- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
ToMmY_hun #8015 üzenetére
Egyetértek, szerintem is. Mondjuk ezt már kezdőként is kéne erőltetni. Ráadásul itt sokszor nem is kis overheadről van szó, sokszor látok olyasmit is leírva, hogy mondjuk 4 ismétlődő metódushívás történik láncolva háromszor egymás alatt, különböző sorokban (ergo ez már 12-szeri beleugrás a metódusba), vagy hogy adott, hosszabbra sikerült metódus törzsén belül lazán le van írva vagy 10-szer, hogy getValami(), miközben az pontosan ugyanazt a referenciát/értéket adja vissza. Ilyenkor az a magyarázat szokott jönni, hogy há' de az nem számít, mit kell itt ilyeneken pörögni, meg takarékoskodni, kit érdekel, stb., pedig ezek az overheadek olyan szépen egymásra tudnak épülni, hogy rossz nézni a végeredményt (nem beszélve arról, amit említettem, hogy ez zsigeri szintű igénytelenséghez vezet hosszú távon). Magasszintű nyelveknél sajnos elég elterjedt szokás magasról lefosni a mikrooptimalizációt.
De van, aki nem hajlandó befogadni ezt.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Asztali PC , R7 5700X , RTX 3070 Ti , 32GB RAM , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Asztali PC , i7 10700 , RX 5700 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500 GB HDD
- Csere-Beszámítás! Xbox Series X 1TB Játékkonzol! Ajándék Akkumulátoros töltőállomással!
- Iphone 15 Pro 128GB Blue 2év garancia! 97% akku.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L540 - i5-4GEN I 16GB I 500SSD I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia
- Vadiúj AMD GAMER Setup! Kèszletről! Akár kamatmentes rèszletre is!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Apple iPhone 16 128GB,Újszerű,Kábel,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3359
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest