- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
1.
Hja, meglepődtem. Leginkább a null-on... Ezt a validációs részét a js-nek már 10 éve is újra kellett volna írni szerintem. Az egész egy jó nagy katyvasz. Elég hasonló a PHP-hez ilyen téren.2.
Erre mondtam, hogyha annyira a típus validálással akarsz molyolni, akkor érdemesebb TypeScriptet használni.Én személy szerint így oldanám meg a dolgot sima js-el:
function doStuff (inputArray) {
if (!(inputArray instanceof Array))
throw new TypeError("Array required.");
return inputArray.map(makeChange);
}aszinkron esetben meg
function doStuff (done, inputArray) {
if (!(inputArray instanceof Array)) {
done(new TypeError("Array required."));
return;
}
done(null, inputArray.map(makeChange));
}Primitíveknél is ugyanúgy jó a typescript, vagy ha nem szeretnél compile-t, akkor valóban írhatsz olyat, hogy
if (utils.typeOf(value, String))
és hasonlókat.
Szvsz. nem muszáj minden esetben ennyire szigorúan típusellenőrizni. Attól függ, hogy mire fejleszted a kódot. Ha valami kisebb projekthez kell gyorsan összeszórni olyasmit, amit ránézésre átlátsz, akkor felesleges erre időt pazarolni.
Leginkább az a hátránya ennek a nem beépített típusellenőrzésnek, hogy TDD-vel a teszt kód nagy része erre megy el, ahelyett, hogy a tényleges funkciókat tesztelné az ember.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mini PC, tiny PC HP Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest