert szeretek "játszani" a kávéval, bár a GC mellett mostanság inkább a filter az, ami a "játékot" elviszi, ezt szeretném kiterjeszteni kicsit a presszó irányban is főleg a világos pörkölések felé, ahol azt hiszem, vagy bennem, vagy a GC-ben van a baj de inkább az utóbbira gondolnék, mert messze van a tökéletes, "űr-géptől" (Vagy a JX-Pro, ami viszont ajánlott presszóra, szóval ezért erre sem gondolnék).Kinézetre mindkettő tetszik és "egzotikus", ez alapján nehéz dönteni (igen, egy kicsit ennek is szerepe van sajnos vagy nem sajnos, bár ahogyan mondtam, a 9barista megoldásai a mérnöki szememet jobban kápráztatják)
Mennyire működik a 9barista a világos pörkölésekre (Mondjuk CasMo) is? Mert lehet, hogy ez lesz a döntő szempont, amivel kávézás szempontból is tudok előrelépni.
-
p.lac
tag
válasz Serpenthelm #123196 üzenetére
Rossz hírem van, mindkettő viszi a világos pörkölésű kávékat is. (A robothoz mostanában csak filter pörkölésű kávékat veszek, megfelelően előmelegítve még bőven van benne hőtartalék.)
Itt a döntő a játék/workflow lesz, javaslom, hogy próbáld ki mindkettőt, valószínűleg itt a fórumon belül is lesz erre lehetőséged, ha szeretnéd.
-
senior tag
válasz weinmaker #123186 üzenetére
Az a “baj”, hogy:
-nincs és valószínűleg nem is lesz gyártásban már rézkazán Fragolánál
-ha valaki esetleg le is gyártatna, annyira megemelkedtek az anyag és munkadíj árak, hogy a ~100e Ft.-ot is elérné az ára.
Ebből következik, hogy ami Neked ésszerű ár, annyiért buta lenne bárki odaadni.
Kvázi még a 250e Ft-os árat sem lehetne manapság sokallni érte. Szerintem…Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest