Új hozzászólás Aktív témák
-
RefeeZ
tag
up, hátha valaki idetéved..
-
RefeeZ
tag
Butaságot kérdeztem, ne haragudjatok. Átfogalmaznám arra a kérdést, hogy: miként lehet bezárni kizárólag egy frame-et? (jelenleg a System.exit(0) -val zárom be, de ez ugye az egész programot agyonlövi)
szerk.: látok ilyet, hogy ..getWindow().dispose() , de ez egy idő után bezárta azt a framet is, amiből az előzőt megnyitottam.
-
RefeeZ
tag
Köszönöm szépen!
Volna egy következő kérdésem (mindenkihez nyilván
.
Úgy szól, hogy: Miként lehet (ha lehet) awt-ben felugró ablakot elővarázsolni? Nem találtam eddig megoldást, viszont pénteken le kell adnom a beadandómat, és még van rajta mit csiszolgatni, többek közt ezt. Ha külön hibakezelős pop-up vagy messageBox vagy messageWindow (vagy valami ilyesmi volt c# - ban.. gondolom itt is, ha létezik hasonló a neve) nincs is, akkor annyi, hogy miként tudok úgy benyitni egy frame-ből egy másikat, hogy mindkettő éljen, de a másodikon legyen a focus? Nyilván a focus része a lényegtelenebb, a fő kérdés, hogy miként lehet showDialog-hoz hasonló megoldással új ablakot előszedni?
Lehet kicsit komplikáltabb voltam a kelleténél, ezesetben ne haragudjatok.A válaszokat pedig természetesen köszönöm
-
RefeeZ
tag
Csókolom. Félévet lezárandó, önálló fejlesztéssel kell előrukkolni. Írtam kígyót, tanárnő mondta, hogy supi, de csináljak bele kis hálózatot is, pl szerver dobálja a kaja helyét. Kaja ugye eddig is volt, általam írt food osztály, ami x,y koordinátákat tárol egyebek mellett. A kérdés, hogy milyen stream-et használhatnék pl. tömbök vagy vektorok átvitelére? ObjectOutputStream, DataOutputStream vagy egyéb? Illetőleg, ha valaki valami szintaktikailag helyes forrást tudna mutatni bárhol, azt megköszönném. Konkrétan ilyesmit nem találtam, ezért kérdezem. Remélem nem dob ki senkinek elsőre a google ilyet,mert akkor elsüllyedek
Köszi előre is -
RefeeZ
tag
sziasztok
csináltam egy 2d int tömbökből álló vektrot ellenben a feltöltést nem látom át sajnos.
mutatom mit csináltam, és megköszönném, ha valaki kijavítanaígy deklaráltam a vektort
private Vector<int[][]> pontok = new Vector<int[][]>();
így adnék hozzá elemet pl ( tudom,hogy i,j-vel vagy akármi változóval kellene megoldani,egyelőre csak nézegettem, hogy mégis miként működhet a dolog
pontok.add(new int[1][1](e.getX()));
köszönöm előre is
-
RefeeZ
tag
sziasztok ismét
cannot find symbol constructor Panel() -t kapok mikor
import java.awt.*;
import java.awt.event.*;
public class workspace extends Frame
{
private Panel panel;
private Button plus, minus, draw;
public workspace(String FrameName, int width, int height)
{
init();
setSize(width, height);
this.setTitle(FrameName);
}
public void init()
{
panel = new Panel();
}nem értem miért..valakinek van tanácsa?
-
RefeeZ
tag
sziasztok
aki tud angolul és ért is java-hoz, az kukkantsa meg ezt a linket, hátha előrébb jutok
köszönöm előre is;)
-
RefeeZ
tag
sziasztok
ahogy azt nemsokára meglátjátok még kezdő java-s vagyok, és hát mondhatni 'elakadtam'.
egy mátrixot szeretnék úgy feltölteni,hogy először oszlopot aztán sort,ahogy az ugye a nagykönyvben meg van írva két egymásbaágyazott for ciklussal,ellenben annak ellenére hogy lefordul a program,futás közben kapok egy hibát. mutatom a kódrészletet ami ehhez tartozik és a hibát is, és ha tudtok, akkor légyszi segítsetekSystem.out.print("A mátrix sorainak száma:");
int n = Input.readInt();
System.out.print("A mátrix oszlopainak száma:");
int m = Input.readInt();
int matrix[][] = new int[n][m];
for(i=0;i<=n-1;i++)
{
for(j=0;j<=m;j++)
{
matrix[i][j]=x;
x++;
}
}és az eredmény pedig: A mátrix sorainak száma:1
A mátrix oszlopainak száma:1
Exception in thread "main" java.lang.ArrayIndexOutOfBoundsException: 1
at matrixos.main(matrixos.java:16)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest