- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
Új hozzászólás Aktív témák
-
bundli
tag
Tudtok ajánlani olyan oldalt ahol olyan gyakorló feladatok vannak amivel fel lehet eleveníti a tudásomat? Főleg a szintaktikát szeretném újra begyakorolni, mert most más nyelvben dolgoztam, de pár OOP-s feladat sem árt, amin gondolkozni is kell
-
bundli
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék, mert elakadtam kicsit.
Spring frameworknek egy beépített adatbázisát használom, ezt gond nélkül el is indítottam az alábbi paranccsal:
EmbeddedDatabaseBuilder builder = new EmbeddedDatabaseBuilder();
EmbeddedDatabase db = builder
.setType(EmbeddedDatabaseType.H2) //.H2 or .DERBY
.addScript("create-table.sql")
.build();Ezután rá is tudok csatlakozni az adatbázisra egy egyszerű JDBC connection kéréssel:
Connection connecton = DriverManager.getConnection("jdbc:h2:mem:testdb","sa","");
A baj csak annyi, hogy bár rá tudok csatlakozni, a tartalmát nem látom, teljesen üres.
Ez az oldal meg is magyarázza ezt a jelenséget, ugyanis ugyanabban a Spring conatinerben kell, hogy fusson az adatbázis és az a service, ami rácsatlakozik. Ezt az ötödik pontban írja le az említett oldal.
Viszont bárhogy is próbálkozom, nem sikerül.
Beraktam a fent említtett kód után az alábbi metódust ugyanabba az osztályba:
@PostConstruct
public void startDBManager() {
//h2
DatabaseManagerSwing.main(new String[] { "--url", "jdbc:h2:mem:testdb", "--user", "sa", "--password", "" });
}De sajnos ez sem segített.
Van valakinek bármi tipje, hogy mit nézek be?
-
bundli
tag
Köszi az előző kérdésre kapott válaszokat!
Egy újabb lenne:
Milyan adatszerkezet lenne a legjobb választás erre:
Lenne N darab tömböm, amely kulcs-érték párokat tárolna: dátum-string formában. Erre és HashMap-et gondoltam. Most ezt az N darab tömböt be kéne rakni egy adatszerkezetben (tömbbe/listába) amin könnyen végig tudnék szaladni rajtuk egy foreach-el és így azon belül minden HashMap elemén is majd.
Ki mit javasol?
-
bundli
tag
Egy kicsit komplexebb kérdésem lenne:
Valamiféle adatszerkezetet keresek, amely alkalmas lenne az alábbira:
REST-en keresztül érkeznének üzenetek egy szolgáltatásnak. Az üzenetek formája/típusa az egyelőre tetszőleges, a választott adatszerkezetnek megfelelően választanám azt.
Ezeket az üzenetek egy Spring keretrendszert futtató szintén REST szolgáltatás fogadná, amelynek valahogy fel kéne dolgozni és eltárolni azt.
Valahogy úgy kéne elképzelni, hogy jönne egy String üzenet A-tól: "A üzenet" (Tehát az üzenetben stringek jönnének, mint egy log service)
Ezt az üzenetet be kéne tenni valamibe ahol csak az A-tól jövő üzeneteket tárolom. Mindezt úgy, hogy historikusan vissza lehessen követni valamilyen szinten. Tehát mondjuk egy asszociatív tömbbe, ahol kulcs az a dátum lenne, az érték pedig maga az üzenet.Ezekután ebből az A tömbből pedig ki ki tudnám szedni az adatokat úgy, hogy megadnám, hogy "ettől-eddig" az intervallumig kérném az értékeket a tömbből.
Bármilyen segítséget megköszönök!
-
bundli
tag
Sziasztok!
Van aki dolgozott itt már gráfokkal? Olyat szeretnék csinálni, hogy van mondjuk valamiféle adatszerkezetem, amiben vannak adatok amelyből valahogy kiolvasnám a gráf éleit, illetve csúcspontjait. Ezek után szeretnék létrehozni egy gráfot ezekből az adatokból, amit később fájlba írnék és megjelenítenék. Milyen könyvtárakat ajánlotok erre a célra, esetleg van valahol ilyenre példakód?
Az egyszerűség kedvért úgy is el lehet képzelni, hogy egy Map-be tárolom az éleket, ahol a kulcs az egyik csúcs, az érték pedig a másik csúcsa az élnek.
Ha valami nem érhető szóljatok nyugodtan!
-
bundli
tag
Valaki elmagyarázná, hogy mi célt szolgálnak az annotációk és mi értelmük van pontosan?
Nem igazán találkoztam még ilyennel másik nyelvben és nem teljesen megértenem a funkciójukat.Mi alapján generálódnak, mondjuk itt: katt
-
bundli
tag
Sziasztok!
Pár tippet szeretnék kérni az alábbi feladat megoldására:
Legyen adott valamilyen struktúrában letárolva az, hogy egy-egy komponens ki-kivel van összekapcsolva.
Egyszerűség kedvéért jelöljük a komponenseket nagyPl.:
A: B,C,D
B: A,C
C: A,B
D: A
E: /NULL/Ezt szeretném egy gráffal, vagy bármilyen más egyéb eszközzel valahogy vizualizálni. Ki milyen könyvtárat ajánl ennek megvalósítására. Nem kérek senkitől se megoldási kódot, egyszerűen csak támpontot, hogy milyen repot és API-t ajánlotok.
(Egyéb infó: MVN project, Java 1.8)
Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple Watch SE2 / 44mm / Midnight / Black Sport / Cellular (99%)
- Iphone 13 Pro Max 128 GB /// 86% Akku // Számlával és Garaniával
- Iphone 12 Pro Max 128 GB /// 88% Akku // Számlával és Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged