Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic V2 - origami
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
Új hozzászólás Aktív témák
-
RandomName
senior tag
A: Sok a csaló.
B. Sok a "nem kereskedem üzletszerúen" (DE) vásárló, és eladó. (Valamilyen szempontból ők is csalók, mert magánszemélyként végeznek üzletszerű tevékenységet)
C. Vannak kereskedők.
D. Vannak akik eladnának vennének néha valamit.Régebben nem ezzel a nick-el voltam, egyszer nem értettem egyet az ÁSZF-el, és töröltem magam, majd pár év múlva újraregeltem.
Régi nicken jártam be a hülyét kapok az apróktól vagy mi a címe topicba. Oda így linkelnek hirdetést, és elég sarkosan véleményezik, van amelyik tényleg olyan, hogy hülyét kapsz tőle. De nem ez volt az általános.
Látlelet akkorról:
-Aki nem annyiért adja, mint amennyit én adok érte az hülye f*sz, hát akkor hogy adom haszonnal tovább?
-Aki vásárlásnál alkudni akar, az hülye fasz, mert pénzt akar kivenni a zsebemből.
-Mindenki hazudik.*
-Mindenki csalni akar.*Egy akkor 8-10 éves Magnat Motion 110 háttérsugárzó pár volt hirdetve, képpel, keveset használt, dobozzal, megvigyázott állapotban, a topiclakó úgy indította a hszt, hogy hazudsz bazdm*g! Én meg leírtam, hogy ebből pl nekem is van, szerintem ugyanabban a MM akcióba vehettük 2004-ben, és az enyém is dobozban áll 15 éve, és köszi az ötletet, mert kicsomagolom, és az lesz a pc hangfalam egy yamaha AX300 erősítővel. (Ez sok éve volt, de mai napig az a PC front hangfalam) De amúgy több ismerősnek is van talán még bontatlan is, mert anno az egy baromi jó vétel volt.
Volt egy kis mismásolás, hogy én más vagyok, mert olvasom a topicot, de mindenki más biztos hazudik...
És azért volt más észrevételem is a topicban a kereskedelemmel kapcsolatban....
Először csak aranyos/vicces volt a sztorikat olvasni, utána meg egyre inkább cringe. És sok esetben a topiclakók miatt...
Ezen a nicken már nem követem a topicot, de szerintem nem sok minden változott....
Pont van egy eladnivaló konzolom, de marhára nem találok platformot, ahol meg is akarnám hirdetni. Hardveraprón tartok tőle, hogy ezek a topiclakók találnak meg, Marketplace-en sok a buckalakó egybites, Jófogás meg máshogy sz*r......
Kb egy hónapja azon gondolkozom, hogy lehet inkább nyomtatok papírt, és kirakom a villanypóznára.... -
"-Értem a félelmet eladói oldalon is, de nem kellene talán annyira rettegni - eladóként. "
Amikor egymás után 3-4 utánvétest nem vesznek át, akkor már lehet?
Mert hogy a személyes találkozóra nem jön el, az legalább pénzbe nem kerül."-Nem, továbbra sem értem az utánvét-ellenességet. Tényleg az az 1-2 ezer forint számít? "
Mind, értsd, az összes azt írta, hogy ő tuti átveszi. -
Először is, köszönöm a kulturált reakciókat! Kulturáltabbak is talán mint az írásom lett, az emlegetett hirdetőkhöz képest pedig 1000-szeresen jobban írtatok.
Kicsit visszanyertem a bizalmam a fórumban, kicsit visszajött a régi érzés..., persze nem biztos, hogy ettől még maradnék, hosszabb távon.
Azt mindig szerettem, hogy elolvastuk, átrágtuk egymás írásait, ebből a szempontból és az intelligencia átlag miatt ez az oldal tényleg kiváló. Ennyiben biztos a többi felett áll. A közösségi érzet már más kérdés, ld. az "újoncos" vetülete.Fent hagyom ezt a választ s az írást még egy ideig, de aztán törlöm (ha tudom), mert végül is kiírtam magamból... És nem akarok kárt okozni az oldalnak.
Sokkal dühösebb voltam (nem szoktam az lenni ennyire), főleg a bukott reg emléke jött fel, aztán az ezt követő "folyamodvány" miatt, szóval elnézést mindenkitől, ha csak félig sikerült szépen fogalmaznom. Régen ez 100%-ra sikerült, sokat blogoltam is... Jó nézettséggel, sok értelmes beszélgetéssel, jó hangulatban.Kalandornak különösen köszönöm a választ (még személyesen is találkoztunk, sok éve). Igaz, aztán valamiért eléggé fura beszélgetéseink lettek, nem igazán értettem... Szerintem valamit félreértett egyszer vagy rosszul fogalmaztam, és azóta... De érthető részben, nagy rajta az állandó nyomás. Neki annyit, hogy nem mostanság volt már, nem akarok annyira vele foglalkozni újból/egyelőre, meg tényleg igaz az, hogy kb. szinte csak személyesen (vö, bankfiók) lehetne visszaszedni egy olyan accot, aminél a tulaj már gyakorlatilag semmihez sem fér hozzá. Na ezt nehéz, ha pl. nem fizettél elő sosem, akkor még ld. a bankkártya utolsó 4 számjegye s hasonló trükkök se segítenek.
De érdekes téma, lehetne gondolkodni, milyen "jelszót" (mármint nem rendes jelszót, hanem mondjuk olyat, amit egy Bacsis-féle túrán határozna meg a mag) lehetne társítani a saját acchoz, amit ilyen esetben a többiek ki tudnának "szedni" a "süllyesztőből". Ld. tényleg ő ír az új, átmeneti accról.
Szóval igen, ilyen IRL azonosítási formákról írtam talán egy bejegyzésben anno. Mármint, itt működhetne ez is.A többieknek még (összefoglalva, vegyesen):
-Értem a félelmet eladói oldalon is, de nem kellene talán annyira rettegni - eladóként. Annyira, amennyire itt tapasztalni lehetett.
-Nem, továbbra sem értem az utánvét-ellenességet. Tényleg az az 1-2 ezer forint számít? Megéri diszkriminatívnak lenni olyanokkal is, akik nem annyit írnak, hogy: "Teccik a tévé, Addfelholnap heló!"
Egyébként őszinte leszek, a korábbi, több éves fórumozás során se találkoztam olyannal, aki botok mintájára akart volna velem kiszúrni. Persze lehet túl rég apróztam...-Én biztos nem függtem rá az aprózásra, kb. max. 30-40 üzletem volt (100% siker), olyan is, amikor a sráccal semmit se tudtunk egymásról (a keresztnéven túl), máig nem, de valahogy annyira jól sikerült az első találkozó, hogy bízott abban, hogy visszahozhatja a terméket ha gond van. Így is lett, talált valami apróbb beázási gondot, 4 napon belül ugyanott találkoztunk és vissza az egész. Ehhez nem kellett "erőszakszervezeti" támogatás meg lesegetni, kik vagyunk pontosan, stb.
-Írtam javaslatokat, bár lehet korábbi fórumozáskor inkább s tény, hogy nehéz ügy, ha valaki bukja a mailcímet. Vannak rendszerek, ld. zero trust szerűek, ahol ugyanígy jár az, aki annyira keveset ad meg a profilban, hogy gond esetén... De a Gmail is ilyen kb., ha valaki nem igazolja vissza kellően az acc elvesztése előtt, akkor bukta van.
Hasonlókat gondolok arról is, hogy ultra feszes a rendszer itt, ld. a frontend laza a gyorsaság végett, de mögötte rettentő szigor van más oldalakhoz képest. Nyilván az aprózás miatt..., de azért kicsit érdekes, hogy ld. már évek óta AI szintű megbélyegzés-féle zajlik, azaz aki nem társalog eleget mint most én/mi a fórumokon, az nem üzletelhet? Végül is, van egy kis HWSW-s beütése ennek, de lehet érdemes volna megtalálni ebben a középutat, ld. nem rögtön kiütni a nyeregből azt, aki próbál visszamászni. Most a rendszerről beszélek, nem emberekről. Az reagál így sok esetben itt. -
TTomax
félisten
Én szivesen küldök utánvéttel bármit, bárkinek HA elutalja az utánvét árát, már foxpost boxba is lehet küldeni igy nem csak cimre. Nem egyszer kérték tőlem igy, aki előre elutalja az utánvét költségét az vélhetően valóban vásárolni akar csak fél, bizonytalan...
Azt azért csendben jegyzem meg, hogy az utánvét sem védi meg bármi lehet a csomagban.
Vásárolni viszont új regtől csak akkor szoktam ha személyesen el tudom hozni/nem kell postázni. -
Meg ne sértődj de sem újoncnak, sem 20 éves regnek utánvéttel nem adok semmit.
Ez felém is igaz, én is előre fizetek ha veszek valamit.. Ha előre fizet akkor nagyon szívesen üzletelek akár félórás reggel is de vásárolni csak helyben vásárolok tőlük.
Ezen meg lehet sértődni de érdemes kicsit utána gondolni.
Nekem eladónak miféle biztosítékom van, hogy te majd utánvéttel fizetsz? Semmi: Ha nem akarod nem veszed át, rád nézve ez semmiféle következménnyel nem jár. Másrészről ha annyira nem bízik valaki a 20 éves regemben és a 240 pozitív értéklésemben, hogy nem fogok pont nála "elgonoszodni" akkor keressen más eladót...... -
Eladóként az a rizikó, hogy nem kapod meg a termék árát, és ha vagy akkora balek, hogy utánvéttel elküldöd, akkor lehet, hogy nem veszik át, így fizetheted ki a feladást, és a visszaszállítást is.
Szóval utánvéttel, nem érdemes. Se venni, se eladni.@Victoryus : Ha nekem hirdetésre hivatkozva alkudoznak, akkor meg szokták kapni, hogy meg lehet venni ott, engem meg békén lehet hagyni
-
Sajnos így van ez.
Van pár értékelésem és ugyan még nem vagyok 1000 éves reg, a faragatlan üzletfél az is marad.
Én kötöttem már pár üzletet (a nagy részét 30 alatti értékelésű emberekkel) és nem haltam bele. Egy-két otthagyott csomag volt; moderáció megtette amit tudott (de pénzemet természetesen nem láttam többé), így már mindig előre utaltatom a posta költséget (a többi meg a vevőre van bízva), de ilyet, hogy csak azért mert friss reg valaki lekezelem, meg a "csak [bizonyos tulajdonságú emberek]nek eladó" sosem értettem. Az ilyen menjen csak a facebookra
Az, hogy valaki esetleg nem ismerte eddig a PH!t (vagy épp elveszett az előző profilja
) , nem azt jelenti, hogy nem korrekt; ahogy itt regisztrálva is akadnak kóbor lelkek, akiknek nem kéne itt lenni.
-
Újoncnak nem adok utánvétet és volt nem egyszer hogy nem is adtam el valamit mert úgy ítéltem meg a helyzetet. Meg persze nem is veszek újonctól csak kivételes esetében.
Ugyanakkor az ős/elit stb tagoknak nem egyszer volt hogy előre elküldtem kipróbálni stb fizetés nélkül. Ez így működik nálam. Rang kell, elég magas biztonságot ad. Nyilván feltört fiók veszélye bent van de ez vállalható. Ugyanakkor ugyan úgy van bunkó nem válaszoló nagy rangnál is. Sokszor ha van név vagy telefonszám akkor utána szoktam nézni az eladónak, volt olyan hogy jó ajánlat de putriból, cigis környezetből és az miatt mégsem vettem meg. (NEM írják ki hogy dohányzó-e a cucc vagy sem pedig ez is befolyásoló tényező, nem kevés büdös hardverem is volt, az mind plusz munka takarítani már ha sikerül)
Érdemes megjegyezni hogy nálam a rang itt a tényleges rangot jelenti nem azt hogy aprón mennyi az értékelése. Vert már át 500+-os eladó aki újonc volt.
Simán kiírom némely cuccra hogy újoncnak nem eladó és ugyan így ha kell visszautasítom az eladást. Szerintem ez így működik jól minden előnyével és hátrányával.Próbáld meg több úton visszaszerezni az accodat mert mindenképpen fontos, szerintem az itteni rang az érték, nem csak a hardverapró előnyei miatt hanem amúgy is.
-
Pikari
addikt
pont nem ismerete miatt lekicsinylően/furcsán/magas lóról beszéltek
Ehhez nem kell elveszteni a regisztrációdat sem
Mostanában, hogy széles körben üzletelget mindenki, és mindenféle ember jelen van, 10ből 9 eladónak elment az ékszíj a fejében, ha érted, hogy mire gondolok. -
Kérlek, írd le, hogy mikor és milyen módon beszéltél a supporttal, mert én a nyomát nem találom.
-
totron
addikt
Vannak egyértelmű helyzetek, mikor a kultúra nagyon más és az ajánlat is eleve határértéken mozgott. Van viszont amikor az ajánlat nagyon jó, de érdekességek sora fedezhető fel, mondjuk 2 portékát hirdet, de csak 1-ről tesz fel fotót magánszemély, nem nagykereskedő, de tőlük is no kommentádó, ha nincs idő képet küldeni a konkrét példányról, a leírás persze kettőt taglal. Egyiknek egyik foga, másiknak másik eleme hiányzik, nagyon nem újak tehát, de nem is lelakott egyik sem az írás szerint, tehát pont az a szitu, amire még érdemes ránézni, de látni mindenképpen kell. Emögött ugyanúgy meghúzódhat egy ügyetlen őszinteség őszinte lustaság, mint számító, akár rutinos sumákság. Bogozd ki. Legyen rá lelki, agyi és anyagi kapacitásod. Hát nem mindig van. Akkor sem százas a bizalom, ha utóbb rááll, hogy kapj a másikról is külön. Ezt csak a pökhendi stílushoz, van, akiknél ilyen extra igényekkel simán lehet aktiválni.
A poszthoz: mérlegeld megéri-e ez neked. Sokszor azt sem értem mit kell minden szarral apróra szaladni, egyfajta szenvedély lehet. A vásárlást az inkább értem, a saját tapasztalásnak nincs párja. Ha az a fajta vagy aki nem tud szabadulni az eredőktől, akkor már meg is van a válasz, hogy bánd-e azt azt bizonyos, pár létre nem jött üzletet. Mennyiben árnyékolja, árnyékolná majd be az adott használati tárgy használatát annak előzménye? Felsejlik-e a hangnem, az eladóval való folytatott párbeszéd milyensége?
-
lornname11
csendes tag
Értem a kritikádat, de konkrét megoldási javaslatot nem írtál.
Gondolom, amikor a profilod még aktív volt, nem volt problémád a jelenlegi rendszerrel. Azt is feltételezem, hogy te sem szeretnél egy Facebook szerű megoldást, mert akkor nem lenne értelme üzemeltetni ezt az oldalt. -
Sokan meg egyáltalán nem postáznak, cseszheti az ember a rangot. Általában ami jó áron van az pesti, és csak személyes átvétellel.
Sokszor egyáltalán nem is válaszolnak, rangtól függetlenül.
Ahogy a marketplacen, itt is vannak árletörő hírdetések, amik nem valósak, ellenben ha te drágábban hirdetsz, akkor ezekre hivatkozva alkudnak egyesek.
A hülyeség és a genyóság nem rangtól függ itt sem.
Majd kitapsztalod, van sok rendes fórumtag is. -
7
addikt
Én nem extrapolálnék kasztrendszerre. Nemes egyszerűséggel kevés biztonsági hálód van civilként az online térben; mind vevőként, mind eladóként. Sok a problémás kontakt, és ha valaki inkább csak mások által is megbízhatónak tartott tagokkal üzletelne, szíve rajta. Nem véletlenül bizalmatlanok az emberek, én ezt nem rónám fel nekik.
A pökhendi stílus valóban szomorú, és vevőként is döntöttem úgy, hogy inkább viszem a pénzemet máshoz, mert az első kontakt kommunikációja alapján sok jóra nem számítottam.
Más: a korábbi accountod visszaszerzése nehéz téma, mert az üzemeltetők adatvédelmi és biztonsági okokból csak akkor tesznek bármit, ha egyértelműen össze tudnak kötni a régi regisztrációval. Nincs egyszerű dolguk, ha még az emailcímet sem tudod felidézni és/vagy elérni. Ez máshol is így van, csúnya büntetéseket lehet összeszedni, ha ezeket nem veszik figyelembe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nők, nőügyek (18+)
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- Autós topik
- E-roller topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- One mobilszolgáltatások
- Windows 11
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest