-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
icm
tag
válasz bbuffy #122403 üzenetére
Direkt raktad a fedéltartó gyűrűt a hajtókarra majd azt a fedélre? Kicsit nagyobb a kar játéka így és kisebb a csatlakozó felület... ha már lehetőség van minél nagyobb felületen átadni a "nyomatékot" célszerű nem csökkenteni. A hajtókar belső kialakítását ez szerintem deformálhatja idő előtt.
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
CsiguszMaxim
senior tag
Sziasztok! Ma jött a postás [kép]
A K4 már otthon pihen, a nespresso gép meg csak retteg a sarokban.
Már sok mindent tudok, de még így is rengeteg olyan dolog van, amiről fogalmam sincs.
Kettőt, kérdeznek most: a K4 nél milyen módon tudok belőni egy első körös szemcseméretet, amitől aztán mehet majd lejjebb, feljebb ha kell? (presso, sötét pörköles)2. Ha megbontom a kávét, utána mi a szakszerű tárolási módszer és mennyi időn belül kell elfogyjon?
Előre is köszönöm
Best teaparty evaaaaaaaaa!
-
icm
tag
válasz vendingo #122407 üzenetére
RTFM?! na nem piszkálásképp... ugye egy fém U alakú biztosító "gyűrűt" adnak tartalékba, meg kapod a műanyag fedéltartó gyűrűt. Rövid a manual cserébe telenyomják nedvszívó párnákkal az csomagot
Hozzám is megérkezett. Amazonos. Kettőt rendeltünk McNamarával. Egy nap eltéréssel meg is érkeztek. Gondoltam egy csomagként kezelik ezeket de nem, inkább külön zacsi, külön címke, kétszer jött a futár.
Nálam szimpla kosár van, 11g be - 22g ki. 1 teljes fordulat és utána 13 kattanásra vagyok az aktuális tesztpörivel... van ebben még bőven tartalék.
Niche esetén tudjuk egy osztás az hány mikron? Oké, hogy fokozat mentes és kétszer ugyanoda nem fogom tudni állítani... csak a számok miatt érdeklődöm. Nem kerestem utána, de hátha valakinek van információja."Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
-
#98690560
törölt tag
válasz Nutra #122410 üzenetére
5 nap volt mire megjött az utóbbi két rendelésem tőlük.
Egyszerűen nem értem, hogy mit csinálok rosszul, egyáltalán mit lehet elrontani a screennel Át sem vizesedik a pogácsa egy része, a kivonatolás is rossz és a végén nemhogy nem esik ki egyben, de a pogi fele szárazon beleragad. Annyira felhúztam magam tegnap, hogy azóta a kávégépet sem kapcsoltam be. Múltkor az etióp tesztpörkölés szivatott taknyosra, most a puck screen, eléggé elvette a kedvem az otthoni presszózástól az egész. -
vendingo
veterán
Köszi. Nem szokásom használatival bajlódni :)
Azért nem semmi lavinát indítottam k4 beszerzéssel kapcsolatban. 8-10 darabot biztos összevadászott a topic, amióta linkeltem az alis beszerzést. Cserébe el is nyertem méltó büntetésem, mert a szegedi face hitközségből kiátkoztak ban formályában, de lehet még prikezsiát is tettek rám.
Ne gondolja senki, hogy a drágábbat veszem, ajánlgatom a többieknek.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
#64905664
törölt tag
válasz #98690560 #122411 üzenetére
Szia.
Elnézést nem vagyok profi de én is használom a Flair 58-nál a puck screent és tökéletes a pogi. Nem tudom mennyit használtad már? Mert ha sokszor és utána romlott el: visszább írta valaki, hogy kiforrázza 20 kv után és sok trutyi fő ki belőle. Nekem semmi bajom nem volt vele de a kisördög nem alszik és ezt olvasva 30-40 kv után főztem ki, teljesen tiszta maradt a víz. De! Minden főzet után a forró vizes csap alatt mindkét oldalát veretem utána a tenyeremhez csapkodom - szó szerint - és így 3-4 csapás után már nem jön víz belőle megtörölgetem, utána lerakom élire, hogy a kövi főzéshez száradjon ki. Én a kiforrázás helyett - ez nem jön be nálam - kb 30 kv után viszem a kopresszoromhoz és jó nyomással át fújatom. A tenyeremhez rakom közben de semmi trutyit így sem láttam csak tiszta vizet, de arra gondolok ha sokszor használtad és mostanra romlott el hátha el van a nagyon sűrű szita szövet egy része dugulva? Mert most nekem is van egy kávéfajta amely érthetetlen módon mindenhova odatapad, mindenhonnan ecsettel kell eltávolítani - pohárból, kézi őrlő aljából stb - míg a többi kávénak eddig elég volt 1 fújintás és fém tiszta lett a daráló (J-max). Szóval egy próbát megér..... -
JózsefK
csendes tag
válasz bbuffy #122403 üzenetére
Várom a beszámolót presszó fronton!
Elb@harintottam mert nem volt idom nagyon bf alkalmával rendelni és most meg nézelődőm a nagyon finom presszó képes kézi őrlődik iránt (azért fontos a nagyon finom, mert némelyik koffeinmentes brutális finom őrlést kíván és az nem mehet az én őrlőmbe, amibe koffeines kávé megy)Igazából tapogatózom melyik tudja ezt, kérdeztem itt is, de nem nagyon jött válasz
1Zpresso-ból 1et próbáltam az nem volt jó és nem tudom melyik lenne megfelelő
A commandante és kinu horror áron van és ha jól tudom a commandante kés cserés isHa van tapasztalatod megköszönném ha megosztanád
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz CsiguszMaxim #122408 üzenetére
Nincs gyártói ajánlás az őrlőre? Ha van, akkor kövesd. Ha nincs, akkor kalibráld (amennyiben lehet) tehát állítsd be úgy, hogy a tárcsa nulla pontjánál összezárjanak a kések (ne próbáld tekergetni közben). Innen mondjuk két teljes kör és próba pár gramm babbal. Ha jól néz ki próbálj egyet húzni vele és meglátod merre tovább.
A babokat gyári zacsiban, szelepet leragasztva, de ahogy gondolod, nem fontos. Ha van spájz, vagy hűvösebb hely akkor ott. Ne hűtőben. Mondjuk két hét alatt fogyjon el egy zacsi azért. Ne borogasd belőle a babot és ne is állítsd fejre. Kanállal szedd belőle a cuccot (maradjon benne a CO² minél tovább). Ne nyomd ki belőle a "levegőt".
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
#64905664
törölt tag
válasz JózsefK #122414 üzenetére
Nekem párat ajánlottak ebben a topikban néhány hete, közülük ezt választottam:
1Zpresso J-Max silver - kávédaráló
"A darálás durvaságának beállítása
A darálás durvaságának beállítása a daráló felső részében levő gyűrűvel történik, ezért a darálót nem kell szétszedni. 90 szintű beállítás közül lehet választani. Egy lépés csak 8,8 mikron, ezért a durvaság beállítása nagyon pontos." /ezt megerősítem, bő 3 hetes használat után sőt, a darálás gyors és könnyed/
1Zpresso J-Max silver - kávédaráló (ekokapszula.hu)[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
válasz JózsefK #122414 üzenetére
"ha jól tudom a commandante kés cserés is"
Ezt honnan vetted? A commandante késével semmi baj nincs. Sztem te a tengelyre gondolhatsz, azt érdemes sűrűbb menetes red clixre cserélni, ha espresso a cél (lehet azért a nélkül is élni, legfeljebb egy kis örlemény tömeggel is játszani kell) -
icm
tag
válasz vendingo #122412 üzenetére
Miért vágott ki a Pápa?
Szemeztem már evvel is, de a normcore-ral is. A 38mm-es azért nem volt valami szimpi. A mypressire belőttem. Lehet majd holnap lövök arról egy videót. Izgalmas kis ketyere. Ha nem unjátok de ha unjátok akkor is rakok fel majd képet arról."Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
rastacsz
tag
válasz vendingo #122423 üzenetére
Azért csak a második link után, mert kicsit csúszásban van. Pl most csodálkozott rá, hogy van az olcsó, egyszerű puNpa szabályozás dimmerrel, el is küldte a corrimának.(mert ők eddig szatyorban éltek ) Igaz, Lance már nagy közönség előtt bemutatta, hogyan épített be a gaggia classicos videójában, meg az egész internetek tele van ezzel egy halom típus esetén...
(+ amikor nagy akciók vannak, pl a Bia egy százassal olcsóbban, ugye senki nem gondolja, hogy egy fillért is bukik rajt'? Nem Teréz anya/papa ő )
[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
-
AeSDé Team
őstag
Egy kis eyecandy fotóalbum a Loveramics csészékről: [link]
AVX-től rendeltem két 300-ast, egy 250-est és egy 80-ast, nagyon hamar ideértek. Gyönyörűek, szerintem nagyon megérték. Első próbálkozásra egyből kiöntöttem az eddigi legszebb latte-art szívecskémet. Pár napja tanulgatom, és eddig csak nagyon mély bögrékkel tudtam kipróbálni, ezekkel sokkal egyszerűbb
-
vendingo
veterán
Próbálta már valaki a kalmár Brasil Cerrado Mineiro kávéját?
Vélemény?Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
#98690560
törölt tag
-
p.lac
tag
válasz sz.zs. #122442 üzenetére
Nálam volt Chelbesa "rendes" filter pörkölés, robotban, rendeltem most bf-en is.
Minden előmelegítve (kosár, dugattyú), 92 fokos víz (KH 40, GH 10), kb 19g, 15-20s előáztatás, majd 4 baros csúcsnyomás és 2g/s lefolyás 1:2.2 arányig. Hozta a fekete citromos teás ízjegyeket, nekem ízlett.
-
tomszli11
tag
Sziasztok!
A kérdésem azokhoz irányulna, akik Philips Lattego 2200-t használnak, vagy egyéb Lattego készüléket.
Az normális jelenség, hogy amikor mossa át magát a készülék (ki-bekapcsnál) akkor nem csak a lefőző lyukakon, hanem valahol a gépen belül is jön a viz belőle?
Legalábbis hiába teszek alá egy bögrét, annak ellenére víz megy a lecsepegő tálcába.
Illetve még azt figyeltem meg, hogy eddig egyből jött a kávé főzéskor, viszont most először víz folyik belőle majd utána indul meg a kávé.
Köszönöm a segítséget előre is! -
SoundON
tag
Ismét keresek ismerősnek fullos rézkazános GCt.
Ha valakinél lapul még ilyen kérem írjon rám üzenetet.
köszi -
Süvi
őstag
Sziasztok!
Ma minden igaz jövő héten érkezik az 1Zpresso J-max
Van itt a környéken egy nagyon jó kávézó (AHÁZ), később majd innen biztosan fogok rendelni, de az örlő, naked portafilter tesztelését nem 10.000 Ft+-os kávékkal végezném.
-Az Aldiban láttam 5-7 E Ft-os kávékat, amelyeket augusztusban csomagoltak. Érdeklődnék, hogy már ezek is "döglött" kávénak minősülnek?
-Esetleg tudnátok javasolni ilyen árkategóriában frissebb kávét? (ha létezik egyáltalán)
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest