- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Magisk
- iPhone topik
- Beköszönt a hajlítható telefonok aranykora
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robitrix
senior tag
válasz
Alogonomus
üzenetére
persze ezek 64 bites memória sávszélre lebutitva...
-
Robitrix
senior tag
válasz
janeszgol
üzenetére
Na ja csak ott a konkurencia 130-140 ezer körül a RX 9060 XT 8 GB... amugy meg kapni 160 ezer alatt RX 9060XT 16 GB kártyát. amivel ha azért már felmerészkedik az ember QHD-ra, amihez jobb a 16 GB, mint a 8 Gb VRAM.... én is vaciláltam egyik kézben RTX 5060Ti 16 GB vagy másikban RX 9060XT 16 GB..... jobb kéz-ball kéz, bal kéz, jobb kéz...
aztén nyomosérvként meggyözött a 30 ezer forint árkülönbség. (RTX 3060 12 Gb-ot cseréltem) és ha már lúd, akkor legyen kövér.. így rögtön vettem 27 hüvelykes QHD 180 hzes gaming monitort is a 24 hüvelyes FHD 144-es helyett. -
Alogonomus
őstag
Legalább ilyen helyzetekben is megmaradt a humorérzék.
RTX 50 Super line-up leaked 🚨
- RTX 5090 Super 16GB
- RTX 5080 Super 8GB
- RTX 5070 Super 6GB
- RTX 5060 Super 4GBKepler hozzászólása csak hab a tortán.
"With DLSS5 VRAM generation" -
janeszgol
félisten
Még van normális áron vga. 5060Ti 8GB 150-160k.
-
Én a Black Friday-es akciókon kívül nem láttam 230 alatt. És igen, az azonos gyártmányok a mérvadóak, azért is írtam 2 pontos típust.
#22 Ixion77 és #23 Dare2Live: természetesen igaz, hogy idő kell, amíg kifutnak a már megvásárolt készletek. Csak azért nem értem a mostani helyzetet, mert ha valahol áremelkedést orrontanak a kereskedők, akkor a legkisebb szívfájdalom nélkül felárazzák az olcsóbb áron beszerzett cuccokat is, és ezért az áremelkedés fal-jelleggel érkezik. Most meg, ahogy egyre több mintát nézek meg, tényleg az van, hogy egyes modellek már elindultak felfelé, egyesek csak bizonyos kiskerekben, mások meg nem. Szokatlan - de mindenképpen előnyös, mert ha valakinek 5070 kell, az még mindig van normális áron.
-
-
Dare2Live
félisten
Szerintem hónap+ mire kifutnak a raktárkészletek.
Ennél izgibb kérdés, hogy az 5080/5090 ára mért szállt el. A 30-40%al megvágott termelés ennyire gyorsan beütött...?
@Ixion77 Muris mennyire egyre járt az agyunk.
Ha nem játszik a 3060as konfig elég sokáig bírhatja. DDR4es platformból pedig voltak combosak mind magszámra mind gamera.Hangosan gondolkodok: Piac szempontjából érdekes még, hogy AMDnek mekkora kapacitása van a 30-40%ot pótolni és ez érvényes a GDDR6ra is. Nagyon hasracsapva, sejtve NV/AMD eladásokat azonos kereslet esetén ha NV 30-40%ot vág 3-4* több navit kellene gyártani. Az azért mennyiség.
-
Ixion77
addikt
Pontosan ugyanezt mondta a haverom akkor is, amikor tavaly szeptemberben egyre több forrásból jöttek a hírek hogy gáz lesz a memóriapiacon. Aztán mikor október végén mondtam hogy sürgősen vegyen mert az USA-ban és Japánban már kilőttek az árak, akkor jött a "párezer forint különbség nem számít" szöveg. Most meg vakargatja a fejét hogy vajon meddig húzza még a DDR4-es konfig a 3060-assal.
Idő kell amíg kifogynak a készletek. Mi szerencsésebb helyzetben vagyunk, mert kisebb, lassabb a piacunk, de azért idővel ide is megérkezik a változás.
Akinek kell, szerintem menjen és vegye gyorsan meg azt a 16Gb-os 5060 Ti-t, amíg még van 200eFt körül. Az 5070 Ti már kellemetlenebb 366-ért mint karácsonykor volt 325-ért, de azt az árat mostanában valószínűleg nem fogjuk viszontlátni. Az AMD 9060 XT/16Gb 160 körül talán a legjobb vétel, de a 9070XT is jó választás 280 alatt. Ár/érték arányban a legolcsóbbak a legjobbak (5060Ti, 9060XT), így várhatóan azok fogynak el először.Én arra lennék kiváncsi hogy az 5090-esek ára mitől szállt el. A ram árnövekedés nem indokol +500eFt áremelkedést.
-
Dare2Live
félisten
Nem használt... 5080 árak.
dec 27 Alza Gigabyte 435.000Ft Legolcsobb helyen 425volt de meért nekem +10.000Ft az alzas gari/ügyfélkezelés.
Ma uaz a gigab 532.000Ft. A legolcsobb 5080 510.000Ft
Ahogy nézzük de fél hónap alatt 70-110.000Ft áremelkedés.
Persze lehet visszakorigál...A jelenlegi RAM hiány mellett szerintem logikus döntés NVtől, hogy max a hibás GB203-400ből lesz 5070TI.
-
mrzed
senior tag
Elég érdekes cikk, még érdekesebben fogalmazva....
A linkelt forrásban egyértelműen leírják, hogy mindez csak feltételezés, pletyka. Az itt olvasottakból ez nem vonható le egyértelműen. -
"Összességében tehát jelenleg úgy néz ki, hogy a GeForce RTX 50-es sorozat jelenlegi kínálata leszűkül a GeForce RTX 5050-re, a 8 GB-os 5060 Ti-ra, az 5080-ra, az 5090D V2-re, illetve az 5090-re."
"A 12 GB-os GeForce RTX 5070 lesz a sötét ló, mivel erről még nincs döntés."elötte pedig leírod hogy az 5070 ről nincs infó. Ezek szerint te eldöntötted hogy kivezetik?

-
.LnB
titán
Naponta több Nvidia-s pánikkeltő, lehúzó hír jelenik itt meg. Miközben "Az AMD szerint Radeonokból nem lesz hiány".
Várom már, hogy mikor születik hír abból, hogy Jen-Hsun Huang akkorát fingott, hogy a károsanyag kibocsájtása miatt, ő és az Nvidia felelős a globális felmelegedésért is.
Lehet, hogy ha valami kamuprofillal kiírnám ezt X-re, vagy Facebookra, akkor itt meg is jelenne vezető hírként..
-
-
.LnB
titán
Ne higgyél el itt semmit amit olvasol a témában. X, Facebook, meg kínai fórumbejegyzésekből születnek alaptalan hülyeségek. Amik naponta cáfolják meg magukat, és a korább írásokat a témában. Keress valami más, megbízható forrást, ha valóban tudni szeretnéd, hogy mi a helyzet. Ha meg maradsz, akkor csak sodródj az árral és szórakozz. Már ha ezen lehet szórakozni..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
.LnB
titán
Pedig tegnap még úgy volt, hogy
8 GB VRAM-mal szúrja ki szemünk az NVIDIA
. Az a cikk is jól öregedett.Mondjuk ez is:
ugyanakkor az NVIDIA megszünteti majd a csomagokat, így csak a GPU-kat adják majd el a jövőben a partnereiknek, a memóriát pedig beszerzik, ahogy tudják.
-
Azt nem értem, h miért a 3060-ig mennek vissza? Nem lenne jobb egy 4xxx széria refresht kiadni?
-
Vigneau
félisten
A 8 GB-os szinten a GeForce RTX 5060 és 5060 Ti található, és az utóbbi gyártása válik kritikussá, mert egyszerűen drágább, így kevésbé érzékeny a GDDR7 memóriák áremelkedésére.
Akkor az utolsó bekezdésben nem a non Ti 5060 maradna meg a kínálatban?
-
GreatL
őstag
Nem is rossz. Ja hogy az árak... na igen, olcsóbb nem lesz. Az ember visszasírja már a "kis videokártya - nagy videokártya, de még azt is ki lehet fizetni"-korszakot.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
- Eladó Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Arany / 12 hónap jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung A17 mobiltelefon
- Apple iPhone 15 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 88%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest