- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nunder
őstag
válasz
RetepNyaraB #6163 üzenetére
Tudom én, hogy a gép maga a limitáló tényező ebben az egyenletben, de én valahogy előbb mindig igyekszem a legtöbbet kihozni abból amim van, mielőtt a következő szintre lépnék.
Elengedem a kar dolgot akkor, tamper holnap érkezik az AVX-től. Köszi az eddigieket mindenkinek, nagyra értékelem a segítséget.
-
Nunder
őstag
válasz
RetepNyaraB #6137 üzenetére
body007 kolléga által linkelt eladónál van egy ilyen szett, amiben a két kosár van, és egy portafilter. Egy ilyenre rápróbálni esetleg? Vagy maradjak a két kosárnál csak.
-
Nunder
őstag
válasz
RetepNyaraB #6133 üzenetére
Ha megmondod mit mérjek és hol, akkor nagyon szívesen körbeméricskélek mindent tolómérővel stb.
body007: Szűrőről van valami infód? Weboldal ahonnan jött vagy valami?
-
Nunder
őstag
válasz
RetepNyaraB #6131 üzenetére
Itt van egy videó, amiben valamelyest látszik a kar, de éppen körbe is tudom majd fotózni ha segít.
Pont most akarok tampert venni, csak gondoltam összevárom a karral/kosárral, ha már úgyis AVX-ről lesz a rendelés. -
Nunder
őstag
Egy meglehetősen banális kérdéssel fordulnék hozzátok, valószínűleg rosszul fogok használni kifejezéseket stb., szóval előre is elnézést kérnék.
Van egy nyomásfokozós Ufesa gépünk, amihez egy Graef 702-vel őrlöm a kávét.
Viszont a szűrőket és a hozzá kapott kart ki nem állhatom. A szűrőkosarakban folyamatosan megül a pangó víz, úgy kell kirázni/megvárni míg kifolyik magától.A karról nyilván pár hónap után letört a kis kallantyú, ami a kosarakat hivatott a helyükön tartani, amíg a zaccot kiszedem belőle, így eléggé macerás a folyamat. A másik probléma, hogy a karból kivettem a nyomásfokozó egy részét, de így sem egyenletesen folyik ki a kávé a két oldalon, ami nagyon zavaró.
Ahogy látom, nem én vagyok az egyetlen, aki szeretne másik kart hozzá, így szeretnék segítséget kérni. AVX-szen nézelődök, de nagyon nem értek a lovakhoz. Szeretnék egy (esetleg kettő) olyan kart, ami olyan mint a nagyképek fix szűrős karjai 1 illetve 2 kifolyóval. Hogy ne kelljen kapargatni a zaccot, ha nem ki lehessen ütni és ne kelljen cserélgetni a szűrőkosarakat.
Létezik megoldás erre egy ilyen kis géphez? Vagy esetleg tudnátok ajánlani alternatívát? Ha a kiütés nem megoldható és cserélni kell a szűrőket, akkor nyilván az is járható út, azon is gondolkoztam, hogy a kifolyó sem lényeges, egy bottomless-szel is jól meglennék.Előre is köszi a válaszokat.
-
Nunder
őstag
Nem tudom, hogy volt-e már, de most a 3000-es EMAG kuponnal a Graef CM 702 szállítással együtt 32780 forintra jön ki.
Ennyiért még nem láttam, be is húztam, ha már annyira ajánlottátok.
Gondolom ha rákeresek külön erre a fórumban akkor sok tanácsot találhatok majd, de esetleg kezdésnek egy nyomásszabályzós géphez milyen beállítást javasolnátok? -
Nunder
őstag
Tanácsot szeretnék kérni tőletek.
1 hónapja szembejött velünk egy kávéfőző, ami nekünk óriási ugrás volt a meglévő kapszuláshoz képest, méghozzá egy Ufesa CE7255.
Bagóért vettük újan, fogalmam sincs milyen kategóriát képvisel, de már laikusként is érződik, hogy még az eddigi french press-hez képest is sokkal finomabb, krémesebb kávét főz. Kb. 0 infót találtam róla, teljes áron meg se vettem volna, de így féláron elfogadható szvsz.
Látom, hogy sokan kérdezik az őrlőt, hogy mihez milyet érdemes. Amerre tudtam a környékben szétnéztem, és siralmas volt a felhozatal. Ami a legjobbnak tűnt az egy DeLonghi őrlő volt 20k körül, ami már legalább külön tartályba darál. Graef 702 az etalon a nagy többség szerint, de nem biztos, hogy ehhez a géphez megérné, illetve ha jól gondolom az elég nagy helyet is foglal, ami szintén sarkalatos pont nálunk. Mi az ilyen általánosan leginkább ajánlott belépő szintű őrlő mostanság? Figyelembe véve a gépet nyilván.
Ahogy eddig tapasztaltam, a gép nagyon érzékeny arra hogy milyen finomra van őrölve a kávé. Kb. mindegy hogy tömörítem, bizonyos fajtánál egyszerűen mindig marad "pangó víz" a karban. Gondoltam arra is, hogy venni egy alap tömörítőt (51mm-es jó lenne) mert a gyári műanyag kanál/tömörítő kombó ezek szerint nem valami fényes. Aztán simán lehet, hogy én csinálok valamit rosszul, dehát valahol el kell kezdeni.
Kávé kérdésbe már bele se kapok, mindenképp szeretném a saját őrléssel kezdeni, aztán marad a trial and error.
Bármilyen tanácsot szívesen fogadok, elnézést ha a sokadik mafla vagyok a sorban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Építő/felújító topik
- Linux kezdőknek
- Teljes verziós, ingyenes mobil játékok és alkalmazások
- Synology NAS
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- További aktív témák...
- DJI NEO Fly More Combo (FMC) drón szett - garancia 2026.11.17-ig
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- DJI Mini 3 Fly More Combo drón szett
- DJI AVATA Explorer Combo drón - 3 akku, Goggles Integra szemüveg, hátizsák
- DJI Avata drón +Motion controller - hibátlan, karcmentes állapotban
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged