Hirdetés

Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dorian

    félisten

    válasz apholyon #10080 üzenetére

    Korábban már írtam. Ezekkel nem egy szétégetett keserű, híg löttyöt lehet csinálni, amit cukor meg tej nélkül meg se lehet inni, hanem sűrű, krémes, kismennyiségű kávét, aminek van önmagában is íze és nem kell hozzá cukor, h iható legyen.
    Cserében nagyon nem árt viszonylag friss pörkölésű szemes kávét venni, és csak főzés előtt az adott adagot, tizedgrammos mérlegen ledarálni egy normális őrlővel. Sokan nem akarják ezt a "tökölést"

    Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

  • Alusky

    aktív tag

    válasz apholyon #10080 üzenetére

    Mármint melyik kar, mert több is van. :DDD A Szarvasinak is van karja, vagy ő a másikfajta Szarvasit használja?

    Ezek szivattyús presszógépek nagyobb nyomáson dolgoznak és alacsonyabb hőfokon, mivel nem a víz forráspontja és zárt térből kiszökési hajlama folyatja át a vizet a kávén, hanem a szivattyú nyomja át. Finomabbra darált kávéhoz is vannak tervezve, kevesebb víz van átfolyatva a kávén is, így egy krémes, sűrűbb kávét ad, tömörebb ízzel. Klasszikus értelemben ezt szokás felhígítani melegvízzel utána aki akarja, de ezeket is lehet használni Szarvasi féle kávézásra hogy átnyomat rajta annyi vizet ami kell épp, ha 1-2 emberről van szó, mert annyi kávé még belefér. Ki kell tapasztalni, hogy mikortól romlik az íze, mert ezek a szivattyús gépek a nagyobb nyomás miatt, ha túl sok vízzel van főzve mindent kimosnak a kávéból, azt is amit nem kéne már. Erre a Szarvasi kevésbé hajlamos, az viszont a túl meleg víz miatt ad másfajta ízt.
    Igazából ez két teljesen külön kávékészítési módszer, valamennyi átfedéssel.

    A kis kar az gőzt ad, tejbe kell rakni és felhabosítja, de vannak gépek amik forróvizet is adagolnak ki vele a teához vagy a kész kávéhoz hígítani pl. vagy előmelegíteni vele a poharat meg a gép többi részét.

    Karos alatt a manuális gépeket is lehet érteni, de az megint egy más műfaj, az biztos nem fog kelleni anyukádnak. :DDD [link]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák