Hirdetés
Hirdetés
-
Kidobja a Slacket a Disney
it Miután több mint 1 TB céges adatot szivárogtattak ki egy hackertámadás után, a Disney úgy döntött, hogy beszünteti a Slack használatát.
-
Füstös rózsaszínben is elérhetők a Sony csúcsmodelljei
ma Az 1000X szériás fül- és fejhallgató kapott egy nőiesebb opciót.
-
Végre a Logitech is bemutatott egy analóg klaviatúrát
ph A dolog már eléggé időszerű volt, mindenesetre a három színben készülő, TKL-es megoldás nem dúskál a hobbistáktól ellesett okosságokban.
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
icm
tag
válasz RetepNyaraB #122796 üzenetére
Ha lesz érkezésem akkor a két ünnep között szétborítom az enyém... csak az idő a kevés, de ott egye meg a fene, ez azért mégiscsak fontosabb!! Akiket egész évben nem láttam tudnak még várni míg kitakarítom a bojlerem.
Amúgy kösz a név kiegészítést, megváltoztatnám de az ultimatetitanium$$$ ügyfeleknek van. Majd lehet ha bejön egy kis zsé karácsonyra veszek ilyen lehetőséget. Megnéztem, kétezer...
lófaszt.[ Szerkesztve ]
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
cotagg
tag
válasz sz.zs. #122802 üzenetére
Honlapról: "szelepes kilós valamint nitrogén védőgázzal töltött zip visszazárható 250g tasakokba csomagoljuk". Mindegy teszek velük egy próbát majd, ezek szerint viszonylag friss a pörkölés (nem féléves döglött, erre irányult a kérdésem leginkább), illetve a csomagon jelölve a pörkölés dátuma, ha jól értem.
-
senior tag
válasz cotagg #122803 üzenetére
Mikor még nem írtam bele megjegyzésbe hogy 3 hétnél régebbit nem kérek, volt, hogy kaptam több hónapos tételt. De Messengeren lehet náluk érdeklődni, hogy egy adott kávé mikori pöri. A csomagoláson a lejárati idő szerepel csak.
.Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
ribarszki
őstag
válasz vicces1 #122806 üzenetére
Ezt az árat értelmezni sem tudom.. Bár remélem komoly, mert viccnek kicsit durva lenne..
Viszont nekem is van nyomtatott, akupunktúrás wdt-m, s magasan a legjobb wdt amit valaha használtam. Pár kavarással könnyed, bolyhos, laza lesz az őrlemény. Az egyik legjobb apró kiegészítőm amit beszereztem az utóbbi időben.
Renekát, IMS-t is használok, nem látok karcolást.[ Szerkesztve ]
-
#98690560
törölt tag
válasz vicces1 #122806 üzenetére
Azért azt nézzük meg, hogy ez nem otthon lett nyomtatva Random Pista printerén,hanem a Pesado gyártja, minőségi anyagokból, ezen az elven akár a VST-t is lehipszterhülyeségezhetjük az ára miatt, amikor 2000ért is lehet kosarat venni az aliex-en. (Persze, ettől még drága ez a wdt tool, igen) Egyébként a VST-t sem karcolja meg
Egyébként ha már a megvezethető homebaristáknál tartunk, lett valami a Sprometheus féle 7 BAR csapolás témából? Nem találok róla semmit, pedig elég jól levezette, hogy érdemes (lenne) belenyúlni a gépebe. Bár amikor megvettem a MaraX-et, akkor ugye levettem 10,5-ről 8,5-re, de érdkelene, hogy érdemes e még lentebb menni nyomással.[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz #98690560 #122809 üzenetére
Én otthon, a La Scalaval jellemzően 3 bar körüli max nyomáson kávézom, bár ma pont kicsit finomítottam rajta és belenyaltam a 7 barba is a 19 grams kenyával. Világos pörköléseknél ajánlott, nem is érdemes erőltetni ezeket a klasszikus, 9 bar italokat. Bár arról vitatkozhatnánk, hogy mi számít klasszikusnak, szerintem nem a pumpás profil. Érdekes, szép lassan visszatalál mindenki, meg a hi-end is a karos világ profiljaihoz, illetve azok továbbfejlesztéséhez. (flow kit kell hozzá, de szerintem az egyik legjobb tuning, én már bánom, hogy nem azonnal raktam be, mikor megjelentek a piacon).
-
Sped
aktív tag
válasz vicces1 #122806 üzenetére
Nekem van aliról ilyen, csak hatodárban, szeretek vele gereblyézni, nekem ez és a tamperelés rendes megtanulása mindenféle csatornázós gondomat megszüntette (jó persze nem mindig tökéletes, de sokat javult az átlag). Amúgy érdekes ez a kávézás így lassan egy fél év után azt látom ez is egy olyan hobbi ahol a tudományos eredmények, a meggyőződés és a hit erősen keveredik, a végén pedig úgyis mindenki arra esküszik hogy az ő kávéja a legfinomabb.
IndyCar Series - Real Racing, Real Sport
-
icm
tag
válasz Toobee #122810 üzenetére
Lance mostani Cafelat Robot videóján tipikusan ezt érzem, hogy felmenőben van a dugattyús és rugós dugattyús gépek profilja.
Ha már Lance, tetszik, hogy bemutatja a Faema Baby-t is, összehasonlítja vele a Robot-ot ami akárhogy nézem egy Baby modern köntösben, jobb anyagokból. Lever magazinról is tesz említést. Sok információ van benne, tetszik."Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
public NMY
csendes tag
egy kis Impresso kód, hátha valakinek aktuális (18%), vasárnapi működik:
KARIAJI2022
-
icm
tag
OldManCoffeeRoasters csomagját most kaptam meg:
2022.12.14-i pörkölés. Evvel nincs gond, azt nem tudom, hogy végül világos (filter) vagy sötét (espresso) pörkölést kaptam (filtert választottam) de a csomagoláson erre semmilyen jel nem utalt. Még itt-ott apró hibák vannak: 250g helyett 1kg csomag címkéje van rajta. Apróságok. Remélem a kávéjuk rendben lesz. Drukkolok nekik!"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
icm
tag
válasz Toobee #122822 üzenetére
A szürcsöléstől én is falnak tudnék menni, a másik a csámcsogás - de az szerencsére kávézáskor nincs.
Amerikaiak meg vinnyognak, angolok meg kb pöszék és olyan mintha tele lenne nyállal a szájuk... de másoknak meg mi vagyunk "furák""Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
#98690560
törölt tag
Nekem volt rajta egy matrica a tetején, azon írta, hogy milyen pörkölés, úgy emlékszem, hogy a piros szín jelezte a presszót, a zöld pedig a filtert. Viszont ami elég félrevezető volt, hogy a sötét presszó pörkölésnek jelzett szint egyáltalán nem sötét, sőt, szóval teljesen hülyeség részükről így nevezni, mert aki direktben a klasszik sötétet keresi, az meg fog lepődni bontáskor.
-
hoffman_
veterán
válasz Jhonny06 #122824 üzenetére
nem kell túlbonyolítani, a tűk párszáz forintból megjöttek, bor meg mindig van itton.
ha 3D nyomtató tű mellett voksolsz, 0.3mm szokott lenni a go-to.[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Kávé Kálmán #122828 üzenetére
Jövök a Priussal az ér? Kevesebb co²-t köhög a levegőbe, mint a biciklis horda, mire felér
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
sinick
senior tag
Sziasztok!
Kávéfőző és kávédaráló ügyben jöttem át a "Háztartási gépek" topikból (ld. 74863, 74894, 74919). Egy Szarvasi kávéfőző és mezei késes kávédaráló párost váltanék.
(Igazából a Szarvasi égett pörköltjével is ellennék, ha nem kéne évente a lenti kapcsoló takarítása miatt darabokra szedni meg összerakni. De ha már jobb gép, jobb daráló, akkor kell bele a "frissebb " kávé, meg lágyvíz, meg stb. de azért ne ijedjen meg a szerkezet a "döglött" kávétól meg csapvíztől se!)
Valaki egy AVX TB1 kávéfőző és CG5 kávédaráló párost ajánlott, amit ebben a topikban viszont nem igazán ajánlanak. Másvalaki egy Delonghi Dedica kávéfőzőt, Lelit Fred darálóval.
Kérdéseim:
1. Ha nem AVX, akkor inkább Delonghi Dedica?
2. Lelit Fred helyett esetleg egy Delonghi Dedica KG520 daráló? (Mert nem bánom, ha egy a gyártó)
3. A Delonghi Dedica-ba a szűrő kétfalú túlnyomásos szűrő? (Gyári oldal szerint szerint "Túlnyomásos/Kétfalú kávészűrők".
4. Olvastam, hogy a kétfalú szűrők helyett ajánlott inkább a szimplák használata. Dedicahoz ezek azok: egycsészés, kétcsészés?Keretet eredetileg 100-150-re írtam, kb. 200-ig el tudok menni.
Köszi, sinick
-
p.lac
tag
válasz RetepNyaraB #122829 üzenetére
Hogy a hülyeség ne maradjon válasz nélkül: egy prius nagyságrendileg 5x annyi co2-t bocsát ki, mint egy kerékpáros. (A prius mást is kibocsát (nox, co), az előállítása során is sokkal több co2 keletkezik, gumit is többet koptat stb stb.)
-
Kávé Kálmán
tag
válasz RetepNyaraB #122832 üzenetére
a bringások nem kérődznek... viszont a legtakarékosabb autók is menten durván szlopálni kezdenek hegymenetben. jó nagy bringás boly kéne ehhez.
Bringázni ér csak. Egy supporter oldtimer Vespa kapott felmentést, ha beindul délelőtt. -
stereofan
tag
válasz sinick #122830 üzenetére
szia,
igen a gyári delonghi kosarak duplafalú, ún. nyomasfokozós kosarak. a gyengébb minőségű bolti kávékhoz ezeket nyugodtan lehet használni. frissen pörkölt frissen őrölt kávéhoz ajánlott inkább egy normál, nem nyomásfokozós kosár, ebből is a kétszemélyes. ezt külön kell megvenni, nincs a delonghi kínálatában.
ehhez a gyári kart is át kell szerelni egy kicsit.
rendes tamperre is szükség lesz.
a vízre mindegyik gép érzékeny.
a delonghi őrlőt én nem ajánlanám, inkább a kezdő presszóképes őrlőt: graef cm 702.minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
senior tag
Leakcióztam a gyönyörű állapotú Major Electronicot , vigyétek
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
stereofan
tag
válasz sinick #122836 üzenetére
ez pl. egy sima, normál kosár, olyan, amin átlátsz ha a fény felé tartod. ha ilyen szeretnél használni a gyári karban akkor ki kell szedni a műanyag betétet: van aki nyitott karral használja ezt a kosarat.
a gyári kosarakat megkapod a géppel együtt.
azok is szétszedhetőek, tisztíthatóak.
ezeknek a kosarakon nem látsz át.minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
mjxb90
csendes újonc
Sziasztok!
Van egy olyan érzésem, hogy a Graef őrlőm (CM 702) pengéje kezdi megadni magát..milyen orvoslási módszereket tudnátok javasolni? Hol és mit érdemes bele vennem penge gyanánt?
(első ilyen cserém lesz, még "penge szűz" vagyok )
Nagyon köszi előre is! -
nate82
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a véleményeket, észrevételeket a Normcore tamperrel kapcsolatban, rájuk írtam van-e EU raktáron de azóta sem válaszoltak. Ettől függetlenül megrendeltem tőlük (sajnos Kínából jön) és ha minden igaz két ünnep között megérkezik.
-
nate82
csendes tag
Valaki használt-e már ilyen wifis pidet: https://www.tindie.com/products/makerstorage/wifi-pid-temperature-controller/#specs
Vagy van olyan típus ami már bevált és wifis hogy el lehessen rejteni? -
dis236
csendes tag
Sziasztok!
Nem rég kezdtem el itthon presszózni és azt vettem észre hogy a lefolyás az mindig a kosár széléről indul, ahogy olvasgattam a neten "donut"-nak hívták.
Azt írogatták hogy ez amiatt lehet hogy a tamperem nem illeszkedik jól a kosárba ami azért furcsa mert mikor rendeltem a kosaramat (IMS 16/22g) akkor direkt rendeltem egy AVX 58.5mm-es tampert hogy jól illeszkedjen bele.Belepróbálva valóban volt egy nagyon pici rés, lemérve pedig a tamper kb 58.45mm a kosár pedig 58.65mm.
Igazábol azt akartam kérdezni hogy szerintetek segítene-e ha vennék egy Normcore tampert amiről mostanában volt diskurzus? Amiatt habozok mert a normcore is 58.5mm-esnek írja a tamperét így lehet hogy az is picit kicsi lenne és nem lennék vele előrébb.Edit: azt elfelejtettem leírni hogy wdt-zek mindig tampelés előtt
[ Szerkesztve ]
-
icm
tag
válasz dis236 #122844 üzenetére
A Normcore abban fog segíteni, hogy használatával minden pogácsa ugyanazt a nyomást fogja kapni - így a tömörítés is azonos lesz. Az is hozzátartozik, hogy a ferdén tömörítés lehetőségét is minimálisra csökkented - kb nullára azért nem odafigyelve el tudod rontani de ahhoz tényleg fullba kell nyomni... Így a tömörítésből adódó hibát kiveszed a hibalistából.
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
Saughassy
aktív tag
Vartam egy kicsit a tapasztalatokkal, de a K4 nalam azert nem felhotlen boldogsag. Mindene feltoltodik sztatikusan es ragad hozza az orlemeny. Ha utogetem hogy levaljon, akkor meg csomosodik. Senki nem irt ilyesmirol, de ketlem hogy egyedi problema.
Az orlemeny allaga, kinezete egy Eureka Single Dose hoz viszonyitva sokkal kevesbe "fluffy" es az utogetes miatt nem is konzisztens. Kotelezo WDTzni, az SD vel ellentetben.Ezzel egyutt nem bantam meg, csak furcsallom hogy ezekrol eddig nem nagyon irtatok.
-
#64905664
törölt tag
válasz Saughassy #122847 üzenetére
Nálam a J-max ugyanez de - eddig 5 hét alatt egyetlen kávéval: St Giusto-intenso.....roasted....a többi egyáltalán nem tapad fel sem a daráló aljára sem a pohárba azt mondhatom, hogy kiöntés után fém tiszta a daráló minden része, egy fújintás és ragyog mint Salamon tükre.
Az előbbivel viszont elképesztő, csak ecseteléssel tudom letisztítani az említett helyeket. Hozzáteszem, hogy ez az ecsetelés nem azonos a Graeffel mert ott le kell szerelni a felsőrészt, a felső kosarat stb és úgy kotonászni benne ecsettel ami még ekkor sem leányálom. Mondanom sem kell bár az íze jó de ezt a babot ezután nagy ívben elkerülöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen