- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Magisk
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- iPhone topik
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Tudok németül, szóval nekem nem gond, de annak, aki nem tud, idegesítő lehet. Mondjuk nekem is idegesítő még úgy is, hogy értem, mi van odaírva.
Az is szokott zavarni, ha valaki magyarul kódol (lehet sznobizmusnak tekinteni, de akkor is az az elfogadott szokás, hogy angolul kódolunk).
Egyrészt jsFiddle-ön át kell kattintani "No wrap - in <head>"-re vagy "No wrap - in <body>"-ra a bal fölső panelnél. Ez azt határozza meg, hogy hova fogja beágyazni a JavaScript-kódot a <script>-tagekkel. Ha megnézed a böngésző webfejlesztő eszközeivel a generált kódot, akkor ezt pontosan tudod követni. De múltkor pontosan ugyanez volt, ami miatt nem működött nálad.
Másrészt nem perzisztens módon tárolod az adatokat, így érthető, hogy a lapújrafrissülések esetén minden elvész.
Tárolhatnád mondjuk sessionStorage-ben vagy localStorage-ben (hogy melyikben, az felhasználásfüggő) a kosár tartalmát, itt egy egyszerű példa:
http://stackoverflow.com/questions/2010892/storing-objects-in-html5-localstorage/2010948#2010948Harmadrészt semmivel nem akadályoztad meg, hogy lapújrafrissülés történjen azonnal az alert után, akármi is volt az eredmény, például ha tök üresen hagyom a mezőket, kapok figyelmeztetést, de ettől még megköszönöd szépen a rendelést, aztán el is mennek az adatok szerveroldalra.
Itt ráadásul tök felesleges minden alkalommal alerttel megköszönni a rendelést, hiszen még meg sem rendeltem, csak kosárba pakoltam.A kosárba pakolás során egy jó UI esetén nem frissül újra az egész oldal, mert tök felesleges. Az egyéni döntés kérdése, hogy a kosár tartalmát el akarod-e küldeni szerveroldalra is, vagy csak kliensoldalon tárolod. A szerveroldal mellett az szól, hogy eltárolhatod későbbre is a kosárba pakolt tartalmat, és akárhol máshol jelentkezik be, akkor megint előkotorható a korábbi kosártartalom, hogy mondjuk később folytatni tudja a vásárlást. De legtöbbször csupán kliensoldalon intézik el az egész kosárba pakolgatást, az adatok tárolását, például az előbb említett módszerekkel.
Az űrlap elküldését pedig az eseménykezelőben kell megakadályozni. Például event.preventDefault() segítségével.
A HTML-kódba bedrótozott onclick-attribútumokat és társait pedig kerülni kell, szépen szeparáltan legyen a JavaScript-kódban az eseménykezelés, a kettő legyen jól elválasztva. .addEventListener() segítségével tudsz hozzáadni egy adott elemhez eseménykezelőt. Példa (a többi hibát nem javítottam, csak ezt szemléltetem!): http://jsfiddle.net/r4s0ef87/2/
Új hozzászólás Aktív témák
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Airsoft
- Megújult a PROHARDVER!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Subaru topik
- További aktív témák...
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- PS5 Slim Disc 1TB 2026.10.08 GARANCIA
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged