Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Bluetooth-headsetekről általában
- Netfone
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Túl szigorú a véletlen érintések elleni védelem az iPhone 16 Próban
- iPhone topik
- Mobil flották
Hirdetés
-
Újabb Redmi Watch 5 érkezett
ma A Lite modell AMOLED panelt, BT hívást és GPS-t kínál fillérekért.
-
Billentyűzettel autóznék újra, van még ilyen gém?
lo Régebben voltak billentyűzettel jól irányítható "árkád" autós játékok, most csak két ilyet ismerek:...
-
PlayStationre is megjelent a Palworld
gp A szóbeszédek igaznak bizonyultak, mostantól a Sony konzolján is elérhető a teljes kiadás.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz apholyon #10080 üzenetére
Korábban már írtam. Ezekkel nem egy szétégetett keserű, híg löttyöt lehet csinálni, amit cukor meg tej nélkül meg se lehet inni, hanem sűrű, krémes, kismennyiségű kávét, aminek van önmagában is íze és nem kell hozzá cukor, h iható legyen.
Cserében nagyon nem árt viszonylag friss pörkölésű szemes kávét venni, és csak főzés előtt az adott adagot, tizedgrammos mérlegen ledarálni egy normális őrlővel. Sokan nem akarják ezt a "tökölést"Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Alusky
aktív tag
válasz apholyon #10080 üzenetére
Mármint melyik kar, mert több is van. A Szarvasinak is van karja, vagy ő a másikfajta Szarvasit használja?
Ezek szivattyús presszógépek nagyobb nyomáson dolgoznak és alacsonyabb hőfokon, mivel nem a víz forráspontja és zárt térből kiszökési hajlama folyatja át a vizet a kávén, hanem a szivattyú nyomja át. Finomabbra darált kávéhoz is vannak tervezve, kevesebb víz van átfolyatva a kávén is, így egy krémes, sűrűbb kávét ad, tömörebb ízzel. Klasszikus értelemben ezt szokás felhígítani melegvízzel utána aki akarja, de ezeket is lehet használni Szarvasi féle kávézásra hogy átnyomat rajta annyi vizet ami kell épp, ha 1-2 emberről van szó, mert annyi kávé még belefér. Ki kell tapasztalni, hogy mikortól romlik az íze, mert ezek a szivattyús gépek a nagyobb nyomás miatt, ha túl sok vízzel van főzve mindent kimosnak a kávéból, azt is amit nem kéne már. Erre a Szarvasi kevésbé hajlamos, az viszont a túl meleg víz miatt ad másfajta ízt.
Igazából ez két teljesen külön kávékészítési módszer, valamennyi átfedéssel.A kis kar az gőzt ad, tejbe kell rakni és felhabosítja, de vannak gépek amik forróvizet is adagolnak ki vele a teához vagy a kész kávéhoz hígítani pl. vagy előmelegíteni vele a poharat meg a gép többi részét.
Karos alatt a manuális gépeket is lehet érteni, de az megint egy más műfaj, az biztos nem fog kelleni anyukádnak. [link]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Öt Starship után embereket küldene a Marsra Musk és a SpaceX
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Apple notebookok
- Decemberben érkezik a Legacy of Kain Soul Reaver 1-2 Remastered
- Bluetooth-headsetekről általában
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Netfone
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen