Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Google Pixel topik
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Dupla kamerával menekülne az iPhone Air a kaszától
Új hozzászólás Aktív témák
-
Male
nagyúr
válasz
TonTomika
üzenetére
Macerásabb, mint egy kész, de ebből tanulsz legalább... részben én is ezért csináltam magamnak. (én abban a verzióban onclick-ekkel írtam be, hogy másolja az értéket, és zárja be a listát, nomeg ugorjon a következő mezőre.... viszont akkor még nem használtam jQuery-t, nomeg itt erre ugrani szoktak, hogy nem szép megoldás, ugyhogy ezt csak halkan írtam ide
)Kérdés mindenkinek

Ha viszont már úgyis írok ide.... Ti hogyan oldanátok meg, hogy az egyik weboldalról a másikra juttassatok át adatokat? Mindkét tárhelyhez, adatbázishoz van hozzáférésem, mindkettőre én írhatom a kódot. Azonban később is működnie kell ennek az áttöltésnek, amikor már csak az adatokat szolgáltató (A) szerverhez lesz hozzáférésem. Nyilvános adatokról van szó egyébként, tehát a küldő oldalon (A) nem kell semmi jogosultság ellenőrzés, a fogadó oldalon (B) pedig csak az admin felületről lehet lekérni-áttölteni, tehát ott meg a saját védelmük dolgozik.
Elsőre úgy oldottam meg, hogy a "B" oldalon lévő admin felületen JSONP-vel lekérem az adatokat "A"-tól, ellenőrzöm, hogy jó-e. Ha igen, akkor sima $.post-tal elküldöm ("B"-nek, tehát domainen belül)... ez így elvileg sima ügy.
A gond, hogy localon ez tökéletesen működik is, akkor is, ha az "A" oldal már a neten lévő valós... viszont ha mindkettő a valós helyén fut, akkor nem megy.Ami még fontos lehet, JSONP-vel két érték érkezik. Az egyik egy hibakód, ezzel ellenőrzöm, hogy jó-e ami megérkezett, vagy történt valami hiba. A másik pedig maga az eredmény, ami tömörítve jön (egy pár tíz KB-os tömb, jsonencode, majd sima gzcompress, majd egy utf8encode után). A $.post-nál már csak az eredményt küldöm el (és hogy mit kezdjen vele).
Tesztelgettem, próbálgattam. Ha kiíratom az eredmeny-t, miután megjött "A"-tól, de még a $.post előtt, akkor látszólag oké. Viszont a $.post ahová küldi PHP-t, ott meg mintha nem érkezne meg... isset($_POST['eredmeny'])-t nézek, és false-ot ad (a mit kezdjen vele viszont megérkezik rendben).
Ha a tömörített cucc helyett csak egy C betűt küldök vissza eredményként, az szépen végig is megy, megérkezik a végső céljához...Mi a fene lehet a gond? Egyszerűen nem értem, mert "A"-tól biztos rendben van ami érkezik, hiszen "B"-t localon futtatva, de a valós "A"-tól kérve az adatokat minden rendben működik. A JS kódot ugyan az a gép-böngésző futtatja mindkét esetben, így ezt is kizárnám... a "B" oldalon meg hát... olyan nincs, hogy egy sima isset() localon jól működik, a szerveren meg nem... mert ha kb ennyit hagyok a kódban, akkor is azt mondja, hogy nem kapta meg.
A szerveren lehet valami korlátozás arra nézve, hogy mit lehet post-olni neki, és ha ettől eltérek, akkor eldobja, vagy mi a fene?(Jah, hibaüzenet természetesen sehol sincs, szimplán nem érkezik meg a post-olt tartalom)
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- A napi Windows-hiba? Teljes adatvesztés Bitlockerrel
- Gitáros topic
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Battlefield 6
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Windows 11
- További aktív témák...
- (Pici hibával) ASUS ROG Keris Wireless AimPoint RGB Bolti ár:35k INGYEN FOXPOST
- Logitech G Pro mechanikus gamer billentyűzet, kék Clicky kapcsolók, RGB , igény esetén G903 egér
- ASUS ROG Gladius III Bolti ár:20k INGYEN FOXPOST
- ÚJ (Pici hibával) Asus ROG Chakram X Bolti ár:55k INGYEN FOXPOST
- ÚJ Asus ROG Chakram Bolti ár:55k INGYEN FOXPOST
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- FELVÁSÁRLÁS A GYŐRÚJBARÁTI BOLTUNKBAN!
- BESZÁMÍTÁS! Xiaomi Mi 2K 27 165Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 49SE3D-B 49" FullHD LED Monitor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
)