Új hozzászólás Aktív témák
-
Sipi
addikt
válasz
VladimirR #19 üzenetére
Nem is azt írtam, hogy régiekhez kell. Speciel DirectX9 támogatás van alapban benne, csak éppen itt valahogy sikerült megoldani, hogy ugyanakkor DirectX8-7-6-5-kompatibilis is legyen. Fene tudja, hogyan, elvileg lehetetlen, mint látjuk.
Sőt, pont az újakkal megy legjobban, mert régebben egyáltalán nem volt rendes egységesítés telepítés-ügyben, és a DirectX sem volt kiforrott. Így van egy rakat program, amely nem csak Windows API-kat használ, hanem azon átnyúlva is macerálja a gépet. Ezt - értelemszerűen - a wine nem tudja kezelni.
A Quake-Doom-UT motorra épülő játékokat viszi (bár ezek egy része natívban is megy).
És a System Shock is megy alatta!
Licensz: valami másolásvédelmi dolgok vannak benne, meg talán valami internetes játékhoz való dolog, védelem.
Sipi -
Sipi
addikt
válasz
VladimirR #17 üzenetére
Mindenképpen fizetősnek kell lennie, mert, mint írtam, licencköteles részeket is tartalmaz. Ergo ők is fizetnek érte.
Mondjuk elég meghökkentő, milyen szirszar marhaságok miatt kell fizetni...
Ha ilyen irányú vágyaid vannak, a sima Wine is tökéletes lehet. Nekem elég sok (régebbi) játékot visz, vagy kisebb-nagyobb szenvedéssel működésre bírható. (A problémát az szokta jelenteni, hogy az MS Installer titkos szerkezetét nem sikerült még teljesen implementálni, így a játékot Windows-on kell(ene) telepíteni, majd átmásolva Wine alá, futtatni. A régebbi programok azonban a mai Windows-okon semmiféle módon nem indulnak, még ha egy Atyaúristen el is akarja hitetni velem, hogy jobb klikk, kompatibilitási mód mindent megold. Nekem sajna eddig még sosem...
Jó móka még a Loki installer, pont az MSI-féle dolgokra használható. Amit elvileg nem lehetne telepíteni, egy egységes felületen felteszi, majd Wine/Cedega segítségével, illetve némely esetben natív módon futtatja. (Pár évvel ezelőtti haláláig a Loki elég sok játékhoz írta meg a Linuxos binárist.)
Sipi -
Sipi
addikt
Úgy tudom, a CVS-ben nincs benne minden. A Cedega tartalmaz olyan részeket, amelyek licencdíjas dolgok, ezek kimaradnak a letölthetőből.
De javíts, ha rosszul tudom!
Vladi: hogy ne maradj válasz nélkül. A Wine nevű programból vált ki a WineX, amely kifejezetten a játékokra koncentrált. Erősen fejlesztették a másolásvédelem, a DirectX-technológia futtatását. Később átváltottak Cedega névre. Havi előfizetési díjat kell fizetni (pár dollár), így juthatsz hozzá.
Sipi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest