- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
atm*RefeeZ
tag
próbálom én struktúrálni
debug ment folyamat, visszakaptam (elvileg) mindig, gyk. nem. rossz dolgot adtam vissza a getComponentAt()-tel, de a ha egyenlő return c; teljesen jól működik
az az újabb kérdés, hogy ha visszakapok így egy komponenst, ami eredetileg textfield volt, miként tudom kinyerni a textfield tartalmát? - csak most állok neki kutatni, de mivel egyelőre dunsztom sincsen, merre keressem, ha valakinek van tippje, szóljon
-
atm*RefeeZ
tag
Szia!
Az adott komponensre rálel név alapján, és másik fórumon ki is lettem javítva, hogy a
this.getComponentAt(c.getLocation())
felesleges, simán return c; elég lenne utána. Kezdek tanácstalan lenni
Nem akarok minden textfield-et úgy létrehozni, hogy TextField akarmi = new TextField(); mert a huszadik ilyen után egy nagy maszlag lesz a programból. -
atm*RefeeZ
tag
Sziasztok.
Az volna a kérdésem, hogy miként tudok utóbb hivatkozni olyan ojjektumra, amit korábban nem tároltam változóban, hanem pl. feltettem a GUI-ra, és jóidő.
Emígy szól a 'csináló' metódus:
private TextField createTextField(String text, String name, int cols)
{
TextField nextTextField = new TextField(text, cols);
nextTextField.setName(name);
return nextTextField;
}Aztán így próbálok később hozzáférni:
private Component getByName(String componentName, Container cont)
{
for(Component c : cont.getComponents())
{
System.out.println(c.getName());
if(c.getName() == componentName)
{
return this.getComponentAt(c.getLocation());
}
}
return null;
}Az elgondolás az volt, hogy a komponenst megnevezve megszerzem magamnak az uralmat fölötte, de valami nem úgy működik, ahogy szeretném. Pl. , ha setBackground-ot vagy setForeground-ot állítok, semmi sem történik, setEnabled(false) -ra pedig meghal a teljes program.
Mit szúrok el? Bármi ötlet jól jönne
Köszöntem!
-
atm*RefeeZ
tag
válasz
atm*RefeeZ #1692 üzenetére
bumpi
-
atm*RefeeZ
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, mert nem sikerül MenuItem-et utólag setEnabled() metódussal babrálnom. Hogyan érek el egy-egy itemet? Próbáltam, hogy ActionEvent-ből getSource()-szal hivatkozok rá, de kevéssé voltam sikeres. Van bárki, aki tud valamit ajánlani? Megköszönném
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Csere - Beszámítás! ASUS TUF Gaming laptop : I5-11400H / 32GB DDR4 / RTX 3050 Ti / 144Hz - GARANCIA!
- P14s Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 7 PRO 8840HS Radeon 780M 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- GIGABYTE G27F 2 165Hz IPS gaming monitor /2026.12.12-ig Garis/
- Lenovo ThinkPad Yoga 2in1 Touch Laptop! AMD Ryzen 7 PRO 7730U / 16GB 3200MHz / 256GB NVMe
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, MS3091, 94% Akkumulátor
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest