- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Szerintetek mennyire volna nehéz megírni egy hasonló torrent kliens remote gui-t java-ban? Jelenleg is használom a NAS-omon lévő TM-hez, de jó volna ha lenne a nas gyári klienséhez is egy ilyen app és kíváncsi vagyok, hogy mennyire volna komoly meló.
Itt a web-es felület demo-ja, azon belül pedig a "download station"-t kéne elérni. Ha jól tudom ajax-ban írták meg a webes gui-t, bár nemtom, hogy ez releváns-e
-
TheProb
veterán
válasz
WonderCSabo #6401 üzenetére
Igen, érint. Viszont nincs nemzetközi diákom, azzal lehetne igényelni, néztem már én is.
-
TheProb
veterán
én se kattintgatok (nem is írtam), fejléc alatt a fv nevét, típusát és argumentumát értem, kifejtetlenül. (vagy rossz szót használtam?) Hát én még csak most ismerkedek az FX-el, de egyelőre kicsit idegen ez a mindent kézzel írjunk meg dolog, nem értem mért nem lehet egyből begenárálni a dolgokat a kódba, mint ahogy swing-el teszi az NB.
Amúgy intelliJ-nek az ingyenes verziója is van olyan jó, mint a teljes értékű?
-
TheProb
veterán
[JavaFX]
Létezik módszer arra, hogy ne kelljen minden egyes metódust (event handlert) a controller-ben kézzel beírkálni? Mert ezt nem egészen érzem hatékony munka segítésnek így. NB-ben tök jó volt, adott komponensen jobb egér és már adhattam is hozzá a kívánt eseménykezelő fejlécét a kódhoz, itt sajnos ilyet nem találok, se a scene builder se az IDE-k részéről (NB vagy intelliJ, utóbbiban tényleg full üres a controller, NB legalább 1 gomb fejlécét megcsinálja)
-
TheProb
veterán
Üdv!
Ha több ablakot akarok megvalósítani 1 programon belül (pl bejelentkező ablak, ami ha helyesen van kitöltve akkor enged tovább a főprogramhoz/főablakhoz), akkor azt hogyan illik megcsinálni? mindig új frame-et hozok létre vagy egymás elfedő paneket csinálok? SOF-on azt írta valaki, hogy 1nél több framet nem szokás csinálni, jelenleg én így csináltam meg, de nem tudom hogy tudom elérni a másik framet.
-
TheProb
veterán
Azt mivel és hogyan tudom megcsinálni ha egy gomb megnyomás után egy ablakot akarok felhozni ahhol akár ugyan úgy én tudnám összeállítani az elemeket, elrenezéseket? Első körben optionpane-eket nézegettem de ott csak egyszerű dolgokat találtam, pl 1 sor bevitele. Arra is gondoltam, hogy esetleg 1 új frame-et kéne összedobni és azt a gomb megnyomásának hatásáea megjeleníti a progi, de ez nem jött össze. Bár lehet csak rosszul csináltam.
-
TheProb
veterán
annyit sikerült közben kisilabizálnom, hogy ha a táblázat modelljében minden egyes boxot egyszer ki-be kattintok akkor utána már jó a dolog. Ez 1-2 sornál nem gáz, de ha sok van akkor már...
Amit írtál értem, csak ugye ezt a swing generálja, nem én hozom létre a változókat. Amit mondtál alapérték megadás jó lenne, viszont ilyet nem látok.
-
TheProb
veterán
Tudja valaki, hogy ha 1 táblába van 1 boolean checkbox akkor alap esetben mért kapnak null értéket a be nem jelölt négyzetek false helyett?
Eléggé megkeseríti az életemet így, mert azt akarom vizsgálni, hogy adott sorban be van-e jelölve a cella, viszont ha az a feltétel hogy akkor lépjen be az if ágba ha az adott cella igaz akkor meghal a program mikor nem true (mert vmiért a nullal nem tud mit kezdeni?) ha meg azt adom meg hogy akkor lépjen be ha nem null akkor meg az nem lesz jó ha futás közben be lett jelölve 1 négyzet, majd mégis kiveszik a pipát, így meg ugye false-ra áll és az megint nem jó ez esetben. -
TheProb
veterán
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Adott egy tabbed pane, azon belül az elsőn 1 gomb. Úgy szeretném megcsinálni, hogy ha arra rányom valaki akkor tekerjen át a 2. tab-ra (egyéb dolgok végrehajtása után...)
Én a tabbedpane neve.setSelectedIndex(1); sorral próbáltam kis guglizás után, viszont ezzel így nem csinál semmit a program. Írnak még actionlistenert, de a button az magában tartalmazza már ezt, ha NB-vel generáltatom majd 2x kattintok rá, nem? (events->action->actionPerformed)
-
TheProb
veterán
Erre én is gondoltam, de közben áttértem táblázatra, az mégiscsak normálisabb megoldás, ha már több adattagom van. Csak ott is ez a generált kód zavar össze, mert ugye netes leírásokban nincs ilyen, ott mindent kézzel ír be a delikvens pár sorban. ez meg legenerál 1 valag sort amiről azt se tudom eszik vagy isszák. (bár lehet tanulni épp ezért nem így kéne kezdeni a dolgot...)
-
TheProb
veterán
Még 1:
Adott egy névjegy objektum, amiben van név és tfonszám. Olyan appot szeretnék csinálni, ahol a 2 adat megadása után egy ilyen típusú listába fűzi a hozzáadott elemeket és megjeleníti listbox-ban. Hozzáadás megvan, de a listabox-hoz való fűzést és megjelenítést nemtom hogyan kell. Mert alapból string típusú listát generál az IDE a listerhez és ugye a generált kódba nem lehet írni... Hogyan tudnám átadni és megjeleníttetni az egyes névjegyeket?
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Most tanulgatom a java-t és próbálkozok gui-s appok készítésével is. Először szerettem volna egy általam már android-on megírt barkóba app-ot is megírni tisztán java-ban. Ez sikerült is, de arra lennék kíváncsi, hogy jelen esetben hogy kéne módosítanom a kódot ha azt akarom, hogy a tipp "leadása" ne csak a "tippelek" gombbal legyen lehetséges, hanem akkor is ha entert ütök a tippelési szövegmezőben. Gugliztam a témában de az ottani kódok számomra teljesen máshogy néznek ki, azok pár soros kézzel írott kódok én meg huzogattam ide-oda mindent és így a generált kódrészek marha sok helyet elvesznek és átláthatatlanná teszik az egészet. Azt tudom, hogy kell egy key action listener, úgy próbáltam, hogy jobb egér kattal csináltam egy "key released" eventet és oda akartam beírni a dolgokat, viszont ezek után nem bírtam backspace-el törölni az előzőleg megadott tippet.
Tudna valaki tippet adni?
itt a kódom, a lényegi rész a 154-181. sornál van, persze ott most nem cisnál semmit a keypressed metódus.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Most ismerkedek a Java-val és a NB-el, most utóbbival kapcs. szeretnék egy kis segítséget kérni, hogyan tudok egy projekten belül több, különálló és futtatható csomagot csinálni? Gyakorló feladatokat csinálok, amik marha egyszerűek és nem akarok mindegyikhez külön-külön projektet csinálni. Egyáltalán lehetséges ez?
-
TheProb
veterán
válasz
Aethelstone #5598 üzenetére
hát én jelen állás szerint majd zöld robotra szeretnék fejleszteni, aminek ugye alapja az java. így nem a túlélésre hajtok vizsgán
-
TheProb
veterán
válasz
Aethelstone #5588 üzenetére
egyébként magyar könyvek közül a "tanuljunk meg java-t 24óra alatt..." meg az agyhullámot ajánlották sokan.
-
TheProb
veterán
válasz
PandaMonium #5580 üzenetére
látom elírtam a dolgot, félévet akartam
2 félév (sima) C, majd 3.java. ezután már mindenki azt tanul amit akar. C++ opcionális -
TheProb
veterán
SZiasztok!
Egyetemen 2év C után következő félévben java-t fogok tanulni és szeretnék addig is kicsit utána olvasni a nyelvnek, meg úgy magának az OOP-nek, tudtok ilyen témában jó, érthető java könyvet ajánlani vagy bármilyen olyan forrást ahol érthetően lehet megismerni a nyelvet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- PlayStation 5
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Socket AM4
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest