- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
engem az őszintén sokkal jobban érdekel hogy a 7000 széria mennyire működőképes SoC módban. ez az A620 kicsit feleslegesnek érződik.
-
Chaser
legenda
nem a kereskedők sara, neweges páldával is megerősítetted
néztem ott is meg pár nagyobb oldalon, elszállt az am4 lapok ára valamiért - és nagy részük el is tűnt -, enek nyilván az lehet az egyik oka hogy az amd a chipseteken jelentőset emelt, és/vagy emiatt a gyártók letojják az am érát már
de ez így felettébb aranyos, hogy a zen2 és 3 egyre olcsóbb, ddr4-ről nem beszélve, és erre az eddig filléres lapok is brutál megdrágulnak
persze minden sz@rról kell itt is cikket írni, erről persze véletlen sem -
arn
félisten
Lehet most kellene eladni az x470 lapomat
-
Dragon3000
nagyúr
-
válasz
Dragon3000 #42 üzenetére
Nem is mondtam ennek ellent, csak a jelenlegi helyzetet ismertettem egy példán.
Viszont van egy saját példám is, ami megerősíti a megállapításod: 2019 végén vettem egy garanciális B450 lapot, aminek új ára 28k volt. Ennek a lapnak az árdiagramja tavaly év végéig:
A legutolsó ár 54k volt a chart szerint. Mi indokolja egy 4 éve a piacon lévő alaplap esetén a majdnem dupla árat? Nem tudom, mi művelnek az alaplap gyártók és a kereskedők, de ez nagyon durva.
-
Dragon3000
nagyúr
Ha újra elolvasod még a dollár-forint elszállás előtt duplájára emelkedtek az am4 alaplapok egy része, jelenleg hasonló az árfolyam mégis még mindig 50%-kal drágábbak. Erről nem a forint tehet. Ha 300Ft-os dollár árral számolsz, áfával, akkor is 65e-re jön ki, miközben 40-45e volt 350Ft körüli dollár mellett is a korábbi ára.
#40 nubreed
Én nem arról írok, hogy az új hardverek drágábban lépnek a piacra, hanem a régi alaplapok ára szállt csak úgy el, miközben az am4 cpu árak meg mennek lefele. -
nubreed
veterán
válasz
Dragon3000 #37 üzenetére
Szerintem mindkettő. Az AMD és a lapgyártók közösen felelősek a brutálisan elszállt árakért. És aztán csodálkoznak, hogy a PC piac megint zuhanórepülésben van. Persze nem lenne teljes a kép ha nem említenénk meg még az Intelt és NV -t is. Ugyanolyan sarasak ők is az elszállt árakban. Az áremelkedések mértéke régesrég túl megy minden extra költségen ami a gyártókat is terhelte az elmúlt időszakban (infláció, beszállítói árak növekedése, szállítási költségek növekedése -ami időközben már újra mélyrepülésben van egyébként, mintahogy az infláció is csökkenő tendenciát mutat a világpiacon-, stb, stb), ha ezeket mind belekalkuláljuk, akkor sem jön ki a matek.
-
válasz
Dragon3000 #35 üzenetére
Jelenleg kint $170 az ára (Newegg, Amazon), ami 375-ös dollárral számolva + Áfa = 80k. Tehát ha itthon 75k-ért megkapod, akkor ott vagy, ahol a kintiek. És igen, ennyiért itthon az ember már high-end lapot várna el, nem középkategóriást. Vagy ennyire el vagyunk tévedve és ennyire szar a forintunk is.
-
Chaser
legenda
válasz
Dragon3000 #37 üzenetére
én is kíváncsi lennék, de erről semmi nem volt erre
lapok nagyja is eltűnt, szóval amd oldalán lehet valami -
Chaser
legenda
válasz
Dragon3000 #35 üzenetére
hát ez az, a ft árfolyama ezt nem indokolja
beszéltük már vmelyik topikban, agyrém lett, %-osan szinte minden am4 lap ára így ment fel
miközben az am4 procik egyre olcsóbbak : ) -
-
arn
félisten
Ketszer annyiba kerulnek, mint par eve a belepo szintu lapok… kell mar a pcpiacnak egy nagy pofon.
-
Chaser
legenda
azoknak sztem vége
de ami nagyobb baj, hogy a 20-30e ft-os lapoknak is
20e-ért pedig igen frankó lapokat lehetett kapni amd alá
40-45e-ért meg hát no, azért egy b550 toma elég combos kb az összes 5xxx-hez is
átalakultak az árkategóriák, és ez még a ft-tól is független
most amd az új intel : ) intel meg lassan amd lesz :d -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Alsó-közép-/középkategóriát, és ott sem mindegyik volt egy nagy szám, csak egy markonyi modellre lehetett azt mondani, hogy tényleg zsír, főleg annyiért.
Ez egyrészt igen messze van a felsőkategóriától, másrészt akkor a kiló kenyér ára sem 1200 forint volt, és mikor kijöttem a boltból, a felét (ha nem kevesebbet) fizettem a pénztárnál ugyanazért, mint most.
-
-
nubreed
veterán
Vicc az egész. Az rendben van, hogy van high-end meg drága, sőt nagyon drága cuccok, brutális tudással meg teljesítménnyel, akinek ez kell az megfizeti. Na de, hogy a közép és alsó kategória is ennyire túl van árazva, az nagyon nincs rendben. Az utóbbi pár év tényleg a PC piac bővüléséről szólt, már a COVID előtt is, de ilyen árakkal ennek vége. Aztán megy a sírás, hogy nem vesznek az emberek új cuccokat... Hát talán nem kéne 120 dollárért adni egy alsó kategóriás alaplapot. Vagy egy 400$ -os videokártyát 800 -ért adni (4070 Ti). És még lehetne folytatni...
-
-
rdmftw
tag
ezek az alaplapok az ilyen előre összerakott gépekbe kerülnek majd 800 ezerért.
-
Pali_982
újonc
Ezt olvastad? "Milyen selejtes chipekre is gondolsz?"
https://ipon.hu/magazin/cikk/ketfele-verzio-erkezhet-az-amd-beleposzintu-a620-as-lapkakeszletebol -
E.Kaufmann
veterán
Pontosan, irodai gépben amúgy se nagyon lehet tuningolni, tudja, aki már nézett bele ilyennek az UEFI menüjébe. Max az integrált hw-k kapcsolhatók ki-be, valamint boot és biztonsági beállítások állíthatóak. Amúgy is integrált videó és 1 SSD esetén olyan sokat nem oszt/nem szoroz a chipset.
-
nubreed
veterán
A CPU árak még elmennek. Az alaplapok horror drágák. Ezek a 620 -asok is nagyon drágák lesznek a tudásukhoz képest, volt néhány héttel ezelőtt egy cikk, ha jól emlékszem 120 dollár környékét rebesgetnek. Tragédia az egész, ezt maximum 70 -ért volna szabad árulni. Az AMD nagyon elcseszte az egész platformnak az árazását (a chipset árát ők határozzák meg).
-
hardzsi2
aktív tag
Én is azt tippelem, hogy ezzel az A620-al a későbbi időszak (idén ősz, jövő tavasz) irodai gépeit készítik elő, amikorra az AM5 platformhoz való lapok, RAM-ok stb. ára mérséklődik, az AM4 készletek pedig megcsappantak. Oda ez teljesen jó lehet.
Egyértelműen nm a gémerek a fókusza; szükségtelen ezért megbotránkozni, miért ennyire "kasztrált".
-
Wilks
aktív tag
Szerintem alapból a 7000-es procihoz egy B650 jár.......
Ez a A620 már (nép)hülyites. -
-
.mf
veterán
Milyen selejtes chipekre is gondolsz?
Itt most az alaplapi vezérlőről van szó, az A620 egy különálló darab a B650-hez képest.
Bírom az ilyeneket, akiknek fogalmuk sincs, miről van szó, írnak oltári nagy baromságokat, de mindegy, csak a fikázás mehessen---
Olcsóbb, de mennyivel, és a többi fícsörből (VRM - lesz-e olyan, ami egy magasabb fogyasztású 12-16 magosat is támogat) milyen szintet érnek el?
A CPU-k még mindig olyan drágák (100k alatt nincs AM5 jelenleg), hogy aki már annyit kiad, nem biztos, hogy egy pár ezresért egy jelentősen csonkított lapot fog venni. Továbbra is az a gond, hogy a CPU-k aránytalanul drágák az előző generációkhoz képest - az, hogy future-proof, ezt lehet már csak tovább fejleszteni, és van benne azonos kategóriához (pl. 5600 - 7600) képest X% előrelépés, még mindig nem éri meg a dupla árat a vevők nagy részének. -
Vajon miért volt muszáj PCIe 3.0 sávokat tervezni az A620-ba? Szándékos butítás, vagy csak ez fér a budgetbe, mert a 4.0 verzió már komolyabb elektronikai feltételeket követel meg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- body007: Magyarország kifosztásának története
- Windows 11
- Parkside szerszám kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- sziku69: Szólánc.
- Arena Breakout: Infinite
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- Corsair vengeance RGB 2x8 GB 3200Mhz
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Egyedi ékszerdobozka
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest