Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter
    nagyúr

Itt van a JSBinre felpakolva. Ha az adott link neve elé kattintasz, akkor lenyílik az "almenü". Nekem azt kellene valahogy elérnem, hogy ha nincs URL megadva az adott linkhez, akkor nyissa le az alatta lévő childokat, ha van URL-je és child elemei is, akkor az URL-re navigáljon, ha pedig nincsenek child elemei, de URL-je igen, akkor is navigáljon oda.

Na, sorry, csak most tudtam megnézni a kódodat rendesen.
    Végre egy érdekes kérdés!

a következőket érdemes használni:
    - CSS class-ok a JavaScript-kódba beégetett stílusváltoztatások helyett, tehát osztályok hozzáadása, elvétele, a jQuery-s addClass, removeClass, hasClass plain JS-ben történő megvalósításával, amire itt van code snippet:
    http://www.openjs.com/scripts/dom/class_manipulation.php
    - ha alapból van mondjuk egy list-collapsed osztály az összecsukott listán, ami display:none-ra állítja azt, és van külön egy list-expanded osztályod, ami pedig display:block-ra állítja, és ebben a sorrendben következik a CSS-kódban is egymás után, akkor elég csak hozzáadnod, illetve elvenned a list-expanded osztályt, de mondjuk ez nem teljesen foolproof megoldás (más is módosíthatja az osztályok sorrendjét, láthatóságát), ezért érdemes mindig elvenni a list-expanded osztályt, ha össze akarod csukni, és hozzáadni a list-collapsed osztályt (ez így nem olyan szép a kódban, mert egymás után van, meg plusz függvényhívások, de azért nem katasztrófa)
    - event.preventDefault, hogy a # hreffel egyenlő linkeket ne akarja követni a böngésző (ne ugorjon a lap tetejére)
    - event.stopPropagation, hogy megakadályozd az esemény felszivárgását (bubbling up) a DOM-fában (pl. a valós linkre kattintva nem kell lenyílnia a listának)

Ez alapján módosítottam a kódodat:
    http://jsfiddle.net/Sk8erPeter/a63q7/

Remélem, így már sikerül, kommenteztem a kódot, ha valami mégsem teljesen világos benne, kérdezz vissza nyugodtan.

Új hozzászólás Aktív témák