- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Apple Watch
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunmugli
aktív tag
válasz
maestro87 #6922 üzenetére
Ami neked kell, az a reguláris kifejezés. Egy hasonló bonyolultságú
Hogy a javascriptbe hogy teszed be, annak már nézz te magad utána - én nem szeretném megtanulni.
Egyébként a linkelt oldalon a Tools menü alatt van is egy code generator, az már kész kódot ad neked
Szerk.: lemaradt a * a kifejezés végéről...
-
Hunmugli
aktív tag
válasz
martonx #6819 üzenetére
Nem igazán válaszoltál a kommentemre sem. Nem trollkodni jöttem, távol áll tőlem. A document.createElementtel volt egy kis félreértésem, nem tudtam eldönteni, hogy az most hogyan is készíti az adott elemet, "tartósra" vagy sem. Ennyi.
Nem olyan, nem állítottam semmit, csak kérdeztem. Az, hogy trollnak titulálsz, nem a feljebb állásod fejezi ki?
Én részemről befejeztem, arra az egyre megkérlek, hogy mondd meg, melyik volt a legutolsó olyan hsz itt, amiért megérte ide benézned. Köszi.
Szerk.: természetesen egy segítő választ várok. Különben nem kérdésként tettem volna fel.
-
Hunmugli
aktív tag
válasz
martonx #6817 üzenetére
Az, hogy hülye valaki, pontosabban: hülye kérdést tesz fel, miért gátol abban, hogy segíts neki? Értem, nagyon fáj látni, de pár mondat / szó is elég lehet. Meg elolvasni így is-úgy is elolvasod, szóval mindenképpen fáj, esetleg segítesz az illetőn.
Esetleg egy-egy ilyen kérdésnél emlékezz vissza arra, hogy te hogyan kezdted, mennyit szívtál, amikor valamit nem értettél és mekkora blődségeket csináltál. Ha ilyen nem volt, akkor tényleg nem értem, mit keresel itt.
Felesleges nagyon sokat vitázni, nem érzem át teljesen a helyzeted, de a mentalitás, és az, hogy már ~10x válaszolhattál volna a kérdésekre, egy kicsit zavar. Szép estét.
-
Hunmugli
aktív tag
válasz
martonx #6814 üzenetére
Én is elgondolkoztam,
var
-ral hozom létre, szóval törlődnie kell, gyakorlatilag mindegy, mit csinál adocument.createElement
. A DOMba úgysem teszi be, vagyis nem látszik, nem foglal utána memóriát.Én benne vagyok egy jó ideje a Facebookos programozós csoportban, ahol szint' ugyanez a probléma felmerült már (ti. a tied), így nyugodtan teszem fel a Schwepps-es kérdést: "Miért, mégis mire számított?" (Tök komolyan: mit vársz ezektől a csoportoktól?)
-
Hunmugli
aktív tag
Sziasztok!
Mióta utoljára itt jártam, fejlődtem egy kicsit - sajnos nem sokat, de amúgy sem emlékszik rám senki
Lenne itt ez az egyszerű kis kód Pen (console-t alul lehet elérni), benne ezzel a functionnel:
function decodeEntities(html){
var foo=document.createElement("textarea");
foo.innerHTML=html;
return foo.value;
}Tökéletesen teszi a dolgát, még nem ismert semmilyen sérülékenysége, nem eszik sokat, egyszerű és nem kell neki semmilyen lib. (Amúgy SO-ról loptam
)
A kérdés: a készített textarea element foglalja a helyet a memóriában, miután meghívtam ezt a functiont és le is futott, vagy a
return foo.value;
után törlődik?
B kérdés: Tudtok-e valami "jobb" elementet a textarea helyett (miért)?Bármilyen egyéb észrevétel is jöhet természetesen.
-
Hunmugli
aktív tag
Üdv!
Enyhe problémába ütköztem. Van ez az oldal [link], ahol különböző dolgokat tanítanak meg rajzolni. A baj az, hogy ha oda irkálom a dolgokat, akkor persze kirajzolja a négyzetet/akármit, de szeretném ezt ettől az oldaltól függetlenül is gyakorolni.
És már több mindent is kipróbáltam, de ötletem sincs, hogy mit kéne csinálnom. Az alábbi kódból hogyan lesz egy négyzet?:
<script type="text/javascript">
c.fillRect(20, 30, 45, 45);
</script>Gondolom le kell rakni egy megfelelő c objektumot, csak ezt már nem írták le
-
Hunmugli
aktív tag
Igazad volt
Már értem miért nem jó a document.write()
De aconsole.log()
-os megoldás sem az igazi - nem sok olyan honlapot látni, ahol a konzolt kell nézegetniAmíg nem tudok jobbat, a fenti megoldást fogom használni. Az html tageket is tud értelmezni
-
Hunmugli
aktív tag
Sziasztok!
Egyáltalán nem adtam fel semmit, csak jelenleg tanulás szintjén is alig tudok foglalkozni a programozással
A google chrome és a firefox konzolja között van valami különbség?A prímszitám - jelenleg nem ír ki semmilyen eredményt(csak annyit, hogy kész - a prímeket egy külön tömbbe írja). A
document.write
parancsot miért nem szereti a jsfiddle? (Elfut vele, de kiírta hogy rendellenes működést okozhat.)
Ha valakinek van néhány fölösleges perce: lehet valahogy növelni a fenti kód hatékonyságát? (Csak JS-ben)
Illetve miért nem akar működni a két szomszédos prím távolságát kiszámoló function?Egy másik kódom, ez lényegesen lassabb, mert maradékos osztást használ:[link] ennél nincs kérdés
Kommentelésnél és tördelésnél van valami "irányelv", amit célszerű követni? (Csak olyan, ami lényegesen eltér a fent alkalmazottaktól.)
-
Hunmugli
aktív tag
válasz
sztanozs #6271 üzenetére
Én már a bonyolultabb megoldást választottam: van egy tömb, az tárolja a prímeket. Aztán egyesével eldönti minden számról, hogy prím-e, vagy sem. De Eratosztelész szitája tényleg jobb, csak több hely kell neki - cserébe gyorsabb. Majd megírom a másikat is, főleg ha az első megoldás nem sikerül
-
Hunmugli
aktív tag
Üdv!
Ha van egy tömböm, amiben random számok vannak növekvő sorrendben (pl prímszámok), akkor hogyan keresem meg egy adott érték alatt a legnagyobb elemét a tömbnek? (Egészen konkrétan ennek az elemnek a sorszámát.)
Például az értékem a 25, annál kisebb legnagyobb prím (vagyis a tömb eleme) a 23, ami a 9. a prímek között, vagyis a 8. a tömbömben.
Minél optimalizáltabb megoldás kéne, de nem különösebben érdekel ez, csak:
-működjön,
-tudjam használni (kész kód/kellően aprólékos megfogalmazás).Enélkül nem igazán tudok tovább lépni a prímkereső algoritmusomban, ami egytől n-ig írná ki a prímeket. (n<=tízmillió) Illetve tovább tudok, csak sokkal erőforrás igényesebb lenne, mert a 10000-nél kisebb legnagyobb prím helyett az első 10000 darab prímmel próbálná tesztelni a program a következő számot. [...]
Köszönöm a válaszokat
Szerk.: hogyan tudom ciklus nélkül megcsinálni, hogy van egy változóm, pl
spacek_szama
néven, és adocument.write(' '
) parancs írjon kispacek_szama
darab spacet? -
Hunmugli
aktív tag
Sziasztok!
Megismerkedtem egy remek alkalmazással, androidra, ami segít megtanulni javascriptben programozni. Előny pl a legtöbb hasonló célú dokumentummal szemben:
-ki lehet próbálni a kódot, akár tanulás közben;
-tanulás közben vannak ellenőrző feladatok, így ha nem értesz valamit, nem enged tovább (de xp-ért cserébe segít);
-offline is megy;
-lehet benne versenyezni: választasz egy ellenfelet (aki ugyanúgy tanul, mint te), majd 5 kis példát kell megoldani. Aki többet old meg, az nyer. Kb 30 mp van minden példára, de az nem számít, ki a gyorsabb. Döntetlen esetén plusz kérdések vannak.
Hátrányok:
-angol (legalább egyszerűen érthető);
-"kezdő" szintig van - de szerintem nagyon jó
-nagyon erőltetem az agyam, de csak arra jutok, hogy csak álló képernyős változata vandownload [link] Persze van más nyelvekből is, meg biztos láttátok már, de szerintem nagyon király.
1.) Mi a különbség a
==
és a===
operátorok között?
2.) Jsfiddle-nél hova és milyen tag-ek kellenek? Bármit csinálok, mindig szól, hogy nem tetszik neki (legalább működik.) A kódot hova kell írni(fel-le)?
3.) Visual studio code-ban a debug funkciónál miért nyílik meg a lauch.json? És miért csak az ellenőrződik? És mi az? -
Hunmugli
aktív tag
Már működik
Durva, hogy egy ilyen kicsi probléma így bekavart... Múltkor pl azt figyeltem meg, hogy ha lehagyok egy pontosvesszőt, akkor addig lefut a program, de tovább már nem.
Ezt az F12-t majd fogom használni, amint rájövök, hogyan kell
Milyen kódolásra kell állítani a szöveget, hogy ne ezt kapjam?:
A megadott szám: 3
A megadott számmal oszthatĂł szmáok összege egytĹ‘l ezerig: 166833Esetleg az előfordulhat, hogy egyes böngészőkben nem fog valami rendesen működni? (Különösen Edge+ARM-es változatok.) Egyenlőre még Notepad++t használok, majd holnaptól ez változni fog
Amennyire láttam, a ++i előbb ad egyet i-hez, és "utána engedi i-t használni", míg az i++ "előbb használja i-t (pl írja ki) és csak utána növeli meg eggyel." i+++ van?
-
Hunmugli
aktív tag
Még egy kicsit emésztenem kell a leírtakat, amihez idő kell. Sajnos továbbra sem működik a program. Elmentettem .js-ben, azt írta, az első sor első karaktere hibás
Belinkelem az egész kódot (berakom a hszbe*), mert máshol is lehet benne hiba nem csak az elején, és nem csak szintaktikai, de alapvetően annyi segítségre lenne szükségem, hogy a promptig működjön. És egyenlőre böngészőben futtatott offline program a cél, nomeg a tanulás..<html>
<head>
<script type="text/javascript">
var n=prompt('A számok összege egytől ezerig, melyek oszthatók ezzel a számmal:');
var szamokosszege=0;
while(!isFinite(n)){
n=prompt('A számok összege egytől ezerig, melyek oszthatók ezzel a számmal:');
}
document.write('A megadott szám: ', n , <br />)
for(var i=1;i<=1000;++i){
if(i%n==0){
szamokosszege+=i;
}
}
document.write('A megadott számmal osztható számok összege egytől ezerig: ', szamokosszege);
</script>
</head>
<body>
</body>
</html>Azt a kódoló programot sem tudtam még kipróbálni. Válasszal ráértek
Szerk.: így megnézve a hszt, az első html nem piros, hanem fekete. (Azért használok pl prompt-ot, mert videóban ezeket láttam. De majd áttérek a beviteli mezőre
)
-
Hunmugli
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég én is elkezdtem foglalkozni a nyelvvel, (első nyelvem.. freepascalt tanultam lazarusban egy hónapig, vagyis mondhatjuk, hogy kezdő vagyok..), és nagyon megtetszett.
Van egy magyar oktatóvideó-sorozat, illetve pár külföldi oldal, azokon nézegettem, hogyan is működik a Javascript. Alapvetően az a problémám, hogy nincs rendesen elmagyarázva, miben is érdemes programozni, ezért Notepad++ban kezdtem el. Tegnap írtam is egy programot, ami kiírta, mennyi 3*5 és 3+5
De letöröltem. Ma megpróbálkoztam valami mással, de az a baj, hogy nem igazán működik. Kizárt, hogy a kóddal van a baj, mert a
var n=prompt('valamilyen szöveg')-re be kéne kérnie n-t, de a program indításánál egy fehér oldal fogad, és semmi...
Szóval nem tudom, mit csinálhatok rosszul. A <script> és hasonlók megvannak.. Html-be van mentve a fájl, talán ez a baj?
Esetleg lehagyhattam valami pontosvesszőt? Ez a másik kérdés, notepad++ tud szintaktikai hibákat ellenőrizni? Hol?
Vagy valami letiltódhatott a böngészőkben tegnap óta? (Többen is kipróbáltam.)
Mint láthatjátok, kezdő vagyok, de.. segítség kell
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Revolut
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Építő/felújító topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- E-roller topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Sweet.tv - internetes TV
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest