Hirdetés
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hitelesített viszonteladói programot indított az Ulefone
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic V2 - origami
Új hozzászólás Aktív témák
-
Foglalt név
addikt
válasz
Drizzt
üzenetére
Ettől féltem. (Próbálok többek, több kérdésére is választ adni, nem csak neked.)
Amin dolgozom, az egy céges JAVA backend library. A valós feladat, hogy az ügyfél listákat tudjon létrehozni egy adott parent-child business object-ből (listánként vagy csak az egyik, vagy csak a másik). A listáknak azonban különböző saját tulajdonságaik lehetnek (jó lenne ha dinamikusan lehetne őket kreálni és nem kéne folyton a CD-t dolgoztatni), sőt maguk a kapcsolatok is változó változókkal bírnak. Tehát egy BO többször is szerepelhet a listában, ha a kapcsolatnak mások a paraméterei.
Az egyszerűen menne, hogy lepéldányosítok egy közös interfészt, de az nem oldja meg, hogy minden új típusú listára új osztályt kéne csinálnom. Ha csinálok egy lista osztályt és abba dobok egy "tömböt" a plusz paraméterekről, akkor viszont azokat folyton cast-olnom kellene. Ezért gondoltam, hogy inkább csinálok ahhoz is egy marker interfészt, plusz bele az említett függvényt a lehetséges értékekkel és akkor a kliens oldalon nulla tudással lehet kezelni a dolgot.
A backend-nél arra gondoltam, hogy ha foreign key-t szeretnék a különböző paraméterekre, akkor az macerásabb. Listatípusonként tudok csinálni egy táblát, a típusleíróba meg beírom a hozzátartozó tábla nevét, de kicsit mókolásnak érzem.
De bármennyire is keresek, nem találok rá elegáns megoldást.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Milyen alaplapot vegyek?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen egeret válasszak?
- LEGO klub
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5420/5430/5431/5440/7420/7430/7440 Magyar Világítós billentyűzet NTTG2
- Dell Precision 7550 RTX 5000 16G! / FHD / i7 / 32G / 512G / IR HU WS tervező
- Kihagyhatatlan ajánlat! Lenovo ThinkPad P14s Gen 5 Ultra 7 165H (vPro) 32gb DDR5 ram RTX500 ADA 3K
- Egyedi PC összerakás - személyre szabva
- Egyedi PC összerakás - személyre szabva
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian Li LANCOOL 216 ARGB 850W
- Bialetti kézi kávéőrlő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest